-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Να ανέβει πάραυτα το τοπικό που έκλεισε με τραμπουκικές διαδικασίεςΝΑΙ......
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ....... -
Αυτο παλι που ειπε ενας ανεκδιηγητος κ.Ριζος(γνωστο κομματοσκυλο εεεχμ συνδικαλιστης κι εργατοπατερας ηθελα να γραψω ) οτι και καλα το μηχανημα που βγαζει περιοχες εκτος δικτυου το χειριζεται η... διευθυνση της ΔΕΗ?
Και το μετοχικο συμβουλιο να συμπληρωσω εγω.Ανα 2 ωρες συνεδριαζει και κοβει το ρευμα σε περιοχες που επιλεγονται 'τυχαια'
Με λενε Ριζο κι οπως θελω τα γυριζω
ΥΓ.1 Τους τηλεποτικους σταθμους πως και δεν τους χτυπησε το 'κακο' Και μη μου πειτε για γεννητρια τοσες ωρες και με τοσες απαιτησεις ρευματος
ΥΓ.2 Ε-πι-στρα-τευ-ση
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
2 ώρες χωρίς ρεύμα στα Γιάννενα, ευτυχώς που είχα και το laptop.
Απαράδεκτο.Δημητρη το πρωι ξυπνησα και δεν ειχα ρευμα, ευτυχως ο πατερας μου ειχε ξυπνησει πριν την διακοπη και ειχε αναψει θερμοσιφωνο και εκανα μπανιο και ξυριστικα. Θα πηγαινω δλδ στην δουλεια μου σα τον βρωμυλο και αξυριστος....η θα κανω μπανιο και θα ξυριζομαι λες και ειμαι φανταρος με παγωμενο νερο?
Στα @@ τους ολα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
GTSi με τη λογική τη δική σου, γιατί εγώ να πληρώνω τη σύνταξη τόσων στρατιωτικών που βγαίνουν νωρίτερα από τους υπόλοιπους εργαζομένους; Τα φθηνότερα τρόφιμα, τη τζάμπα διαμονή μερικών, τις διακοπές τους σε ΚΕΔΑ κλπ; Όταν διορίστηκες τα ήξερες ότι θα έχεις αυτές τις παροχές. Αν κάποια μέρα στα πάρουν πίσω όλα αυτά τι θα πείς; Καλώς;
σκεψου μονο με την λογικη της ΔΕΗ να κανω απεργια εγω κ ολοι οι συναδελφοι μου...τι θα γινει τοτε;
ειμαι κατα γενικοτερα σε καθε ειδους απεργιας που ειναι εις βαρος του κοινωνικου συνολου.
Δεν απαντάς όμως στο δια ταύτα. Αν σου καταργήσουν όλα αυτά τα προνόμια δε θα διαμρτυρηθείς;; Εσύ δεν μπορείς να κάνεις απεργία εν γνώση σου από τη μέρα που διορίστηκες. Το δέχτηκες και κατατάχτηκες. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο αντιδρούν οι στρατιωτικοί.. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να τους αναφέρεις.
Βλέπω ότι το τραβάτε το θέμα από τα μαλλιά!
Εγώ γιατί έχω καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι τα προνόμια που δόθηκαν όπως (σωστά) δόθηκαν, τότε που (σωστά, ξαναλέω) δόθηκαν.
Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι θέλουν αυτά τα προνόμια να μη σταματήσουν να δίνονται τώρα που θα έπρεπε να σταματήσουν να δίνονται, μια και είναι πλέον αδύνατον να δίνονται.
Όχι, δλδ, να μην πάρουν κάποιοι αυτά που παρήγαγαν, αλλά να μην συνεχίσουν να παίρνουν άλλοι αυτά τα οποία δεν παράγουν.
Και ότι τυφλωμένοι από τις κομματικές γραμμές Έλληνες δεν καταλαβαίνουν τι λένε, τι ζητάνε και (το κυριότερο) από **ποιούς **το ζητάνε. -
Να προσθέσω και κάτι, μπας και καταλάβουμε κάποτε τι λέμε:
Επειδή παρά την απεργία τους πρόβλημα επάρκειας ενέργειας δεν υπήρχε, έκαναν κατάληψη σε σταθμούς και κατεβάζουν τους διακόπτες επειδή έτσι θέλουν.
Για να καταλάβει, λένε, ο λαός, λένε, ότι απεργούν, λένε.Να χαρώ (μη χέσω) Δημοκρατία, λέμε...
Και η άλλοτε κραταιά ΔΕΗ είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό, για να μην ξεχνιόμαστε...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και η άλλοτε κραταιά ΔΕΗ είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό, για να μην ξεχνιόμαστε...
To γιατί το γνωρίζουμε?
Στη Γερμανία έχουν επίσης παραλύσει απ τις απεργίες, κι έρχονται χειρότερα -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τον εν λόγω συνδικαλιστή μπορούσε ο εισαγγελέας να τον πάει αυτεπάγγελτα μέσα για περιύβριση αρχής...Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ θα το ήθελε αυτό...Θα έδενε το μέλλον του ακόμα πιο γερά, δωρεάν...Λουκούμι θα ήταν...Κάτι τέτοιο περιμένουν για να σου βγάλουν τη γλώσσα κοροϊδευτικά μετά, για την ικανοποίηση της ένθεης μανίας σου, και την εκτίναξη των μετοχών τους στο ταβάνι...
Θέση υφυπουργού εκτιμώ ότι αξίζει μια σύλληψη και μια 'σκληρή' καταδίκη σε μερικά εξαγοράσιμα μηνάκια ...Αλλά που τέτοια τύχη, χάλασε κι η δεξιά -
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 008_262084
Μπάχαλο τα πάντα για να αναβαθμιστούν πολιτικά τα κομματόσκυλα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που δε δούλεψαν ούτε για μια στιγμή στη ζωή τους. ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!
Κυκλοφοριακό κομφούζιο από τις διακοπές ρεύματος
Των Π. Μπουλουτζα, Α. Κασσιμη, Κ. Ονισενκο
Μια μετωπική σύγκρουση συρμών του τραμ, κυκλοφοριακό χάος σε πολλούς οδικούς άξονες των μεγάλων πόλεων και ταλαιπωρία για εκατοντάδες πολίτες που είχαν την «ατυχία» να χρησιμοποιήσουν τον... ανελκυστήρα, επεφύλασσε η χθεσινή ημέρα που βρήκε όλη τη χώρα στο έλεος των συνεχιζόμενων διακοπών ρεύματος, εξαιτίας της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των εμπόρων που καταγγέλλουν ότι αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα προϊόντα τους.
Χθες το πρωί δύο συρμοί του τραμ συγκρούστηκαν μετωπικά στη συμβολή των οδών Αχιλλέως και Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο επιβάτες. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το ατύχημα οφείλεται στη διακοπή ρεύματος εξαιτίας της οποίας δεν λειτούργησε το αυτόματο σύστημα αλλαγής ψαλιδιού (δίνει την κατεύθυνση κίνησης του συρμού πάνω στις γραμμές) για την ορθή πορεία στο σημείο. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους για τη μη λειτουργία του χειροκίνητου συστήματος. Εξαιτίας της σύγκρουσης διεκόπη η κυκλοφορία του τραμ, μεταξύ των σταθμών «Μουσσών» και «Πικροδάφνη», για δύο ώρες περίπου. Εντονα ήταν και τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή του ατυχήματος, αφού ο ένας συρμός είχε βγει εκτός ράγας με αποτέλεσμα τα οχήματα που κινούνταν στο ρεύμα της παραλιακής προς τη Γλυφάδα να χρησιμοποιούν για αρκετή ώρα μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η λειτουργία του τραμ αποκαταστάθηκε στις 12.20 το μεσημέρι -δυόμισι ώρες μετά το ατύχημα- και η εταιρεία κάνει λόγο για σοβαρές υλικές ζημιές.
Κυκλοφοριακό κομφούζιο όμως επικράτησε και σε πολλούς άλλους δρόμους της πρωτεύουσας ως αποτέλεσμα της μη λειτουργίας των φαναριών. Χθες το πρωί, στο Λεκανοπέδιο Αττικής τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφηκαν στη λεωφόρο Συγγρού, τη Βουλιαγμένης, τη Μεσογείων -στο ρεύμα προς Αγία Παρασκευή- καθώς και τον κόμβο Κορωπίου πριν και μετά την Αττική Οδό. Σε όλες τις περιπτώσεις χρειάστηκε επέμβαση ανδρών της Τροχαίας για να ρυθμιστεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να εγκλωβιστούν σε ανελκυστήρες. Χθες και προχθές η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 900 κλήσεις από «εγκλωβισμένους» πολίτες, ενώ μόνο χθες -από το πρωί έως αργά το απόγευμα- οι σχετικές κλήσεις από περιοχές της Αττικής -κυρίως νότια προάστια- ξεπερνούσαν τις 200.
Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν και στη Θεσσαλονίκη, αφού έως χθες το απόγευμα οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική είχαν ξεπεράσει τις 110 με τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφονται στις περιοχές Αμπελόκηποι, Εύοσμος και Νεάπολη.
Χθες, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σε κεντρικό υποσταθμό της ΔΕΗ, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, όταν ομάδα εργαζομένων που θέλησαν να μην απεργήσουν επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο. Οι απεργοί τους εμπόδισαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και το κλείδωμα της κεντρικής εισόδου του υποσταθμού από τους απεργούς το επεισόδιο έληξε.
Οι συνεχείς διακοπές ρεύματος είχαν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ασθενών που δεν νοσηλεύονται σε νοσοκομείο αλλά υποστηρίζονται μηχανικά στο σπίτι τους με ιατρικές συσκευές. Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στα νοσοκομεία εξαιτίας της διακοπής ρεύματος στο σπίτι τους. Μάλιστα όπως είπε στην «Κ» ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας κ. Πάνος Ευσταθίου, δόθηκε εντολή στα νοσοκομεία να εισάγουν κατά προτεραιότητα αυτούς τους ασθενείς. Το ΕΚΕΠΥ λάμβανε συνεχώς σήματα από νοσοκομεία για διακοπές ρεύματος και ενεργοποιήσεις των γεννητριών που διαθέτουν και τουλάχιστον έως αργά χθες το απόγευμα δεν είχε παρατηρηθεί πρόβλημα στη λειτουργία τους.
Γραμμένους στα @@ έχουν και τους ασθενείς και τα προβλήματα υγείας οι 'κύριοι' της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Σε ό,τι αφορά τον γηπεδοχουλιγκάνο κυριλέ 'δημοσιογράφο' του Mega 'κύριο' Πρετεντέρη, ΑΥΤΑ να κοιτάζει προτού πάρει το μέρος των εργατοπατέρων.
-
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ρίζος Ρίζος κατήγγειλε ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι προβοκατόρικες, καθώς δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα για περισσότερο από μισή ώρα έως 40 λεπτά για κάθε περιοχή.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ρίζος, ως προσωπικό ασφαλείας εργάζεται το 40% του δυναμικού της ΔΕΗ -ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ορίζει ο νόμος-, ενώ μόνο 600 - 900 ΜW είναι εκτός. Ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα κατά της διοίκησης της ΔΕΗ για την μεθόδευση -όπως είπε- για να χτυπηθεί ο απεργιακός αγώνας, για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Δε ντρέπονται λιγάκι οι καραγκιόζηδες. Ο Αθανασόπουλος πάει και κατεβάζει τους διακόπτες την ώρα του καφέ των υπαλλήλων.
-
Με λένε Ρίζο και οπως θελω τα γυρίζω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
To γιατί το γνωρίζουμε?
Το υποψιαζόμεθα. Άλλωστε τι είμεθα ημείς, μάνατζερς είμεθα;
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
ΔΕΗ = ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΟΤΕ = ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΧΕΙΣ
EOT = ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Απαράδεκτο.Δημητρη το πρωι ξυπνησα και δεν ειχα ρευμα, ευτυχως ο πατερας μου ειχε ξυπνησει πριν την διακοπη και ειχε αναψει θερμοσιφωνο και εκανα μπανιο και ξυριστικα. Θα πηγαινω δλδ στην δουλεια μου σα τον βρωμυλο και αξυριστος....η θα κανω μπανιο και θα ξυριζομαι λες και ειμαι φανταρος με παγωμενο νερο?
Στα @@ τους ολα.
Να βάλεις ηλιακο θερμοσιφωνα
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Στα @@ τους ολα.
τρυφερες πατουσες
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
ΔΕΗ = ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ
ΟΤΕ = ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΧΕΙΣ
EOT = ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Γέμισε η Ελλάδα Νέους Οικονομικούς Πρόσφυγες - Διαβλέπουμε Εργασιακή Ήττα -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μπάχαλο τα πάντα για να αναβαθμιστούν πολιτικά τα κομματόσκυλα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που δε δούλεψαν ούτε για μια στιγμή στη ζωή τους. ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!.
- 1000000000
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Στα @@ τους ολα.
τρυφερες πατουσες
-
Σε μια γωνία της Ομόνοιας καθόταν ένας ζητιάνος.
Ένας περαστικός του άφηνε κάθε μέρα, για χρόνια, ένα 10ρικο.Μια μέρα ο περαστικός πέρασε αλλά δεν άφησε το δεκάρικο.
'ΕΕΕπ! Το δεκάρικό μου' φώναξε ο ζητιάνος.
Χωρις την ανάγκη παραλληλισμών, το φέρνω σαν παράδειγμα για το πως δημιουργούνται τα 'κεκτημένα δικαιώματα'. Και πόσο στρεβλή μπορεί να γίνει η πραγματικότητα.
Οι, πάσης φύσεως, Δημόσιοι Υπάλληλοι, δεν μπορούν να εργαστούν αποδοτικά, αφού, πλέον, είναι τόσοι πολλοί που καμιά εργασία δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί αποδοτικά. Και για όσους θα φωνάξουν να πω, ότι αυτός ο τρόπος οργάνωσης είναι πραγματικός, διδάσκεται και ονομάζεται Επιστημονική Οργάνωση (αν θυμάμαι καλά). Προβλέπεται δε η εκτέλεση από κάθε υπάλληλο μιας πολύ συγκεκριμένης εργασιας, και τίποτα άλλο.
Πρώτη εταιρεία που την εφάρμοσε ήταν η Ford, το '30, για την κατασκευή του Model T.Οι κυβερνήσεις επέτρεψαν την δημιουργία των 'συνδικαλιστών' (με την κακή εννοια του όρου), προκειμένου να περάσουν αυτά που ηθελαν και να χειραγωγήσουν καλύτερα τις ψήφους.
Παράλληλα, βρέθηκε η φόρμουλα του επιδόματος, που ναι μεν αυξάνει τις αποδοχές ΤΩΡΑ, αλλά δεν μετράει στις συντάξιμες αποδοχές και κάποια προβλήματα καλύφθηκαν ΤΟΤΕ!
Τώρα ο κόσμος άλλαξε. Οι καταστάσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδα.
Εμείς μασαμπουκώνουμε ότι βρούμε μπροστά μας, μη παράγοντας τίποτα, και απαιτώντας από το 'Κράτος' να φροντίσει για όλα!Έχετε διαβάσει Ιστορία. Εδώ είμαστε να ξαναδούμε ανατροπές επιπέδου Βιομηχανικής Επανάστασης.
Προσωπικά έτσι βλέπω τα πράγματα. Και πιστεύω ότι συμβαίνουν ήδη τρομακτικες ανακατατάξεις, που εμείς δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε αφού είμαστε μέσα στο παιχνίδι!
-
Νίκο στο ότι δεν μπορούν να εργαστούν αποδοτικά θα διαφωνήσω.
Πολλές φορές δεν υπάρχει 'δεν μπορούν', αλλά 'δεν θέλουν'.
Πριν μερικά χρόνια (αρχές 2000) στην ΦΑΕΕ Αθηνών, τότε που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων και όλες οι ανώνυμες εταιρίες συνοστιζόντουσαν εκεί. Εκείνη την εποχή λοιπόν, είχαν μπει στην ΦΑΕΕ δύο νέοι υπάλληλοι νεαρής ηλικίας. Σε όποιο τμήμα πήγαιναν αυτοί οι 2, έβλεπες πως η ουρά μειωνόταν σημαντικά. Τους έβλεπες σβέλτους, ταχύτατους, με διάθεση να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Αναλογικά εξυπηρετούσαν περίπου 2-3 άτομα για κάθε 1 άτομο που εξυπηρετούσε κάποιος διπλανός συνάδελφός τους μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό από μόνο του νομίζω λέει πολλά. Αλλά πείτε μου εσείς, αυτοί οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι, με διάθεση να εξυπηρετήσουν και να είναι αποδοτικοί, όταν βλέπουν όλους γύρω τους να κάθονται (εφοριακός η ουρά να είναι κάτι όροφοι και να τρώει ξηροκάρπια παραλαμβάνοντας δηλώσεις με αργούς ρυθμούς ) πόσο θα συνεχίσουν να είναι το ίδιο αποδοτικοί; Είναι ή δεν είναι ζήτημα χρόνου να 'χαλάσουν' και αυτοί από το περιβάλλον που τους περιτριγυρίζει;
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Υποκατάστημα ΔΕΗ για να πληρώσεις έναν λογαριασμό. Στο ταμείο ουρά περίπου 6-10 άτομα. Ανοιχτά 2-3 ταμεία. Πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα χρειαζόντουσαν σε ένα ταμείο ιδιωτικής εταιρείας για να εξυπηρετηθούν τα άτομα στην ουρά; Αναλογούσαν περίπου 2-3 άτομα σε κάθε ταμείο. Στην ΔΕΗ υπολογίστε 10 με 15 λεπτά για να περάσουν το λογαριασμό από το scanner και να εισπράξουν το ποσό μέχρι και τον τελευταίο που περιμένει στην ουρά. Με αργούς ρυθμούς εννοείται πάντα...
-
Βασίλη, και όμως.
Σε ένα τέτοιο σύστημα, αν κάποιος κάνει κάτι ακόμα, δεν μένει δουλειά για να κάνει κάποιος άλλος. Παράδειγμα τέτοιου Συστήματος Οργάνωσης είναι μόνο το Δημόσιο (παντού) και ο Στρατός (παντού).
Σκέψου αν αυτοί οι δύο υπάλληλοι (και ο κουμπάρος μου στο ΓΛΚ) συνέχιζαν.
Οι υπόλοιποι απλά δεν είχαν τίποτα να κάνουν.
Περί ΔΕΗ