-
Όποιος έχει απόδειξη ότι υπήρχε / υπάρχει κάτι κρατικό, οτιδήποτε, που λειτουργούσε τέλεια και δεν έπεφτε ρεμούλα της αρκούδας ας το πεί εδώ τώρα, αλλιώς ας σωπάσει για πάντα !
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όποιος έχει απόδειξη ότι υπήρχε / υπάρχει κάτι κρατικό, οτιδήποτε, που λειτουργούσε τέλεια και δεν έπεφτε ρεμούλα της αρκούδας ας το πεί εδώ τώρα, αλλιώς ας σωπάσει για πάντα !Θα σου πούμε αν μας πεις κι εσύ μια ιδιωτική εταιρεία που λειτουργεί τέλεια και χωρίς την ρεμούλα της αρκούδας.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
To Internet στην Ελλάδα το έφερε το ITE (το 1986-7 με σύνδεση 19.2 Kbps με Γαλλία)Σωστα
Ο ΟΤΕ σαφέστατα και ξύπνησε τελευταίος με τη δημιουργία της OTEnet το 1996 μετά από τεράστιες παλινωδίες, οπότε ήταν ήδη στην εμπορική αγορά του Internet από το 1994 2 μεγάλοι παίκτες (HOL και FORTHnet) και κάμποσοι μικροί (στυλ Ακρόπολις Net).
Και στον χωρο της κινητης τηλεφωνιας ο ΟΤΕ μπηκε τριτος , 4-5 χρονια μετα την TELESTET και την PANAFON . Και σ’ αυτον τον χωρο αργησε να ξυπνησει ο ΟΤΕ ? Επειδη μαλλον δεν εισαι πιτσιρικας ισως θυμασαι οτι οταν (επι κυβερνησης Μητσοτακη ) εγινε ο διαγωνισμος για την αδειοδοτηση , ο ΟΤΕ ειχε αποκλειστει απο τον διαγωνισμο. TELESTET και PANAFON πηραν αδειες 8ετους αποκλειστικοτητας. Τελικα ο ΟΤΕ μπηκε στον χωρο της κινητης πριν τη ληξη της 8ετιας , 4-5 χρονια μετα την TELESTET και την PANAFON.
Δεν ξερω αν η καθυστερημενη εισοδος του ΟΤΕ στον χωρο του ιντερνετ οφειλεται στο οτι αργησε να ξυπνησει ή αν ηταν πολιτικη αποφαση να μπουν στον χωρο πρωτα οι ιδιωτικες εταιρειες (δεν εννοω με επισημο αποκλεισμο του ΟΤΕ) .
Και δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια αφου συζηταμε για την ΔΕΗ. Συν το οτι ηλεκτρισμος και τηλεπικοινωνιες/ιντερνετ ειναι εντελως διαφορετικα προϊοντα. -
realzeus
oh God
Ακαμα και αν υπαρχουν, οι υπαλληλοι κλεβουν το ΑΦΕΝΤΙΚΟ, οχι το κρατος. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
oh God
Ακαμα και αν υπαρχουν, οι υπαλληλοι κλεβουν το ΑΦΕΝΤΙΚΟ, οχι το κρατος.Δεν μιλάμε για τους υπαλλήλους αλλά για το ίδιο το αφεντικό που κλέβει το κράτος και τους υπαλλήλους του. Μερικοί υπάλληλοι κλέβουν και το αφεντικό αλλά αυτό δεν μας αφορά στην παρούσα συζήτηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
oh God
Ακαμα και αν υπαρχουν, οι υπαλληλοι κλεβουν το ΑΦΕΝΤΙΚΟ, οχι το κρατος.Δεν μιλάμε για τους υπαλλήλους αλλά για το ίδιο το αφεντικό που κλέβει το κράτος και τους υπαλλήλους του. Μερικοί υπάλληλοι κλέβουν και το αφεντικό αλλά αυτό δεν μας αφορά στην παρούσα συζήτηση.
Στην παρουσα συζητηση, οι υπαλληλοι κλεβουν το αφεντικο*. Δουλευουν οποτε θελουν, παιρνουν μια χαρα μισθους και τακτικες αυξησεις, εχουν διακοπτες να κλεινουν οποτε πιεστουν, και τα δικαιολογουν μιλωντας για 'κερδη' επιχειρησης που δεν τους ανηκει.
*εμας
ΥΓ α, και οταν πιαστουν να κλεβουν δε γινεται τιποτε και πληρωνονται και στη φυλακη ακομα.
-
Δεν στα είπανε καλά. Αυξήσεις κλπ τους έδινε η διοίκηση που είχε διορίσει το αφεντικό. Δεν πάει ο καθένας στο ταμείο, ανοίγει το χρηματοκιβώτιο και παίρνει όσα θέλει! Επίσης το ότι δεν ελέγχονταν οι υπάλληλοι ήταν πάλι ευθύνη της διορισμένη διοίκησης. Έλεος πια με τον λαϊκισμό!
-
@αεροζολ
Για πληροφόρησή σου παρότι όντως είμαστε εκτός θέματος:
-
Η απόφαση για αποκλεισμό του ΟΤΕ από το διαγωνισμό του 1992 ήταν λογική ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος νέων παικτών στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και να αποφευχθεί η ενίσχυση του μονοπωλίου. Εξάλλου αν δεν κάνω λάθος ήταν και οδηγία της τότε ΕΟΚ σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, ότι ο κυρίαρχος παίκτης θα έμενε έξω για μερικά χρόνια. Σκέψου ότι με το που βγήκε η COSMOTE πήρε το 40%+ της αγοράς, σκέψου να είχε γίνει αυτό το 1992, δεν θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο.
-
Η αγορά του Internet δεν ήταν ποτέ regulated όπως η αγορά των 'καθαρόαιμων' τηλεπικοινωνιών και άρα η καθυστερημένη είσοδος του ΟΤΕ δεν είχε να κάνει με πολιτική απόφαση όπως αυτή του 1992 αλλά ξεκάθαρη κοντόφθαλμη προσέγγιση των διοικήσεων του ΟΤΕ εκείνης της εποχής. Κάπως όπως την ίδια εποχή η Microsoft είχε δηλώσει 'δεν μας ενδιαφέρει το Internet' για να κάνει μνημειώδη κωλοτούμπα λιγότερο από ένα χρόνο μετά. Η δημιουργία της OTEnet είχε γίνει ανέκδοτο της εποχής ('OTEniet' ) γιατί την κλωθογυρνούσαν κάπου 1.5 χρόνο. Αλλά και μετά την έναρξη λειτουργίας έγιναν διάφορα ευτράπελα, ο γερο-nass έχει κάποιες αστείες ιστορίες στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΕΤΤ να διηγηθεί στα εγγονάκια του γύρω από τη φωτιά
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όποιος έχει απόδειξη ότι υπήρχε / υπάρχει κάτι κρατικό, οτιδήποτε, που λειτουργούσε τέλεια και δεν έπεφτε ρεμούλα της αρκούδας ας το πεί εδώ τώρα, αλλιώς ας σωπάσει για πάντα !
Θα σου πούμε αν μας πεις κι εσύ μια ιδιωτική εταιρεία που λειτουργεί τέλεια και χωρίς την ρεμούλα της αρκούδας.
Οι ιδιωτικές εταιρίες που συνεργάζονται με το δημόσιο είναι στο κόλπο, αλλιώς από θα τα έπαιρναν οι δημόσιοι με τους διάφορους φωτογραφικούς και άλλους διαγωνισμούς ?
Όμως αν οι δημόσιοι ήταν όπως πρέπει να είναι οι δημόσιοι και να προστατεύουν το δημόσιο χρήμα, τότε οι ιδιωτικοί δεν θα είχαν πρόσφορο έδαφος και θα έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Το λάδωμα το δημιουργεί και αυτός που αγοράζει ( τι μου δίνεις για να σε προτιμήσω από τους άλλους ) και αυτός που πουλάει ( σου δίνω τόσα για να αγοράσεις από εμένα ) άρα καταλήγουμε στο αυγό με την κότα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν στα είπανε καλά. Αυξήσεις κλπ τους έδινε η διοίκηση που είχε διορίσει το αφεντικό. Δεν πάει ο καθένας στο ταμείο, ανοίγει το χρηματοκιβώτιο και παίρνει όσα θέλει! Επίσης το ότι δεν ελέγχονταν οι υπάλληλοι ήταν πάλι ευθύνη της διορισμένη διοίκησης. Έλεος πια με τον λαϊκισμό!Αμα δεν εδινε αυξησεις η 'διοικηση', (αφισοκολλητες, σφογγοκωλαριοι κλπ) μετα 'παγωνε η τσιμινιερα' ετσι ξαφνικα απο τους καλους υπαλληλους (αφισοκολλητες, σφογγοκωλαριοι)... ουρλιαζαν απο κατω αυτοι που δεν ειχαν ρευμα και απο διπλα 'το δικιο του εργατη' να σιγονταρει.
Ολη η εικοσαετια του 80 και του 90 ετσι περασε.+οτι λεει ο quadra
-
@Quadra: Δεν μίλησα μόνο για συνδιαλλαγές με το Δημόσιο αλλά γενικά. Εταιρείες δηλαδή που δεν κάνουν ρεμούλες κλέβοντας την εφορία, σκάνδαλα χρηματιστηρίων, χρηματισμό κρατικών λειτουργών κλπ. Να θυμίσω τα σκάνδαλα της VW όπου λάδωνε τους συνδικαλιστές της με ταξίδια και πόρνες για να περνάει η γραμμή των αφεντικών; Να θυμίσω το σκάνδαλο της Porsche με το χρηματιστήριο; Να θυμίσω την Enron? Για να μην μιλήσουμε για τους Ελληναράδες!
@Trident: Μόλις ανακάλυψε τον θεσμό της απεργίας. Μπράβο παιδί μου. Αύριο θα μάθουμε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως το ότι η γη γυρίζει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην Ελλάδα του Παπανδρέα.
Κι εγώ εκεί ζούσα αλλά τηλέφωνο υπήρχε παντού.
Εμείς που δεν πληρώσαμε τουβλάκι, κάναμε αίτηση το 1979 και πήραμε γραμμή το 1987. Στην Αθήνα.
-
Δεν το αμφισβητώ. Απλά δεν έτυχε να το βιώσω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@Quadra: Δεν μίλησα μόνο για συνδιαλλαγές με το Δημόσιο αλλά γενικά. Εταιρείες δηλαδή που δεν κάνουν ρεμούλες κλέβοντας την εφορία, σκάνδαλα χρηματιστηρίων, χρηματισμό κρατικών λειτουργών κλπ. Να θυμίσω τα σκάνδαλα της VW όπου λάδωνε τους συνδικαλιστές της με ταξίδια και πόρνες για να περνάει η γραμμή των αφεντικών; Να θυμίσω το σκάνδαλο της Porsche με το χρηματιστήριο; Να θυμίσω την Enron? Για να μην μιλήσουμε για τους Ελληναράδες!@Trident: Μόλις ανακάλυψε τον θεσμό της απεργίας. Μπράβο παιδί μου. Αύριο θα μάθουμε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως το ότι η γη γυρίζει.
ΟΚ, να γυρίσουμε στο Σοβιετισμό και στις κολλεκτίβες, αλλά οι 5.000 του κόμματος δεν έκαναν χατήρια μεταξύ τους ούτε είχανε στις Ντάτσες πουτάνες και ουϊσκια, σωστά, μόνο οι διεφθαρμένοι Δυτικοί τα έκαναν όλα τα στραβά, οι κόκκινοι ήταν από αγνό παρθένο μαλλί.
-
@ναςς
Θενξ για την πληροφορηση.
Αν και οπως ειπα δεν εννοουσα πολιτκη αποφαση επισημου αποκλεισμου του ΟΤΕ (αλλα πολιτικη αποφαση του τυπου να βοηθησουμε τα φιλαρακια μας δινοντας τους την αποκλειστικοτητα για καποιο χρονικο διαστημα) , θα σε πιστεψω και δεχομαι αυτο που λες (κοντόφθαλμη προσέγγιση των διοικήσεων του ΟΤΕ εκείνης της εποχής) .
-
διπλο ποστ
-
@quadra: Μπλέκεις εντελώς ανόμοια πράγματα. Από την μία έχουμε τον χρηματισμό αξιωματούχων ή συνδικαλιστών για να δράσουν κατά του κράτους ή των εργαζομένων και από την άλλη έχουμε τα νόμιμα προνόμια των αξιωματούχων για να κάνουν το έργο τους. Είναι σαν να σου λέω εγώ πως οι δημόσιοι λειτουργοί στις ΗΠΑ έχουν προνόμια. Γιατί να μην έχουν; Εντελώς διαφορετικό από αυτό που είπα για λάδωμα είναι!!!
-
Ρηλζούς, θα προσπαθήσω εμμέσως να σού εξηγήσω πώς έχει η κατάσταση σε τέτοιες φάσεις απολυταρχικών καθεστώτων.
Επί Χούντας της ελληνικής, έγραφε η γκόμενα ενός 'υπουργού':
Πηγαίναμε παντού χωρίς να πληρώνουμε οτιδήποτε, κάναμε ό,τι θέλαμε, κανείς δεν μας ζητούσε λογαριασμό. Χρήματα; Δεν τα χρειαζόμαστανΑπλά πράγματα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@quadra: Μπλέκεις εντελώς ανόμοια πράγματα. Από την μία έχουμε τον χρηματισμό αξιωματούχων ή συνδικαλιστών για να δράσουν κατά του κράτους ή των εργαζομένων και από την άλλη έχουμε τα νόμιμα προνόμια των αξιωματούχων για να κάνουν το έργο τους. Είναι σαν να σου λέω εγώ πως οι δημόσιοι λειτουργοί στις ΗΠΑ έχουν προνόμια. Γιατί να μην έχουν; Εντελώς διαφορετικό από αυτό που είπα για λάδωμα είναι!!!Εγώ δεν μπλέκω τίποτα, η διαστρέβλωση της αλήθειας ήταν πάντα το οσκαρ στα χρόνια των κόκκινων.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@Trident: Μόλις ανακάλυψε τον θεσμό της απεργίας. Μπράβο παιδί μου. Αύριο θα μάθουμε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως το ότι η γη γυρίζει.
Αυτο που σου περιεγραψα δεν ειναι απεργια για δικαια αιτηματα, αλλα εκβιασμος των κοπροσκυλων απο κοπροσκυλα εις βαρος ολων των υπολοιπων, για να βγαλουν κανα φραγκο παραπανω, οχι για να ζησουν αλλα επειδη μπορουσαν. Εκβιασμος που πετυχαινε παντα και εμενε ατιμωρητος. Μη τα συγχεεις.
Επισης η απεργια δεν ειναι θεσμος ειναι δικαιωμα, οταν ολοι το γαμανε καταπως τος γουσταρει,οπως στις δυο δεκαετιες που ανεφερα, τοτε γινεται ΘΕΣΜΟΣ, κατι σαν τους Ολυμπιακους αγωνες, σε τακτα χρονικα διαστηματα.
Περί ΔΕΗ