Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αρχαιοκάπηλοι live your myth
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Αρχαιοκάπηλοι live your myth
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 2 / 4
    Αντίλογος
    24
    68
    123
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      cpp last edited by

Παίδες τα αρχαία φθάνουν για όλους και περισσεύουν!!!!
      Mου έχουν ανοίξει δυο ιδιωτικές συλλογές στην Γαλλία τίγκα στα ελληνικά ήταν!!!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        silver-turbo last edited by

Δεν ξερω τι επιπτωσεις θα φερει ο νεος νομος αλλα δεν ειναι ευχαριστο να μην μπορεις να δεις αυτους τους θυσαυρους.
        Καλυτερα δηλαδη ειναι να καταστραφουν απο τον χρονο και την θαλασσα?
        Αφου ειναι ανικανοι(το κρατος)να τους βγαλουν,να τους βαλουν σε ενα μουσειο και να τους αξιοποιησουμε τοτε ας αφησουν τον κοσμο να τα βλεπει με μπουκαλες.
        Και στο κατω κατω τι μπορουν να παρουν οι αρχαιοκαπηλοι χωρις εξοπλισμο και να ειναι και αξιας??
        Δεν νομιζω και πολλα πραγματα,μπορει να κανω και λαθος.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • T
          tiger last edited by

Ρε Pai Mei καταλαβαινεις τι λες;Να απαγορευεται η ελευθερη διελευση στην θαλασσα γιατι μπορει να υπαρχει κανας αμφορεας ακομα;
          Σαμπως εμποδισε ποτε κανεις τους αρχαιοκαπηλους;Οι νομοι υπαρχουν μονο για να ταλαιπωρουν τους νομοταγεις πολιτες.

• I
            ililias last edited by

Ο χρήστης cpp έγραψε:
            Παίδες τα αρχαία φθάνουν για όλους και περισσεύουν!!!!
            Mου έχουν ανοίξει δυο ιδιωτικές συλλογές στην Γαλλία τίγκα στα ελληνικά ήταν!!!!!

Που να 'βλεπες μία στη ΝΥ...

• P
              ping-of-death last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
              Με ταλαιπωρεί μία απορία,σχετική με τήν αρχαιοκαπηλεία,απο πολύ μικρό.

Είναι προτιμότερο να μένουνε τα αρχαιοελληνικά ευρήματα στόν πάτο τής θάλλασας όπου κανέις δεν θα τα δεί ποτέ,ή να είναι στό Λούβρο;

Τι εννοεις κυνηγε; Για εξηγησε το λιγο παραπανω αν θες. Γιατι με αυτη τη λογικη μπορω να συνεχισω την προταση σου λεγοντας '..ή μηπως ακομα καλυτερα στην προσωπικη μου συλλογη να τα χαιρομαι εγω που ειμαι κ Ελληνας στο κατω-κατω αντι να τα εκμεταλλευονται εμπορικα οι ξενοι;'

• P
                pai-mei last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:
                Ρε Pai Mei καταλαβαινεις τι λες;Να απαγορευεται η ελευθερη διελευση στην θαλασσα γιατι μπορει να υπαρχει κανας αμφορεας ακομα;Σαμπως εμποδισε ποτε κανεις τους αρχαιοκαπηλους;Οι νομοι υπαρχουν μονο για να ταλαιπωρουν τους νομοταγεις πολιτες.

Εσύ καταλαβαίνεις τι γράφεις;
                Πρώτον, δεν μιλάμε για διέλευση. Μιλάμε για κατάδυση.
                Δεύτερον, δεν υπάρχει ένας αμφορέας, υπάρχουν χιλιάδες ναυάγια καθώς και οικισμοί. Αλλά κι ένας μόνο αμφορέας να υπήρχε, θα ήθελα να τον δω να ανασύρεται και να μελετάται, και όχι να γίνεται αντικείμενο αγοραπωλησίας.
                Το ότι μέχρι τώρα, το κράτος δεν ήτο σε θέση να τηρήσει τον ισχύσαντα νόμο, δεν σημαίνει ότι ο νόμος πρέπει να καταργηθεί και στη θέση του να νομιμοποιηθεί η ασυδοσία.
                Οι νόμοι στην προκείμενη περίπτωση (και φυσικά η τήρησή τους), οφείλουν να διαφυλάττουν τον πολιτισμικό πλούτο της χώρας.

Και, εν πάση περιπτώσει, οριοθετημένες και συγκεκριμένες περιοχές για κατάδυση με μπουκάλες υπήρχαν.
                Αλλά δεν αρκούσαν, για όσους ήθελαν είτε να κατασκηνώσουν στο βυθό, ψαρεύοντας με την άνεσή τους, είτε βέβαια για αυτούς, που συζητάμε.

• S
                  spartan last edited by

Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:

Και, εν πάση περιπτώσει, οριοθετημένες και συγκεκριμένες περιοχές για κατάδυση με μπουκάλες υπήρχαν.

Ως προς αυτό που λες Pai Mei, εγω θα προτιμούσα να υπήρχαν οριοθετημένες περιοχές οπου θα απαγορεύονταν οι καταδύσεις με μπουκάλες, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που λες εσυ.....

Εγω πάντως χαίρομαι που παρθηκε αυτή η απόφαση, γιατι θεωρώ οτι ο προηγούμενος νόμος ηταν τελειως παράλογος.....Το Αιγαίο, δε μπορεί να θεωρηθεί μια αχανής αρχαιολογική έκταση και να απαγορεύεται στους πολίτες αυτής της χώρας να χαρούν τις ομορφιές του βυθού του....Κατα μια εννοια είναι τόσο παραλογο, οσο και το οτι προκειμένου να κανει καποιος μπάνιο σε ορισμένες παραλίες της Αττικής πρέπει να πληρώσει εισητήριο.....

Αν εχουν σκοπό ως κράτος να αξιοποιήσουν τον πλούτο που υπάρχει στους βυθούς, ας το κάνουν....Διαφορετικά η θάλασσα ως μέρος της φύσης ανήκει στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

Σημ.Ουδεμία σχέση εχω με τη θάλασσα,περα απο κανένα μπανάκι και καφεδάκι στην ξαπλώστρα....Αντιθετα, δωσε μου βουνό και παρε μου την ψυχή....

Nikolas K, όταν μιλάμε για κόστος έρευνας, συμπεριλαμβάνεται και η μελέτη, οι μισθοί των αρχαιολόγων, των εργατών και όχι μόνα τα έξοδα της ανάσυρσης.
                  Προφανώς, στην περίπτωση των αρχαιοκαπήλων, δεν υφίσταται έρευνα.
                  Φοράς τη μπουκάλα, κατεβαίνεις στα 10-15 μέτρα, βουτάς τον αμφορέα, τέλος. Φυσικά, πολλές ομάδες αρχαιοκαπήλων διαθέτουν εξοπλισμό και για μεγαλύτερες μπίζνες.

Ας έκανε το κράτος τα τελευταια 30 χρόνια ο,τι κανουν οι αρχαιοκάπηλοι, (τουλάχιστο ως προς τα πολυτιμότερα αρχαιολογικά ευρήματα) και ας ξεκινούσαν τώρα σιγά-σιγά και για τα επόμενα 30 χρόνια τα υπόλοιπα έξοδα....

• F
                    fast-safe last edited by

Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:

Ρε Pai Mei καταλαβαινεις τι λες;Να απαγορευεται η ελευθερη διελευση στην θαλασσα γιατι μπορει να υπαρχει κανας αμφορεας ακομα;Σαμπως εμποδισε ποτε κανεις τους αρχαιοκαπηλους;Οι νομοι υπαρχουν μονο για να ταλαιπωρουν τους νομοταγεις πολιτες.

Εσύ καταλαβαίνεις τι γράφεις;
                    Πρώτον, δεν μιλάμε για διέλευση. Μιλάμε για κατάδυση.
                    Δεύτερον, δεν υπάρχει ένας αμφορέας, υπάρχουν χιλιάδες ναυάγια καθώς και οικισμοί. Αλλά κι ένας μόνο αμφορέας να υπήρχε, θα ήθελα να τον δω να ανασύρεται και να μελετάται, και όχι να γίνεται αντικείμενο αγοραπωλησίας.
                    Το ότι μέχρι τώρα, το κράτος δεν ήτο σε θέση να τηρήσει τον ισχύσαντα νόμο, δεν σημαίνει ότι ο νόμος πρέπει να καταργηθεί και στη θέση του να νομιμοποιηθεί η ασυδοσία.
                    Οι νόμοι στην προκείμενη περίπτωση (και φυσικά η τήρησή τους), οφείλουν να διαφυλάττουν τον πολιτισμικό πλούτο της χώρας.

Αλλά δεν αρκούσαν, για όσους ήθελαν είτε να κατασκηνώσουν στο βυθό, ψαρεύοντας με την άνεσή τους, είτε βέβαια για αυτούς, που συζητάμε.

ΜΑ τι λες τώρα ?? Είμασταν η μοναδική χώρα που έχουμε τόσα χιλιόμετρα ακτογραμμών και ανάθεμα αν μπορούσαμε να κάνουμε κατάδυση σε 120 «ελεύθερες» περιοχές σε σύνολο 16.000 !!

Είναι δυνατόν να μου λες οτι έτσι προστατεύονται τα αρχαία ???? μη σου πω ότι τώρα είναι καλύτερα γιατί πλέον ο κάθε αρχαιοκάπηλος έχει και ένα φόβο μην συναντήσει και κάποιον άλλο δύτη που μπορεί να τον δει ....

αν έχεις τέτοιου είδους φόβους - απορίες μπες μια βόλτα στο http://www.theabyss.gr/forum και διατύπωσέ τες εκει να λάβεις τις ανάλογες απαντήσεις....

• D
                      dpolal last edited by

Ο χρήστης SILVER TOURBO έγραψε:
                      ...Και στο κατω κατω τι μπορουν να παρουν οι αρχαιοκαπηλοι χωρις εξοπλισμο και να ειναι και αξιας??

Tα μεγαλύτερης αξίας αρχαία αντικείμενα είναι ως επί το πλείστον μικρά (έως πολύ μικρά) σε μέγεθος.
                      Και φυσικά δεν είναι μόνο αγαλματάκια τύπου Αθηνά/Φοίβος αλλά και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι έχεται μπερδέψει την αρχαιοκαπηλία αποκλειστικά με αγάλματα.
                      Νομίζεται ότι στα αρχαία ναυάγια μετέφεραν μόνο αγάλματα;;;

Και επίσης νομίζεται ότι είναι δύσκολο να ανασύρουν οτιδήποτε από το βυθό;;;
                      Ένα γερό βίντσι στο κότερο χρειάζεται και έγινε η δουλειά.

Το πρόβλημα δεν είναι τί θα κλέψουν ΑΛΛΑ τί θα καταστρέψουν όταν προκειμένου να ανασύρουν κάτι διαλύσουν το σύμπαν.

• S
                        sergeant last edited by

Αν επιτρέπετο η κατάδυση σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες μάλιστα θα ήταν και υπό την εποπτεία λιμενικών αρχών, θα γινόταν τίποτα.;;;

• N
                          nikolas-k last edited by

Ο χρήστης dpolal έγραψε:

...Και στο κατω κατω τι μπορουν να παρουν οι αρχαιοκαπηλοι χωρις εξοπλισμο και να ειναι και αξιας??

Tα μεγαλύτερης αξίας αρχαία αντικείμενα είναι ως επί το πλείστον μικρά (έως πολύ μικρά) σε μέγεθος.
                          Και φυσικά δεν είναι μόνο αγαλματάκια τύπου Αθηνά/Φοίβος αλλά και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι έχεται μπερδέψει την αρχαιοκαπηλία αποκλειστικά με αγάλματα.
                          Νομίζεται ότι στα αρχαία ναυάγια μετέφεραν μόνο αγάλματα;;;

Και επίσης νομίζεται ότι είναι δύσκολο να ανασύρουν οτιδήποτε από το βυθό;;;
                          Ένα γερό βίντσι στο κότερο χρειάζεται και έγινε η δουλειά.

Το πρόβλημα δεν είναι τί θα κλέψουν ΑΛΛΑ τί θα καταστρέψουν όταν προκειμένου να ανασύρουν κάτι διαλύσουν το σύμπαν.

Άρα μπορεί και τώρα χαλαρά κάποιος να ανασύρει ό,τι θέλει. ΔΕ νομίζω να τους είχε εμποδίσει ο νόμος. Κι όπως πολύ σωστά είπε φίλος δεν είναι δυνατόν να αποκλείεται από τους καταδύτες ολόκληρο το Αιγαίο γιατί μπορεί να δρουν αρχαιοκάπηλοι.
                          Και μια άλλη άποψη είναι ότι με το να καταδύονται ελεύθερα πιό πολλοί, πιό πολλά αρχαία μπορεί να ανακαλυφθούν.

• T
                            tiger last edited by

Ο χρήστης sergeant έγραψε:
                            Αν επιτρέπετο η κατάδυση σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες μάλιστα θα ήταν και υπό την εποπτεία λιμενικών αρχών, θα γινόταν τίποτα.;;;

Τεραστια σπαταλη ανθρωπινων πορων,διορισμοι συμβασιουχων που μετα θα πεταγαν γιαουρτια στον Γιακουματο, γιατι ενω τους ειπε οτι θα τους προσλαβει για περιορισμενο χρονικο διαστημα, δεν τους διορισε μονιμα

• H
                              hunter last edited by

Ο χρήστης ping of death έγραψε:

Με ταλαιπωρεί μία απορία,σχετική με τήν αρχαιοκαπηλεία,απο πολύ μικρό.

Είναι προτιμότερο να μένουνε τα αρχαιοελληνικά ευρήματα στόν πάτο τής θάλλασας όπου κανέις δεν θα τα δεί ποτέ,ή να είναι στό Λούβρο;

Τι εννοεις κυνηγε; Για εξηγησε το λιγο παραπανω αν θες. Γιατι με αυτη τη λογικη μπορω να συνεχισω την προταση σου λεγοντας '..ή μηπως ακομα καλυτερα στην προσωπικη μου συλλογη να τα χαιρομαι εγω που ειμαι κ Ελληνας στο κατω-κατω αντι να τα εκμεταλλευονται εμπορικα οι ξενοι;'

Δέν συνεχίζεις καθόλου με τήν λογική που ξεκίνησα εγώ όμως,αλλά αντιθέτως βάζεις κατευθείαν τήν αρχαιοκαπηλεία στήν λογική σου.Τήν κλοπή για ιδιώτες δηλαδή.
                              Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ (καί ΟΧΙ που προτείνω ) είναι άν είναι περισσότερο χρήσιμα (κατα οποιονδήποτε τρόπο,διδακτικό ή πολιτιστικό) στόν πάτο τής θάλασσας,ή προσβάσιμο στό ευρύ κοινό έστω και σε μουσείο άλλης χώρας.

Κάτι που μούρχεται τώρα στο μυαλό,μιάς και είπες για ιδιωτικές συλλογές:

Εάν αυτήν την στιγμή υπάρχουνε στόν πάτο εκατό (π.χ.) αγάλματα,τα προτιμάς εκεί που είναι τώρα,ή άν εγώ τα ανέλκυα και τα τοποθετούσα στόν κήπο μου όπου εσύ καί ο οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσες να τα δείς απο κοντά;

• K
                                kamil last edited by

Δεν συμφωνώ απόλυτα με τον νόμο, σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια όρια, δυστυχώς στην ελλάδα είμαστε ή του ύψους η του βάθους.
                                Ασχολούμε με την αυτόνομη κατάδυση εδώ και 5 χρόνια και μέχρι πρότεινος (πρό νόμου) μπορούσες να βουτήξεις μόνο σε συγκεκριμένα μέρη που δεν ήταν καθόλου μα καθόλου ενδιαφέροντα, βλέπε λιμανάκια στην Αττική άντε και Λεγραινά...(έκανες βουτιές συντήρησεις κοινώς).Τώρα σ' εμάς τους ερασιτέχνες χομπίστες και λάτρεις του βυθού δίνετε η ευκαιρία ν'ανακαλύψουμε τις ελληνικές θάλασσες ελεύθερα χωρίς τον φόβο να μας πιάσει το λιμενικό και να μας κατασχέσει τον εξοπλισμό...
                                Αυτό που με στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι οτι τίποτε δεν γίνετε με προγραμματισμό σ'αυτή τη χώρα...Πάς στην Αίγυπτο όπου υπάρχει ολόκληρη τουριστική βιομηχανία πίσω απο την αυτόνομη κατάδυση, η Ερυθρά Θάλασσα είναι η Μέκκα των Αυτοδυτών στην Μεσόγειο (γιατι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν και καλύτεροι καταδυτικοί προορισμοί) και αντί να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε την χώρα μας ως ένα καταδυτικός προορισμός, να χαρτογραφήσουμε τις θάλασσες μας και με σχετικά προγράμματα/πακέτα, έστω και μέσω σχολών να μπορούμε να καταδυθούμε σε ναυάγια κλπ, δεν γίνεται τίποτε...
                                Περιττό να πώ βέβαια οτι και στην E.O.Y.Δ.A.A.T.K. η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας & Τεχνικής Κολύμβησης επικρατεί ένα χάος, καθώς ειναι κι εκεί ο σωζων εαυτό σωθήτο, και ότι 'αρπάξει ο κώλος μας'...αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...
                                Άλλη μια ευκαιρία να προβληθούμε σαν χώρα και να κερδίσουμε οικονομικά και όχι μόνο πάει χαμένη

• H
                                  hunter last edited by

τεστ

αυτή η σελίδα δέν άνοιγε

• K
                                    kamil last edited by

http://www.parliament.gr/ergasies/nomos ... VE-pap.pdf
                                    ο νόμος...αυτός υπάρχει απο πέρσυ και ακόμα δεν έχει τεθεί σ'εφαρμογή 100%.

• D
                                      dpolal last edited by

Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
                                      Άρα μπορεί και τώρα χαλαρά κάποιος να ανασύρει ό,τι θέλει. ΔΕ νομίζω να τους είχε εμποδίσει ο νόμος. Κι όπως πολύ σωστά είπε φίλος δεν είναι δυνατόν να αποκλείεται από τους καταδύτες ολόκληρο το Αιγαίο γιατί μπορεί να δρουν αρχαιοκάπηλοι.
                                      Και μια άλλη άποψη είναι ότι με το να καταδύονται ελεύθερα πιό πολλοί, πιό πολλά αρχαία μπορεί να ανακαλυφθούν.

Χαλαρά να ανασύρει ναί, όποιος θέλει το κάνει και τώρα.
                                      Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να καταδυθεί χαλαρά και όπου θέλει, άρα οποιοσδήποτε έλεγχος από το λιμενικό λειτουργεί αποτρεπτικά.
                                      Εκτός βέβαια και αν ξέρει ακριβώς πού να καταδυθεί, τί να ανασύρει και το κάνει σε χρόνο dt. (αυτές οι δουλειές δεν γίνοτναι εύκολα τη νύκτα)

Aντίθετα, η ελεύθερη κατάδυση, σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί με το πρόσχημα αυτό να ερευνήσει όποια περιοχή θέλει με την ησυχία του.
                                      Αργότερα και αφού εντοπίσει κάτι, βρίσκει τρόπο να το βγάλει στην επιφάνεια.

• K
                                        krieza last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:

Ως προς αυτό που λες Pai Mei, εγω θα προτιμούσα να υπήρχαν οριοθετημένες περιοχές οπου θα απαγορεύονταν οι καταδύσεις με μπουκάλες, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που λες εσυ.....

Εγω πάντως χαίρομαι που παρθηκε αυτή η απόφαση, γιατι θεωρώ οτι ο προηγούμενος νόμος ηταν τελειως παράλογος.....Το Αιγαίο, δε μπορεί να θεωρηθεί μια αχανής αρχαιολογική έκταση και να απαγορεύεται στους πολίτες αυτής της χώρας να χαρούν τις ομορφιές του βυθού του....Κατα μια εννοια είναι τόσο παραλογο, οσο και το οτι προκειμένου να κανει καποιος μπάνιο σε ορισμένες παραλίες της Αττικής πρέπει να πληρώσει εισητήριο.....

Αν εχουν σκοπό ως κράτος να αξιοποιήσουν τον πλούτο που υπάρχει στους βυθούς, ας το κάνουν....Διαφορετικά η θάλασσα ως μέρος της φύσης ανήκει στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

Και φυσικα οτι λεει ο Spartan προβλεπεται αυτουσιο στο νομο!!!!

@Pai Mei:
                                        Καλο θα ηταν αγαπητε μου οταν ανοιγεις τετοια 'σοβαρα θεματα' οπως λες να κανεις μια παραπομπη στο νομο ωστε να κρινουμε τον ιδιο το νομο και οχι τις προσωπικες σου κρισεις και επιφυλαξεις επι του νομου....

• V
                                          vrax last edited by

Για αρχη εγω θα εκανα τον τιτλο 'Αρχαιοκαπηλοι leave our myth'

Αλλα ειμαστε και τετοιο ανοργανωτο κρατος που οτι και να κανεις δεν βγαζεις ακρη.

κατα τη γνωμη μου αυτοι που τα παιρνανε πριν θα τα παρουν και τωρα αντε να χασεις μερικα ψιλα, νομιζω οτι ειναι καλυτερα να ειναι ελευθερο.

Ενας στοχος μου ειναι να παω στην ερυθρα για καταδυσεις και μπανιο με δελφινια, ισως να το κανω στο αιγαιο καποια στιγμη, ακομα καλυτερα

Σημερα το πρωι μιλαγα με ενα φιλο μου που ειχε παει στους Παξους, και μου ελεγε οτι νοικιαζε βαρκα με μηχανη για να πηγαινει για μπανιο, 50 Ε ολη την ημερα, και λεω εγω ο αφελης 'με καποιον να την οδηγαει ε?'

Με κοιταξε σαν να ειχα πει οτι η γη ειναι τετραγωνη, βαρκα με 25αρα μηχανη που χρειαζεται διπλωμα) την παιρνεις βαζεις οποιον θελεις μεσα και φευγεις, εννοειται οτι περιεχει τα βασικα βενζινη και ισως κουπια, σωσιβια, φωτοβολιδες κτλπ ειναι εξωτικα ζωα.

Το λιμενικο εχει μια ξεφουσκωτη βαρκα, ολη τη μερα ειναι αραχτοι εξω και τα απειρα σκαφη που αραζουν στο μερος αυτο δενουν ακομα και πανω στο λιμενικο....

Α, και υποδομη για ολα αυτα τα σκαφη = 0

• P
                                            pai-mei last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
                                            Και φυσικα οτι λεει ο Spartan προβλεπεται αυτουσιο στο νομο!!!!

@Pai Mei:
                                            Καλο θα ηταν αγαπητε μου οταν ανοιγεις τετοια 'σοβαρα θεματα' οπως λες να κανεις μια παραπομπη στο νομο ωστε να κρινουμε τον ιδιο το νομο και οχι τις προσωπικες σου κρισεις και επιφυλαξεις επι του νομου....

Το φόρουμ υπάρχει για να διατυπώνονται προσωπικές κρίσεις και επιφυλάξεις. Στο δημοσίευμα, που παρέθεσα, είναι σαφής ο βασικός πυρήνας του νέου νόμου.
                                            Παραθέτω εδώ το link, που αναλύονται εκτενέστερα τα βασικά σημεία του νόμου.

http://www.yen.gr/media/28272/enim_katad270905.pdf

Kαι βέβαια, αξίζει να προσέξει κανείς ότι αφιερώνονται δύο παράγραφοι, που σχετίζονται με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με περιεχόμενο τόσο ασαφές, που είναι σαν να μην υπάρχουν. Ο χαρακτηρισμός των περιοχών ως ΠΟΑΚΠ, γίνεται κατόπιν αιτήσεως στο ΥΠΕΧΩΔΕ, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά φυσικά.
                                            Βέβαια, για να χαρακτηριστούν μόνο τα γνωστά ναυάγια ως ΠΟΑΚΠ, θα χρειαστεί να περάσουν μερικές δεκαετίες σύλησής τους.

Για την προστασία της εναλίας πολιτιστικής κληρονομιάς, της θαλάσσιας
                                            χλωρίδας και πανίδας και για την προστασία και ασφάλεια των αυτοδυτών,
                                            και την μη παρεμπόδιση της ναυσιπλοΐας, θεσπίζονται απαγορεύσεις στην
                                            άσκηση υποβρύχιας δραστηριότητας χάριν αναψυχής και καθορίζεται η
                                            διαδικασία οριοθέτησής των εν λόγω περιοχών από το ΥΕΝ και το
                                            Υπουργείο Πολιτισμού ή το ΥΕΝ και το ΥΠΕΧΩΔΕ.
                                            7. Προβλέπεται η δημιουργία “Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης
                                            Καταδυτικού Πάρκου” (Π.Ο.Α.Κ.Π.) για τη διενέργεια καταδύσεων
                                            αναψυχής, εκπαίδευσης αυτοδυτών, επιστημονικής έρευνας ή έρευνας άλλης
                                            μορφής, γίνεται σύμφωνα το ν. 2742/99 (Χωροταξικός Σχεδιασμός και
                                            Αειφόρος Ανάπτυξη και άλλες διατάξεις). Ο χαρακτηρισμός και Η
                                            οριοθέτηση εκτάσεων ως Π.Ο.Α.Κ.Π. γίνεται με αίτηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ
                                            συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Φυσικά, είναι πασιφανές, ότι ο νόμος αποσκοπεί στο να προσελκύσει τουρίστες, αυξάνοντας τα έσοδα από τον τουρισμό. Ε, ας δοθεί η δυνατότητα και στους εμπόρους αρχαίων αντικειμένων, να κάνουν τη δουλειά τους ευκολότερα.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ