-
1 βδομαδα
-
Φίλε HighFidelity, η δική μου εμπειρία με ατύχημα και ασφαλιστικές έχει ως εξής: Σάββατο βράδυ, το Σεπτέμβρη του 2003, έχω πάει στην Ομάνοια με το αμάξι και τη φίλη μου συνοδηγό για εφημερίδες. Βγαίνοντας από την πλατεία (είχε αλλάξει ήδη η μορφή της λόγω των έργων) είμαι στη δεξιά πλευρά του δρόμου με πρόθεση να μη βγω από την έξοδο της 3ης Σεπτεμβρίου, αλλά από την Αγίου Κωνσταντίνου. Κάποια στιγμή ενώ περνώ την έξοδο της 3ης Σεπτεμβρίου νιώθω από την πλευρά του οδηγού ένα τράνταγμα και συνειδητοποιώ ότι με έχει κοπανήσει με σχετικά μικρή ταχύτητα ένα άλλο ΙΧ. Σταματάμε τα ΙΧ και βλέπω τι είχε γίνει. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με το σύζυγό της (οδηγούσε εκείνη ενώ το αμάξι ήταν στο όνομα του συζύγου της), στην προσπάθειά της να βγει από την έξοδο της 3ης Σεπτεμβρίου κι ενώ βρισκόταν στη μέση του δρόμου (μεσαία λωρίδα) έκοψε τιμόνι δεξιά παραβλέποντας εμένα που συνέχισα την καμπύλη τροχιά του δρόμου δεξιά της πηγαίνοντας για την επόμενη (και τελευταία) έξοδο. Το αμάξι της με χτύπησε με τη δεξιά μπροστά γωνία του στη δική μου αριστερή πλευρά και μου προξένησε τις εξής ζημιές: Γδάρσιμο πίσω αριστερού φτερού, μικρό βούλιαγμα αριστερού μαρσπιέ στο πίσω τμήμα του, βούλιαγμα της αριστερής πίσω πόρτας και βούλιαγμα της αριστερής μπροστά πόρτας. Το αμάξι μου ήταν 11 μηνών καινούριο με 7000 χλμ, το δε δικό της ένα Toyota Corolla 20ετίας. Η κυρία αρνήθηκε προκλητικά ότι είχε οιαδήποτε ευθύνη και ισχυρίστηκε πως είχε ανάψει φλας δεξιά ενώ βρισκόταν πίσω και αριστερά μου... Κάλεσα αμέσως την τροχαία, η οποία ήρθε σε 10-15 λεπτά. Ο τροχονόμος απλά εξέτασε τα χτυπήματα των ΙΧ κι έγραψε στο φύλλο του σε ποιο σημείο είναι χτυπημένο το καθένα, μας έδωσε το χαρτί και συμπλήρωσε ο καθένας μας ενυπόγραφα την άποψή του για το συμβάν. Στη συνέχεια μας έδωσε από ένα αντίγραφο του φύλλου του κι έφυγε. Μετά από κανά δεκάλεπτο έφυγα κι εγώ, αφού αντάλλαξα με την κυρία διευθύνσεις και τηλέφωνα. Την επόμενη εργάσιμη ημέρα έκανα δήλωση του ατυχήματος στην εταιρεία μου (Διεθνής Ένωσις) προσκομίζοντάς τους και τα ανάλογα στοιχεία. Η κυρία έκανε κι αυτή δήλωση στη δική της εταιρεία όπου θεωρούσε ότι εγώ είχα υπαιτιότητα για το συμβάν. Επικοινώνησα μετά από μερικές ημέρες με την εταιρεία της (Εθνική) και μου λέγαν διάφορα κουλά ότι κανονικά εγώ έφταιγα κλπ. Οι της δικής μου εταιρείας, δεδομένου ότι είχα νομική κάλυψη, μου είπαν άστο, θα το πάμε δικαστικά. Τελικά εγώ επισκευάζω το αυτοκίνητό μου όπως έπρεπε (εξουσιοδοτημένο συνεργείο, γνήσια-καινούρια ανταλλακτικά). Κόστος 1870 ευρώ (αντικατάσταση-τοποθέτηση-βάψιμο 2 πόρτες, επισκευή-βάψιμο μαρσπιέ, βάψιμο φτερού)....Καταθέτει ο δικηγόρος μας αγωγή για το ατύχημα όπου προσκομίζει και τα τιμολόγια της εργασίας στο συνεργείο. Τελικά ορίζεται δικάσιμη το Μάρτιο του 2005 (1,5 χρόνο μετά) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Στο δικαστήριο εγώ με την κοπέλα μου για μάρτυρα, και η κυρία με το σύζυγό της. Αυτή ισχυρίστηκε ένα κάρο παραμύθια (κρίμα για την ηλικία της παιδιά, ειλικρινά να ακούτε 70άχρονη να αραδιάζει απίστευτα παραμύθια, δε ντράπηκε ούτε την ηλικία της ούτε τον 85άρη σύζυγό της που φαινόταν ένα ήσυχο ανθρωπάκι..). Η ακρόαση ήταν σύντομη. Οι δικηγόροι της άλλης ασφαλιστικής (από 2 ήταν παρόντες από κάθε εταιρεία) το μόνο που εστίασαν ήταν πως θεωρούσαν υπερβολικό το τίμημα των 1870 ευρώ για την επισκευή...Τελικά βγαίνει απόφαση τον Ιούλιο του 2005 που με δικαιώνει πλήρως με επιδικάσιμο ποσό περίπου 2100 ευρώ (τα 1870 συν τόκους). Η απόφαση ήταν άμεσα εκτελεστή για το 50% του ποσού που σημαίνει πως πήρα στο χέρι περίπου 1050 ευρώ... Περνάνε 2 μήνες και μέσα Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου (2005), 1 μέρα πριν προχωρήσω σε μετακόμιση από το παλιό μου σπίτι, μου χτυπά την πόρτα δικαστικός επιμελητής και μου επιδίδει κείμενο έφεσης της κυρίας κατά της απόφασης του ειρηνοδικείου, με εκδίκαση σε πρωτοδικείο το Σεπτέμβριο του 2007... Η γκαντεμιά ήταν πως αν το ποσό που διεκδικούσα ήταν μέχρι 1500 ευρώ η απόφαση του ειρηνοδικείου δε δα επιδεχόταν έφεσης...Εν πάσει περιπτώσει, δε νομίζω πως θα αλλάξει κάτι, απλά τα ηθικά διδάγματα από την ιστορία μου είναι 2: 1) Πάντα να καλείτε τροχαία όταν εμπλέκεστε σε τροχαίο, και 2) και η πιο απλή περίπτωση όταν πάτε σε δικαστήριο πάει πίσω από 2 χρόνια και πάνω για να πληρωθείτε...Περαστικά μας...
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Οι διαφορές μας είναι δύο αλλά σημαντικές... Εγώ έχω πολύ μικρή ζημιά, μιλάμε για αλλαγή του πίσω φαναριού , ίσιωμα του πίσω φτερού, βαφή φτερού και προφυλακτήρα, λογικά μιλάμε για 200-250 -
[Διπλό Post]
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Φίλε HighFidelity, η δική μου εμπειρία με ατύχημα και ασφαλιστικές έχει ως εξής: Σάββατο βράδυ, το Σεπτέμβρη του 2003, έχω πάει στην Ομάνοια με το αμάξι και τη φίλη μου συνοδηγό για εφημερίδες. Βγαίνοντας από την πλατεία (είχε αλλάξει ήδη η μορφή της λόγω των έργων) είμαι στη δεξιά πλευρά του δρόμου με πρόθεση να μη βγω από την έξοδο της 3ης Σεπτεμβρίου, αλλά από την Αγίου Κωνσταντίνου. Κάποια στιγμή ενώ περνώ την έξοδο της 3ης Σεπτεμβρίου νιώθω από την πλευρά του οδηγού ένα τράνταγμα και συνειδητοποιώ ότι με έχει κοπανήσει με σχετικά μικρή ταχύτητα ένα άλλο ΙΧ. Σταματάμε τα ΙΧ και βλέπω τι είχε γίνει. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με το σύζυγό της (οδηγούσε εκείνη ενώ το αμάξι ήταν στο όνομα του συζύγου της), στην προσπάθειά της να βγει από την έξοδο της 3ης Σεπτεμβρίου κι ενώ βρισκόταν στη μέση του δρόμου (μεσαία λωρίδα) έκοψε τιμόνι δεξιά παραβλέποντας εμένα που συνέχισα την καμπύλη τροχιά του δρόμου δεξιά της πηγαίνοντας για την επόμενη (και τελευταία) έξοδο. Το αμάξι της με χτύπησε με τη δεξιά μπροστά γωνία του στη δική μου αριστερή πλευρά και μου προξένησε τις εξής ζημιές: Γδάρσιμο πίσω αριστερού φτερού, μικρό βούλιαγμα αριστερού μαρσπιέ στο πίσω τμήμα του, βούλιαγμα της αριστερής πίσω πόρτας και βούλιαγμα της αριστερής μπροστά πόρτας. Το αμάξι μου ήταν 11 μηνών καινούριο με 7000 χλμ, το δε δικό της ένα Toyota Corolla 20ετίας. Η κυρία αρνήθηκε προκλητικά ότι είχε οιαδήποτε ευθύνη και ισχυρίστηκε πως είχε ανάψει φλας δεξιά ενώ βρισκόταν πίσω και αριστερά μου... Κάλεσα αμέσως την τροχαία, η οποία ήρθε σε 10-15 λεπτά. Ο τροχονόμος απλά εξέτασε τα χτυπήματα των ΙΧ κι έγραψε στο φύλλο του σε ποιο σημείο είναι χτυπημένο το καθένα, μας έδωσε το χαρτί και συμπλήρωσε ο καθένας μας ενυπόγραφα την άποψή του για το συμβάν. Στη συνέχεια μας έδωσε από ένα αντίγραφο του φύλλου του κι έφυγε. Μετά από κανά δεκάλεπτο έφυγα κι εγώ, αφού αντάλλαξα με την κυρία διευθύνσεις και τηλέφωνα. Την επόμενη εργάσιμη ημέρα έκανα δήλωση του ατυχήματος στην εταιρεία μου (Διεθνής Ένωσις) προσκομίζοντάς τους και τα ανάλογα στοιχεία. Η κυρία έκανε κι αυτή δήλωση στη δική της εταιρεία όπου θεωρούσε ότι εγώ είχα υπαιτιότητα για το συμβάν. Επικοινώνησα μετά από μερικές ημέρες με την εταιρεία της (Εθνική) και μου λέγαν διάφορα κουλά ότι κανονικά εγώ έφταιγα κλπ. Οι της δικής μου εταιρείας, δεδομένου ότι είχα νομική κάλυψη, μου είπαν άστο, θα το πάμε δικαστικά. Τελικά εγώ επισκευάζω το αυτοκίνητό μου όπως έπρεπε (εξουσιοδοτημένο συνεργείο, γνήσια-καινούρια ανταλλακτικά). Κόστος 1870 ευρώ (αντικατάσταση-τοποθέτηση-βάψιμο 2 πόρτες, επισκευή-βάψιμο μαρσπιέ, βάψιμο φτερού)....Καταθέτει ο δικηγόρος μας αγωγή για το ατύχημα όπου προσκομίζει και τα τιμολόγια της εργασίας στο συνεργείο. Τελικά ορίζεται δικάσιμη το Μάρτιο του 2005 (1,5 χρόνο μετά) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Στο δικαστήριο εγώ με την κοπέλα μου για μάρτυρα, και η κυρία με το σύζυγό της. Αυτή ισχυρίστηκε ένα κάρο παραμύθια (κρίμα για την ηλικία της παιδιά, ειλικρινά να ακούτε 70άχρονη να αραδιάζει απίστευτα παραμύθια, δε ντράπηκε ούτε την ηλικία της ούτε τον 85άρη σύζυγό της που φαινόταν ένα ήσυχο ανθρωπάκι..). Η ακρόαση ήταν σύντομη. Οι δικηγόροι της άλλης ασφαλιστικής (από 2 ήταν παρόντες από κάθε εταιρεία) το μόνο που εστίασαν ήταν πως θεωρούσαν υπερβολικό το τίμημα των 1870 ευρώ για την επισκευή...Τελικά βγαίνει απόφαση τον Ιούλιο του 2005 που με δικαιώνει πλήρως με επιδικάσιμο ποσό περίπου 2100 ευρώ (τα 1870 συν τόκους). Η απόφαση ήταν άμεσα εκτελεστή για το 50% του ποσού που σημαίνει πως πήρα στο χέρι περίπου 1050 ευρώ... Περνάνε 2 μήνες και μέσα Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου (2005), 1 μέρα πριν προχωρήσω σε μετακόμιση από το παλιό μου σπίτι, μου χτυπά την πόρτα δικαστικός επιμελητής και μου επιδίδει κείμενο έφεσης της κυρίας κατά της απόφασης του ειρηνοδικείου, με εκδίκαση σε πρωτοδικείο το Σεπτέμβριο του 2007... Η γκαντεμιά ήταν πως αν το ποσό που διεκδικούσα ήταν μέχρι 1500 ευρώ η απόφαση του ειρηνοδικείου δε δα επιδεχόταν έφεσης...Εν πάσει περιπτώσει, δε νομίζω πως θα αλλάξει κάτι, απλά τα ηθικά διδάγματα από την ιστορία μου είναι 2: 1) Πάντα να καλείτε τροχαία όταν εμπλέκεστε σε τροχαίο, και 2) και η πιο απλή περίπτωση όταν πάτε σε δικαστήριο πάει πίσω από 2 χρόνια και πάνω για να πληρωθείτε...Περαστικά μας...Φίλε κατ'αρχην να σου εκφράσω την συμπαράστασή μου για την ταλαιπωρία που τράβηξες και να σου ευχυθώ καλά ξεμπερδέματα. Είναι να λυπάσαι με τέτοιους ανθρώπους τη στιγμή μάλιστα που δεν θα πληρώσουν οι ίδιοι τη ζημιά.
Έχω και εγώ παρόμοιες εμπειρίες. Ζημιά στο αμάξι 4.500 (από αντιπροσωπία). Τους κάνω τη χάρη να το φτιάξω έξω για να μη το βγάλουν ασύμφορο. Κόστος 2600 και μου έδωσαν τα 1800. Δεν κινήθηκα νομικά για 2 λόγους. Ο ένας ήταν γιατί ήξερα ότι θα τραβήξω αυτά που τράβηξες και ο δεύτερος γιατί ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης ήταν αλλοδαπός και δεν ήθελα να μπλεχτώ μαζί τους.
ΥΓ. Όταν είδα την κοροιδία της ασφαλιστηκής, βγαίνοντας απο την πορτά θυμάμαι που είπα στον πατέρα μου 'αυτοί να δεις θα κλείσουν...'
και όντως έτσι έγινε... -
Παντως... να ξερετε επισης.. οτι η ασφαλιστικη ειναι υποχρεωμενη να στειλει ατομο της αμεσα στον τοπο του τροχαιου.. μολις δεχτει τηλεφωνημα.. το οποιο ειναι εφοδιασμενο με ολων των ειδων τις δηλωσεις, φωτογραφικη κι οτι αλλο χρειαστει κι ασχετα με το ποιος φταιει.
-
Αφού ο άλλος το έπαιζε τουρίστας στην περίπτωσή μου! Ούτε αστυνομία κάλεσε, ούτε την ασφαλιστική του! Τους πήρα τηλέφωνο εγώ και μου είπαν πως το μόνο που θα κάνουν αφού αυτός δεν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί τους είναι να στείλουν πραγματογνώμονα.
Είναι μην μπλέξεις! -
Πιο είναι ένα λογικό διάστημα για να πάρεις λεφτά από την ασφαλιστική σου από φιλική δήλωση?
-
Αν δε κάνω λάθος ένα μήνα μετά την κατάθεση στην ασφαλιστική των τιμολογίων από το συνεργείο.
-
1 μήνας χρειάστηκε περίπου εμένα (ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Όταν είχα ρωτήσει παλιότερα εδώ κάποιοι είχαν αναφέρει πολύ μικρότερους χρόνους...
-
FWIW, σε ατυχημα οπου εγινε κανονικη δηλωση, εγω σημερα εστειλα τα τιμολογια με fax, και μου ειπαν να περασω να παρω τα χρηματα σε 20 μερες.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
FWIW, σε ατυχημα οπου εγινε κανονικη δηλωση, εγω σημερα εστειλα τα τιμολογια με fax, και μου ειπαν να περασω να παρω τα χρηματα σε 20 μερες.Για τι ποσό μιλάμε?
-
550 ευρω
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Thnx για την απάντηση cmarin. Κανείς άλλος εμπειρία; (και ασφαλιστική αν θέλει)
Μεσω φιλικου διακανονισμου* σε λιγωτερο απο τρεις μηνες απο την ασφαλιστικη μου.
To διαστημα δεν ειναι μεγαλο μιας και ο υπαιτιος του ατυχηματος υπεβαλε δηλωση υπαιτιοτητας μετα απο 40 μερες λογω νοσηλειας του σε νοσοκομειο.*Ο φιλικος διακανονισμος απο 01/09/05 ισχυει εστω και αν υπαρχει τραυματισμος, για ζημιες μεχρι και 6000 ευρω.
Από Διεθνή ένωση , σε κάθε μία από τις 2 περιπτώσεις , μόλις ειδοποίησα ότι έχω τα τιμολόγια , πήγα και πληρώθηκα.
-
1 ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕ8ΕΣΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ 1.000 ΕΥΡΩ
ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
Φιλικη Δηλωση