-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Γιατί δεν το γυρνάς σε ψηφοφορία να δούμεΣτην οποια θα εχει νοημα μονο αν απαντουν ΜΟΝΟ οι θεσσαλονικης ή τουλαχιστον οσοι εχουν αποψη περι τα της πολης και οχι με κομματικα κριτηρια.
-
Το θέμα για τον Δήμο της Θεσ/νίκης ενώθηκε εδώ [moderator]
-
Τα κομματα θεωρουν τους ψηφοφορους προβατα, γι' αυτο και κομματικοποιουν τις δημοτικες εκλογες.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
kantoniouΜε πρόλαβες! Και ήμουν έτοιμος να ανοίξω θέμα για τη διάδοχη κατάσταση στο Δήμο Κεραμωτής
-
Ιδού:
http://www.athina-poli-zois.gr/Node_10/SubNode_1/
Διαβάστε τι έχουν γράψει άλλοι και χώστε τα και σεις.
Δεκτοί και από Θεσσαλονίκη/επαρχία.
-
Βρείτε που ψηφίζετε
-
Ρε παιδιά, καλημέρα πρώτα απ' όλα.
Έχω μία απορία, προς τους δικηγόρους του forum.
Ακούω να λένε όλοι ότι η ψήφος είναι υποχρεωτική. Και διερωτώμαι...
Πώς είναι δυνατόν το ΥΨΙΣΤΟ δημοκρατικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ατόμου να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ;;;
Δεν προσθέτα άλλα σχόλια στην ερώτηση, περιμένω μία απάντηση...
Ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όντως, η Θεσσαλονίκη είναι σε Ώρα Μηδέν, όποιος και να βγει! Γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο θέλει!Η Θεσσαλονίκη γκρεμίστηκε (κάηκε) και ξαναχτίστηκε το 1917 και παρά το αρχικά πολύ καλό σχέδιο κατέληξε μόλις 90 χρόνια μετά να είναι το χάλι που είναι. Επιπλέον, οι περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης χτίστηκαν αργότερα, και παρ'όλα αυτά τα ίδια λάθη επαναλήφθηκαν (στενοί δρόμοι, ανύπαρκτοι χώροι πρασίνου, μηδενική πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης και υποδομές κλπ). Το ακραίο μάλιστα είναι ότι ακόμα και περιοχές που χτίζονται τώρα για πρώτη φορά (Πυλαιώτικα, Αγ. Ιωάννης, Εύοσμος, Βότση) χτίζονται πάλι με το ίδιο μοτίβο, πολυκατοικίες παντού και ελεύθεροι χώροι ούτε για δείγμα.
Αρα το 'γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο' που λέμε για τη Θεσσαλονίκη είναι να 'χαμε να λέγαμε, ακόμα κι αν γκρεμιζόταν και ξαναχτιζόταν τα ίδια σκατά θα την κάναμε γιατί αυτό μόνο μπορούμε να κάνουμε, και δε φταίει κανένας δήμαρχος γι αυτό, φταίμε όλοι συνολικά.
Ακούω να λένε όλοι ότι η ψήφος είναι υποχρεωτική. Και διερωτώμαι...
Πώς είναι δυνατόν το ΥΨΙΣΤΟ δημοκρατικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ατόμου να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ;;;
Δικηγόρος δεν είμαι, αλλά όπως το αντιλαμβάνομαι ακόμα και το Δημοκρατικό πολίτευμα έχει λάβει κάποια απαραίτητα, ίσως όχι και τόσο δημοκρατικά μέτρα για να εξασφαλίσει τη διατήρησή του. Ένα από αυτά είναι και η υποχρεωτική ψήφος, ένα άλλο είναι ότι από το Σύνταγμα δεν προβλέπεται η δυνατότητα τροποποίησης του πολιτεύματος κλπ.
Βέβαια η ψήφος είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά χωρίς συνέπειες αν δεν ψηφίσεις, άρα στην ουσία δεν είναι.
-
Δεν είναι μόνο δικαίωμα, είναι και υποχρέωση. Τα δικαιώματα ενός υπεύθυνου πολίτη προϋποθέτουν την άσκησή τους.
-
Μάνο για δώσε κάνα report απο Πειραιά, σήμερα που ξεκινάει η προεκλογική περίοδος.
-
Γιατί, εσύ που είσαι;
Ευτυχώς δεν μας έχουν σπάσει τα νεύρα με τις ντουντούκες ακόμα ούτε έχουν βρωμίσει το σύμπαν (πλην των υαλοκαθαριστήρων) με φυλλάδια.Θα βγει ο Φασούλας κατά πάσα πιθανότητα γιατί ο Αγραπίδης εκτός του ότι δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο (δεν μετράνε η συμμετοχή στα πανηγυράκια του Ολυμπιακού και η διοργάνωση λαϊκών πρωτοχρονιάτικων πιστών [όμως καθάρισε την ακτή της Πειραϊκής από τα αυθαίρετα ουζερί - το μοναδικό καλό]), άρχισε να έχει ήδη απώλειες από δημοτικούς συμβούλους που εγκαταλείπουν τη βάρκα. Δυστυχώς πάλι κομματικά θα ψηφίσουν οι Πειραιώτες, όχι εγώ όμως, τους βαρέθηκα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί, εσύ που είσαι;
Ευτυχώς δεν μας έχουν σπάσει τα νεύρα με τις ντουντούκες ακόμα ούτε έχουν βρωμίσει το σύμπαν (πλην των υαλοκαθαριστήρων) με φυλλάδια.Eγώ σπάνια πια κατεβαίνω στο κέντρο
Αυτό ρώτησα, αν γίνονται τα γνωστά καφριλίκια. Χθες βραδυ ας πούμε στο Γαλάτσι, 100 'φίλοι' του δημάρχου είχαν κλείσει την Βεϊκου. Το μπινελίκι και η μούντζα βέβαια από τους οδηγούς έπεσε σύννεφο. Ο 'δήμαρχος', αντί να τους μαζέψει στο πεζοδρόμιο (100 άνθρωποι ήταν), απολάμβανε τη δόξα του, μη χέσω... Για μένα, κάτι τέτοιο είναι λόγος να μην ψηφίσω τον π***τη που το ανέχεται.Θα βγει ο Φασούλας κατά πάσα πιθανότητα γιατί ο Αγραπίδης εκτός του ότι δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο (δεν μετράνε η συμμετοχή στα πανηγυράκια του Ολυμπιακού και η διοργάνωση λαϊκών πρωτοχρονιάτικων πιστών [όμως καθάρισε την ακτή της Πειραϊκής από τα αυθαίρετα ουζερί - το μοναδικό καλό]), άρχισε να έχει ήδη απώλειες από δημοτικούς συμβούλους που εγκαταλείπουν τη βάρκα. Δυστυχώς πάλι κομματικά θα ψηφίσουν οι Πειραιώτες, όχι εγώ όμως, τους βαρέθηκα.
Αν ψηφίσουν κομματικά όπως λες, ποιος περιμένεις ότι θα βγει;
-
Οι κομματικες επιλογες μπηκαν με το ζορι απο την ηγεσια των κομματων , ετσι και να εκλεγουν δεν προκειται να κανουν τον δημαρχο, ή το πολυ να τον κανουν μεχρι τις επομενες εκλογες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι μόνο δικαίωμα, είναι και υποχρέωση. Τα δικαιώματα ενός υπεύθυνου πολίτη προϋποθέτουν την άσκησή τους.Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό. Όμως εξίσου δικαίωμά μου είναι και η αποχή. Και επίσης, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ένα 'δικαίωμα', όταν η μη άσκησή του επιβάλλει κυρώσεις, έστω και διοικητικές.
Άμα ακούσω ακόμα μερικούς να υποστηρίζουν ότι είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από το νόμο (άσε την πολιτική συνείδηση, άλλη υπόθεση αυτή και σ' αυτό συμφωνώ) να πάω να ψηφίσω, ΔΕΝ θα πάω και ας δούμε μετά τι θα μου κάνουν...
-
Εγω δεν παω ποτε και πουθενα,ουτε εκλογικες επιτροπες που με φωναζουν,ουτε για να ψηφισω.Σιγα μην παω για να ψηφιζω τον καθε μλακοπίτουρα που κανει ππες στην μίση Αττικη με απώτερο όνειρο ζωής να αρπάξει δημόσιο χρήμα....
-
Πάτρα
Ο Καράβολας 4 χρόνια δεν έχει πρακτικά τίποτα... αλλά δεν ξανακατεβένει έτσι κι αλλιως. Για τον Φούρα δεν έχω απόψη... τι έχει προσφέρει στο Υπουργείο ;;
Ο Φλωράτος είναι από την γενιά με τα φρουτάκια αλλά και όταν ήταν δήμαρχος δεν έγινε τίποτα...
Σκέφτομαι να ψηφήσω τον (πρακτικά) ανεξάρτητο Δημαρά που φαινετε να είχε κάνει αρκετό εργό στο Λιμενικό (Μαρίνα-Θετράκι-Φάρος-Πάρκο στην Ακτή Δυμαίων)...
-
Δεν μου λετε τωρα αν μας καλεσουν για εφορευτικη επιτροπη τι γινεται?? εννοειτε οτι δεν παω ...αλλα υπαρχει περιπτωση να σου κανουν κατι??
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
εννοειτε οτι δεν παω ...αλλα υπαρχει περιπτωση να σου κανουν κατι??Γιατί εννοείται;
-
Εγώ στο τσάκ θα γλίτωνα τις εκλογές...Αλλά έλα που δεν θα έχω φύγει για Γερμανία οπότε πριν πάω να αγοράσω εφημερίδες θα πάω να ψηφίσω...Για δήμαρχο έχω καταλήξει αλλά με νομάρχη τι να ψηφίσεις ο ένας χειρότερος από τον άλλο Τον δεύτερο γύρο θα τον χάσω αλλά μάλλον εκεί το αποτέλεσμα είναι -δυστυχώς γιατί τον νύν δήμαρχο τον κράζουν οι πάντες ανεξαρτήτως πολιτικής παρατάξεως- γνωστό αφού θα ψηφίσουμε για μια ακόμα φορά με πολιτικά και μόνο κριτήρια.
-
Τότε ψηφίστε τον αντίπαλό τους. Εκτός κομματισμού.
Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση, το λευκό είναι.Krusenstern
'Αν ψηφίσουν κομματικά όπως λες, ποιος περιμένεις ότι θα βγει;'
Αν ψήφιζαν 100% κομματικά θα έβγαινε ο Αγραπίδης ελέω Α' Πειραιώς. Αλλά επειδή ο συγκεκριμένος τα έσπασε για διάφορους λόγους και με το δικό του κόμμα (θυμίσου τις ιστορίες με τον τοπικά ισχυρό ανεξάρτητο πλέον βουλευτή), θα χάσει.
Δημοτικές εκλογές