-
Καλά αυτο το 'αντι-σημιτικά σχόλια' το χρησιμοποιούν λές και είναι κατάρα , λοιμός και πανούκλα ταυτόχρονα. Δηλαδή κάποιος μπορεί να είναι ότι αντι- θέλει αλλά είναι προσβολή στα θεία και κοινωνικό στίγμα να είσαι αντιεβραίος.
Γελοίοι εβραίοι και γελοιοδέστεροι αμερικανοεβραίοι και αμερικάνοι.
-
Τέτοια πράγματα τα παίρνουν πολύ σοβαρά στην Αμερική. Παρόμοιες αντιδράσεις θα είχαν αν έλεγε π.χ. αράπης ή αν παρενοχλούσε σεξουαλικά μια γυναίκα. Εγώ το θεωρώ υποκριτικό και γελοίο αλλά αν ζεις εκεί πρέπει να συμμορφώνεσαι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τέτοια πράγματα τα παίρνουν πολύ σοβαρά στην Αμερική. Παρόμοιες αντιδράσεις θα είχαν αν έλεγε π.χ. αράπης ή αν παρενοχλούσε σεξουαλικά μια γυναίκα. Εγώ το θεωρώ υποκριτικό και γελοίο αλλά αν ζεις εκεί πρέπει να συμμορφώνεσαι.Ακριβως. Ισως για εσενα να ειναι υποκριτικο και γελοιο αλλα σκεψου αν ηταν η γυναικα σου, η μανα σου, η αδερφη σου που την παρενοχλουσε.
Τα ρατσιστικα σχολια τα παιρνουν πολυ σοβαρα. Πως θα το επαιρνες εσυ αν ησουν μαυρος και καποιος εκανε σχολια και σε αποκαλουσε κοσμητικα ρατσιστικα επιθετα.Επισης τα εβραικα ρατσιστικα επιθετα και τον αντισημιτισμο τον παιρνουν πολυ σοβαρα.
Την επομενη φορα που θα πατε στο Αμερικανικο προξενειο για Visa καντε κανενα σχολιο σχετικα με αυτα και προσεξετε την αντιδραση.
Νικος
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
1η ένσταση: Η εδαφική κυριότητα είναι use it or lose it, όσο κυνικό κι αν ακούγεται αυτό. Όταν έχεις δυο χιλιάδες χρόνια που δεν έχεις πατήσει στα συγκεκριμένα εδάφη, δεν έχεις πλέον κανένα δικαίωμα να αξιώνεις να φύγουν αυτοί που κατοίκησαν σ'αυτές τις γαίες κατά τη διάρκεια αυτών των δυο χιλιετιών για να γυρίσεις εσύ. Αν είναι έτσι - και το έχω ξαναπεί - , γιατί δεν πάμε κι εμείς να διώξουμε Τούρκους, Βούλγαρους, Γάλλους, Ιταλούς, Ισπανούς, Ρουμάνους, από τις αποικίες που είχαμε σ'όλη τη Μεσόγειο; Με τη συλλογιστική σου, θα πρέπει κι εμείς να έχουμε το δικαίωμα να διώξουμε τους Γάλλους από τη Μασσαλία και τη Νίκαια, τους Ιταλούς από τις Συρακούσες και τον Τάραντα, τους Ισπανούς από τις Ιβηρικές ακτές.Ναι, το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες. Με αυτή σου τη συλλογιστική όμως οι Εβραίοι είναι όντως οι αδικημένοι αυτού του πλανήτη, αφού τα εδάφη της Παλαιστίνης δεν τα εγκατέλειψαν με δική τους θέληση (για να ιδρύσουν π.χ. αποικίες), αλλά τους καταστρέψανε οι Ρωμαίοι και αναγκάστηκαν, για να επιβιώσουν, να φύγουν. Ξέρεις φαντάζομαι ότι οι Ρωμαίοι δεν αστειεύονταν: σκότωναν, έκαιγαν, σταύρωναν. Υπό αυτό το πρίσμα μάλιστα, να σου πω και το τραβηγμένο, ότι όλη η Ευρώπη χρωστούσε στους Εβραίους, μιας και η Ρωμαική Αυτοκρατορία, που κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ, εκτεινόταν από τη Βρεττανία ως την Ανατολία κι από το Δούναβη ως τη Σαχάρα. Θα μου πεις, τραβηγμένη σκέψη, αλλά η δική σου άποψη, 'use it or lose it', με κάνει και αναρωτιέμαι πόσους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες θα είχες καταδικάσει αν ήσουν σε κάποια θέση εξουσίας, ως άλλος Μέττερνιχ.
2η ένσταση: Το Ισραήλ ΕΙΝΑΙ σιωνιστικό κράτος, λόγω της ιδεολογίας του (αναθεωρητικός σιωνισμός-εθνικός μεσσιανισμός), η οποία είναι τίγκα στο ρατσισμό. Αν δεν θες να το καταλάβεις, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό, ούτε είναι και δουλειά μου.
Είναι Σιωνιστικό κράτος. Το έβαλα σε παρένθεση, στο προηγούμενό μου ποστ, απλά για να τονίσω ότι η λέξη αυτή έχει γίνει γαργάρα στα στόματα των απανταχού πολέμιων του Ισραήλ. Εν πάσει περιπτώσει, έχει τα κακά του ο Σιωνισμός, αλλά κι ο Μουσουλμανισμός δεν πάει πίσω: ' Θάνατος στους απίστους'...κι όλα τα εις -ισμός θα έλεγα.
3η ένσταση: Αν το Ισραήλ θέλει οι Άραβες να μη ζητούν τη διάλυσή του, ας σταματήσει τις βιβλικοχιτλερικής εμπνεύσεως αηδίες του.
Ας σταματήσει η Ιντιφάντα πρώτα και ύστερα τα λέμε. Η αδιαλλαξία αυτή τη στιγμή βαραίνει τους Παλαιστινίους.
4η ένσταση: Ορολογίες τύπου 'ασύμμετρη απάντηση', 'παράπλευρη απώλεια' κλπ είναι φασιστικά φληναφήματα για να δικαιολογηθούν και να ωραιοποιηθούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος, τα οποία διαπράττει σωρηδόν η ισραηλιτική μηχανή (κρατική, ιδεολογική, τρομοκρατική και στρατιωτική) από το 1937 και επέκεινα. Αν θες να σε παίρνω στα σοβαρά, το έγκλημα θα το λες έγκλημα, την εθνοκάθαρση εθνοκάθαρση, τη σφαγή αμάχων θα τη λες σφαγή αμάχων.-
Αν νόμισες ότι τη σφαγή αμάχων από το Ισραήλ την παραβλέπω είσαι λανθασμένος. Αν νομίζεις πως επικροτώ τους βομβαρδισμούς που έκανε το Ισραήλ, πάλι λάθος είσαι. Δε βλέπω όμως μόνο τη μια πλευρά του πράγματος, όπως ίσως κάνεις εσύ. Βλέπω πως αν οι Ισραηλινοί δεν κρατούσαν σφικτά το μαχαίρι στο χέρι τους το πιό πιθανό είναι να το είχαν στο λαιμό τους. Καλό θα είναι να παίρναμε μαθήματα, γιατί σε μια ανάλογη περίπτωση είμαστε κι εμείς.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Τέτοια πράγματα τα παίρνουν πολύ σοβαρά στην Αμερική. Παρόμοιες αντιδράσεις θα είχαν αν έλεγε π.χ. αράπης ή αν παρενοχλούσε σεξουαλικά μια γυναίκα. Εγώ το θεωρώ υποκριτικό και γελοίο αλλά αν ζεις εκεί πρέπει να συμμορφώνεσαι.
Ακριβως. Ισως για εσενα να ειναι υποκριτικο και γελοιο αλλα σκεψου αν ηταν η γυναικα σου, η μανα σου, η αδερφη σου που την παρενοχλουσε.
Τα ρατσιστικα σχολια τα παιρνουν πολυ σοβαρα. Πως θα το επαιρνες εσυ αν ησουν μαυρος και καποιος εκανε σχολια και σε αποκαλουσε κοσμητικα ρατσιστικα επιθετα.Επισης τα εβραικα ρατσιστικα επιθετα και τον αντισημιτισμο τον παιρνουν πολυ σοβαρα.
Την επομενη φορα που θα πατε στο Αμερικανικο προξενειο για Visa καντε κανενα σχολιο σχετικα με αυτα και προσεξετε την αντιδραση.
Νικος
Τα ρατσιστικά σχόλια τα παίρνουν πολύ στα σοβαρά διότι η πλειοψηφία ήταν/είναι άκρατοι ρατσιστές ( τουλάχιστον έως το τέλος της δεκατίας του 70 ). Από Αμερικανούς γνωστούς μαθαίνοω πως τώρα είναι αντίθετα ρατσιστές. δηλαδή σε μία υποτιθέμενη συνέντυξη για μία δουλειά προτεραιότητα θα είχε μία μαύρη έγκυος γυναίκα από μία αντίστοιχη λευκή ακόμη και εάν η λευκή είχε ελαφρώς καλλίτερο βιογραφικό. Σε κάθε περίπτωση η προτεραιότητα είναι : μαύρη γυναίκα , λατινικής καταγωγής γυναίκα , μαύρος άνδρας , λατίνος , λευκή γυναίκα , λευκός άνδρας.Το να είσαι αντισημίτης δεν είναι ρατσιστικό. Οι Εβραίοι δεν είναι ράτσα/φυλή. Είναι εθνικότητα. Είναι σαν να λες ότι δεν συμπαθείς τους Τούρκους. Δε σε κάνει ρατσιστή. Δεν είσαι ρατσιστής εάν τα χνώτα σου δεν ταιριάζουν με του γείτονα.
Η σεξουαλική παρενόχληση είναι κατακριτέα σε κάθε περίπτωση. Αλλά άφησαν πρώτα να γίνει θεσμός εκεί και τώρα ακόμη και να κοιτάξεις μία κοπέλα στο δρόμο , μπορεί να σε καταγγείλει ( που λέει ο λόγος ). Δεν μπορείς από τη μία υπερβολή να πηγαίνεις στην άλλη.
Νίκο , βάλε στον κουβά τα πιο πάνω καθώς και τις παράλογες αποφάσεις των δικαστηρίων ( κλέφτης που κλειδώθηκε μέσα στο σπίτι που έκλεβε ζητάει αποζημίωση και δικαιώνεται , κοπέλα που γλύστρισε στα νερά που δευτερόλεπτα πριν είχε χύσει πάνω στον γκόμενό της αποζημειώνεται κτλ ) και θα δεις ότι οι κρατικές υπηρεσίες διέπουν ή ορίζουν όλο και πιο πολύ τις σχέσεις των ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο.
-
Σε όσους θέλουν να μας συγκρίνουν με το Ισραήλ ('τι φοβερό που έχουν μόνο αντίπαλους γύρω τους, ένα πράγμα σαν κι εμάς στα Βαλκάνια'), αγνοούν δυστυχώς τα ΠΡΟΦΑΝΗ:
- Παρόλο που η Ελλάδα πολεμάει τα τελευταία 200 χρόνια σχεδόν με όλους τους γείτονές της, τελικά κατάφερε να έχει ελάχιστους πραγματικούς εχθρούς τα τελευταία 30-50 χρόνια, ακόμη και με εκείνους που μας χώριζε τεράστιο μίσος αιώνων. Ακόμη όμως κι αν όλοι οι Βαλκάνιοι μπορούν να θεωρηθούν εχθροί μας, τότε εμείς καταφέραμε να βρούμε ένα modus viventi μαζί τους. Το Ισραήλ όχι!
- Η Ελλάδα κατέχει το φιλέτο της περιοχής (Αιγαίο) και με στενή ζώνη γης και τεράστια σύνορα, δημιουργώντας στρατηγική αδυναμία στην υπεράσπιση των συνόρων της. Κάτι που χρησιμοποιεί και το Ισραήλ ως δικαιολογία για τους 'προληπτικούς πολέμους' στην ενδοχώρα του 'εχθρού'. Εμείς όμως δεν κάνουμε προληπτικό πόλεμο/βομβαρδισμό/κατάληψη και ταυτόχρονα δε νιώθουμε να διατρέχουμε ζωτικό κίνδυνο. Κάτι που με οδηγεί στο...
- Οι γείτονές μας, με τους οποίους έχουμε μακρύ ιστορικό πολέμων (πολλούς αιώνες και πολύ πριν την Τουρκοκρατία), δε ζώνονται με εκρηκτικά, δεν μας μισούν και δε θέλουν να μας εξαφανίσουν από το χάρτη, επίσης δε ρίχνουν ρουκέτες σε ελληνικά χωριά! Γιατί άραγε; (ο πρώτος που θα απαντήσει 'γιατί οι δικοί μας είναι πολιτισμένοι, ενώ οι Παλαιστίνιοι φανατικοί', θα φάει καρπαζιά!)
- Στο θέμα της στρατιωτικής ισχύος, είμαστε σε παρόμοια κατάσταση σε ό,τι αφορά τον έμψυχο υλικό με τους Ισραηλινούς, αλλά εκείνοι είναι μακράν καλύτεροι σε ότι αφορά τον εξοπλισμό (συγκριτικά με τους γείτονές τους κι εμείς με τους γείτονές μας). Παρόλα αυτά δε ζούμε με το χέρι στη σκανδάλη για να αντιμετωπίσουμε τον 'πανίσχυρο εχθρό' (όπως το Ισραήλ αφήνει να εννοηθεί για τους δικούς του γείτονες), ούτε βέβαια από την άλλη τσαμπουκαλευόμαστε σε κάθε ευκαιρεία.
Όχι αγαπητοί, το Ισραήλ δεν περικυκλώνεται από ψυχωτικούς που γουστάρουν να γίνουν κομματάκια σε μπαρ και στάσεις λεωφορείων (αν και ως τακτική την έχω πολλές φορές κατακρίνει). Σαφώς και 'κτίστηκε λάθος' (με τεράστια ευθύνη να βαρύνει τους ευρωπαίους και το νεοσύστατο τότε ΟΗΕ), όμως ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Αντ' αυτού συνεχίζει να διατηρεί ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ (μην ισοπεδώνουμε τα πάντα εξισώνοντας τον εισβολέα με τον υπό κατοχή λαό), να κάνει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις (που πλησιάζουν πολύ τον όρο γεννοκτονία), τη στιγμή που το αγαπημένο του χόμπι είναι να συλλαμβάνει/απαγάγει ξένους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ηγέτες.
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΣΡΑΗΛ!!!
Σας προλαβαίνω:
Μη μου πείτε 'αν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, ή οι 'Τσάμηδες' ή κι εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος αποφάσιζε να ανεξαρτητοποιηθεί τι θα κάναμε;' γιατί σας απαντώ:- Όσο κι αν λυσσάνε κάποιοι (εντός κι εκτός συνόρων) ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑ αυτόνομου κράτους εντός του ελλαδικού χώρου.
- Η ιστορία δεν γράφεται με 'αν' και 'εφόσον'
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
.Το να είσαι αντισημίτης δεν είναι ρατσιστικό. Οι Εβραίοι δεν είναι ράτσα/φυλή. Είναι εθνικότητα. Είναι σαν να λες ότι δεν συμπαθείς τους Τούρκους. Δε σε κάνει ρατσιστή. Δεν είσαι ρατσιστής εάν τα χνώτα σου δεν ταιριάζουν με του γείτονα.εισαι ρατσιστης αν δε γουσταρεις το γειτονα.
δεν εισαι ρατσιστης οταν κατακρινεις τις αποτροπαιες πραξεις του γειτονα και λες τα πραγματα με τ'ονομα τους.
το να τυφλωνεσαι απ'το μισος σου ή να μισεις το διαφορετικο ειναι ρατσισμος.
το να φτανεις στο αλλο ακρο, λεγοντας οτι ααααα και ου ζητω ο ξενος και ελατε να μου γαμησετε το σπιτι και την οικογενεια και γαμω το εθνος και το κρατος μου και το παιζω αναρχια και καλα, ειναι επισης μαλακια.
το να αναλυεις και να λες οτι δε συμφωνεις με τις μαζικες ή μη πραξεις καποιου εθνους/κρατους/ομαδας, δεν ειναι ρατσισμος.Petros
+1000 -
Καλά αυτο το 'αντι-σημιτικά σχόλια' το χρησιμοποιούν λές και είναι κατάρα , λοιμός και πανούκλα ταυτόχρονα. Δηλαδή κάποιος μπορεί να είναι ότι αντι- θέλει αλλά είναι προσβολή στα θεία και κοινωνικό στίγμα να είσαι αντιεβραίος.Γελοίοι εβραίοι και γελοιοδέστεροι αμερικανοεβραίοι και αμερικάνοι.
Μα τι λες τώρα; Τα βάζει κανείς με τους 'περιούσιους';
Εϊναι σα να βρίζεις τον ίδιο το θεό! -
Nikolas K
...Εν πάσει περιπτώσει, έχει τα κακά του ο Σιωνισμός, αλλά κι ο Μουσουλμανισμός δεν πάει πίσω: ' Θάνατος στους απίστους'...κι όλα τα εις -ισμός θα έλεγα.
Τωρα μίλησες ΠΟΛΥ σωστά !
Αλλωστε, οι περισσότερες λέξεις σε -ισμός έχουν Ανατολίτικη / Εβραικη καταγωγή... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
.Το να είσαι αντισημίτης δεν είναι ρατσιστικό. Οι Εβραίοι δεν είναι ράτσα/φυλή. Είναι εθνικότητα. Είναι σαν να λες ότι δεν συμπαθείς τους Τούρκους. Δε σε κάνει ρατσιστή. Δεν είσαι ρατσιστής εάν τα χνώτα σου δεν ταιριάζουν με του γείτονα.
εισαι ρατσιστης αν δε γουσταρεις το γειτονα.
δεν εισαι ρατσιστης οταν κατακρινεις τις αποτροπαιες πραξεις του γειτονα και λες τα πραγματα με τ'ονομα τους.
το να φτανεις στο αλλο ακρο, λεγοντας οτι ααααα και ου ζητω ο ξενος και ελατε να μου γαμησετε το σπιτι και την οικογενεια και γαμω το εθνος και το κρατος μου και το παιζω αναρχια και καλα, ειναι επισης μαλακια.
το να αναλυεις και να λες οτι δε συμφωνεις με τις μαζικες ή μη πραξεις καποιου εθνους/κρατους/ομαδας, δεν ειναι ρατσισμος.Petros
+1000Και εγω συμφωνω.
Τα του υψους και του βαθους ειναι παντα προβλημα.
Δεν ειπαν οι αρχαιοι παν μετρο αριστον χωρις λογο.Νικος
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
.Το να είσαι αντισημίτης δεν είναι ρατσιστικό. Οι Εβραίοι δεν είναι ράτσα/φυλή. Είναι εθνικότητα. Είναι σαν να λες ότι δεν συμπαθείς τους Τούρκους. Δε σε κάνει ρατσιστή. Δεν είσαι ρατσιστής εάν τα χνώτα σου δεν ταιριάζουν με του γείτονα.
+1000Βρες μου μία , έστω μία φράση που αναφέρω εγώ ή κάποιος άλλος όλα αυτά που λες εσύ στη δημοσίευσή σου. Επαναλαμβάνω και τελειώνει εδώ. Δεν είσαι ρατσιστής εάν δεν γουστάρεις τους Εβραίους ή το γείτονά σου. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.- Ρατσιστές ήταν οι Νοτιοαφρικανοί λευκοί , οι Βρεττανοί , οι Αμερικανοί ( με τα διαφορετικά λεοφωρεία κτλ ). Με τι μας έχουν ποτίσει και πιστεύουμε τέτοιες ιστορίες περί ρατσισμού και ρατσιστοφοβίας.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
+1000Και εγω συμφωνω.
Τα του υψους και του βαθους ειναι παντα προβλημα.
Δεν ειπαν οι αρχαιοι παν μετρο αριστον χωρις λογο.Νικος
Η περιγραφή του φίλου skye είναι το ακραία. Η μη συμπάθεια επαναλαμβάνω δεν συσιστά ρατσισμό. Δεν μπορούμε να αγαπιόμαστε όλοι με όλους βρε αδελφέ. Πως να το κάνουμε. Η μη συμπάθεια βεβαίως δεν συνεπάγεται επιθυμία καταστροφής κτλ.
Οι αρχαίοι και οι νέοι λένε ' Μέτρον άριστον ' και όχι ' Παν μέτρον άριστον'. Μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις ότι στη φράση ' Παν μέτρον άριστον ' υπάρχει αμετροέπεια.
-
ginogsm
Με τι μας έχουν ποτίσει και πιστεύουμε τέτοιες ιστορίες περί ρατσισμού και ρατσιστοφοβίας.
Στο όνομα του 'εκσυγχρονισμού', της παγκομιοποίησης, της πολτοποίησης (και κάποιου άλλου θα έλεγα, αλλα θα άναβα φωτιές και δεν θελω...) φίλε ginogsm προσπαθούν να μας πείσουν ότι *εμείς *είμαστε ρατσιστές και οι οι 'αλλοι' οι κατατρεγμενοι (που επιπλέον είναι και οι God chosen !)
-
Πες το ψέματα.
-
Η περιγραφή του φίλου skye είναι το ακραία. Η μη συμπάθεια επαναλαμβάνω δεν συσιστά ρατσισμό. Δεν μπορούμε να αγαπιόμαστε όλοι με όλους βρε αδελφέ. Πως να το κάνουμε. Η μη συμπάθεια βεβαίως δεν συνεπάγεται επιθυμία καταστροφής κτλ.Δεν είναι καθόλου ακραία, τι θα πει 'μη συμπάθεια' προς κάποιον που δεν ξέρεις; Είναι ρατσισμός και προκατάληψη - τα λέω με το όνομά τους. Όλοι είμαστε ρατσιστές και προκατειλημμένοι με κάτι, δεν κάνει κακό να το αναγνωρίζουμε αντί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
-
Έχουμε ξανακάνει αυτήν την κουβέντα. Εάν τον τύπο από το διπλανό τμήμα στην 2α Λυκείου , με τον οποίο δεν αντάλλαξα ποτέ ούτε ματιά μου εξηγήσει κανείς γιατί δεν τον χώνευα ( μα καθόλου ) θα του πω μπράβο.
Εάν με πει κάποιος ρατσιστή ( ρατσιστής κατ' αρχήν είσαι όταν υποκύπτεις στον πειρασμό διαχωρισμού των ομοίων σου σε ράτσες/φυλλές ανακαλύπτοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά υπεροχής , κατά βάσιν προς όφελός σου ) επειδή δεν τον χώνευα χωρίς να τον ξέρω , θα του πω ότι δεν ξέρει τι λέει.Εν κατακλείδι και σύμφωνα με την ως άνω λογική ...
Εάν έχω μη συμπάθεια προς κάποιον που ξέρω είμαι ρατσιστής ; Το ότι οι αμερικανοί του νότου σκότωναν τους μαύρους που δούλευαν στα χωράφια του και τους ήξεραν , τους κάνει ή όχι ρατσιστές ;
Ορισμός ρατσισμού από wikipedia για να πάψει επί τέλους το παραμύθι και η ανακάλυψη ορισμών για αυτοεξηγούμενες λέξεις και συμπεριφορές.
Ξεχνάει βέβαια τους Εβραίους και τους αμερικανούς στον ορισμό.
-
+1000Βρες μου μία , έστω μία φράση που αναφέρω εγώ ή κάποιος άλλος όλα αυτά που λες εσύ στη δημοσίευσή σου. Επαναλαμβάνω και τελειώνει εδώ. Δεν είσαι ρατσιστής εάν δεν γουστάρεις τους Εβραίους ή το γείτονά σου. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.- Ρατσιστές ήταν οι Νοτιοαφρικανοί λευκοί , οι Βρεττανοί , οι Αμερικανοί ( με τα διαφορετικά λεοφωρεία κτλ ). Με τι μας έχουν ποτίσει και πιστεύουμε τέτοιες ιστορίες περί ρατσισμού και ρατσιστοφοβίας.
εαν δε γουσταρεις τους εβραιους επειδη ειναι εβραιοι, λυπαμαι που θα στο πω, αλλα εισαι ρατσιστης.
αν κατακρινεις τις πραξεις τους σαν κρατος του ισραηλ, τις αποψεις της πλειοψηφιας κοκ δεν εισαι ρατσιστης. εχει μεγαλη διαφορα. και ναι, η μη συμπαθεια δε σημαινει απαραιτητα επιθυμια καταστροφης, συνιστα ομως μη ρεαλιστικη κριση και σταση.οσο για τη ρατσιστοφοβια. . .ναι, το εγραψα κι εγω οτι σε καποια σημεια υπαρχει υπερβολη απο πολλους, σε σημειο να εχουν γινει τοσο υπερμαχοι των δικαιωματων των αλλων και εναντιον της ιδιας της θεσης τους, απο την αλλη ομως στο ονομα της μη ρατσιστοφοβιας εχουν βγει στην επιφανεια πολλες ρατσιστικες συμπεριφορες
-
ΡατσισμόςΝα σου πω όμως, δεν θα έλεγα ότι είναι και 100% αξιόπιστοι και πλήρεις αυτοί οι ορισμοί.
Ειδικά όταν διαβάζω σε 'εγκυκλοπαίδεια' το εξής:Οι ρατσιστές πιστεύουν ότι η φυλή με συγκεκριμένα εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν ανώτερη από τις άλλες.
μου φαίνεται ότι αυτός που τα έγραφε, απλά δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει... Πάντως δεν τον θεωρώ ικανό να μου δώσει έναν πλήρη ορισμό για κάτι τόσο μεγάλο!
Μην εμπιστευόμαστε ό,τι διαβάζουμε! Δεν λέω ότι είναι λάθος ολόκληρος ο ορισμός, αλλά σίγουρα δεν είναι απόλυτα σωστός!
-
Για να ευθυμίσω λίγο...Ειδικά για τους Εβραίους , δεν με πειράζει να είμαι ρατσιστής.
Σοβαρά τώρα....
Έχω κανά δύο γνωστούς Εβραίους ( Ελληνικής καταγωγής , άσχετους μεταξύ τους ) και έναν Αμερικανό . Είναι ψηλομύτες και αλλάζονες. Θεωρούν πως ατομικά και εθνικά είναι παραπάνω. Επιπλέον το εκλεγμένο και δημιουργημένο από Εβραίους κράτος τους καθώς και οι πολίτες αυτού του κράτους συναινούν σε εγκλήματα κατά εθνοτήτων και σε πάρα πολλές περιπτώσεις χαλκεύουν και παραποιούν την Ιστορία μου ( παράδειγμα National Geographic που στην Ελληνική έκδση είχε πει , από έρευνα Εβραίου καθηγητού , ότι η Ελληνική Ιστορία και το Δωδεκάθεο σύστημα είναι καταστάλγμα του πρωτοΕβραϊκού συστήματος και ότι η λέξη Αθηνά είναι Εβραϊκή και σημαίνει στην αρχική της μορφή σκότος ). Μου έχουν δώσει λαβές και δεν με ενδιαφέρει εάν θα είμαι ρατσιστής ή ό,τι άλλο. Δεν τους θέλω κοντά μου.Γενικά όμως δεν συμφωνώ με την άποψή σου και τη γενίκευση που κάνεις. Δεν υπάρχει αντικειμενική ή ρεαλιστική κρίση για ανθρώπους. Είναι πάντα υποκειμενικές οι κρίσεις άρα λανθανσμένες άρα - με βάση τη γενίκευσή σου - όλοι είναι ρατσιστές. Όμως νομίζω είναι καλλίτερα να μην χαλάμε το θέμα της συζήτησης.
-
Γενικά όμως δεν συμφωνώ με την άποψή σου και τη γενίκευση που κάνεις. Δεν υπάρχει αντικειμενική ή ρεαλιστική κρίση για ανθρώπους. Είναι πάντα υποκειμενικές οι κρίσεις άρα λανθανσμένες άρα - με βάση τη γενίκευσή σου - όλοι είναι ρατσιστές. Όμως νομίζω είναι καλλίτερα να μην χαλάμε το θέμα της συζήτησης.
καθολου δεν το χαλαμε, ειμαι βεβαιος οτι αυτο που συζηταμε αξιζει τον κοπο.
ειναι δικαιωμα σου να μη συμφωνεις μαζι μου. δεν υπαρχει αντικειμενικη ή ρεαλιστικη κριση σε απολυτο βαθμο, πιθανοτατα. υπαρχει ομως - -επισης πιθανοτατα ΠΙΟ ρεαλιστικη αποψη σε ενα συγκεκριμενο θεμα απο μια αλλη.
εκτος αν δεχεσαι οτι υπαρχουν μονο προσωπικες τελειως υποκειμενικες αποψεις οι οποιες εφοσον ειναι ολες προσωπικες και αφορουν μονο την προσωπικη αληθεια του καθενος, εξισωνονται και εχουν την ιδια απολυτως σημασια, ανεξαρτητα των γραφομενων. δε θα πω οτι συμφωνω, δεδομενης της ιδιας της διαφορετικοτητας
α)του ιδιου του ατομου ξεχωριστα
β)του επιπεδου γνωσης/εξειδικευσης σε ενα συγκεκριμενο θεμα
γ)του επιπεδου νοητικης ικανοτητας που σαφως παρουσιαζει διακυμανσεις απο ανθρωπο σε ανθρωποεπισης. το λαθος ειναι τελειως υποκειμενικο. οταν λες οτι ολες οι αποψεις ειναι λανθασμενες, σημαινει οτι σε καθε περιπτωση γνωριζες ποια θα ηταν η σωστη αποψη και παρ'ολα αυτα διατηρεις μια λανθασμενη. δεδομενου οτι αποκλειεται να γνωριζες κατι τετοιο, ο χαρακτηρισμος μιας αποψης ως λαθος ακομα και πριν την διατυπωση αυτης, ειναι μονον αρνητικος απο καθε αποψη απαξιωνει καθε γνωμικο οποιασδηποτε σημασιας και ερχεται αντιμετωπος με την ιδια την υπαρξη επισης με τη θεωρια του χαους, και σιγουρα αντιθετος με καθε μορφη εξελιξης και/ή κοινης λογικης, στοιχεια απαραιτητα για την επιβιωση καθε χρονικης στιγμης της ιστοριας.
Σοβαρά τώρα....
Έχω κανά δύο γνωστούς Εβραίους ( Ελληνικής καταγωγής , άσχετους μεταξύ τους ) και έναν Αμερικανό . Είναι ψηλομύτες και αλλάζονες.σοβαρα τωρα. εχω κανα δυο γνωστους με γαλαζια ματια, και εναν με πρασινα. ειναι ψηλομυτες και αλλαζονες.
Για να ευθυμίσω λίγο...Ειδικά για τους Εβραίους , δεν με πειράζει να είμαι ρατσιστής.
για να ευθυμισω λιγο.. ειδικα με αυτους που κανουν ποδηλατο, δε με πειραζει καθολου να ειμαι ρατσιστης.
Θεωρούν πως ατομικά και εθνικά είναι παραπάνω
ολοι τους; εστω θα δεχθω οτι ειναι οι περισσοτεροι. αυτο θα σε εμποδισει να συναψεις φιλικη σχεση ή να εχεις αντικειμενικη αποψη οσον αφορα ενα ξεχωριστο ατομο, δεδομενης της καταγωγης του;
Επιπλέον το εκλεγμένο και δημιουργημένο από Εβραίους κράτος τους καθώς και οι πολίτες αυτού του κράτους συναινούν σε εγκλήματα κατά εθνοτήτων
ναι. η πλειοψηφια απ'οτι δειχνουν τα γκαλοπ.
οχι ολοι ομως. πριν μερικες σελιδες, εγραψα για καποιον εβραιο (που ζει στο ισραηλ) που ειχε αντιθετη αποψη με τον πολεμο στο Λιβανο. μαλιστα, το κειμενο του δημοσιευτηκε στην εφημεριδα.και σε πάρα πολλές περιπτώσεις χαλκεύουν και παραποιούν την Ιστορία μου ( παράδειγμα National Geographic που στην Ελληνική έκδση είχε πει , από έρευνα Εβραίου καθηγητού , ότι η Ελληνική Ιστορία και το Δωδεκάθεο σύστημα είναι καταστάλγμα του πρωτοΕβραϊκού συστήματος και ότι η λέξη Αθηνά είναι Εβραϊκή και σημαίνει στην αρχική της μορφή σκότος ). Μου έχουν δώσει λαβές και δεν με ενδιαφέρει εάν θα είμαι ρατσιστής ή ό,τι άλλο. Δεν τους θέλω κοντά μου.
εδω οι ελληνες παραποιουν την ιστορια σου, για τους ξενους σε πειραξε;
οσον αφορα αυτα που εγραψες.. ξερεις ποσα πολυ πιο ακραια εχω διαβασει απο ελληνες, ιταλους, κινεζους κοκ; δηλαδη η αποψη ενος ατομου ειναι τοσο καθοριστικη για να χαρακτηρισεις ενα λαο/εθνος/ομαδα;
το να μην τους θελεις κοντα σου, το δεχομαι. ειναι ενα δικαιωμα που κανεις δε μπορει να στο αρνηθει.το θεμα ειναι, οτι ολα αυτα τυφλωνουν τον κοσμο, και τον κανουν να μη μπορει να δει τα πραγματικα σφαλματα του εβραϊκου λαου.
Nέος αραβοϊσραηλινός