-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Μέχρι στιγμής πάντως, η Χεζμπολάχ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε πολεμικό και πολιτικό επίπεδο.Και, τώρα, που το Ισραήλ αποφάσισε να την πολεμήσει με χερσαίες επιχειρήσεις, είναι πολύ πιθανό να πέσει πάνω του μεγάλη ταφόπλακα.
Το αντάρτικο πάντα είναι σε θέση ισχύος έναντι τακτικού στρατού, όταν η μάχη γίνεται στα εδάφη του, των οποίων το δύσβατο είναι προς όφελός του.
Και η Χεζμπολάχ τόσα χρόνια οργανωνόταν με βάση αυτή την προοπτική.Εγω λεω οτι εαν το Ισραηλ ειχε 6 μηνες (απο πλευρας πολιτικου κοστους) θα τους καθαριζε ΟΛΟΥΣ! Το προβλημα ειναι οτι το Ισραηλ εχει 2 εβδομαδες μαξιμουμ. Παλι για ανταλλαγη φυλακισμενων παει το θεμα με multinational force απο περιπου 20,000 στρατιωτες, ΑΦΟΥ σταματησει το πυρ. Δηλαδη, μια απο τα ιδια και μετα απο μερικα χρονια εαν οχι μηνες παλι τα ιδια θα εχουμε, μονο που τοτε η Χεζ. θα εχει καλυτερους πυραυλους και ισως αλλες εκπληξεις. Δηλαδη μια ζωη τα ιδια.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
ΠΟτε θα καταλβεται, οτι ο λογος που εχετε δει ΕΣΕΙΣ τοσους πολεμους ειναι ακριβως αυτος ο σουπερ χιππη τροπος που σκεφτεσται? Και ο λογος που δεν εχουμε δει εμεις ΚΑΝΕΝΑ και ουτε θα δουμε οσο ζουμε ειναι ακριβως το ιδιο, ο εντελως διαφορετικος τροπος που σκεφτομαστε.
Μα εσύ δεν έλεγες ότι στις 11/9 ξεκίνησε ο Γ' Παγκόσμιος; Ποιες χώρες συμμετείχαν στον πόλεμο αυτό;
Στο Ιρακ ενεργα 40 χωρες. Απο τις 12 Σεπτ. 2001 σχεδον ολες.
Δεν χρειαζεται να πατας την σκανδαλη για να εισε σε πολεμο. Ειδικα εαν εισαι χιππης.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έτσι είναι, πολύ μπλεγμένα και άσχημα τα πράγματα. Όλοι έχουν κάποιο δίκιο και το καλύτερο θα ήταν να Ισραήλ να συμμορφωθεί και να επιστρέψει στα σύνορα του 1967 με αντάλλαγμα την αναγνώριση από τα Αραβικά κράτη και την ειρήνη.ΜΑ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΑΡΑΒΙΚΑ (Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ) ΚΡΑΤΗ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ. Αυτο ειναι που δεν καταλαβεναιτε εσεις για τον πολεμο εναντι της τρομοκρατιας. Η Χεζ. η Χαμας, η Αλ Καιντα δεν ειναι κρατη. Ουτε η Παλαιστινη ειναι κρατος. Πολεμαει τρομοκρατες!
Countries do NOT negotiate with terrorists. Αρα? Με ποιον να διαπραγματευθει? Για τι ανταλαγματα μιλας?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εγω λεω οτι εαν το Ισραηλ ειχε 6 μηνες (απο πλευρας πολιτικου κοστους) θα τους καθαριζε ΟΛΟΥΣ!Ειδικά τους αμάχους, γιατί στην πραγματικότητα μόνο μ'αυτούς τα βάζουν οι 'λεβέντες'. Κι εσύ θα χαιρόσουν...
Που σημαίνει ότι αυτά τα θεωρείς καλά να συμβούν ΚΑΙ Σ'ΕΣΕΝΑ. Αφού λοιπόν τα θεωρείς καλά να συμβούν ΚΑΙ Σ'ΕΣΕΝΑ, ποιος είμαι εγώ που θα σου πω όχι; Με την ευχή μου λεβέντη μου λοιπόν... Να σου συμβούν κι εσένα τα ίδια, αφού το επιθυμείς.
-
Ουτε η Παλαιστινη ειναι κρατος.Είσαι ο μόνος που πιστεύει κάτι τέτοιο. Αλήθεια, Εκτός από τον gavriil1, τώρα σου φταίει και ο πατέρας σου keyboard brave ? (Moderator nass)
-
Έτσι είναι, πολύ μπλεγμένα και άσχημα τα πράγματα. Όλοι έχουν κάποιο δίκιο και το καλύτερο θα ήταν να Ισραήλ να συμμορφωθεί και να επιστρέψει στα σύνορα του 1967 με αντάλλαγμα την αναγνώριση από τα Αραβικά κράτη και την ειρήνη.
ΜΑ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΑΡΑΒΙΚΑ (Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ) ΚΡΑΤΗ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ. Αυτο ειναι που δεν καταλαβεναιτε εσεις για τον πολεμο εναντι της τρομοκρατιας. Η Χεζ. η Χαμας, η Αλ Καιντα δεν ειναι κρατη. Ουτε η Παλαιστινη ειναι κρατος. Πολεμαει τρομοκρατες!
Countries do NOT negotiate with terrorists. Αρα? Με ποιον να διαπραγματευθει? Για τι ανταλαγματα μιλας?
Οι μετριοπαθείς στις αραβικές χώρες λένε ότι θα αναγνωρίσουν το κράτος του Ισραήλ αν επιστρέψει στα σύνορα του 1967. Οι σκληροπυρηνικοί δεν πρόκειται να το αναγνωρίσουν ποτέ.
Η Παλεστίνη είναι κράτος και η Χαμάς είναι η εκλεγμένη κυβέρνησή τους. Μπορεί να ενεργεί τρομοκρατικά τώρα αλλά η στρατιωτική υπεροχή του Ισραήλ δεν αφήνει περιθώρια. Αν σταματήσει τώρα το Ισραήλ την επίθεση η Ευρώπη θα χαρακτηρίσει τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατικές οργανώσεις, τώρα δεν γίνεται γιατί αμύνονται στον πόλεμο.
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
...
2000 ρουκετες μεσα σε 3 εβδομαδες στην Αθηνα και Θεσ/νικη απο την Τουρκικη μειωνοτητα της Ροδοπης? Στα @@ μας. Εαν απαντουσε η Ελλαδα στρατιωτικα εκει, η Ελλαδα φτεει!
...Το σημαντικό είναι πως η Ελλάδα έχει σταθεί ικανή να μην έχει ούτε 'μία ρουκέτα' ή αντίστοιχης μορφής ενέργεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει σε καιρό ειρήνης.
Το θέμα με το Ισραήλ είναι πως δε στάθηκε ικανό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της γειτονιάς του σε καιρό ειρήνης, με τα περισσότερο ευέλικτα μέσα που διαθέτει ένα 'σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος', σε σχέση με τους 'τρομοκράτες'.
Δηλαδη? Τι εννοεις δεν σταθηκε ικανο? Τι επρεπε να κανει ή οχι?
Εννοώ, πως δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα έγκαιρα, πριν αυτά καταλήξουν στον πόλεμο. ... Εκτός κι αν προτίμησε από όλες τις δυνατές λύσεις, ειρηνικές και μη, τον πόλεμο (για να κερδίσει ενδεχομένως κάποια πράγματα που δεν μπορούσε να κερδίσει με ειρηνικά μέσα). Κάτι, που βεβαίως απεύχομαι, δεν θέλω καν να το σκέφτομαι!
**Δε με απασχολεί το τι ακριβώς έπρεπε να κάνει. Με απασχολεί το ότι έπρεπε εκ των προτέρων να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με ειρηνικά μέσα. **
Αυτο εννοω οταν λεω οτι υπαρχει αγνοια στην Ευρωπη για τα θεματα τρομοκρατιας.
Ξερεις τι σημενει resolution 1559? Θες ειρνηνικα μεσα?
Το Ισραηλ lobbied με νυχια δοντια αιμα και ιδρωτα να πεισει τους Θεους του Συμβουλιου Ασφαλειας να εγρινει εντολη για τον αφοπλισμο ολων των militia (ανταρτων, τρομοκρατων, οσον κουβαλανε οπλο και δεν ελενχοντε απο την κυβερνηση του Λιβανου), απο τον Λιβανο.
Το καταφερε! Που κατι τετοιο για τετοιο μικρο κρατος με την οικονομια που εχει ειναι ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΙΘΑΝΟ!
Και τι εγινε?
Ο ΟΗΕ εβαλε 2000 κυανοκρανους στην περιοχη?
Τι εγινε?
Αυτο που εγινε απο το 2000 που εφυγαν απο τον Λιβανο οι Ισραηλινοι, ηταν το σουπερ οχειρωμα των Χεζμπολα και ο εφοδιασμος τους απο Ιραν και Συρια, με 15,000 κατουσα ρουκετων και αλλων πιο high tech ρουκετων και αλλων οπλων!\
Δηλαδη εγινε ΑΚΡΙΒΩΣ το αναποδο!
Ολα αυτα μεσα απο την μυτη των 2000 στρατιωτων του ΟΗΕ αλλα ΚΑΙ! της κυβερνησης και του στρατου και CIA/FBI του Λιβανου!
Το παραπανω δηχνει διαφορα για αυτους που λενε τα συκα, συκα!
- Ο Λιβανος ειναι ανικανος να κουμανταρει το κρατος του
- Το Ιραν και η Συρια κανουν οτι θελουν στο Νοτιο Λιβανο με proxy terrorist army, αυτον δηλαδη της Χεζμπολα!
- Ο ΟΗΕ για την 3δισεκατομυριοστη φορα φενεται ΑΝΙΚΑΝΟΣ εντελως να κανει ακομη και τα βασικα (κατι γινετε μονο οταν οι ΗΠΑ περνουν τα υνοια και παλι you're holding us back but that's a different story)
- Οταν δεν παιρνουν οι Ισρηλινοι την τυχη τους στα χερια τους, βρισκουν στον δρομο τους ΜΟΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! 150 Κατουσα ρουκετες την ημερα σε Ισραηλινες πολεις, σκοτωμενους στρατιωτες μεσα στο εδαφος τους και στρατιωτες ως ομηρους και ποιος ξερει τι αλλο θα δουν.
Με αλλα λογια, παλι μονο το ξυλο holds water. Το ξυλο βγηκε απο τον παραδεισο = σοφα Ελληνικα λογια. Τουλαχιστον οσον αφορα τον συγκεκριμενο εχθρο που λεγεται τρομοκρατια!
Ποσο πιο ξαστερα να ειναι τα πραγματα δεν μπορω να φανταστω. Ακομη και για χιπηδες!
-
Resolution 1559:
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έτσι είναι, πολύ μπλεγμένα και άσχημα τα πράγματα. Όλοι έχουν κάποιο δίκιο και το καλύτερο θα ήταν να Ισραήλ να συμμορφωθεί και να επιστρέψει στα σύνορα του 1967 με αντάλλαγμα την αναγνώριση από τα Αραβικά κράτη και την ειρήνη.
ΜΑ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΑΡΑΒΙΚΑ (Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ) ΚΡΑΤΗ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ. Αυτο ειναι που δεν καταλαβεναιτε εσεις για τον πολεμο εναντι της τρομοκρατιας. Η Χεζ. η Χαμας, η Αλ Καιντα δεν ειναι κρατη. Ουτε η Παλαιστινη ειναι κρατος. Πολεμαει τρομοκρατες!
Οι μετριοπαθείς στις αραβικές χώρες λένε ότι θα αναγνωρίσουν το κράτος του Ισραήλ αν επιστρέψει στα σύνορα του 1967. Οι σκληροπυρηνικοί δεν πρόκειται να το αναγνωρίσουν ποτέ.
-
Αντε παλι με αλλα Αραβικα κρατη. Βλεπεις κανενα αραβικο κρατος να πολαμαει το Ισραηλ τα τελευταια χρονια? Γιατι αλλαζεις το θεμα?
-
Οταν εχεις κρατη οπως το Ιραν που ανοιχτα και δημοσια λεει οτι μονο η ολικη καταστροφη του Ισραηλ ειναι αυτο που θελει το Ιραν, πως θες το Ισραηλ να σκεφθει οτιδηποτε εχει σχεση με διαπραγματευση?
-
Και τι εγινε τι νομιζουν τα μετριοπαθει Αραβικα κρατη? Οριστε? Μπορεσαν ή μπορουν να σταματησουν την Χεζμπολα? Με τιποτε. Αρα τι να το κανω το παραπανω ως Ισραηλ? Το προβλημα απο πλευρας κρατων ειναι το Ιραν και η Συρια.
Η Παλεστίνη είναι κράτος και η Χαμάς είναι η εκλεγμένη κυβέρνησή τους.
Η Παλεστινη ειναι κρατος? Οριστε? Απο ποτε? Σοβαρα μιλας τωρα?
Η Χαμας μπορει να εκλεχθηκε, ομως η Χαμας δεν επρεπε να επιτραπει ΚΑΝ να βαλει υποψυφιοτητα. Ειναι σαν να αφηνεις στην Ελλαδα να βαλει υποψηφιοτητα η 17 Νοεμβρη και τρις-χειροτερα!!! Τι διαολο δημοκρατια ειναι αυτη που αναγνωριζει τρομοκρατες ως κυβερνησεις σε ΟΧΙ αναγνωρισμενες by the way χωρες/εθνη (οπως η Παλαιστινη)?!!!
Μπορεί να ενεργεί τρομοκρατικά τώρα αλλά η στρατιωτική υπεροχή του Ισραήλ δεν αφήνει περιθώρια.
- Να ενεργει τρομοκρατια ποιος τωρα?
- Περιθωρια δεν αφηνει για τι?
Αν σταματήσει τώρα το Ισραήλ την επίθεση η Ευρώπη θα χαρακτηρίσει τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατικές οργανώσεις, τώρα δεν γίνεται γιατί αμύνονται στον πόλεμο.
Αληθεια? Oh man this is so funny it's not even funny.
-
Δηλαδη, η Ευρωπη δεν νομιζει οτι η Χεζμπολα ηταν τρομοκρατικη οραγνωση πριν? ΟΚ ενα αυτο.
-
Δηλαδη η Ευρωπη, μετα απο το οταν μπηκε μεσα η Χεζμπολα στο Ισραηλ και απηγαγε 2 στρατιωτες και σκοτωσε 8, δεν αναγνωρισε οτι η Χεζ. ειναι τρομοκρατικη ορανωση
-
Δηλαδη η Ευρωπη οταν η Χεζ. εκτοξευει 150 ρουκετες χωρις targeting system δεν αναγνωριζει αυτο ως τρομοκρατικη ενεργεια.
ΑΛΛΑ! που λες κυρα κομπαρα χιπησα, θα αναγνωρισει η Ευρωπη την Χεζ. ως τρομοκρατικη οραγνωση ΕΑΝ οι Ισραηλινοι σταματησουν την ΑΜΥΝΑ ΤΟΥΣ! απο την Χεζμπολα ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΙΧΙΣΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!
Ακου να δεις Ευρωπαικη λογικη που λες.
-
-
Αν πήγαινες το 1995 στο Ισραήλ θα έκανες τις βόλτες σου χωρίς να φοβάσαι ρουκέτες και ανθρώπινες Παλεστινιακές βόμβες. Αυτό το πόλεμο δεν τον άρχισαν οι Παλεστίνιοι - είναι πρόσφυγες από το 1967 που τους έδιωξε το Ισραήλ.
Φυσικά και η κατάσταση στο Λίβανο με τις ρουκέτες είναι απαράδεκτη. Όμως είναι εξίσου απαράδεκτο να μη δίνει πίσω τα εδάφη που κατέκτησε το Ισραήλ με το πόλεμο των έξι ημερών (το 1967).
Η Τουρκία είναι σύμμαχος με το Ισραήλ - η μόνη συμμαχία της περιοχής, συμφωνούν βλέπεις γιατί οι Τούρκοι κατέχουν τη Κύπρο, την έχουν εποικίσει και δε τη δίνουν πίσω. Ακριβώς αυτά που κάνει το Ισραήλ στα κατεχόμενα.
-
Οι Άραβες είναι πρόσφυγες από τον Β' Π.Π. που η εβραϊκή συμμορία Στερν (γνωστή και ως ομάδα Lehi), συμμαχώντας με τους Ναζί, τους ξεπάστρευε και τους έδιωχνε από τη γη τους. Μετά τον Β' Π.Π., οι σύμμαχοι απλώς επικύρωσαν το αποτέλεσμα αυτής της τρομοκρατικής δράσης και έδωσαν το πράσινο φως για τη συνέχισή της, αυτήν τη φορά από έναν φορέα που παριστάνει το κράτος.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν πήγαινες το 1995 στο Ισραήλ θα έκανες τις βόλτες σου χωρίς να φοβάσαι ρουκέτες και ανθρώπινες Παλεστινιακές βόμβες. Αυτό το πόλεμο δεν τον άρχισαν οι Παλεστίνιοι - είναι πρόσφυγες από το 1967 που τους έδιωξε το Ισραήλ.Φυσικά και η κατάσταση στο Λίβανο με τις ρουκέτες είναι απαράδεκτη. Όμως είναι εξίσου απαράδεκτο να μη δίνει πίσω τα εδάφη που κατέκτησε το Ισραήλ με το πόλεμο των έξι ημερών (το 1967).
Η Τουρκία είναι σύμμαχος με το Ισραήλ - η μόνη συμμαχία της περιοχής, συμφωνούν βλέπεις γιατί οι Τούρκοι κατέχουν τη Κύπρο, την έχουν εποικίσει και δε τη δίνουν πίσω. Ακριβώς αυτά που κάνει το Ισραήλ στα κατεχόμενα.
-
Ειναι σαν να λες αν δωσουμε εμεις οι Ελληνες πισω τα εδαφη που πηραμε απο την Τουρικα... Hey! Το Ισραηλ αμυνθηκε απο επιθεση σχεδον ολων των αραβικων κρατων και κερδισε εδαφος. Too bad for those who lost it. Εαν το θες πισω, ελα να το παρεις, θα ελεγε ο Αγιος Κολοκοτρωνης. Ετσι?
-
Βαλτε το στο μυαλο σας. Το Ισραηλ εφυγε και απο την Γαζα ΚΑΙ απο τον Λιβανο. Δεν υπηρχει ΚΑΝΕΝΑ εδαφικο θεμα απο εκει και περα με κανενα. Και τι εισεπραξε πισω ως ανταμοιβη το Ισραηλ απο την καλη τους την καρδια? ΞΥΛΟ! ΟΚ ΞΥλο θα τους βρει ολους. Και μετα εχουν τα μουτρα να παραπονιουντε για το μεγεθος του ξυλου. Ακου να δεις λογικη. ΔΗλαδη, εαν ενω in my mary way, πειραζοντας κανενα, εσυ με απειλησεις με μαχαιρι και εγω βγαλω ενα αμυνη μπαζουκα και σε κανω κομματια, στο δικαστηριο ο εισαγγελεας θα μου πει: 'γιατι δεν χρισημοποιησες μαχαιρι επισης ενω εν αμυνη κακο παιδι? πανε 3 χρονια φυλακη λοιπον'. Αυτος ειναι ο Ευρωπαικος χιππηκος τροπος σκεψης κυριες και κυριοι. Και μετα ανναρωτιοσαστε απο που ξεφυτρωσε ο Χιτλερ.
-
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σε κατηγορω για οξυου βαθμου μοντερνο-χιππισμου.
Ο.Κ. σειρά μου να σε κατηγορήσω τότε:
Σε κατηγορώ για το ότι προσπαθείς απεγνωσμένα να μοιάσεις μέ τόν πολιτικό σου ηγέτη (σε επίπεδο φιλοσοφίας-ίσως να χτενίζεσαι καί σαν κι'εκείνον ),χάνοντας κάθε αίσθηση πραγματικότητας.
Ισως να σε οδηγήσαμε σε αυτήν την κατάσταση τής απελπισίας εμείς εδώ στό φόρουμ,καί πάνω στόν πανικό του πνιγμού σου,να πιάνεσαι ακόμα και απο τα μαλλιά σου προκειμένου να επιβιώσεις.
Εχω ξαναδεί παραπλήσιες συμπεριφορές από άτομα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να σταθούνε σε καμία συζήτηση,οπότε και προτιμήσανε απλά να...θορυβούνε (λέγοντας ότι τούς κατέβει στο κεφάλι-τί κρίμα),ώστε να βρίσκονται στό επίκεντρο τής προσοχής.
Μπορώ να σου δώσω και παραδείγματα άμα θέλεις
Το δικο μου μοντελο σκεψης δεν ειναι του Προεδρου, αλλα των ΗΠΑ ως εθνος. Ενα εθνος καθρεφτιζεται απο τον ηγετη του και γιαυτο και ο Προεδρος σκεφτεται με τον ιδιο ακριβως τροπο οπως και η πλειοψηφια των πολιτων των ΗΠΑ. Ξανα, για μενα, my role model ειναι οι ΗΠΑ και ο τροπος σκεψης του εθνους.
-
- Ειναι σαν να λες αν δωσουμε εμεις οι Ελληνες πισω τα εδαφη που πηραμε απο την Τουρικα... Hey! Το Ισραηλ αμυνθηκε απο επιθεση σχεδον ολων των αραβικων κρατων και κερδισε εδαφος. Too bad for those who lost it. Εαν το θες πισω, ελα να το παρεις, θα ελεγε ο Αγιος Κολοκοτρωνης. Ετσι?
Αυτά είναι ανοησίες. Ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει τα προ του 1967 σύνορα του Ισραήλ καθώς και τα σημερινά σύνορα Ελλάδας Τουρκίας. Δεν έχει αναγνωρίσει τα κατεχόμενα του Ισραήλ και τη κατεχόμενη Κύπρο. Νομίζεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι έγινε έγινε, περασμένα ξεχασμένα;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Κατ' αρχήν, ο ορισμός που παρέθεσες δεν κάνει λόγο για αμάχους, αλλά μιλάει γενικά για εκείνους που προσπαθούν να ρίξουν κυβερνήσεις.
Ξανα, εαν ξερεις να διαβαζεις βασικα Αγγλικα τοτε δεν κανει λογο.
Λεει: 'against people or property'. Οχι στρατο.
Έχεις δίκιο, δεν πρόσεξα καλά το 'people'. Όσο για το 'property', τι διάολο αντάρτης θα είσαι αν δεν επιτεθείς και στο 'property' . Τέλοσπαντων, δε θα το χαλάσουμε γι αυτό!
Α! Εχω δικιο και σε κατι τελικα. Wow!
Εγω εχω μαθει οτι ο Κολωκοτρωνης και οι αλλοι πολεμησαν την Οθωμανικη Αυτο/ρια. Οσες φορες μας διδαξαν ιστορια παντα με τον στρατο πολεμουσαν. Καμια σχεση με τρομοκρατες.
Γιατί τα έχεις άσπρα-μαύρα στο μυαλό σου; Πιστεύεις ότι οι δικοί μας πρόγονοι δεν έσφαξαν, δε διαγούμισαν; Κι όμως αυτό δεν τους κάνει λιγότερο άντρες, λιγότερο ήρωες, λιγότερο ελευθερωτές, λιγότερο ΑΝΤΑΡΤΕΣ. Κι αυτό γιατί ακριβώς μάχοντας λίγοι εναντίον πολλών, φτωχοί εναντίον πλούσιων, ξυπόλητοι εναντίον υπέρτερα οπλισμένων. Δεν είναι μελό του '60, είναι αλήθεια.
Συγνώμοι που παραστρατίζω την κουβέντα, απλώς θέλω να δείξω στο Γαβριήλ ότι δεν είναι όλα 'άσπρο - μαϋρο' αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις.
Σιγουρα. Οπως επισης δεν υπηρχει και ΟΗΕ τοτα να μας 'πει' ποιο κρατος αναγνωριζεται και ποιο οχι.
Ομως, η διαφορα μεταξυ τρομοκρατων και του Κολοκοτρωνη ηταν οτι οι δικοι μας τουλαχιστον ειπαν, παμε να παρουμε τα εδαφη πισω. Δηλαδη ειχαν στρατιωτικο στοχο. Για να παρεις τα εδαφη πισω πρεπει να τα βαλεις με ενα κρατος και τον στρατο του. Αυτο δεν ειναι τρομοκρατια.
Εαν θελει η Χεζμπολα π.χ. να ερθει και να κυρηξει πολεμο εναντι του Ισραηλ και να πολεμησει με τον στρατο του Ισραηλ, οπως αρχισε να γινετε σημερα. Το να ριχνεις ρουκετες ανεξελεγκτα και να κρυβεσαι μεσα σε αμμαχους ειναι τρομοκρατια.
Ομως να αφεθει το Ισραηλ να πολεμησει τον πολεμο οπως καθε αποφασιστικος πολεμος. Δηλαδη μεχρι τον τελευταιο στρατιωτη σπιτι με σπιτι, οπως πολεμησαν οι δικοι μας του Τουρκους. Οχι τις μ@λ@κιες της Αλ Καιντα και της Χαμας που βαζουνε διναμητορουχα και μπαινουν σε λεοφωρια και πατανε το κουμπι ενω οχι σε εμπολεμη κατασταση. Το ιδιο και με την Αλ Καιντα πολλακις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έτσι είναι, πολύ μπλεγμένα και άσχημα τα πράγματα. Όλοι έχουν κάποιο δίκιο και το καλύτερο θα ήταν να Ισραήλ να συμμορφωθεί και να επιστρέψει στα σύνορα του 1967 με αντάλλαγμα την αναγνώριση από τα Αραβικά κράτη και την ειρήνη. Το μόνο μέρος που δεν μπορεί να επιστρέψει στα σύνορα του 67 είναι η Ιερουσαλήμ γιατί είναι μπλεγμένοι οι χώροι λατρείας αλλά αν υπάρχει ειρήνη θα μπορούν να πηγαινοέρχονται.
Ο εξοπλισμός της Χεζμπολάχ με ρουκέτες είναι μεγάλο λάθος τους γιατί δίνουν στους Ισραηλινούς το δικαίωμα στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η καλύτερη εποχή για τους Παλεστίνιους ήταν τότε που πετούσαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών - δεν μπορείς να πυροβολήσεις εναντίον κάποιου που πετάει πέτρες - και είχαν τη διεθνή υποστήριξη χωρίς να χαρακτηρίζονται οι οργανώσεις τους τρομοκρατικές.
τα οποία ποιά είναι?
Σόρι αλλά δεν το ξέρω...
Αν δεις ένα χάρτη του Ισραήλ φαίνεται καθαρά ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν στα σύνορα του 67 καθώς το τείχος που έφτιαξαν περιλαμβάνει τα κατεχόμενα. Στα κατεχόμενα παλεστινιακά εδάφη υπάρχει το περισσότερο νερό της περιοχής και στην έρημο το νερό είναι πολύτιμο.
Το Ισραήλ κάνει φανερό (βλέπε τείχος) ότι δεν επιθυμεί την ειρήνη και ότι με τα όπλα θα αναγκάσει τους παλεστίνιους πρόσφυγες να αποσυρθούν. Ηλίθια τακτική του Σαρόν ο πόλεμος των τελευταίων χρόνων γιατί συγκρίνοντας το ρυθμό των γεννήσεων των Εβραίων και των Αράβων σε 30-50 χρόνια αν κατουρήσουν θα τους πνίξουν. Μέχρι το 1995 (νομίζω) τα πράγματα ήταν πολύ ήσυχα, μετά άρχισαν οι εχθροπραξίες.
Εαν νομιζεις οτι δεν θελει Ειρηνη το Ισραηλ τοτε εισαι μακραν νυχτωμενος που λεει και ο φιλος μου ο Νασος
Ενα κρατος που θελει δημοκρατια και ελευθερια ΑΥΤΟΜΑΤΑ θελει και την ειρηνη διοτι δεν υπαρχει δημοκρατια και ελευθερια και υγιεις οικονομια χωρις ειρηνη!
-
Ενώ οι Εβραίοι που φοράνε τις στρατιωτικές στολές και πάνε και σκοτώνουν ανήλικους Παλαιστινίους ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ είναι καλοί... (Κάτι που κάνουν επί πολλά χρόνια τώρα, με τη ΣΥΝΕΝΟΧΗ των ΗΠΑ που είναι το role model κάποιου εδώ πέρα).
Αλήθεια, πώς μπορεί κάποιος να έχει ως role model ένα κρατικό μόρφωμα που είναι υπόδουλο στην AIPAC; Θα πρέπει να είναι τελείως... whatever.gif
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγω λεω οτι εαν το Ισραηλ ειχε 6 μηνες (απο πλευρας πολιτικου κοστους) θα τους καθαριζε ΟΛΟΥΣ!
Ειδικά τους αμάχους, γιατί στην πραγματικότητα μόνο μ'αυτούς τα βάζουν οι 'λεβέντες'. Κι εσύ θα χαιρόσουν...
Που σημαίνει ότι αυτά τα θεωρείς καλά να συμβούν ΚΑΙ Σ'ΕΣΕΝΑ. Αφού λοιπόν τα θεωρείς καλά να συμβούν ΚΑΙ Σ'ΕΣΕΝΑ, ποιος είμαι εγώ που θα σου πω όχι; Με την ευχή μου λεβέντη μου λοιπόν... Να σου συμβούν κι εσένα τα ίδια, αφού το επιθυμείς.
Αυτο που εγραψα σκουλονε ειναι ΟΛΟΥΣ τους της Χεζμπολα. Μην βαζεις λογια στο στομα μου. Ειμαι 100% εναντι του πληγματος αμμαχων οποιασηποτε χωρας για οποιονδηποτε λογο. Ειμαι υπερ του πολεμου οταν θα ειναι το μονο που θα φερει την ειρηνη ομως. Και οι πολεμοι δεν γινοντε εναντι αμμαχων.
-
Ειρήνη χωρίς να δώσει πίσω τα κατεχόμενα δύσκολα θα δει το Ισραήλ.
Nέος αραβοϊσραηλινός