-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...I REST MY CASE
απο δω και περα ας σε αναλαβουνε οι ανθρωποι που κρατανε αυτο το λευκο κουστουμακι που δενει πισω
επιγραμματικα τα συμπερασματα μου...
δεν ξερεις αγγλικα (γιατι ξερεις ελληνικα?) διορθωνεται
εισαι δυσλεκτικος...και αυτο διορθωνεται
δεν εχεις επιχειρηματα παρα μονο αερολογιες (οταν σε ρωτανε κατι απαντα και μην αλλαζεις θεμαθετωντας εσυ ερωτημα) και αυτο διορθωνεταικαι επειδη σε λυπαμαι...να σε βοηθησω λιγο....οι νομοι που ισχυουν στα κρατη μελη της Ε.Ε. σχετικα με τα μεγιστα και ελαχιστα ορια ταχυτητας στις Ε.Ο. ισχυουν και στην ελλαδα εκτος αν επισημαινεται με πινακιδα. στην περιπτωση της ελλαδας δεν υπαρχει στην ε8νικη τετοια πινακιδα αρα ισχυει οτι και στις αλλες χωρες
βασικα πολυ ασχολη8ηκα με την παρτυ σου και πολυ αξια σου εδωσα....
οταν ενας αν8ρωπος δεν 8ελει να καταλαβει ειναι χειροτερο και απο ζωον
παιξε οσο 8ελεις με τις λεξεις απλα φροντησε να μην κυκλοφορεις στους δρομους....η αγνοια σκοτωνει και η ημιμα8εια ειναι χειροτερη απο την αμα8εια
αντε για και φιλια στους υπολοιπους πρωταγωνιστες στου θεατρου
MAD-MAX-13, πραγματικά έχεις ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!!
Λοιπόν, κατ`αρχάς, απαντάω ΠΑΝΤΑ σε ουσιαστικά ερωτήματα που μου τίθενται. Σε μη ουσιαστικά, ναι έχω την τάση να προσπερνώ (pun intented!)
Όσο για το bold κείμενό σου, δεν ξέρω αν ισχύει ΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΙΚΑ. ΑΛΛΑ, σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ο κάθε Έλληνας οδηγός - που πιθανό να ΜΗ μιλάει Αγγλικά - δεν μπορεί να ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ για οδικούς κανόνες που ΜΠΟΡΕΙ να ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, και άρα θα ισχύουν και στην Ελλάδα!! Αν ήταν έτσι, κατ`αρχήν δεν θα υπήρχε νόημα ύπαρξης του Ελληνικού ΚΟΚ, σωστά; Αφού η Ευρώπη έχει θεσπίσει κανόνες κυκλοφορίας, γιατί να υπάρχει Ελληνικός;
Γι`αυτό, η κυκλοφορία στους δρόμους - ιδίως στους ταχείας - ΔΕΝ βασίζεται σε γενικούς κανόνες ΜΟΝΟ, αλλά κρίνεται απαραίτητη και η σήμανση. ΔΕΝ ισχύει λοιπόν το 'υπάρχει στην Ευρώπη, άρα...'. Και πάω και στοίχημα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φάει κάποιος κλήση στην Ελλάδα για ελάχιστη ταχύτητα ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΗΜΑΝΣΗ και να μη δικαιωθεί στο δικαστήριο.
ΥΓ: Θα μπορούσα να σβήσω το προσβλητικό μέρος του ποστ σου, το αφήνω όμως για να 'καμαρώσουν' όλοι..
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Αν το οριο ειναι 120,ο διπλανός σου παει 119, ναι μπορεις να τον προσπερνάς με 120.Αν το οριο ειναι 120,ο διπλανος σου παει 95,εισαι υποχρεωμένος,
να κατεβάσεις απο 5η-3η και να τον περασεις αέρα,
και οχι να μεινεις σε 5η και να τον προσπερασεις με το πασο σου.Τουλάχιστον ετσι λεει ο ΚΟΚ.
Απο κει και περα ουτε εγώ κατεβάζω πάντα.
Και με 4η και με 5η τραβάει το αμάξι μου στα 140,ετσι κι αλλιως είναι πάνω από το όριο..Με την ιδια λογική δηλ. αν πας με 120 σε δρομο με οριο 120 θα μείνεις στην αριστερή λωρίδα,επειδή ο ΚΟΚ απαγορεύει να πηγαίνουμε πανω από το οριο?
Οποιος θέλει ας τρέξει..δεν ειμαστε εμείς η αστυνομία των δρόμων..
Στο Βέλγιο, όλοι αφού προσπεράσουνε,πηγαίνουν ξανά στην τέρμα δεξια λωρίδα.....και σε κοιτάνε σαν εξωγήινο αν πηγαίνεις με 140 στην μεσαία...αυτοί πχ πάνε με 160 και τραβιούνται τέρμα δεξιά μετά την προσπέραση...
Κάνεις λάθος και θα σου εξηγήσω:
Αν κινείσαι σε ΑΝΟΙΧΤΟ δρόμο και αυτός που προσπερνάς είναι κοντά στο όριο, ο ΚΟΚ σου επιτρέπει να παραβείς το όριο ΚΑΤΑΤΙ, προκειμένου να τελειώσεις την προσπέραση γρήγορα και να φύγεις από το αντίθετο ρεύμα. Στην περίπτωση του ΚΛΕΙΣΤΟΥ δρόμου, δεν υπάρχει αντίθετο ρεύμα, οπότε δεν έχει και λογική να υπάρχει μια τέτοια ανοχή στο όριο. Προφανώς, αν αυτός που θέλεις να προσπεράσεις κινείται ΗΔΗ με το όριο, δεν μπορείς και δεν έχει και λογική να τον περάσεις - εκτός αν θέλεις να παρανομήσεις.
ΠΑΝΤΩΣ, δεν έχω κείμενο του ΚΟΚ αυτή τη στιγμή μπροστά μου και δεν μπορώ να το επαληθεύσω..
-
Aς παραθέσει όποιος τα έχει τα άρθρα του ΚΟΚ τα οποία αναφέρουν για προσπεράσεις με το γκάζι στο πάτωμα και για μη υποχρέωση τήρησης του εκάστοτε ορίου κατά τις προσπεράσεις.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Aς παραθέσει όποιος τα έχει τα άρθρα του ΚΟΚ τα οποία αναφέρουν για προσπεράσεις με το γκάζι στο πάτωμα και για μη υποχρέωση τήρησης του εκάστοτε ορίου κατά τις προσπεράσεις.To πρώτο ισχύει,το δεύτερο οχι αλλα δεν είμαι 1000% σίγουρος.
Περίμενε να μπει ο kacey που εχει αντίγραφο του ΚΟΚ.
-
Aς παραθέσει όποιος τα έχει τα άρθρα του ΚΟΚ τα οποία αναφέρουν για προσπεράσεις με το γκάζι στο πάτωμα και για μη υποχρέωση τήρησης του εκάστοτε ορίου κατά τις προσπεράσεις.οριστε:
με αμαξι σαν του Αλητη Κοντρακια lkar....
(δεν οδηγει αυτος, μη του τα χωσετε!)
αντε να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα....
-
Διαβασα σχεδον ολο το θεμα....
παρατηρησα οτι υπαρχουν 2 'αντιθετα στρατοπεδα'...
α) Αυτοι που λενε οτι ολα πρεπει να γινονται με τον ΚΟΚ και οτι η παραβιαση του -λογω υπερβολικης ταχυτητας- ειναι κατακριτεα, ακομα και σε προσπεραση -και εχουν δικιο αν παμε by the book.
β) Αυτοι που λενε οτι που και που λιγο παραπανω γκαζι δε βλαπτει αν υπαρχουν οι καταλληλες προϋποθεσεις, ποσο μαλλον σε προσπεραση -και εχουν δικιο αν το εξετασουμε πρακτικα.
Πιστευω ομως οτι υπαρχει μια 'χρυση τομη' που λυνει τη διαφορα...
Ας παρουμε ως παραδειγμα την Α.Ο (ως υποδειγμα σωστου δρομου ταχειας κυκλοφοριας).... η αριστερη λωριδα ειναι μονο για προσπεραση, οπως και η τερμα δεξια ειναι μονο για αναγκη.
Ο μεσος ορος των χρηστων της Α.Ο πανε με 100-120 χλμ/ωρα. By the book, θα πρεπει να κινουνται στην μεσαια λωριδα και μονο αν θελουν να κανουν προσπεραση θα πρεπει να βγαινουν στην αριστερη.
Ας υποθεσουμε λοιπον οτι εχουμε ενα οδηγο Α που παει με 100 στη μεσαια και θελει να προσπερασει τον μπροστινο του που παει με την ιδια ταχυτητα. Επιταχυνει στα 120 και ξεκιναει το προσπερασμα, αφου πρωτα εχει σιγουρευτει οτι δεν ερχεται αλλος στην αριστερη. Εχουμε ομως και τον οδηγο Β που παει με 150χλμ, διοτι το ανωτατο οριο των 120 χλμ για ενα τετοιο δρομο του φαινεται λιγο (πρακτικα ειναι λιγο) και αναγκαζεται να 'κατασκηνωσει' στην αριστερη για να προσπερασει ολους αυτους που πανε με 100.
Ξαναγυρναμε στον Α οδηγο που συνεχιζει να κανει την προσπεραση του, κινουμενος με 120 στην αριστερη προσπερνωντας οσους πηγαινουν με 100.
Λογικα καποια στιγμη ο Β οδηγος θα συναντησει τον Α στην αριστερη. Αν ο Α ειναι καφρος τοτε θα συνεχισει να κινειται στην αριστερη, αδιαφορωντας για τον Β, που βρισκεται πισω του και εχει προθεση να προσπερασει, με το σκεπτικο οτι παει με το ανωτερο επιτρεπτο οριο ταχυτητας και προσπερνα τους 'αργους' που πανε με 100. Αν ειναι σωστος τοτε στο πρωτο ανοιγμα θα πρεπει να μπει παλι στη μεσαια και να ξαναρχισει την προσπεραση του αφου προσπερασει ο Β.
Αν παλι ο Β ειναι καφρος θα συνεχισει να κινειται στην αριστερη, κανωντας σινιαλα αποτρεποντας οποιον θελει να προσπερασει και να μπει στη λωριδα του. Αν ειναι σωστος θα κανει την προσπεραση των 5-10-50 αυτ/των που πανε με 100-120 και θα ξαναμπει στη μεσαια, χωρις να κατασκηνωνει στην αριστερη.
Αυτο φανταζομαι καλυπτει ολους τους χρηστες του αυτοκινητοδρομου, το οποιο βεβαια ισχυει, αλλα δεν ειδα καποιον να το αναφερει.
Η αριστερη ειναι μονο για προσπερασεις... απλο, αλλα δεν βλεπω να εφαρμοζεται ουτε στην Α.Ο ουτε στην Ε.Ο!
Οσον αφορα την υπερβολικη ταχυτητα με την οποια κινουνται μερικοι...
α) Υπαρχει η τροχαια που ρολος της ειναι η παταξη τετοιων φαινομενων και οχι ο καθε ιδιωτης
β) Τα ορια εχουν τεθει πριν 50 χρονια, με δεδομενο τις δυνατοτητες των τοτε αυτ/των. Με τα σημερινα δεδομενα σε αρκετες περιπτωσεις ειναι παραλογα και για λογους πρακτικης αναγκαστικα παραβιαζονται... πχ δε θα κινηθω στην ευθεια πριν την Τριπολη με 120, αλλα θα φτασω και τα 180-200 εφοσον οι συνθηκες το επιτρεπουν (καλη ορατοτητα, αδειος δρομος, κλπ)
Αυτα τα ολιγα.... -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Aς παραθέσει όποιος τα έχει τα άρθρα του ΚΟΚ τα οποία αναφέρουν για προσπεράσεις με το γκάζι στο πάτωμα και για μη υποχρέωση τήρησης του εκάστοτε ορίου κατά τις προσπεράσεις.
To πρώτο ισχύει,το δεύτερο οχι αλλα δεν είμαι 1000% σίγουρος.
Περίμενε να μπει ο kacey που εχει αντίγραφο του ΚΟΚ.
Το πλήρες κείμενο υπάρχει εδώ:
http://www.yme.gov.gr/imagebank/categor ... 902915.pdf
(σε pdf)και εδώ:
http://www.glavopoulos.gr/kok/index.htm
(σε ενότητες - πιο εύκολο για ψάξιμο)Στο σύντομο ψάξιμο που έκανα δεν κατάφερα να βρω καμία από τις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
17,2 λ ????!!!!!! Οικονομικοτατο!!!!!
-
@__kasel__
το shit happens θα το πω εγω στον εαυτο μου αμα μου τυχει το ιδιο σκηνικο, και φυσικα οχι στην οικογενεια του αλλου. Το τι θα πει εκεινος σε εκεινους ειναι δικο του προβλημα. Μπορει να μην ειχε σκεφτει οτι μπορει να του κατσει τετοιο κουφο σκηνικο (και οπως λες και εσυ αν θυμαμαι καλα, του πηρε 27 χρονια τετοιας οδηγησης για να την πατησει τελικα) και τωρα να το μετανιωνει, εγω ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ λεγοντας shit happens, μερικες φορες δεν μπορεις να τα αποφυγεις.
Προσεξε ομως, στο σκηνικο που μου ειπες, εγω θεωρω πως δεν θα ειχα κανενα προβλημα. Γιατι μπορει να πηγαινω με 200 σε αδειο τεραστιο δρομο, αλλα αμα παω να μπω σε στροφη που δεν μπορω να δω τι υπαρχει μετα της, ΚΟΒΩ (οχι πολυ), εχω το αριστερο στο φρενο, και θεωρω οτι ανα πασα στιγμη μπορει να μου εμφανιστει κατι και ειμαι ετοιμος για αυτο. Δεν θεωρω δηλαδη οτι ΟΛΟΣ ο δρομος ειναι αδειος ντε και καλα επειδη ειναι 3 το πρωι, αλλα θεωρω οτι ειναι αδειος ΟΣΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΣΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ. Ο γνωστος σου μπορει απλα να πηγαινε με 200 χαλαρος και ανετος στην πλανη του οτι 'ο δρομος ειναι αδειος αρα δεν μπορει να μου συμβει τιποτα'.
Τα γραφω ενα ενα αυτα γιατι εγω τα θεωρω αυτονοητα (η καβατζα που κραταω) αλλα απ'ότι φαινεται, δεν τα καταλαβαινετε ολοι.
@__thevoice__
αφου ο κοκ δεν διαχωριζει σε ποιους αναφερεται, αναφερεται σε ΟΛΟΥΣ αρα ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΩΛΥΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Αντε να δω ποτε θα το εμπεδωσεις.
Και σου ειπα το εξης που δεν θες να καταλαβεις: Ειναι ΑΚΟΜΑ πιο επιτακτικο να ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΕΙΣ αυτον που ειναι μεν μακρυα αλλα ερχεται πλακωμενος (σε σχεση με το ποσο επιτακτικο ειναι να μην παρακωλυσεις τον νομιμος κινουμενο οδηγο) ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...Ακομα ομως και αν δεις οτι μπορει να σταματησει για σενα, ειπαμε ο κοκ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ αρα κατσε και περιμενε.
Επισης ειπαμε οτι αφου ειναι θεμα ερμηνειας, αυτο με συμφερει να ερμηνευω και θα συνεχισω να κανω...Εχει βαση ομως η ερμηνεια μου, δεν ειναι κουκουρουκου λογικη οπως μερικων εδω μεσα...
Τελος, λες 'δεν αξιζει'. Δικη σου αποψη. Προσωπικη μου επιλογη να αποδεχτω αυτο το ρισκο.
@__kantoniou__
Στο παραδειγμα σου με το jet ski: εχεις κανει πολλες φορες jet ski στις 3 το πρωι σε ερημη παραλια? Αν οχι, πως μπορεις, ακομα και με βαση απλα 'την λογικη' και οχι γνωριζωντας εξ'ιδιων, οτι θα ειναι ΚΑΙ τοτε επικινδυνο? Επειδη αμα το κανεις στις 3 το μεσημερι στην Punda Beach θα ειναι δολοφονικο (εδω συμφωνουμε)?Θελω να καταληξω στο εξης, πως μπορεις να εφαρμοσεις την λογικη σου κριση οταν δεν γνωριζεις τις συνθηκες που επικρατουν και επηρεαζουν αυτο που θες να κρινεις? Δεν εχεις τους καταλληλους και σταθμιστικους/ρυθμιστικους παραγοντες ωστε να ζυγισεις την κατασταση. ΔΕΝ λεω οτι ειναι απλο/ευκολο/εντελως ακινδυνο να πηγαινεις με 200, αλλα οτι δεν μπορεις να θεωρεις αυτοματα οτι ειναι επικινδυνο χωρις να εξεταζεις ολα οσα το κανουν επικινδυνο, ποσο μαλλον οταν αυτα που το επηρεαζουν σου ειναι ξενα.
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Κοιτα, ας μην αναλυσουμε και το τζετ σκι. Εχω αλλη αποψη, αλλα δεν προλαβαινω. Πολυ συντομα:
Εγω πιστευω οτι, αν στην Ελλαδα καταργουνταν τα ορια σε ενα δρομο προδιαγραφων autobahn, και παλι με 200 δεν θα επρεπε να πηγαινεις. Κι αυτο γιατι τα ρισκα, και για σενα και για τους αλλους ειναι μη αποδεκτα, δεδομενου του μεγαλου ποσοστου καφριλας και ασχετοσυνης που κυκλοφορει, τοσο σε γρηγορη οσο και σε αργη version.Εδω εισαι ΤΕΛΕΙΟΣ. Συμφωνουμε 100% αλλα γιατι? Γιατι λες αυτο που φωναζω εγω τοσο καιρο. Οτι ΚΑΙ ο γρηγορος ΚΑΙ ο αργος πρεπει να εχουν την αντιστοιχη παιδεια ωστε να συνυπαρχουν. Απλα εγω συμπληρωνω οτι τις ωρες και στους δρομους που κανω οτι κανω, αν προσπερασω 10 αυτοκινητα συνολικα στην διαδρομη, τοτε στατιστικα πες οτι οι 5 δεν εχουν παιδεια, οι 3 δεν εχουν παιδεια οσον αφορα την προσπεραση οταν ερχεται αλλος απο πισω, και απο αυτους τους 3 ΑΝ παει να γινει μλκια με τον 1 που ΙΣΩΣ να τυχει να παει να γινει, θα τον εχω κοψει απο πολυ μακρυα και θα εχω παρει τα μετρα μου. Επισης βλεπε αυτο που εγραψα πιο πανω για τις τυφλες στροφες.
Συνοπτικά, η απάντησή μου είναι η παρακάτω, αν θέλεις αναλυτικότερη, υπάρχουν σχεδόν 60 σελίδες με ένα κάρο μηνύματά μου.
Εφόσον λοιπόν έχω ξεκινήσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την προσπέρασή μου, μπορώ να τον προσπεράσω και με 50.001!! Και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ σε αυτό το ΣΥΜΠΑΝ που να μπορεί να διαμαρτυρηθεί ΚΑΝ! Είναι σαφές;
Αλήθεια, γιατί ο επί της μεσαίας με 50 είναι παράνομος;; Μήπως είναι '2 slow 4 u'?? Αν και αυτός προσπερνά νταλίκα στη δεξιά που πηγαίνει με 45, είναι παράνομος; Αλήθεια, σε ΠΟΣΕΣ λωρίδες 'πιάνει' ο 'νόμος' των 'γρήγορων';;
Συνοπτικα:
Οταν λοιπον εχεις ξεκινησει κανονικα την προσπεραση σου, ΩΦΕΙΛΕΙΣ να επιτχυνεις οσο περισσοτερο μπορεις ΩΣΤΕ να την τελειωσεις οσο το συντομοτερο δυνατον. ΔΕΝ μπορεις να πηγαινεις με +1 χαω απο αυτον που προσπερνας, το λεει ο ΚΟΚ. Μπορεις να το ψαξεις μονος σου, αρθρο 17 λεει για τις προσπερασεις.Ο μεσαιος που παει με 50 στην μεσαια της ΕΟ/ΑΟ η τεσπα καπου που εχει οριο 100+, ΠΙΘΑΝΩΣ (εδω παλι θεμα ερμηνειας, κατ'εμε επρεπε να πυροβοληθει επι τοπου...) να ειναι παρανομος γιατι ο ΚΟΚ λεει οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αργοπορεις χωρις σοβαρο λογο προκαλωντας προβληματα στην κινηση. Θεωρω δεδομενο οτι οποιος κινειται με 50 στην μεσαια της εθνικης προκαλει προβληματα στην κινηση...
EDIT
Οτι ειπε ο MadMax με την προσθηκη που εχω κανει εγω, πιο κατω:Motor routes: Roads with two or more lanes (dual carriageway), a median, and a minimum speed of 60 km/h.
και
According to law, the overtaking lane has a minimum speed limit of 110 km/h, and a second lane often has a minimum speed limit of 90 - 100 km/h. (The second lane, though, should only be set a minimum speed limit ''if'' third, fourth, and subsequent lanes exist.)
αρα ''κυριε cliodriver'' (afoy παιζετε με τις λεξεις 8α παιξω και εγω μαζι σας)
ειστε καραπαρανομος του κερατα αν πατε σε εθνικη οδο να προσπερασετε οχημα το οποιο κινειται με 50κμ και εσεις προσπερνατε με 50,001κμ οπως ειπατε. η παραπανω διπλη παραβαση εμπιπτει στο νομο παρακωληση δημοσιων συγκοινωνιων ....8ελετε μηπως να μα8ετε και την ποινη?κοψτε επιτελους τη γιατι γινεστε οχι απλα γραφικοι αλλα και αυταποδεικτα επικυνδυνοι...
I REST MY CASE
Πέρα από το ότι γίνεσαι προσβλητικός, είσαι εκτός τόπου (κυριολεκτικά) και χρόνου. Εκτός αν στο ellada κάναμε την αγγλική επίσημη γλώσσα του κράτους!!
Τι με ενδιαφέρει ρε φίλε τι κάνουν στην αγγλόφωνη χώρα που λες;; Και στην Αγγλία λένε να πηγαίνεις στην αριστερή μεριά του δρόμου, τι λες ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ;;;
Αλλά ας πάω λίγο με τα νερά σου. Ας πούμε ότι όντως ΙΣΧΥΕ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Θα είχα λοιπόν κατώτατο όριο 60 στη μεσαία και 110 στην αριστερή. Θα είχα λοιπόν κάθε δικαίωμα να προσπερνώ με 110 κάποιον που θα πήγαινε στη μεσαία με 109! Τι έχεις να πεις;
Αυτα ισχυουν σε ολη την ΕΕ, απλα το κειμενο του ΚΟΚ που κυκλοφορει στο νετ εχει ημερομηνια απο οταν ηταν κυβερνηση το Πασοκ...
Εγώ δηλαδή με:
-τα 42 (πρό 28 ετών) καθαρόαιμα (σήμερα ποιός ξέρει πόσα ζούνε...)
-τη μέση ταχύτητα στην Ε.Ο. 80-90 χαω (φυσικά μόνο στη δεξιά λωρίδα)
-την τελική των 120 (σε ευθεία χιλιομέτρων, χωρίς ευνοϊκό άνεμο και επιβάτες)
-τις ρεπρίζ χελώνας που προσπερνάει σαλιγκάριτι πρέπει να κάνω όταν βρώ νταλίκα που πάει με 70-80
-σε Ε.Ο. με 1+1 λωρίδες ανά κατεύθυνση (π.χ. Κορίνθου-Πατρών)?
-σε Ε.Ο. με 2+1 λωρίδες ανά κατεύθυνση (π.χ. Αθηνών-Λαμίας στη Θήβα)?Να το κάψω το αμαξάκι μου? Να κάτσω πίσω απ'τη νταλίκα? Να σημειωθεί ότι το μόνο πλεονέκτημα που έχω απέναντι σε νταλίκα είναι ότι μπορώ ναμαζέψω περισσότερα πρίν την ανηφόρα και φυσικά το ότι βγαίνω Ε.Ο. σχετικά σπάνια (προτιμώ τους επαρχιακούς).
Να πατησεις ΟΣΟ παει και να προσπερασεις ΟΣΟ πιο γρηγορα ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ. Εκει κανεις δεν σου λεει τιποτα. Ο Cliodriver, αν καταλαβα καλα, λεει οτι αμα του σφυριξει να προσπερασει με +1 χαω, θα το κανει επειδη ετσι του την εδωσε. ΑΥΤΟ ειναι παρανομο, επικιδυνο, αγενες και εκνευριστικο... Κοινως, οτι λεει ο Babbis...
EDIT @cliodriver και λοιπους. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΚ δεν λεει ΠΟΥΘΕΝΑ οτι μπορεις να παραβαινεις το οριο ταχυτητας οταν προσπερνας. Αυτο το λενε τα δικαστηρια με τις αποφασεις τους αθωωσης των 'γρηγορων' που επικαλεστηκαν προσπερασμα ('το πατησα για να περασω γρηγορα και εκει με μετρησαν, εγω μετα ξαναεπεσα στα 120 οπως και ειχα προθεση να κανω'), ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ουσιαστικα το οτι οταν προσπερνας πατας τερμα γκαζι για να τελειωνει η προσπεραση το δυνατον συντομοτερα.
Επισης δεν λεει ΠΟΥΘΕΝΑ οτι ΠΡΕΠΕΙ να πατησεις τερμα γκαζι οταν το κανεις αυτο ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ*. Αυτο που λεει ειναι οτι παραμενεις στην αριστερη εφ'οσον ΔΕΝ προκαλεις δυσχερεια στους οδηγους γρηγοροτερων οχηματων που ερχονται και θελουν να σε περασουν, το οποιο νομιζω οτι συνεπαγεται και ειναι εφικτο (να ενοχλησεις το δυνατον λιγοτερο) ΜΟΝΟ οταν πατησεις τερμα γκαζι οταν εχεις γκαζι.
*Οταν εχεις βγει στο αντιθετο και ο ΚΟΚ αλλα και η λογικη λεει ξεκαθαρα οτι ωφειλεις να τελειωνεις το γρηγοροτερο δυνατον=πατας τερμα γκαζι θες δεν θες...
Για να κλεινουμε το θεμα, εγω θα πω κατι που θελω να πιστευω οτι ειναι αντιπροσωπευτικο. Εκτος απο οσους ξερω απο τα λιμανακια, την πιστα, τα forums+clubs κλπ, κανενας φιλος/φιλη μου δεν εχει ιδιαιτερη σχεση με τα αυτοκινητα. Τα χρησιμοποιουν ως μεταφορικα μεσα, οι περισσοτεροι ειναι μεσοι οδηγοι (μερικοι κακοι), δεν τρεχουν κλπ κλπ. Επισης συνυπολογιστε το γεγονος οτι οταν εισαι συνοδηγος νιωθεις πιο αποτομα/εντονα τις αντιδρασεις του αυτοκινητου και για αυτο φοβασαι περισσοτερο. Ε λοιπον δεν εχει βρεθει ΕΝΑΣ/ΜΙΑ* που να μου πει οτι εχει φοβηθει με εμενα στο αυτοκινητο, ουτε οταν καναμε Γαλαξιδι-Κηφισσια σε 1.5 ωρα. Σαφως και ΔΕΝ παω οπως οταν ειμαι μονος αλλα δεν κοβω και πολυ, οποτε δυο τινα συμβαινουν:
α) ΟΛΟΙ οι φιλοι/φιλες μου εχουν αγνοια κινδυνου ή ειναι εκπαιδευμενοι στο να πηγαινουν αερα πατερα επικινδυνα και δεν τους κανει εντυπωση
β) ξερω που, ποτε, πως και ποσο να τρεξω...
*εκτος απο μια κοπελιτσα που εκανε το λαθος να μου πει να παμε σε μια παραλια προς λαγονησι μερια παιρνωντας απο Λιμανακια ενω ειχα να περασω 3 μηνες... Ε τα ειδε ολα, αφου την πηγα και την εφερα (κυριολεκτικα οσο και μεταφορικα) γαμιωντας...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οριστε:
http://sofalanclan.so.funpic.de/4images ... 1/02_9.jpg
με αμαξι σαν του Αλητη Κοντρακια lkar....
(δεν οδηγει αυτος, μη του τα χωσετε!)αντε να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα....
Αν είναι να παίξουμε 'ποιός έχει το μακρύτερο', πάντα κάποιος άλλος θα το έχει....
-
-
Αν είναι να παίξουμε 'ποιός έχει το μακρύτερο', πάντα κάποιος άλλος θα το έχει....
Μπροστα στα 318 πραγματικα χαω που ειχες (ως συνοδηγος) στην ΑΟ, δεν ειναι τιποτα αυτο...
ΥΓ Σας καθαριζω ολους, 310 κοντερισια στο τελειωμα της Συγγρου (πολυ αργα το βραδυ καθημερινης με καταλληλο αυτοκινητο, ημασταν το μοναδικο αυτοκινητο στον δρομο οσο μακρυα μπορουσε να δει το ματι...).
Ελπίζω να μη βάλεις τα κλάματα...
318 **πραγματικά ** σύμφωνα με το eTrex της Garmin (330 και κάτι κοντερίσια) στην Α.Ο. μετά το τούνελ προς Ασπρόπυργο, καβάλα σε μελαχρινή Ιταλίδα. Έπρεπε να προλάβουμε ραντεβού που ήταν θέμα ζωής και θανάτου για την εταιρεία - όχι ότι νοιώθω περίφανος (σιγά το 'κατόρθωμα' και σιγά την προσπάθεια που χρειάστηκε).Έχω και φίλο που έχει πάει ακόμα γρηγορότερα με το συγκεκριμένο αμάξι. So fucking what?
Ελπιζω μονο το κυρηγμα και το κατσαδιασμα που κανεις σε εμας που 200ριζουμε σε αδειους δρομους 'για το χαβαλε μας', να το εκανες και στο αφεντικο σου (θεωρω οτι ηταν αφεντικο αυτος που οδηγουσε ετσι την 'μελαχρινη ιταλιδα') οταν πηγαινατε **με τοσα σε ΑΟ με καποια κινηση **(θεωρω οτι το ραντεβου της εταιρειας ΔΕΝ ηταν στις 4 το πρωι...) για να προλαβεται επαγγελματικο ραντεβου. Εκτος αν αυτος ο λογος σας δικαιολογει. Κατι μου λεει ομως οτι μπροστα στο αφεντικο, κοτ- κοτ- κοτ...
-
-
Thevoice
κλασική Μερτσε. Με 5.οοο σαλ και 5η εχει 270...
ποιό μοντέλο ειναι; amg λέει...
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αφου ο κοκ δεν διαχωριζει σε ποιους αναφερεται, αναφερεται σε ΟΛΟΥΣ αρα ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΩΛΥΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Αντε να δω ποτε θα το εμπεδωσεις.
Εγώ να δω ΕΣΥ πότε θα εμπεδώσεις ότι αν μπει στην ίδια λωρίδα (αριστερή) με εσένα κάποιος που θέλει να προσπεράσει κονβόι από νταλίκες με 120 τη στιγμή που εσύ πας με 200, ισάριθμα μέτρα πιο πίσω, ΕΣΥ έχεις υποχρέωση (χώρια που έχεις όλο το χρόνο να το κάνεις) να μετριάσεις και να προσαρμόσεις την ταχύτητά σου.
Και σου ειπα το εξης που δεν θες να καταλαβεις: Ειναι ΑΚΟΜΑ πιο επιτακτικο να ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΕΙΣ αυτον που ειναι μεν μακρυα αλλα ερχεται πλακωμενος (σε σχεση με το ποσο επιτακτικο ειναι να μην παρακωλυσεις τον νομιμος κινουμενο οδηγο) ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...
Που ακριβώς είδες να διαφωνώ με αυτό; Φυσικά και οφείλεις να ΜΗΝ μπεις στην αριστερή αν έχεις έστω και την υπόνοια ότι αυτός που πλησιάζει γρήγορα στον καθρέφτη σου μπορεί να μην προλάβει να κόψει. Μάλλον εσύ δε θες να καταλάβεις τι λεω....
Ακομα ομως και αν δεις οτι μπορει να σταματησει για σενα, ειπαμε ο κοκ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ αρα κατσε και περιμενε.
Επισης ειπαμε οτι αφου ειναι θεμα ερμηνειας, αυτο με συμφερει να ερμηνευω και θα συνεχισω να κανω...Εχει βαση ομως η ερμηνεια μου, δεν ειναι κουκουρουκου λογικη οπως μερικων εδω μεσα...
Θέμα ερμηνείας ή νομίζεις πως βρήκες ένα 'παραθυράκι' στον ΚΟΚ και πας να το εκμεταλλευτείς;... Λογικά σκέψου τo: Το να ζητάς σε κάποιον που πάει με 200, άπειρα μέτρα πίσω, ν'αφήσει για λίγο το γκάζι και να κόψει κοντά στο νόμιμο όριο σε κανένα δικαστήριο στον κόσμο δεν πρόκειται να κριθεί ως 'παρακώλυση κυκλοφορίας'. Μη είμαστε τόσο υπερ-βολικοί! Και σε ρώτησα το εξής (σελ. 56):
Δηλαδή ΠΟΤΕ νομίζετε τελικά ότι 'δικαιούται' να βγει κάποιος στην αριστερή να προσπεράσει, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι θα το κάνει ΜΟΝΟ αν δεν τίθεται κίνδυνος σύγκρουσης με γρηγορότερα διερχόμενα οχήματα που μπορεί να πλησιάζουν; Μήπως όταν δεν αναγκάζει κανένα που κινείται στην αριστερή έστω και 500 μέτρα πιο πίσω να σηκώσει το πόδι του από το γκάζι; Mήπως όταν δε φαίνεται ψυχή στην αριστερή λωρίδα για όση απόσταση μπορεί να διακρίνει το μάτι από τον καθρέφτη;...
...στο οποίο δεν πήρα απάντηση. Τώρα συμπεραίνω ότι η απάντηση που θα έδινες είναι η 'βολική' για τους 'γρήγορους' και όχι για το μέσο χρήστη του δρόμου που κινείται κοντά στο όριο. Διάβασε λοιπόν και τα άλλα με τα άρθρα του ΚΟΚ που παρέθεσα για το τι ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να κάνει ο κάθε 'γρήγορος' όταν κάποιος μπροστά δίνει έγκαιρα σήμα για προσπέραση, γιατί μόνο οι 'αργοί' μου φαίνεται νομίζεις πως έχουν υποχρεώσεις κι αυτοί που πάνε μαλιοκούβαρα μόνο δικαιώματα...
Τελος, λες 'δεν αξιζει'. Δικη σου αποψη. Προσωπικη μου επιλογη να αποδεχτω αυτο το ρισκο.
Κανένα πρόβλημα, αποδέξου το, αρκεί να μη με βάζεις εμένα και τους άλλους χρήστες του δρόμου σε κίνδυνο.
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Thevoiceκλασική Μερτσε. Με 5.οοο σαλ και 5η εχει 270...
ποιό μοντέλο ειναι; amg λέει...
E55
-
Εγω δεν ειπα ποτε οτι αμα ειμαι 500 μετρα πισω δεν θα αφησω το γκαζι, αλλα αλλο αυτο* αλλο τα 200 με διαφορα ταχυτητας +100, γιατι ειναι πολυ πιο ευκολο για σενα να αφησεις εσυ το γκαζι για 5 δευτερα, να πεσεις στα 100 και να ξαναεπιταχυνεις στα 120, απο εμενα να κανω το 200-100-200
*μην ξεχυλωνετε τα νουμερα, θα φτασουμε στο χιλιομετρο και θα μου λετε οτι απαιτω να βαλετε και ρανταρ για να με βλεπετε να ερχομαι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μπροστα στα 318 πραγματικα χαω που ειχες (ως συνοδηγος) στην ΑΟ, δεν ειναι τιποτα αυτο...ΥΓ Σας καθαριζω ολους, 310 κοντερισια στο τελειωμα της Συγγρου (πολυ αργα το βραδυ καθημερινης με καταλληλο αυτοκινητο, ημασταν το μοναδικο αυτοκινητο στον δρομο οσο μακρυα μπορουσε να δει το ματι...).
Ελπίζω να μη βάλεις τα κλάματα...
318 **πραγματικά ** σύμφωνα με το eTrex της Garmin (330 και κάτι κοντερίσια) στην Α.Ο. μετά το τούνελ προς Ασπρόπυργο, καβάλα σε μελαχρινή Ιταλίδα. Έπρεπε να προλάβουμε ραντεβού που ήταν θέμα ζωής και θανάτου για την εταιρεία - όχι ότι νοιώθω περίφανος (σιγά το 'κατόρθωμα' και σιγά την προσπάθεια που χρειάστηκε).Έχω και φίλο που έχει πάει ακόμα γρηγορότερα με το συγκεκριμένο αμάξι. So fucking what?
Ελπιζω μονο το κυρηγμα και το κατσαδιασμα που κανεις σε εμας που 200ριζουμε σε αδειους δρομους 'για το χαβαλε μας', να το εκανες και στο αφεντικο σου (θεωρω οτι ηταν αφεντικο αυτος που οδηγουσε ετσι την 'μελαχρινη ιταλιδα') οταν πηγαινατε **με τοσα σε ΑΟ με καποια κινηση **(θεωρω οτι το ραντεβου της εταιρειας ΔΕΝ ηταν στις 4 το πρωι...) για να προλαβεται επαγγελματικο ραντεβου. Εκτος αν αυτος ο λογος σας δικαιολογει. Κατι μου λεει ομως οτι μπροστα στο αφεντικο, κοτ- κοτ- κοτ...
Σου είχε κάνει τόση εντύπωση;
Το αφεντικό είχε χάσει την πτήση του κι έπρεπε να ξελασπώσουν άλλοι.
Κίνηση μηδενική προς Ασπρόπυργο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε λόγος να πάμε τόσο γρήγορα στο σημείο μετά το τούνελ (ούτε 2 λεπτά δεν κερδίσαμε). Απλά, ο συνεργάτης και φίλος μου 'έπρεπε' να 'ξεκαπνίσει' το νέο του εργαλείο και βρήκε ευκαιρία να το κάνει εκεί, μ' εμένα μέσα...
Ελπίζω να μη νομίζεις ότι του είπα και 'μπράβο' όταν βγήκα.
[ΕDIT]
Αν θέλεις, βρες και το σημείο όπου εγώ έκανα 'κύρηγμα και κατσάδιασμα' σε όποιον έγραψε ότι 200ρίζει μόνο σε άδειους δρόμους. -
Οχι, ελπιζω να του τα εχωσες κανονικα. Αλλα δεν νομιζω να εκανες απολυτως τιποτα, ποσο μαλλον να του γραψεις μερικες σελιδες σε φορουμ...
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς