-
ωραία πράγματα....
καλά τα πήγατε πάντως,ο συναγωνισμός πολύ σκληρός απότι είδα..
στείλε μου ενα πμ αν έχεις χρόνο να μου πεις για το Dubai...
-
Παιδιά, συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά μπορώ να προτείνω κάτι; Αντί, να συνεχίζεται αυτό το ατέρμονο και χωρίς λόγο ενδοφορουμικό 'φάγωμα', δεν έρχεστε (όσοι μπορείτε) την Κυριακή στα Μέγαρα, να γνωριστούμε όλοι και τα συζητήσουμε όλ' αυτά (και...) από κοντά ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Παιδιά, συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά μπορώ να προτείνω κάτι; Αντί, να συνεχίζεται αυτό το ατέρμονο και χωρίς λόγο ενδοφορουμικό 'φάγωμα', δεν έρχεστε (όσοι μπορείτε) την Κυριακή στα Μέγαρα, να γνωριστούμε όλοι και τα συζητήσουμε όλ' αυτά (και...) από κοντά ;Oι προσπεράσεις θα επιτρέπονται?...LOL
Γενικά στα trackday που κάνετε στην Ελλάδα,
τι κανόνες ισχύουν? Προσπεράσεις μόνο στην ευθεία και μόνο από αριστερά?Ενημέρωση σας κάνουν πριν την έναρξη ή αυτό ανήκει στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας?
Προσωπικά θα προσπαθήσω να είμαι στο trackday τους γιάρις κλαμπ στις 19 του μήνα,αλλά με νοικιάρικο
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Cliodriver: Poly apla. Paw gia ton anti8eto logo poy esy mporei na phgaineis arga... Mono poy egw 8a sebastw EWS ena shmeio ton pio argo odhgo h esena..... Esy (oxi esy proswpika) 8a me sebasteis poy phgainw pio grhgora? Ayto einai to 8ema....
Twra an esy kaneis kati poy soy aresei gia ton xabale kai mono, tote mhn to kaneis ka8oloy kalytera.... Den einai o xabales file moy... O xabales einai aytos poy mporei na apodeix8ei moiraios.... Synh8ws gia thn adrenalinh poy soy prokalei h taxythta (alla prosexe ti exw pei parapanw kai egw alla kai alloi) bash syn8ikwn kai panta seboymenoi toys allous...Λοιπόν, εγώ πάω 'αργά' για τους εξής λόγους, ιεραρχημένους:
- Με νοιάζει πρωτίστως η ασφάλειά μου και των επιβατών μου.
- Με νοιάζει η ασφάλεια των 'συναδέλφων' χρηστών του δρόμου.
- Θέλω να είμαι νηφάλιος και ήρεμος
- Θέλω να κάνω ένα ευχάριστο ταξίδι
- Θέλω να κάνω οικονομία στα καύσιμα
- Θέλω να προστατεύω το αμάξι μου
και άλλοι πλέον ασήμαντοι.
Με αυτό που είπες, λες ουσιαστικά ότι τρέχεις γιατί:
- Αδιαφορείς για την ασφάλεια τη δική σου και των επιβατών σου
- Αδιαφορείς για την ασφάλεια των άλλων χρηστών του δρόμου
- Δεν θέλεις να είσαι νηφάλιος και ήρεμος
- Δε σε νοιάζει να κάνεις ένα ευχάριστο ταξίδι
- Αδιαφορείς για την οικονομία στα καύσιμα
- Δε σε νοιάζει για το αμάξι σου
Βγάλε από τη μέση τους λόγους από τον 3 και κάτω. Εξακολουθείς να έχεις την ίδια άποψη;
Όσο για τα υπόλοιπα που λες: Όπως είπα και πριν, θέλω μια απόδειξη ότι ο 'γρήγορος' πάει γρήγορα για κάποιον άλλο λόγο ΕΚΤΟΣ του χαβαλέ.
-
Thye voice: An ta epi8eta paneksypnidhs h koytoponhridhs einai ybristika tote mallon 8a prepei na ksanakoitakseis to laksiko.....
Oso gia to bold poy exeis kanei gia to BLAKAS mallon 8es gyalia h epithdes den ekanes bold kai ta kefalaia grammata meta akribws apo ayto poy soy ekane entypwsh kai kratas gia na mporeseis na moy thn peis.....Το 'laksiko' καλό είναι να το κοιτάξεις του λόγου σου.
Το 'μόνο ένας βλάκας θα έλεγε αυτά που λες' δεν έχει καμία διαφορά από το 'λες βλακείες'. Εσύ βάζεις κι ένα 'δε νομίζω να ισχύει και να είσαι' (βλάκας) με κεφαλαία, και περιμένεις να πιστέψει ο άλλος ότι δεν τον προσβάλεις, ΚΑΙ αυτόν ΚΑΙ τη νοημοσύνη του;;; Ποιός είναι ο 'κουτοπονηρίδης' λοιπόν, πες μου σε παρακαλώ. Η μάλλον άσε, ας κρίνουν αυτοί που σε διαβάζουν.
ti na soy kanw file moy.... Ksydaki poy eipe kai o Dimitrios
(=whatever)
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Φίλε ο ΚΟΚ λέει ότι στην προσπέραση ΜΠΟΡΕΙΣ να παραβιάσεις το όριο, οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Άλλο βέβαια να το παραβιάσεις προκειμένου να τελειώσεις την προσπέραση νωρίτερα, και εντελώς άλλο να το ΞΕΣΚΙΣΕΙΣ, το οποίο είναι και το αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες 60 σελίδες!!Πραγματικά δε ξέρω τι γράφει ο ΚΟΚ για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το θέμα είναι ότι έγραψαν φίλο μου στην εθνική Κορίνθου-Πατρών επειδή σε σημείο με όριο 90 χλμ/ώρα προσπέρασε λεωφορείο και την ώρα που ξαναμπήκε δεξιά κινούνταν με 100 χλμ/ώρα. Σήμα του έκαναν ακριβώς τη στιγμή που μπήκε μπροστά στο λεωφορείο, άρα είχαν προσέξει ότι επρόκειτο για προσπέραση... Το λεωφορείο πήγαινε με 80 χλμ/ώρα, άρα το προσπέρασμα ως προσπέρασμα ήταν νόμιμο...
-
Motor routes: Roads with two or more lanes (dual carriageway), a median, and a minimum speed of 60 km/h.
KAI
however, they may be unaware that the law allows for an increase of speed up to 140 kms per hour when passing traffic travelling on the inside lane.
This higher speed may only be maintained until the line of traffic has been passed: once the inside lane is clear, the driver must return to both this lane and the 120 km limit.
The law also imposes a minimum allowable speed on the motorway of 60 kms per hour.και
According to law, the overtaking lane has a minimum speed limit of 110 km/h, and a second lane often has a minimum speed limit of 90 - 100 km/h. (The second lane, though, should only be set a minimum speed limit ''if'' third, fourth, and subsequent lanes exist.)
αρα ''κυριε cliodriver'' (afoy παιζετε με τις λεξεις 8α παιξω και εγω μαζι σας)
ειστε καραπαρανομος του κερατα αν πατε σε εθνικη οδο να προσπερασετε οχημα το οποιο κινειται με 50κμ και εσεις προσπερνατε με 50,001κμ οπως ειπατε. η παραπανω διπλη παραβαση εμπιπτει στο νομο παρακωληση δημοσιων συγκοινωνιων ....8ελετε μηπως να μα8ετε και την ποινη?κοψτε επιτελους τη γιατι γινεστε οχι απλα γραφικοι αλλα και αυταποδεικτα επικυνδυνοι...
I REST MY CASE
-
The voice epeidh opws to pas deixneis oti psaxnesai gia thn klassikh apsymaxia forum ante na soy ekshghsw mia teleytaia fora...
Den ypotimaw thn nohmosynh kanenos,anti8etos isws na prospa8eis esy na paikseis me aythn otan kaneis bold kapoia pragmata kai ta ermhneyeis opws 8es esy... Aytos loipon einai o koytoponhros poy prospa8ei me tetoio tropo na parei me to meros toy kai alloys synomilhtes toy forum.... Me liga logia loipon ayto poy egrapsa einai oti.....Oso gia tis eirwnies soy kai to symperasma poy exeis bgalei, meta apo toses epekshghseis klp klp klp mono enas blakas 8a mporoyse na apanthsei opws apanthses esy, PRAGMA TO OPOIO DEN NOMIZW NA ISXYEI KAI NA EISAI. Afoy katalabaineis ti lene kai oi 2 pleyres kanonikota giati synexizeis na eisai erestikos kai eirwnikos?
Epekshghsh kai gia ton the voice: Mono enas blakas 8a apantoyse opws apanthses esy(= an den eixes idea apo aytokinhta,exeis xamhlo iq, den katalabaineis ellhnika) PRAGMA POY DEN NOMIZW NA EISAI koinws na isxyei,symperasma poy exei bgei (Oti den einai) apo alles dhmosieyseis toy sto parel8on. Opote.....
Opote agaphte the voice to katalabes twra oti den lew to clio blaka..... Enas blakas (opws ermhneyeis thn leksh esy kai les oti thn prosaptw ston clio) den 8a epaize toso epityxhmena me tis lekseis.....
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Motor routes: Roads with two or more lanes (dual carriageway), a median, and a minimum speed of 60 km/h.και
According to law, the overtaking lane has a minimum speed limit of 110 km/h, and a second lane often has a minimum speed limit of 90 - 100 km/h. (The second lane, though, should only be set a minimum speed limit ''if'' third, fourth, and subsequent lanes exist.)
αρα ''κυριε cliodriver'' (afoy παιζετε με τις λεξεις 8α παιξω και εγω μαζι σας)
ειστε καραπαρανομος του κερατα αν πατε σε εθνικη οδο να προσπερασετε οχημα το οποιο κινειται με 50κμ και εσεις προσπερνατε με 50,001κμ οπως ειπατε. η παραπανω διπλη παραβαση εμπιπτει στο νομο παρακωληση δημοσιων συγκοινωνιων ....8ελετε μηπως να μα8ετε και την ποινη?κοψτε επιτελους τη γιατι γινεστε οχι απλα γραφικοι αλλα και αυταποδεικτα επικυνδυνοι...
I REST MY CASE
Πέρα από το ότι γίνεσαι προσβλητικός, είσαι εκτός τόπου (κυριολεκτικά) και χρόνου. Εκτός αν στο ellada κάναμε την αγγλική επίσημη γλώσσα του κράτους!!
Τι με ενδιαφέρει ρε φίλε τι κάνουν στην αγγλόφωνη χώρα που λες;; Και στην Αγγλία λένε να πηγαίνεις στην αριστερή μεριά του δρόμου, τι λες ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ;;;
Αλλά ας πάω λίγο με τα νερά σου. Ας πούμε ότι όντως ΙΣΧΥΕ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Θα είχα λοιπόν κατώτατο όριο 60 στη μεσαία και 110 στην αριστερή. Θα είχα λοιπόν κάθε δικαίωμα να προσπερνώ με 110 κάποιον που θα πήγαινε στη μεσαία με 109! Τι έχεις να πεις;
-
The voice epeidh opws to pas deixneis oti psaxnesai gia thn klassikh apsymaxia forum ante na soy ekshghsw mia teleytaia fora...
Den ypotimaw thn nohmosynh kanenos,anti8etos isws na prospa8eis esy na paikseis me aythn otan kaneis bold kapoia pragmata kai ta ermhneyeis opws 8es esy... Aytos loipon einai o koytoponhros poy prospa8ei me tetoio tropo na parei me to meros toy kai alloys synomilhtes toy forum.... Me liga logia loipon ayto poy egrapsa einai oti.....Oso gia tis eirwnies soy kai to symperasma poy exeis bgalei, meta apo toses epekshghseis klp klp klp mono enas blakas 8a mporoyse na apanthsei opws apanthses esy, PRAGMA TO OPOIO DEN NOMIZW NA ISXYEI KAI NA EISAI. Afoy katalabaineis ti lene kai oi 2 pleyres kanonikota giati synexizeis na eisai erestikos kai eirwnikos?
Epekshghsh kai gia ton the voice: Mono enas blakas 8a apantoyse opws apanthses esy(= an den eixes idea apo aytokinhta,exeis xamhlo iq, den katalabaineis ellhnika) PRAGMA POY DEN NOMIZW NA EISAI koinws na isxyei,symperasma poy exei bgei (Oti den einai) apo alles dhmosieyseis toy sto parel8on. Opote.....
Opote agaphte the voice to katalabes twra oti den lew to clio blaka..... Enas blakas (opws ermhneyeis thn leksh esy kai les oti thn prosaptw ston clio) den 8a epaize toso epityxhmena me tis lekseis.....
Άστο, τo έχεις κάψει.
Είπαμε, ας κρίνουν αυτοί που σε (και με) διαβάζουν. -
Pws mporeis re megale na ksereis ti lew egw h pws to ennow h pws to grafw?
Anyway.... Ayto poy htan to msg kai htan grammeno gia ayton to katalabe kai apanthse katallhlos..... Ayto leei polla gia to ti prospa8eis na kaneis....Ante geia twra!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nai na mhn ksexasw....
Oi perissoteroi edw mesa panw katw kseroyme poioi einai.... Alh8eia... Esy poios eisai? Onomataki exeis kai epwnymo h apla eisai san oloys aytoys poy krybonte kai alla lene oti kanoyn kai alla kanoyn? -
http://www.glavopoulos.gr/kok/kok017.htm
**ΑΡΘΡΟ 17 : Προσπέρασμα - Κυκλοφορία σε στοίχους **3. Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
α) Οταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθεται να προσπεράσει άρχιοε ήδη το προσπέρασμα.
β) Οταν ο** οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας δώσει σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει **άλλον.
http://www.glavopoulos.gr/kok/kok019.htm
**ΑΡΘΡΟ 19 : Ταχύτητα και απόσταση μεταξύ οχημάτων **
- Ο οδηγός επιβάλλεται να ρυθμίζει την ταχύτητα του οχήματός του λαμβάνων συνεχώς υπόψη του τις επικρατούσες συνθήκες, ιδιαίτερα δε τη διαμόρφωση του εδάφους, την κατάσταση και τα χαρακτηριστικά της οδού, την κατάσταση και το φορτίο του οχήματός του, τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες κυκλοφορίας, κατά τρόπον ώστε να είναι σε θέση να διακόψει την πορεία του οχήματός του μπροστά από οποιοδήποτε εμπόδιο που μπορεί να προβλεφθεί και το οποίο βρίσκεται στο ορατό από αυτόν μπροστινό τμήμα της οδού. **Υποχρεούται επίσης να μειώνει την ταχύτητα του οχήματός του **και, σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτει την πορεία του, όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.
Με άλλα λόγια, μόνο όταν ο άλλος που θέλει να προσπεράσει σου πεταχτεί ξαφνικά μπροστά σου στην αριστερή 'από το πουθενά' (χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση κλπ) δεν είσαι υποχρεωμένος βάση του ΚΟΚ να είσαι σε θέση να κόψεις.
Το 'έχει προτεραιότητα βάση ΚΟΚ όποιος έρχεται μαλιοκούβαρα από την αριστερή, όσο μακριά κι αν είναι από τον επόμενο που θέλει να προσπεράσει, ο οποίος όταν τον δεί στον καθρέφτη του ως κουκίδα πρέπει πάση θυσία να την περιμένει' δεν έχει καμία βάση. Αν ο οποιοσδήποτε κρίνει σωστά ότι μπορεί να βγάλει φλας και να μπει στην αριστερή να κάνει την προσπέρασή του ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (χωρίς να αναγκάζει τον πίσω να πέσει στα φρένα), με λογική μέση διαφορά ταχύτητας (π.χ. +10 km/h από αυτόν που προσπερνάει) κι εφόσον υπάρχει αρκετή απόσταση, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, και ο 'γρήγορος' έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί.
Από εκεί και πέρα παίζει το θέμα ευγένειας ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ - ο 'αργός' να μην καθυστερήσει κατά το δυνατόν το 'γρήγορο' κι ο 'γρήγορος' να μην έχει την απαίτηση να έχει το δρόμο δικό του, για 'χαβαλέ' ή οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που παίζουν τα φώτα τους στους άλλους που κινούνται με το όριο από 500μ απόσταση επειδή 'τόλμησαν' να βγουν στην αριστερή χωρίς να 200ρίσουν....
Αν είσαι 200 μέτρα πίσω από κάποιον που πάει στη μεσαία με 120 και πας με 200 στην αριστερή (σχετική ταχύτητα 80 km/h) θες περίπου 10 δευτερόλεπτα με την παρούσα διαφορά ταχύτητας για να τον φτάσεις (περισσότερα αν επιταχύνει για να προσπεράσει). Έχεις όλη την άνεση να μετριάσεις την ταχύτητά σου σε περίπτωση που αυτός βγάλει φλας ότι προσπερνάει και βγει στην αριστερή. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να έχεις την απαίτηση να σε περιμένει επειδή κινείσαι πιο γρήγορα, ούτε είναι λογικό να περιμένεις αυτός να θεωρήσει ότι έχεις ξεκινήσει να τον προσπερνάς 200 μέτρα πριν τον φτάσεις. Αν αυτός θέλει να προσπεράσει ένα αυτοκίνητο που κινείται επίσης με 120 km/h μπροστά του, κι επιταχύνει στα 130 (+10 km/h ή 2.8m/s σχετική ταχύτητα), θα έχει καλύψει περισσότερα από 28 μέτρα σε σχέση με το μπροστινό του (=θα τον έχει περάσει ΠΟΛΥ άνετα, ακόμα κι αν είναι νταλίκα, και θα έχει ξαναμπεί στη μεσαία) μέχρι να τον φτάσεις εσύ, οπότε ούτε καν θα σε αναγκάσει να 'σηκώσεις πόδι'.
-
ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...
I REST MY CASE
απο δω και περα ας σε αναλαβουνε οι ανθρωποι που κρατανε αυτο το λευκο κουστουμακι που δενει πισω
επιγραμματικα τα συμπερασματα μου...
δεν ξερεις αγγλικα (γιατι ξερεις ελληνικα?) διορθωνεται
εισαι δυσλεκτικος...και αυτο διορθωνεται
δεν εχεις επιχειρηματα παρα μονο αερολογιες (οταν σε ρωτανε κατι απαντα και μην αλλαζεις θεμαθετωντας εσυ ερωτημα) και αυτο διορθωνεταικαι επειδη σε λυπαμαι...να σε βοηθησω λιγο....οι νομοι που ισχυουν στα κρατη μελη της Ε.Ε. σχετικα με τα μεγιστα και ελαχιστα ορια ταχυτητας στις Ε.Ο. ισχυουν και στην ελλαδα εκτος αν επισημαινεται με πινακιδα. στην περιπτωση της ελλαδας δεν υπαρχει στην ε8νικη τετοια πινακιδα αρα ισχυει οτι και στις αλλες χωρες
βασικα πολυ ασχολη8ηκα με την παρτυ σου και πολυ αξια σου εδωσα....
οταν ενας αν8ρωπος δεν 8ελει να καταλαβει ειναι χειροτερο και απο ζωον
παιξε οσο 8ελεις με τις λεξεις απλα φροντησε να μην κυκλοφορεις στους δρομους....η αγνοια σκοτωνει και η ημιμα8εια ειναι χειροτερη απο την αμα8εια
αντε για και φιλια στους υπολοιπους πρωταγωνιστες στου θεατρου
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Θα είχα λοιπόν κάθε δικαίωμα να προσπερνώ με 110 κάποιον που θα πήγαινε στη μεσαία με 109! Τι έχεις να πεις;
Oτι ναι μεν είσαι νόμιμος,
αλλά δεν παύεις να είσαι ένας constipated wanker,
γιατί συμπεριφέρεσαι λάθος κάνοντας τη ζωή των υπολοίπων δύσκολη.Είναι σαν αυτούς που κλείνει πχ το γραφείο στις 1400 και αν πας στις 1358 δεν σε εξυπηρετούν...
Με το να συμπεριφέρεσαι έτσι,δεν ευκολύνεις τη ζωή των διπλανών σου.
Αυτή είναι η διαφορά πχ των Ευρωπαίων με τους Ελληνες,ότι εμείς μπορούμε και σπάμε λίγο τα όρια,για το κοινό καλό, ενώ εκείνοι τα κάνουν όλα by the book...
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
I couln't express my point better.....
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
I couln't express my point better.....
Eχω copyright για τη συγκεκριμένη έκφραση..lol
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι και όλα τα περιοδικά αυτοκινήτου στις δοκιμές που κάνουν, εκθέτουν ανυποψίαστους συνοδοιπόρους τους σε κίνδυνο! Και μετά μας μιλούν για ασφαλή οδήγηση...
Δεν θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβετε που γίνονται οι μετρήσεις για επιταχύνσεις (και ρεπρίζ) εως τα 160km/h ή η μέτρηση της τελικής ταχύτητας. Και σίγουρα αυτό ΔΕΝ πραγματοποιείται σε καμία πίστα (τουλάχιστον όχι στη χώρα μας)...!
Μήπως εκεί ισχύουν άλλες παράμετροι? Μήπως εκεί έχουν το μοναδικό χάρισμα των 'ειδικών' ικανοτήτων για να αναπτύσσουν τέτοιες ταχύτητες και να ελέγχουν το αυτοκίνητο? Ή μήπως για να γίνουν οι δοκιμές αποκλείονται δρόμοι από την κυκλοφορία ανυποψίαστων οδηγών?
Σε αυτό το ερώτημα τι πειστική απάντηση έχετε να δώσετε?
Ξέρεις που γινόντουσαν πριν οι μετρήσεις και που γίνονται τώρα; έχεις άποψη;
Γιατι δεν μας λες απευθείας να τελειώνουμε?Το παίζεις Χίτσκοκ?!
Sorry αλλά δεν είναι εφικτό να είμαι 24ώρες το 24ωρο on line και να απαντώ αμέσως...
Εδώ μέσα παρατηρώ πως έχετε κάποιοι την τάση να θεοποιείτε και να έχετε σαν ήρωες όλους τους δημοσιογράφους ή τους ανθρώπους του 'ειδικού' τύπου. Νομίζετε ότι αυτοί δεν έχουν αδυναμίες ή ελαττώματα όπως όλοι οι υπόλοιποι? Θαρρείτε ότι αυτοί δεν έχουν ποτέ παραβεί τον ΚΟΚ? Ότι είναι οι αλάνθαστοι? Εδώ ακόμα και κάποιοι ιερείς έχουν ανθρώπινες αδυναμίες & ελαττώματα οι οποίοι θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση (π.χ. να κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα και να είναι φιλοχρήματοι). Οι δημοσιογράφοι δηλαδή γιατί να είναι οι 'τέλειοι' και ότι κάνουν αυτοί να θεωρείται σωστό? Υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για να είναι πάντα αυτοί στο απυρόβλητο?
Αλήθεια όταν κάποιοι δημοσιογράφοι ή εκδότες αναφέρουν προτιμώ παλιές ξεχασμένες διαδρομές με συντροφία το Χ ή Ψ καλό αυτοκίνητο, πιστεύετε ότι το πάνε με τα νόμιμα όρια? Πιστεύετε ότι ΠΑΝΤΑ τηρούν όλα τα όρια, ΔΕΝ κάνουν ΠΟΤΕ παρανομίες και ότι για αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους βάζουμε στο στόμα μας όλοι εμείς οι 'αμαρτωλοί' και 'χαμηλότερου' επιπέδου και ικανοτήτων οδηγοί?
Χμ... Καλύτερα θα έλεγα να είμαστε λίγο πιο προσγειωμένοι και αντικειμενικοί.
Ή μήπως να σας θυμίσω τα κατορθώματα του κ. Τριανταφυλλόπουλου πριν ένα χρόνο, ο οποίος είχε βγει στην εφημερίδα του και δεν φτάνει ότι το δημοσίευσε ότι παρανομούσε, καυχιόταν κιόλας για αυτό!
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... ht=#278392
Τότε όμως δεν είδα κάποιος να βγει και να πει 'τον άλητη, τον κοντράκια, τον έτσι τον αλλιώς...' . Δηλαδή τι γίνεται? Σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά?
-
Ante geia twra!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nai na mhn ksexasw....
Oi perissoteroi edw mesa panw katw kseroyme poioi einai.... Alh8eia... Esy poios eisai? Onomataki exeis kai epwnymo h apla eisai san oloys aytoys poy krybonte kai alla lene oti kanoyn kai alla kanoyn?Ποιος είμαι; Είμαι η φωνή της συνείδησής σου.
Όσο για σένα, για να είμαι ειλικρινής, ούτε ποιός είσαι με ενδιαφέρει κι αν πας ακόμα σχολείο (αν ήταν να κρίνω αποκλειστικά από τον τρόπο γραφής σου θα το θεωρούσα πολύ πιθανό) ούτε έχω καμία όρεξη να σε γνωρίσω από κοντά για ν'αποφασίσω πως θα σου απαντάω. Το μόνο που με νοιάζει είναι η λογική των όσων γράφεις 'εδώ μέσα' και τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιείς για τους άλλους.
Pws mporeis re megale na ksereis ti lew egw h pws to ennow h pws to grafw?
Anyway.... Ayto poy htan to msg kai htan grammeno gia ayton to katalabe kai apanthse katallhlos..... Ayto leei polla gia to ti prospa8eis na kaneis....Δεκτόν. Άσε τους αναγνώστες να κρίνουν λοιπόν ...μεγάλε!
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Θα είχα λοιπόν κάθε δικαίωμα να προσπερνώ με 110 κάποιον που θα πήγαινε στη μεσαία με 109! Τι έχεις να πεις;
Oτι ναι μεν είσαι νόμιμος,
γιατί συμπεριφέρεσαι λάθος κάνοντας τη ζωή των υπολοίπων δύσκολη.Είναι σαν αυτούς που κλείνει πχ το γραφείο στις 1400 και αν πας στις 1358 δεν σε εξυπηρετούν...
Με το να συμπεριφέρεσαι έτσι,δεν ευκολύνεις τη ζωή των διπλανών σου.
Αυτή είναι η διαφορά πχ των Ευρωπαίων με τους Ελληνες,ότι εμείς μπορούμε και σπάμε λίγο τα όρια,για το κοινό καλό, ενώ εκείνοι τα κάνουν όλα by the book...
Σαφώς! Και συμφωνώ μαζί σου! Και φυσικά ΔΕΝ υιοθετώ αυτή τη συμπεριφορά! Γιατί μπορεί να είναι σύννομη αλλά δεν είναι ΗΘΙΚΑ σωστή, απέναντι στους άλλους οδηγούς. Η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το κατά πόσον είμαι ΝΟΜΙΜΟΣ - άρα έχω ΔΙΚΑΙΩΜΑ - να συμπεριφέρομαι έτσι. Εσύ ο ίδιος έγραφες:
Είσαι παράνομος, αν μπορείς να κάνεις προσπέραση σε χρονο τ
και εσύ επειδή βαριέσαι/ξύνεσαι/δεν έχεις λεφτά να βάλεις βενζίνη κτλτην κάνεις σε χρόνο 2τ, 3τ κ.ο.κ.
ΜΠΟΡΕΙΣ λοιπόν να κάνεις μια προσπέραση σε όσο χρόνο θέλεις, αρκεί να κάνεις τις σωστές και ασφαλείς κινήσεις. Μπορεί να γίνεσαι σπασ-@-ας, αλλά είσαι νόμιμος.
-
Αν το οριο ειναι 120,ο διπλανός σου παει 119, ναι μπορεις να τον προσπερνάς με 120.
Αν το οριο ειναι 120,ο διπλανος σου παει 95,εισαι υποχρεωμένος,
να κατεβάσεις απο 5η-3η και να τον περασεις αέρα,
και οχι να μεινεις σε 5η και να τον προσπερασεις με το πασο σου.Τουλάχιστον ετσι λεει ο ΚΟΚ.
Απο κει και περα ουτε εγώ κατεβάζω πάντα.
Και με 4η και με 5η τραβάει το αμάξι μου στα 140,ετσι κι αλλιως είναι πάνω από το όριο..Με την ιδια λογική δηλ. αν πας με 120 σε δρομο με οριο 120 θα μείνεις στην αριστερή λωρίδα,επειδή ο ΚΟΚ απαγορεύει να πηγαίνουμε πανω από το οριο?
Οποιος θέλει ας τρέξει..δεν ειμαστε εμείς η αστυνομία των δρόμων..
Στο Βέλγιο, όλοι αφού προσπεράσουνε,πηγαίνουν ξανά στην τέρμα δεξια λωρίδα.....και σε κοιτάνε σαν εξωγήινο αν πηγαίνεις με 140 στην μεσαία...αυτοί πχ πάνε με 160 και τραβιούνται τέρμα δεξιά μετά την προσπέραση...
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς