-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ξεχνάς ένα πράγμα...Η αριστερή λωρίδα είναι μόνο για προσπέραση...(αυτά τουλάχιστον λέει ο ΚΟΚ που εδώ και ΤΟΣΕΣ σελίδες στο topic αναφέρετε.
Δεν το ξεχνάω, το ανέφερα πιο πριν
προφανώς ειρωνικό είναι το 'δεν τρέχω πάω με τα όρια'
@manosk: κανέναν δεν προσπερνούσε, σταρχιδιστής φιλόσοφος της αριστεράς ήταν
-
nasos,
ευχαριστώ για την επισήμανση , αλλά έγραψα αυτό που ισχύει γενικά και που σίγουρα κάποιοι ξεχνάνε όταν έρχονται με φώτα, φλας, κόρνες και χειρονομίες με πολλά πίσω από κάποιον που είτε προσπερνάει, είτε ακολουθεί πιο αργούς που πάνε αριστερά σε συνθήκες αυξημένης κίνησης. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν κάποιος είναι σε φάση προσπεράσματος ή διαδοχικού προσπεράσματος (1 αμάξι εδώ κι άλλο 1 στα 50 μέτρα παρακάτω) μπορεί να κινείται σε όποια ταχύτητα επιθυμεί εντός ορίου, οπωσδήποτε γρηγορότερα από αυτούς που προσπερνάει και υπό την προϋπόθεση ότι δεν ισχύει κατώτατο όριο ταχύτητας για την αριστερή, το οποίο το ξεπερνάει προς τα κάτω.
Έτσι αν στη μεσαία πάνε με 100 χλμ και εκείνος προσπερνάει με 120 δεν έχει ΚΑΜΙΑ υποχρέωση να κρυφτεί δεξιά επειδή ο γλήγορος έρχεται από το υπερπέραν με 250.εχχμμ, εισαι σιγουρος για αυτο που λες? Για διαβασε τον ΚΟΚ εκει που λεει για προσπερασμα και μετα ελα να τα ξαναπουμε. Εγω προσωπικα εχω γραψει επι λεξη το αρθρο εδω μεσα πανω απο 5 φορες. Εγω σου λεω φιλικα οτι κανεις λαθος, ψαξε να το βρεις μονος σου γιατι βαριεμαι να τα ξαναγραφω.
-
Λέει κάπου ότι είσαι υποχρεωμένος να διακόψεις το προσπέρασμα για να σε προσπεράσει άλλος που έρχεται πιο γρήγορα από εσένα; Λέει ότι πρέπει να αφήσεις τον άλλο να σε προσπεράσει, αλλά όχι όταν προσπερνάς και ο ίδιος, μην τρελαθούμε.
Edit: έχει δίκιο ο Kacey.
ΚΟΚ, άρ. 17:
Ο οδηγος υποχρεουται μετα το προσπερασμα να επαναφερει το οχημα του πλησιον του δεξιου ακρου του οδοστρωματος, χωρις κινδυνο για αυτους που προσπερνα. Αν ομως κινειται σε οδοστρωμα με 2 τουλαχιστον λωριδες κυκλοφοριας ανα κατευθυνση και προτιθεται να προσπερασει περισσοτερα απο ενα οχηματα, μπορει να παραμεινει στην λωριδα που χρησιμοποιει για το προσπερασμα, ΑΝ η ενεργεια του αυτη δεν προκαλει δυσχερεια στους οδηγους ταχυτερων οχηματων που τον πλησιαζουν απο πισω.Δεν θυμόμουν το τονισμένο κομμάτι. Επομένως πρέπει ν' αδειάζεται η αριστερή μετά το πρώτο προσπέρασμα εφόσον πλησιάζει άλλος, ακόμα κι αν ακολουθεί άλλο - πάντα βέβαια με ασφάλεια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
nasos,
ευχαριστώ για την επισήμανση , αλλά έγραψα αυτό που ισχύει γενικά και που σίγουρα κάποιοι ξεχνάνε όταν έρχονται με φώτα, φλας, κόρνες και χειρονομίες με πολλά πίσω από κάποιον που είτε προσπερνάει, είτε ακολουθεί πιο αργούς που πάνε αριστερά σε συνθήκες αυξημένης κίνησης.και ποιος σου είπε ότι το κάνω/ουμε; φυσικά και δεν έχω την απαίτηση να χωθεί ανάμεσα σε άλλους για να περάσω. ΟΤΑΝ και ΟΠΟΤΕ μπορέσει με ασφάλεια να μπει στη μεσαία.
Αντίστοιχα να ελέγξει 2 και 3 φορές για ΝΑ ΜΠΕΙ στην αριστερή
Απλά πράγματα (για μερικούς που κάνουν ότι θέλουν θεωρία της σχετικότητας )
-
τι φανταστικός mod
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
τι φανταστικός mod1 ολόκληρη ώρα
Όποιος παραπονεθεί ότι μου ξέφυγε κάποιο ποστ από το ένα θέμα στο άλλο, κερνάω ban επ'αόριστον -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τι φανταστικός mod
1 ολόκληρη ώρα
Όποιος παραπονεθεί ότι μου ξέφυγε κάποιο ποστ από το ένα θέμα στο άλλο, κερνάω ban επ'αόριστονμισό να τσεκάρω αν σου ξέφυγε
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
πειραζει γιατι με το παραμικρο,αν γινει κατι,βαζουν σε κινδυνο αλλους οδηγους.
αν ειναι τωρα ξημερωματα και δεν υπαρχει ψυχη στο δρομο,μερα βεβαια τοτε ενταξει.για λιγα λεπτα.ετσι για την πορωση.αλλα οχι να βλεπω γιδια να εχουν πιασει αριστερη λωριδα και να κανουν σινιαλα για να εξαφανιστουν ολοι.
ετσι ομως γελασα μια φορα στη γερμανια.ημουν με νταλικα σε δρομο autobahn με 2 λωριδες.πηγαινα με 85.μπροστα μου αλλη νταλικα.στο καθρεφτη βλεπω οτι πλησιαζει απο μακρια μια κουρσα με τρομερη ταχυτητα.θα σε φτιαξω λεω τωρα.αναβω αριστερο φλας και βγαινω για προσπεραση.ο τυπος απο πισω κολλησε τα φρενα στην ασφαλτο.μου αρχιζει τις κορνες,τα σινιαλα και τα βρισιδια.
με το που με περναει τον σταματησαν οι μπατσοι οι οποιοι ηταν με πολιτικο αμαξι.φανταζομαι για ταχυτητα,το οριο ηταν 100,για μη τηρηση αποστασης απο τον μπροστινο και για τα σινιαλα.ααααμααααν τωρα το ειδα αυτό
-
....και θυμήθηκα το ΖΩΟ συνάδελφο του στην Αθηνών Κορίνθου που με έστειλε όταν βγήκε τερμα αριστερα να προσπερασει 2η νταλίκα που προσπέρναγε άλλη.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
....και θυμήθηκα το ΖΩΟ συνάδελφο του στην Αθηνών Κορίνθου που με έστειλε όταν βγήκε τερμα αριστερα να προσπερασει 2η νταλίκα που προσπέρναγε άλλη.Καλά έκανε ο άνθρωπος ρε. Είπαμε, 91>90>89. Τι θες δηλαδή, να κάτσει πίσω από τους αργούς? Πώς θα βγει το μεροκάματο?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
....και θυμήθηκα το ΖΩΟ συνάδελφο του στην Αθηνών Κορίνθου που με έστειλε όταν βγήκε τερμα αριστερα να προσπερασει 2η νταλίκα που προσπέρναγε άλλη.
Καλά έκανε ο άνθρωπος ρε. Είπαμε, 91>90>89. Τι θες δηλαδή, να κάτσει πίσω από τους αργούς? Πώς θα βγει το μεροκάματο?
τζάμπα, δεν θα 'χει αεροδυναμικές αντιστάσεις
-
το ζωο που αναφερατε πιο πανω οτι βγηκε τερμα αριστερα ειναι οντως ζωο.σε δρομο με 3 λωριδες δεν εχει καμια δουλεια η νταλικα τερμα αριστερα.και δεν ειναι συναδελφος μου.θα το ξαναπω.ΔΕΝ ειναι η δουλεια μου οδηγος νταλικας.επειδη εχουμε φορτηγα εκανα ολα τα χρονια που σπουδαζα,δρομολογια για να βγαλω καποια εξτρα χρηματα.
το συμβαν που περιεγραψα εγινε πριν 6 χρονια.ποτε δεν ξαναεκανα κατι παρομοιο.εξαλλου εχω πολλες φορες βριστει με επαγγελματιες οδηγους για βλακειες που εκαναν στο δρομο. -
Το ίδιο που έκανε κι αυτός έκανες... Απόπειρα δολοφονίας....
-
Χρήστο μη προσπαθείς. Δε θέλει (ή δε μπορεί) δυστυχώς να το καταλάβει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λέει κάπου ότι είσαι υποχρεωμένος να διακόψεις το προσπέρασμα για να σε προσπεράσει άλλος που έρχεται πιο γρήγορα από εσένα; Λέει ότι πρέπει να αφήσεις τον άλλο να σε προσπεράσει, αλλά όχι όταν προσπερνάς και ο ίδιος, μην τρελαθούμε.Edit: έχει δίκιο ο Kacey.
ΚΟΚ, άρ. 17:
Ο οδηγος υποχρεουται μετα το προσπερασμα να επαναφερει το οχημα του πλησιον του δεξιου ακρου του οδοστρωματος, χωρις κινδυνο για αυτους που προσπερνα. Αν ομως κινειται σε οδοστρωμα με 2 τουλαχιστον λωριδες κυκλοφοριας ανα κατευθυνση και προτιθεται να προσπερασει περισσοτερα απο ενα οχηματα, μπορει να παραμεινει στην λωριδα που χρησιμοποιει για το προσπερασμα, ΑΝ η ενεργεια του αυτη δεν προκαλει δυσχερεια στους οδηγους ταχυτερων οχηματων που τον πλησιαζουν απο πισω.Δεν θυμόμουν το τονισμένο κομμάτι. Επομένως πρέπει ν' αδειάζεται η αριστερή μετά το πρώτο προσπέρασμα εφόσον πλησιάζει άλλος, ακόμα κι αν ακολουθεί άλλο - πάντα βέβαια με ασφάλεια.
3. Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
α) Όταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθε-
ται να προσπεράσει άρχισε ήδη το προσπέρασμα.
β) Όταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας δώσει
σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον.Αν εσύ ξεκινήσεις τη προσπέραση (δώσεις φλας όπως ο Kasel) αρκετά πριν να σε φτάσει αυτός που κινείται γρήγορα, έχεις προτεραιότητα και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σε προσπεράσει ο άλλος. Γι αυτό σταμάτησε η αστυνομία τον πίσω που έκανε σινιάλα στο φορτηγό (και την απόσταση ασφαλείας, με 90χαω στη Γερμανία μάλλον είναι 50 μέτρα).
Εκεί βασίζονται και οι οδηγοί φορτηγών που προσπερνούν εκνευριστικά αργά (με το κρουζκοντρόλι) ο ένας με 89 και ο άλλος με 90. Νόμιμα προσπερνούν (εκεί που επιτρέπεται η προσπέραση φορτηγών).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
- Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
...
β) Όταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας δώσει
σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον.
Και αφού:
ΚΟΚ, άρ. 17:
....ΑΝ η ενεργεια του αυτη δεν προκαλει δυσχερεια στους οδηγους ταχυτερων οχηματων που τον πλησιαζουν απο πισω.Με απλά λόγια το σχόλιό σου (leonp), έχει να κάνει με την περίπτωση που κάποιος πάει να κλείσει επίτηδες κάποιον που σκοπεύει να προσπεράσει. Πάει δηλαδή με 100 πχ, ο δεξιό τους στα 20 μέτρα κι αυτός με 100, και με το που βγάλει ο δεξιός του φλας να περάσει τον μπροστινό του που πάει με 80 πχ, τότε αυτός που είναι στην αριστερή να επιταχύνει για να μην μπει μπροστά του.
Ενα φαινόμενο καθόλου σπάνιο στην Ελλάδα...
- Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
-
Παιδιά ήμαρτον! Είναι δυνατόν να μιλάμε για το αν κάποιος είναι νόμιμος ή παράνομος τι στιγμή που ο άλλος έρχεται με 200+? Όταν κάποιος πηγαίνει με τέτοιες ταχύτητες :
-
το κάνει με δική του ευθύνη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιμένει όλα τα αλλά αυτοκίνητα να βρίσκονται ακριβώς εκεί που θέλει για να μην τον κόψουν
-
δεν δικαιούται να μιλάει για παρανομίες τη στιγμή που εκείνος έχει περάσει κατά πολύ το όριο
Και για να μην παρεξηγηθώ. Αυτά δεν τα λέω για κάποιον συγκεκριμένο και πολύ περισσότερο για το naso. Με το naso ανταλλάξαμε τα μηνύματα μας και τελείωσε. Άλλωστε δεν το παίζω ηθικολόγος. Μπορεί να μην τρέχω εθνική αλλά παλαιότερα έχω κάνει και εγώ τις ταρζανιές μου!
-
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Παιδιά ήμαρτον! Είναι δυνατόν να μιλάμε για το αν κάποιος είναι νόμιμος ή παράνομος τι στιγμή που ο άλλος έρχεται με 200+? Όταν κάποιος πηγαίνει με τέτοιες ταχύτητες :- δεν δικαιούται να μιλάει για παρανομίες τη στιγμή που εκείνος έχει περάσει κατά πολύ το όριο
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
2) δεν δικαιούται να μιλάει για παρανομίες τη στιγμή που εκείνος έχει περάσει κατά πολύ το όριοsays who?
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς