-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
@kacey,@lkar,@spiros
Στο http://www.youtube.com/watch?v=PCsqHDwL ... ch=malakas του karabouzouklis πάλι θα έφταιγε αυτός που θα έβγαινε στην αριστερή για προσπέραση; Με συγχωρείτε δηλαδή αλλά αν επειδή δε ξέρω τι σημαίνουν 340 χλμ/ώρα θεωρούμαι κακός οδηγος τότε όντως πρέπει να παραδώσω το δίπλωμά μου και να αρχίσω να κυκλοφορώ με ΚΤΕΛ...
Συγνωμη, αλλα αυτος που πηγαινει βραδυ με 340*, απλα εγληματει. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα!
- η πλακα ειναι οτι ο συνοδηγος ειναι φιλος μου, για την ακριβεια γνωστος μου! Προφανως και δεν εγκρινω τετοιες ενεργειες.
ποιο αυτοκίνητο είναι;
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
οπως ειπαμε με υπερβολικες ταχυτητες το κακο μπορει να γινει ΜΙΑ φορα μονο.αλλα τοτε θα ειναι και η τελευταια.
λετε αυτοι που βαλαν το οριο ταχυτητας,και αυτο συμβαινει σε ολο το κοσμο,να ειναι βλακες;
αλλιως προλαβαινεις κατι απροοπτο με 120 και αλλιως με 200.
οι πιθανοτητες να παθεις κατι αν πηγαινεις με νορμαλ ταχυτητα ειναι πολυ λιγοτερες απο οτι αν τρεχεις σαν παλαβος.
ο ανθρωπος που εμεινε στο καροτσακι,45 χρονων,μια ζωη ετρεχε.ΜΙΑ φορα του ετυχε αυτο.και εμεινε αναπηρος.και παλι τυχερος ηταν.
ο τυπος που πηγαινε με 340 στο βιντεακι πριν ειναι ο κλασσικος φονιας.340!!!!!!! σε δημοσιο δρομο ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΚΙΟΛΑΣ.μαγκια ε;ο απολυτος αρχοντας του δρομου.τι να του πουν τωρα τα πορσε και τα φερραρι.και μετα σου λενε,αν καρφωθει πουθενα,εφταιγε ο δρομος,εφταιγε η νταλικα που βρεθηκε μπροστα του,εφταιγε ο σκυλος που βρεθηκε μπροστα του και τα εχασε και εγινε ιπταμενος.:ysterical:
Πω, MAD-MAX-13, τρελό γέλιο ρε φίλε...
Εντάξει, ο kasel έκανε κάτι κακό, του την είπαμε, πέσαμε πάνω του να τον φάμε. Μπορείς να μου πεις το λάθος σε αυτό που λέει παραπάνω;; Είναι ή δεν είναι ΦΟΝΙΑΣ ο ΤΡΕΛΟΣ με τη μπέμπα που χτυπάει τέτοιες ταχύτητες;; Μήπως είχε κλείσει το δρόμο; Μήπως είχε συνεννοηθεί με την αστυνομία να μην αφήνει κανέναν να μπει στο δρόμο; Μήπως είχε βάλει τους 'κολλητούς' του να χτενίσουν την περιοχή για κανέναν επίδοξο καμικάζι που θα του ερχόταν να περάσει το δρόμο πεζός;; ΟΛΑ τα είχε ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ, ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ, ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ;; Ήταν ΣΙΓΟΥΡΟΣ;;
Όχι φίλε μου! Απλά, του ήρθε να το κάνει, είχε το **όπλο **να το κάνει, και πιθανώς είχε και ένα **κίνητρο **να το κάνει - πιθανότατα να εντυπωσιάσει τον επιβάτη του.. Άρα, ΝΑΙ είναι εγκληματίας!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
lkar
To πρόβλημα είναι ότι συμπεριφέρεσαι στο δρόμο λες και όλα είναι προκαθορισμένα και δεν υπάρχουν απρόοπτα ή λανθασμένες αντιδράσεις. Σκέφτομαι πόσοι Έλληνες έχουν βρεθεί ενώπιον του Αγ. Πέτρου ωρυόμενοι για τη βλακεία του άλλου. Αν ήμουν εγώ Άγ. Πέτρος θα τους απαντούσα:
'Αφού εκείνος ήταν 100% βλάκας κι εσύ 100% έξυπνος, πώς γίνεται να είσαι 100% νεκρός;' (κλεμμένο αλλά ωραίο)Κι ο άλλος μπήκε ανάποδα στην ΑΟ, να την καταργήσουμε; Να πηγαίνουμε με 79; 80; 81; Με 200 μπορεί να τον είχες περάσει αέρα και να μην είχε καταλάβει τίποτα, με 100 να τράκαρες και με 99 να τα βλέπες όλα. Σχετικά είναι.
Με το τι μπορεί να σου τύχει, δεν βγαίνεις από το σπίτι σου
Δεν είπα αυτό. Επιμένω όμως ότι με τέτοιες ταχύτητες η αποφυγή του ατυχήματος είναι πρακτικά αδύνατη. Δέχομαι ότι ορισμένοι διαθέτουν τις γνώσεις και την ικανότητα να κουμαντάρουν το αμάξι τους με 200, αλλά αυτοί είναι 1 στους 10.000, όχι όποιοι και όσοι σπρώχνουν το γκάζι στο πάτωμα νομίζοντας ότι έγιναν Λόλοι Σάινθ.
Βέβαια στην Ελλάδα οι περισσότεροι θεωρούν εαυτούς ως τους καλύτερους εραστές, συζητητές, επαγγελματίες, προπονητές αθλημάτων και φυσικά οδηγούς. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Να τα ξαναπω παλι?
Ειπαμε, δυσκολη και επικινδυνη η οδηγηση! Εαν δεν ηταν ετσι, δε θα ειχαμε 2500 νεκρους καθε χρονο στην Ελλαδα. Με βαση αυτο λοιπον θα πρεπει ολοι να βοηθησουμε ωστε να κυκλοφορουμε με ασφαλεια.
Το κρατος να εκπαιδευει σωστα, οι οδηγοι να ειναι πειθαρχημενοι και να σεβονται τους γυρω τους κτλ κτλ...Δεν ειναι φασιστικο ουτε ελιτιστικο να πεις οτι ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν τις απαραιτητες ικανοτητες ΔΕΝ πρεπει οδηγουν! Εχεις δει ποτε πιλοτο αεροπλανου να ειναι μερικως-ικανος? Το φανταζεσαι? Θα εμπαινες σε ενα τετοιο αεροπλανο? Φανταζεσαι να σου ελεγε οτι 'ξερω να το απογειωνω, αλλα στην προσγειωση δεν ειμαι και τοσο καλος ή αμα βρεχει εχω γενικα προβλημα'!!
Δεν λεμε να εχουν ολοι τις ικανοτητες οδηγου αγωνων, ομως ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ θα πρεπει να πληρουν καποια στανταρτς. Αναμεσα σε αυτα ειναι και το να μπορεις να καταλαβεις ΠΟΤΕ και ΠΩΣ θα κανεις (ή ΔΕΝ θα κανεις) καποια προσπεραση. Αυτα δεν τα μαθαινεις ισως σε μια σχολη οδηγων, αλλα ειναι πολυ σημαντικο. Ειδικα σημερα που τα αυτοκινητα ειναι πιο γρηγορα απο οτι πριν 20 χρονια και οι δρομοι παραμενουν στα ιδια χαλια...
Ε λοιπον, ειμαι απολυτος σε αυτο. Οτι αυτοι οι οποιοι ΔΕΝ ξερουν να οδηγουν, ΔΕΝ πρεπει και να οδηγουν! Που ειναι το παραλογο?
Απο την αλλη, αυτος που παει 'αερα' οπουδηποτε ειναι εξισου επικινδυνος! Αυτονοητο δεν ειναι? Ο καλος οδηγος προσαρμοζει την ταχυτητα του αναλογα με: συνθηκες του δρομου, κινηση, ορατοτητα, αυτοκινητο που εχει, διαθεση, κοπωση κτλ κτλ.
Αυτο που λειπει απο τους δρομους μας ειναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
Έχετε αναλογιστεί ποιοι είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τους δρόμους; Είναι ένα μικρό ποσοστό που θεωρεί το αυτοκίνητο κάτι παραπάνω από μέσο μεταφοράς και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που το θεωρεί ΜΟΝΟ μέσο μεταφοράς. Εκτός από τους Kacey, Spiros, lkar, κτλ κυκλοφορούν και ο μπαρμπα-Γιάννης, ο μπαρμπα-Μήτσος, η κυρά-Μαρία, ο Δημητράκης, κτλ. Πολλοί από αυτούς πήραν νομιμότατα το δίπλωμά τους και ξέρουν να κινούνται υπό φυσιολογικές συνθήκες. Καλώς (ή κακώς) κανείς δεν τους έμαθε και δεν απαίτησε να ξέρουν να οδηγούν σε πιο ακραίες καταστάσεις με άλλους οδηγούς να κινούνται με -πολύ- μεγάλες ταχύτητες. Πρακτικά (και λογικά) λοιπόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί το σκεπτικό: όσοι δεν ξέρουν (να κινούνται κοντά σε οδηγούς που πηγαίνουν με 200χ.α.ώ.), να μην οδηγούν. Θα έμενε το 1/10 των οδηγών στο δρόμο.
Όσο για το παράδειγμα με τους επαγγελματίες πιλότους αεροπλάνων (σε μεταγωγικά αεροπλάνα) που έφερες, είναι άτοπο γιατί η αντιστοίχηση θα έπρεπε να γίνεται με επαγγελματίες οδηγούς αυτοκινήτων (ταξιτζήδες, οδηγούς λεωφορείων, κτλ.). Το αντίστοιχο του απλού οδηγού αυτοκινήτου είναι ο ερασιτέχνης πιλότος μονοκινητήριου αεροσκάφους. Αλλά, κι αυτός αν περάσει από δίπλα του ένα F16 με 1-2 Mach πολύ πιθανό να τα χάσει ή να μην αντιδράσει εντελώς σωστά. Αυτό δεν τον κάνει μερικώς ικανό (ή ανίκανο) να οδηγεί ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος για να πάει από την Αθήνα στο εξοχικό του στη Ρόδο/Σάμο/κτλ.
Βασικός λόγος ύπαρξης των δημόσιων δρόμων είναι η πραγματοποίηση μεταφορών και όχι η ευχαρίστηση των οδηγών. Πιστεύω ότι με αυτό ως δεδομένο πρέπει να ξεκινάει η οποιαδήποτε συζήτηση!
Υ.Γ.: Κι εγώ τρέχω πολύ αλλά, όπως έχω ξανααναφέρει, δεν απαιτώ από το μέσο οδηγό να μπορεί να καταλάβει πλήρως τις ταχύτητες που κινούμαι (χωρίς να φτάσουμε στο άλλο άκρο, όπου ο μέσος οδηγός δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον).
Αν ολοι αυτοι που λες που πηραν νομιμοτατα το διπλωματα ηξεραν να οδηγουν δε θα σκοτωνονταν σε ηλιθια τροχαια... Τα πιο πολλα απο τα οποια μαλιστα γινονται σε φυσιολογικες συνθηκες οπως γραφεις!!
Μην κολας στα 200χαω, τα ιδια και χειροτερα γινονται και σε δρομους με 60-100χαω. Παλι οι ιδιοι οδηγοι ειναι και παλι δεν μπορουν να καταλαβουν που βρισκονται και τι πρεπει καθε φορα να κανουν! Κανω λαθος? Δηλ οταν ενα ΖΩΟ περναει με κοκκινο το κανει επειδη δεν μπορει να καταλαβει τι γινεται στα 200? Αυτο το ΖΩΟ εχει αγνοια των πραξεων του και πρεπει να μην οδηγει, γιατι αργα ή γρηγορα θα παρει εμενα ή εσενα στο λαιμο του.
Αυτο που λες με το μονοκινητηριο αεροσκαφος ειναι σωστο. Ο αντιστοιχος απλος ερασιτεχνης οδηγος ομως, αν ηταν το ιδιο εκπαιδευμενος με τον οδηγο που λες, θα ηταν παρα πολυ σωστος και συνεπης στο δρομο. Και φυσικα τα F-16 δεν περνανε απο 'διαδρομους' που πετουν μονοκινητηρια...
Αρα το συμπερασμα μου οτι οι οδηγοι πρεπει να ειναι πολυ καλα εκπαιδευμενοι παραμενει. Και οσοι δεν θα μπορουσαν να περασουν αυτες τις πολυ αυστηρες εξετασεις, σαφως και δεν πρεπει να οδηγουν.
Ειμαστε η μοναδικη ισως χωρα που ΟΛΟΙ μπορουν να βγαλουν διπλωμα: Απο καποιον που ειναι πρακτικα τυφλος μεχρι τον τελευταιο διανοητικα καθηστερημενο. Η διαδικασια γνωστη, φακελακι.Και επαναλαμβανω, η πιο απλη αποδειξη οτι πολυ μεγαλο ποσοστο οδηγων ειναι ανικανοι να οδηγησουν, ειναι τα χιλιαδες ΗΛΙΘΙΑ τροχαια που εχουμε καθε χρονο!
-
Γρήγορος δεν είμαι αλλά να κάνω μια προσπάθεια να σου απαντήσω.
Στη σχολή οδήγησης δεν μαθαίνεις όυτε με ταχύτητες άνω των 60 να πηγαίνεις.
Κ αυτά μέσα στα μαθήματα έτσι..?
Γιατί στην εξέταση εγώ πάνω από 40-50 δεν πήγα καθόλου.
Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι στην εξέταση ούτε καν δευτέρα δε προλάβαινα να βάλω!Έκανα ένα παρκάρισμα,μια οπισθογωνία,πέρασα από έναν κεντρικό δρόμο με πρώτη,άντε δευτέρα γυρνώντας ολόκληρο το κεφάλι μου όπου υπήρχε κάθετος δρόμος και αυτό ήταν.Αφού λοιπόν όυτε ταχύτητες πάνω απο 60 δεν διδάχτηκα στη σχολή οδήγησης πως έχετε την απαίτηση να μπορώ να τις διαχειριστώ?
Από το μέσο οδηγό δεν περιμένω να μου πει πως αυτός πίσω του έρχεται με 180 ή με 205 ή με 198,3!
Περιμένω όμως να καταλάβει αν βγαίνωντας στη λωρίδα μου προλαβαίνει ή οχι να προσπεράσει χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα.
Η ταχύτητα είναι σχετική.
Αν κινείται εκεινος με 60 και εγώ με 120 οι ίδιες ικανότητες χρειάζονται για να καταλάβει αν μπορεί να προσπεράσει με τον να πήγαινε εκείνος με 120 και εγώ με 180.Άρα το ζητούμενο δεν είναι να αναγνωρίζει ταχύτητες από 180 και πάνω και να νιώθει άνετα με αυτές.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
@kacey,@lkar,@spiros
Στο http://www.youtube.com/watch?v=PCsqHDwL ... ch=malakas του karabouzouklis πάλι θα έφταιγε αυτός που θα έβγαινε στην αριστερή για προσπέραση; Με συγχωρείτε δηλαδή αλλά αν επειδή δε ξέρω τι σημαίνουν 340 χλμ/ώρα θεωρούμαι κακός οδηγος τότε όντως πρέπει να παραδώσω το δίπλωμά μου και να αρχίσω να κυκλοφορώ με ΚΤΕΛ...
Συγνωμη, αλλα αυτος που πηγαινει βραδυ με 340*, απλα εγληματει. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα!
- η πλακα ειναι οτι ο συνοδηγος ειναι φιλος μου, για την ακριβεια γνωστος μου! Προφανως και δεν εγκρινω τετοιες ενεργειες.
ποιο αυτοκίνητο είναι;
new Μ5
-
Σωστα και αυτα που λεει ο ΣταύRRoΣ46
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Μήπως είχε συνεννοηθεί με την αστυνομία να μην αφήνει κανέναν να μπει στο δρόμο; Μήπως είχε βάλει τους 'κολλητούς' του να χτενίσουν την περιοχή για κανέναν επίδοξο καμικάζι που θα του ερχόταν να περάσει το δρόμο πεζός;; ΟΛΑ τα είχε ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ, ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ, ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ;; Ήταν ΣΙΓΟΥΡΟΣ;;Όχι φίλε μου! Απλά, του ήρθε να το κάνει, είχε το **όπλο **να το κάνει, και πιθανώς είχε και ένα **κίνητρο **να το κάνει - πιθανότατα να εντυπωσιάσει τον επιβάτη του.. Άρα, ΝΑΙ είναι εγκληματίας!
Επειδη κσερς τα παιδια που δουλευουνε στο περιοδικο απο οπου πηρανε και τα πλανα.... Στην συγκεκριμενη περιπτωση, ναι η περιοχη ηταν χτενισμενη, ναι υπηρχαν προπορευομενα αυτοκινητα με cb or PMR , και πολυ απλα το συγκεκριμενο ηταν ενα τεστ περιοδικου βελτιωσης (και οχι μονο). Δεν ηταν βιντεο σε στυλ Get away in Athens.....
Δεν λεω οτι ηταν σωστο,παρακινδινευμενο ηταν..... Αλλα τουλαχιστον ειχαν εξαλιψει ορισμενους κακκους παραγωντες....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αν ολοι αυτοι που λες που πηραν νομιμοτατα το διπλωματα ηξεραν να οδηγουν δε θα σκοτωνονταν σε ηλιθια τροχαια... Τα πιο πολλα απο τα οποια μαλιστα γινονται σε φυσιολογικες συνθηκες οπως γραφεις!!
Εφόσον το πήραν νόμιμα, έχουν κάθε δικαίωμα να κυκλοφορούν σε οποιονδήποτε δρόμο κι ας μην είναι στην πράξη ικανοί για να το κάνουν!!! Αν δε μου/σου/του αρέσει πρέπει να γίνει κάτι ώστε οι οδηγοί να είναι πιο ικανοί και να έχουν την απαραίτητη παιδεία. Μέχρι τότε πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς.
Μην κολας στα 200χαω, τα ιδια και χειροτερα γινονται και σε δρομους με 60-100χαω. Παλι οι ιδιοι οδηγοι ειναι και παλι δεν μπορουν να καταλαβουν που βρισκονται και τι πρεπει καθε φορα να κανουν! Κανω λαθος? Δηλ οταν ενα ΖΩΟ περναει με κοκκινο το κανει επειδη δεν μπορει να καταλαβει τι γινεται στα 200? Αυτο το ΖΩΟ εχει αγνοια των πραξεων του και πρεπει να μην οδηγει, γιατι αργα ή γρηγορα θα παρει εμενα ή εσενα στο λαιμο του.
Τι σχέση έχει το ζώο που περνάει με κόκκινο;;; Το να περάσεις με κόκκινο δεν εμπεριέχει κάποιον υπολογισμό ταχύτητας-απόστασης-χρόνου-κτλ όπως απαιτεί η προσπέραση. Το κόκκινο φανάρι απαιτεί πολύ απλά να περιμένεις μέχρι να γίνει πράσινο. Το πρώτο απαιτεί μια καλή αντίληψη-χώρου-χρόνου, το δεύτερο απαιτεί ελάχιστη κοινή λογική (που πολλοί δεν έχουν).
Αυτο που λες με το μονοκινητηριο αεροσκαφος ειναι σωστο. Ο αντιστοιχος απλος ερασιτεχνης οδηγος ομως, αν ηταν το ιδιο εκπαιδευμενος με τον οδηγο που λες, θα ηταν παρα πολυ σωστος και συνεπης στο δρομο. Και φυσικα τα F-16 δεν περνανε απο 'διαδρομους' που πετουν μονοκινητηρια...
Περνάνε όμως ιδιωτικά jet, κ.ά..
Αρα το συμπερασμα μου οτι οι οδηγοι πρεπει να ειναι πολυ καλα εκπαιδευμενοι παραμενει. Και οσοι δεν θα μπορουσαν να περασουν αυτες τις πολυ αυστηρες εξετασεις, σαφως και δεν πρεπει να οδηγουν.
Ειμαστε η μοναδικη ισως χωρα που ΟΛΟΙ μπορουν να βγαλουν διπλωμα: Απο καποιον που ειναι πρακτικα τυφλος μεχρι τον τελευταιο διανοητικα καθηστερημενο. Η διαδικασια γνωστη, φακελακι.
Και επαναλαμβανω, η πιο απλη αποδειξη οτι πολυ μεγαλο ποσοστο οδηγων ειναι ανικανοι να οδηγησουν, ειναι τα χιλιαδες ΗΛΙΘΙΑ τροχαια που εχουμε καθε χρονο!Συμφωνώ με μία μικρή (και συνάμα ουσιαστική) διόρθωση. Όπως έχουν τα πράγματα στη Ελλάδα δεν ισχύει το 'πρέπει' ή το 'υποχρεούνται', αλλά το 'θα έπρεπε'. Αυτό που λέω είναι ότι εφόσον το κράτος επιτρέπει σε οδηγούς όχι εκπαιδευμένους στο βαθμό που θα έπρεπε (χωρίς φακελάκι) να κυκλοφορούν, δεν έχω την απαίτηση να φερθούν όλοι ως πλήρως εκπαιδευμένοι. Τόσο απλό!!! Μέχρι να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης και εξέτασης πρέπει να προσαρμοστούμε με τις ικανότητες του μέσου οδηγού χωρίς να απαιτούμε πράγματα που κανείς δεν του ζήτησε/έμαθε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
new Μ5Εγώ έχω την εντύπωση πως είναι Μ6 με ξένες πινακίδες.
-
Τί πάει να πει 'είχαν εξαλείψει ορισμένους κακούς παράγοντες';
Κανονικά χρειάζονταν χειροπέδες και μπαλαούρο, έτσι θα υπήρχε πραγματική εξάλειψη όλων των κακών παραγόντων. -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
new Μ5
Εγώ έχω την εντύπωση πως είναι Μ6 με ξένες πινακίδες.
Ο 'φιλος' μου ειχε πει για Μ5. Θα τον ξαναρωτησω, εχει περασει καιρος απο τοτε και δεν ειχα δωσει και σημασια οταν μου εστειλε το video, το οποιο ειναι πιο μεγαλο σε διαρκεια απο οτι αυτο που ανεβασαν.
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Γρήγορος δεν είμαι αλλά να κάνω μια προσπάθεια να σου απαντήσω.
Στη σχολή οδήγησης δεν μαθαίνεις όυτε με ταχύτητες άνω των 60 να πηγαίνεις.
Κ αυτά μέσα στα μαθήματα έτσι..?
Γιατί στην εξέταση εγώ πάνω από 40-50 δεν πήγα καθόλου.
Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι στην εξέταση ούτε καν δευτέρα δε προλάβαινα να βάλω!Έκανα ένα παρκάρισμα,μια οπισθογωνία,πέρασα από έναν κεντρικό δρόμο με πρώτη,άντε δευτέρα γυρνώντας ολόκληρο το κεφάλι μου όπου υπήρχε κάθετος δρόμος και αυτό ήταν.Αφού λοιπόν όυτε ταχύτητες πάνω απο 60 δεν διδάχτηκα στη σχολή οδήγησης πως έχετε την απαίτηση να μπορώ να τις διαχειριστώ?
Από το μέσο οδηγό δεν περιμένω να μου πει πως αυτός πίσω του έρχεται με 180 ή με 205 ή με 198,3!
Περιμένω όμως να καταλάβει αν βγαίνωντας στη λωρίδα μου προλαβαίνει ή οχι να προσπεράσει χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα.
Η ταχύτητα είναι σχετική.
Αν κινείται εκεινος με 60 και εγώ με 120 οι ίδιες ικανότητες χρειάζονται για να καταλάβει αν μπορεί να προσπεράσει με τον να πήγαινε εκείνος με 120 και εγώ με 180.Άρα το ζητούμενο δεν είναι να αναγνωρίζει ταχύτητες από 180 και πάνω και να νιώθει άνετα με αυτές.
Φίλε μου, επιχειρείς να τεκμηριώσεις την άποψή σου ότι οι γΛήγοροι 'ξέρουν' να τρέχουν απαξιώνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, πράγμα που είναι λάθος - και όχι επειδή η διαδικασία αυτή είναι σωστή, έτσι;
Η λογική αλληλουχία: 'Δεν διδάχτηκα να πηγαίνω πάνω από 40 ~ 50 ΑΛΛΑ στο δρόμο πρέπει να πηγαίνω με ταχύτητες πάνω από αυτές ΑΡΑ η εκπαιδευτική διαδικασία είναι για τα μπάζα και δικαιολογούμαι να κρίνω μόνος μου πώς και με πόσα θα πηγαίνω' απλά ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ!
Όπως σε ΟΛΑ τα πράγματα, ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει τα βασικά - να 'πηγαίνει' απλά - και σταδιακά μαθαίνει τα υπόλοιπα μόνος του, με την ελπίδα ότι δεν θα σκοτωθεί / σκοτώσει στην πορεία!
Επίσης, κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι ο οποιοσδήποτε είναι σε θέση να καταλάβει ότι ο γΛήγορος πάει 'μαλιά' και να μη βγει, το οποίο είναι εξ ίσου λάθος! Ένα δέκατο του δευτερολέπτου αρκεί για να έχει ο πίσω με τον μπροστά επαφή, να χάσουν το έλεγχο και οι δύο και να προκαλέσουν το χάος! Και αυτό επειδή ο πίσω πήγαινε με 180 αντί (πχ) 130, ο μπροστά που πήγαινε με 100 εξέλαβε την ταχύτητά του σαν ~150, θεώρησε ότι 'τον παίρνει', βγήκε και ο πίσω για τον οποιοδήποτε λόγο δεν πρόλαβε να φρενάρει αρκετά! Αν πήγαινε με 150 ας πούμε, μπορεί να προλάβαινε να φρενάρει επαρκώς σε 1/10 του δευτερολέπτου νωρίτερα, να ΜΗΝ ερχόταν σε επαφή, και όλα να έληγαν με μια μούτζα και μια συγνώμη..
Αυτός είναι και ένας λόγος που - εν μέρει - κάπου δικαιολογεί τα χαμηλά όρια ταχυτήτων: Επειδή ΔΕΝ μπορείς να ΒΑΣΙΣΤΕΙΣ στην ικανότητα του άλλου να σε αντιληφθεί, πας ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εφόσον το πήραν νόμιμα, έχουν κάθε δικαίωμα να κυκλοφορούν σε οποιονδήποτε δρόμο κι ας μην είναι στην πράξη ικανοί για να το κάνουν!!! Αν δε μου/σου/του αρέσει πρέπει να γίνει κάτι ώστε οι οδηγοί να είναι πιο ικανοί και να έχουν την απαραίτητη παιδεία. Μέχρι τότε πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς.
Αυτο δεν τους δινει συγχωροχαρτι ομως...
Τι σχέση έχει το ζώο που περνάει με κόκκινο;;; Το να περάσεις με κόκκινο δεν εμπεριέχει κάποιον υπολογισμό ταχύτητας-απόστασης-χρόνου-κτλ όπως απαιτεί η προσπέραση. Το κόκκινο φανάρι απαιτεί πολύ απλά να περιμένεις μέχρι να γίνει πράσινο. Το πρώτο απαιτεί μια καλή αντίληψη-χώρου-χρόνου, το δεύτερο απαιτεί ελάχιστη κοινή λογική (που πολλοί δεν έχουν).
Τα ΖΩΑ αυτα που λεω, την ιδια αντιληψη εχουν και για το ενα και για το αλλο...
Περνάνε όμως ιδιωτικά jet, κ.ά..
Ειμαστε η μοναδικη ισως χωρα που ΟΛΟΙ μπορουν να βγαλουν διπλωμα: Απο καποιον που ειναι πρακτικα τυφλος μεχρι τον τελευταιο διανοητικα καθηστερημενο. Η διαδικασια γνωστη, φακελακι.
Και επαναλαμβανω, η πιο απλη αποδειξη οτι πολυ μεγαλο ποσοστο οδηγων ειναι ανικανοι να οδηγησουν, ειναι τα χιλιαδες ΗΛΙΘΙΑ τροχαια που εχουμε καθε χρονο!Συμφωνώ με μία μικρή (και συνάμα ουσιαστική) διόρθωση. Όπως έχουν τα πράγματα στη Ελλάδα δεν ισχύει το 'πρέπει' ή το 'υποχρεούνται', αλλά το 'θα έπρεπε'. Αυτό που λέω είναι ότι εφόσον το κράτος επιτρέπει σε οδηγούς όχι εκπαιδευμένους στο βαθμό που θα έπρεπε (χωρίς φακελάκι) να κυκλοφορούν, δεν έχω την απαίτηση να φερθούν όλοι ως πλήρως εκπαιδευμένοι. Τόσο απλό!!! Μέχρι να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης και εξέτασης πρέπει να προσαρμοστούμε με τις ικανότητες του μέσου οδηγού χωρίς να απαιτούμε πράγματα που κανείς δεν του ζήτησε.
Η λυση δεν ειναι αυτη, η λυση ειναι η αμυντικη οδηγηση, πραγμα που προσπαθω οσο μπορω να κανω. Τους αφηνω να πανε να τσακιστουν μακρια απο μενα.
-
τελικα τα allien εμφανιστηκαν?
-
Τα alien ακόμα όχι, μόνο little green men προς το παρόν...
-
Spiros, δεν υπάρχουν μόνο καλοί οδηγοί και τα ζώα στα οποία αναφέρεσαι. Υπάρχουν και οι ενδιάμεσες καταστάσεις, δηλ. οδηγοί που δε θα περάσουν με κόκκινο και θα σταματήσουν σε STOP (γιατί τους τα έμαθαν), αλλά μπορεί να κάνουν λάθος εκτίμηση ταχύτητας των άλλων αυτοκινήτων όταν τα τελευταία κινούνται πολύ γρήγορα (γιατί δεν τους τα έμαθαν). Εγώ αναφέρομαι στους τελευταίους. Για τα ζώα (που περνάνε με κόκκινο) δεν υπάρχει λόγος συζήτησης γιατί δε διαφωνούμε!
Ούτε στη λύση διαφωνούμε, αυτό που λέω εγώ
Μέχρι να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης και εξέτασης πρέπει να προσαρμοστούμε με τις ικανότητες του μέσου οδηγού χωρίς να απαιτούμε πράγματα που κανείς δεν του ζήτησε.
και αυτό που λες εσύ
η λυση ειναι η αμυντικη οδηγηση, πραγμα που προσπαθω οσο μπορω να κανω.
είναι πρακτικά το ίδιο πράγμα.
-
ευχαριστω που μου τονιζεται (πληθυντικος ευγενειας) το λαθος μου
αληθεια αυτα τα παρδαλα ανθρωπακια τι προσπαθουν να μας πεισουν?
εχουνε συναισθηση του τι σημαινει 180κμ και τι σημαινει 340 κμ?
η τα βαζουνε ολα σε ενα σακι....οπως σχεδον με το κα8ετι?
οταν τα παρδαλα αυτα ανθρωπακια κατασταλαξουν στο τι θελουν να πουν-περιγραψουν και θεσουν συγκεκριμενα διλληματα-ερωτηματα τοτε θα λαβουν και συγκεκριμενες και σοβαρες απαντησεις....ως τοτε οι απαντησεις μου 8α κυμαινονται στα πλαισια των δικων τους ερωτησεων...και όσο εκεινοι υποβιβαζουν την νοημοσυνη μου με τα γραφομενα τους τοσο εγω 8α κινουμαι στο παρον μηκος κυματος και πνευμα....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
new Μ5
Εγώ έχω την εντύπωση πως είναι Μ6 με ξένες πινακίδες.
Ο 'φιλος' μου ειχε πει για Μ5. Θα τον ξαναρωτησω, εχει περασει καιρος απο τοτε και δεν ειχα δωσει και σημασια οταν μου εστειλε το video, το οποιο ειναι πιο μεγαλο σε διαρκεια απο οτι αυτο που ανεβασαν.
M6 είναι. Το κοντέρ είναι ίδιο με της Μ5 αλλά η κεντρική κονσόλα διαφέρει κατά πολύ.
Ναι μεν ο μέσος οδηγός πρέπει, ως ένα σημείο, να μπορεί ν'αναγνωρίζει σχετικές ταχύτητες από τον καθρέφτη του, αλλά δε μπορούμε να έχουμε την απαίτηση ν'αναγνωρίζει και ταχύτητες καμια 100άρα πάνω από το όριο, ή αλλιώς να κάτσει σπίτι του επειδή εμείς γουστάρουμε να πάμε μαλιοκούβαρα. Αν θέλουμε να πάμε έτσι, πρώτοι εμείς οφείλουμε να σκεφτούμε τις δυνατότητες αντίληψης των άλλων οδηγών. Οι manosk, lokatzis και cliodriver έχουν ένα μεγάλο δίκιο σε αυτά που λένε.
Να θέσω εγώ ένα άλλο παράδειγμα να το σκεφτείτε: Πάτε στη μεσαία λωρίδα με 100 (όριο 120), μπροστά σας έχετε άλλον, και πίσω σας νταλίκα. Είστε, εσείς οι 3, οι μόνοι σε αυτό το κομμάτι του δρόμου, που έστω είναι η Αττική Οδός. Πίσω από την νταλίκα, και σε μεγάλη απόσταση, έρχεται η ΒΜW του βίντεο με 300, η οποία όσο η μεσαία είναι άδεια προτιμάει να κινείται εκεί ώστε να έχει 1 λωρίδα εκατέρωθεν αντί να κολήσει στη μπαριέρα αριστερά. Τσεκάρετε καθρέφτη, δε βλέπετε κανένα στην αριστερή, και βγαίνετε να προσπεράσετε, τη στιγμή ακριβώς που και η BMW αλλάζει λωρίδα (με 300...) για να μην πέσει επάνω στην νταλίκα, την οποία πλησιάζει με περισσότερα από 50 m/sec. Αν γίνει η μ@λακία, ποιός απ' όλους θα φταίει?
Μήπως θα έπρεπε να οδηγούμε όλοι με το 'φόβο' ότι μπορεί κάποιος πίσω μας να έρχεται με 200 χλμ/ώρα πάνω από το όριο; Να μην τολμάμε ούτε ν'ανοίξουμε την πόρτα μας σταματημένοι δίπλα στο πεζοδρόμιο αν δεν έχουμε τουλάχιστον 500 μέτρα άδειο δρόμο πίσω μας;... Ας σκεφτούμε όλοι λίγο πιο ρεαλιστικά ποιά είναι τα λογικά όρια στις απαιτήσεις που μπορεί να έχει ένας 'γρήγορος' από τους άλλους οδηγούς, γιατί καλές οι θεωρίες, καλό το 'όποιος δεν ξέρει να υπολογίζει ας κάτσει σπίτι του' αλλά καλύτερα να κάτσει σπίτι του και όποιος δεν ξέρει με ποιούς μοιράζεται το δρόμο, για να έχουμε οι άλλοι το κεφάλι μας ήσυχο.
-
o mad-max ειναι βλεπετε ο σουπερ εμπειρος οδηγος,εχει οδηγησει απειρα χιλιομετρα,με τρελλες ταχυτητες σε ολους τους δρομους,ξερει να ελεγχει το αμαξι οταν το σανιδωνει και θελει να πει οτι οι υψηλοτατες ταχυτητες σε δρομο οπου κινουνται ενα σωρο αλλοι ασχετοι σαν αυτον ειναι ακινδυνες.πιο επικινδυνο ειναι να πηγαινεις με 100 παρα με 200. ολοι βλεπω ειστε επαγγελματιες ραλλιστες και ξερετε να ελεγχετε τη καθε κατασταση,ενω στην πραγματικοτητα δεν ξερετε τη ΤΥΦΛΑ ΣΑΣ ΤΗ ΜΑΥΡΗ.πηρε το καθε στραβαδι ενα γρηγορο αμαξι και νομιζει οτι εχει την ικανοτητα να τρεχει με 200 στην εθνικη οδο.και εχει και αποψη για τους αλλους που πανε νομιμα.
με τετοιους οδηγαρες φυσικο ειναι να ειμαστε πρωτοι στην ευρωπη στα τροχαια.
και μη λετε τις μπουρδες οτι πρεπει να τα μαθει ολα στη σχολη οδηγων.οταν παρει το διπλωμα τοτε αρχιζει να μαθαινει.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10ΕΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ.οχι μετα απο λιγο καιρο,οπως κατι γιδια εδω μεσα που εχουν και το θρασος να μιλανε για ταχυτητες μεγαλες,και να λενε οτι δεν ειναι και τοσο επικινδυνο.
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς