-
οταν η απο α8λημα γινει επαγγελμα τοτε
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
αστο καλυτερα και αλλαξτε θεμα.και εμενα με κουρασατε μερικοι εδω μεσα με τη πληρη αγνοια σας.βαλτα να τα αρμεξουμε μου λετε,τα αρμεξαμε σας λεω εγω.Καλα το ποιος εχει αγνοια νομιζω οτι ειναι φανερο πλεον σε ολους!
Ομολογεις οτι με προθεση εβαλες κοσμο σε κινδυνο και μετα λες οτι σε ...κουρασαμε!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!
-
ας αλαξουμε θεμα..... Στου κουφου την πορτα...... Παρε την πορτα και φυγε......
-
kasel, η ενεργεια σου αχαρακτηριστη και εγκληματικη. Το οτι ΟΛΟΙ κατεκριναν την πραξη σου, δεν σου λεει τιποτα;;;
Παντως για την 'αυτοδικια' στο δρομο, πολυ 'ενδιαφερουσες' αποψεις εκφραστηκαν και εδω:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... F&start=15 -
οτι πειτε μαγκες.οσοι ξερουν καταλαβαινουν.οι υπολοιποι απλα κατακρινουν.
οπως ειπα η αστυνομια που γδερνει εκει στη κυριολεξια τα φορτηγα αν κανουν βλακειες,δεν χαρακτηρισε καθολου εγκληματικη τη πραξη μου.
αλλα τι ξερουν αυτοι.εσεις που εχετε στη πλειοψηφια εμπειρια μονο με κουρσες ξερετε πολυ καλυτερα.
κανενας δεν ειπε για ποιο λογο δεν σταματησαν εμενα οι μπατσοι αφου φερθηκα εγκληματικα.μπροστα ηταν οι ανθρωποι.εκτος αν θεωρειτε και αυτους εγκληματιες.και οσοι γνωριζουν ξερουν τι σημαινει autobahnpolizei.
και δεν ειπα ποτε οτι το επαγγελμα μου ειναι οδηγος νταλικας.
οποτε μην πετατε ανοητους χαρακτηρισμους αν δεν ξερετε. -
-
Παντα το ειχα απορια:στην σχολη οδηγησης τα αυτοκινητα σας μαθαινουν να τα λετε 'κουρσες';Με οσους φορτηγατζηδες εχω μιλησει παντα ετσι τα αποκαλουν.Και παντα αναφερονται απαξιωτικα για τους οδηγους τους.
-
είναι προφανές οτι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις δικές σου απόψεις και αυτές των υπολοίπων εδώ μέσα, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα...
Βέβαια απ την άλλη εφόσον ΔΕΝ είσαι οδηγός νταλίκας, ποιά εμπειρία σε έκανε να ΚΡΙΝΕΙΣ οτι μπορείς να βγεις δεξιά, οτι προλαβαίνει να φρενάρει, οτι δε θα πέσει πάνω σου, όταν δεν έχεις αίσθηση του όγκου με τον οποίο μετακινείσαι;
Τέλος πάντων, νομίζω οτι προσπαθείς να μαζέψεις τα ασυμάζευτα, μετά απ΄το πρώτο σου ποστ, που ήταν ιδιαίτερα 'επιθετικό'
Αν πίστευες οτι θα κατακρίνουμε την 530 με τα 180 έπεσες έξω..
Εσύ βέβαια ήσουν παρών και εντέλει εμείς κρίνουμε μόνο όσα διαβάσαμε από σένα.
Στους μπατσούληδες τους φίλους μας είπες οτι ΕΠΙΤΗΔΕΣ βγήκες αριστερά, για να αναγκάσεις την bmw να κόψει;Θα θελα πολύ να δω την αντίδρασή τους...
Α!μη το ξεχάσω!Το οτι τον σταμάτησαν, δε σημαίνει οτι επιβραβεύεται η κίνησή σου-ενδεχομένως να τον είχε πιάσει κάποιο ραντάρ νωρίτερα...
Αν - λέμε ΑΝ - είχε πέσει πάνω σου, ηθικά ποιός απ τους 2 σας θα ήταν ο φονιάς;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος που βλέπει ένα αμάξι στον καθρέφτη σε ΠΟΛΥ μεγάλη απόσταση αν αυτό έρχεται με 140, με 170 ή με 200 και συνδύασέ το με την απάντηση που ακολουθεί...
γιαυτο λεμε οτι η οδηγηση ειναι μια δυσκολη διαδικασια! ΠΡΕΠΕΙ να μαθεις να υπολογιζεις! Ειναι προφανες οτι εαν ειναι πολυ μακρια, και με 100 παραπανω να πηγαινει, εαν βγεις και προσπερασεις γρηγορα (με το ποδι στο πατωμα, οχι με 6η και 2000σαλ...) τοτε δεν θα τον κοψεις.
αυτα ομως πρεπει καθε οδηγος να μαθει να τα υπολογιζει! Και για την δικη του ασφαλεια και για των υπολοιπων...
Το συγκεκριμένο θέμα έχει ξανασυζητηθεί. Και όπως είχα αναφέρει και τότε, δεν έχω την απαίτηση από τον απλό-μέσο χρήστη των δρόμων να ξέρει να υπολογίζει ταχύτητες >>150χ.α.ώ. (μην κολλήσετε στο νούμερο, είναι ενδεικτικό). Πολύ άνθρωποι δεν έχουν πιάσει ποτέ τέτοιες ταχύτητες και, έτσι, δεν έχουν αποκτήσει ακριβή αντίληψη αυτών των ταχυτήτων! Και δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να κυκλοφορούν στους δρόμους. Έχω, όμως, την απαίτηση από αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι κινούμαι γρήγορα. Έτσι θα καταλάβω αυτόν που 200-300 μέτρα πιο κάτω θα βγει για προσπέραση και θα με ρίξει από τα 180χ.α.ώ. στα 150χ.α.ώ. λόγω αδυναμίας υπολογισμού αλλά δε θα καταλάβω αυτόν που θα με ρίξει από τα 180χ.α.ώ σε 100χ.α.ώ. μέσα σε 50-100 μέτρα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παντα το ειχα απορια:στην σχολη οδηγησης τα αυτοκινητα σας μαθαινουν να τα λετε 'κουρσες';Με οσους φορτηγατζηδες εχω μιλησει παντα ετσι τα αποκαλουν.Και παντα αναφερονται απαξιωτικα για τους οδηγους τους.Ισως γιατι στο διπλωμα τους γραφει εππαγγελματιας οδηγος και στους κουρσατους ερασσιτεχνης.Γιατι αραγε τοτε οι ταξιτζηδες ειναι μακραν οι χειροτεροι οδηγοι?
-
πρεπει ολοι εδω μεσα να προσπερνανε πολυ νομοτυπα....
ειδικα με μερικα που μπορει να διαβασει καποιος στο φορουμ, το παραπανω ειναι αχαστο...
δε χρειαζεται να πει καποιος οτι ο kasel στη συγκεκριμενη φαση εκανε μ@λακια...και ο ιδιος το καταλαβαινει φανταζομαι...
αλλα και αυτο που συμβαινει εδω ειναι εξωπραγματικο...κανεις δεν εχει προσπερασει δηλαδη κατα αυτον τον τροπο ποτε στη ζωη του?
προσπεραση με το στανιο δεν εχει κανει κανεις? τις πετρες πολυ γρηγορα τις ριχνουν μερικοι και αμα αρχισουμε τα quotes με τα λεγομενα ορισμενων θα βρουμε και αλλους μαγκες του δρομου εδω μεσα...
-
Ηθικό δίδαγμα: μη τρέχετε γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι θα συμβεί.
Ο kasel δεν έβαλε σε κίνδυνο αυτόν που έτρεχε (έτσι λέει), μόνο τον έκοψε (επειδή έτρεχε πολύ και ήταν συνέχεια στην αριστερή) για να εκνευριστεί και να του κάνει σινιάλα και χειρονομίες.
Ποιός έχει δικαίωμα να είναι στην αριστερή και να τρέχει πολύ; Αυτοί που είναι δεξιά πρέπει να φρενάρουν (να πάνε πιο σιγά) για να δώσουν προτεραιότητα σ' αυτόν που τρέχει; Μήπως αυτός που τρέχει δεν πρέπει να απαιτεί να του παραχωρούν προτεραιότητα; Η συμπεριφορά στο δρόμο πρέπει να είναι ευγενική, ούτε να κόβεις τον άλλο αλλά ούτε και να κορνάρεις 'φύγετε περνάει ο γρήγορος'.
-
φιλε μου δεν ειναι το επαγγελμα μου οδηγος νταλικας.αλλα τα τελευταια 6 χρονια εχω κανει γυρω στα 40 δρομολογια και απο εκει εχω την εμπειρεια να κρινω το φορτηγο.
τους μπατσους δεν τους ενοιαζε αν βγηκα επιτηδες.εφοσων ο νομος το επετρεπε να βγω και υπηρχε αποσταση ασφαλειας.
φυσικα και δεν περιμενω να κατακρινεις το τυπο με τη 530 γιατι φανταζομαι και εσυ οπως και αλλοι εδω μεσα ιδιοι γκαζοφονιαδες ειστε.
ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΘΑ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΓΔΕΡΝΑΝ.
το γεγονος οτι δεν κατακρινετε τυπους που τρεχουν σαν τρελλοι σε εθνικη οδο με κινηση τα λεει ολα.
ασε μας ρε φιλε.θα μου πεις τωρα εσυ για εγκληματικη πραξη,και δεν θα μου πουν οι μπατσοι που ολοι μερα ασχολουνται με αυτα.
η αλεπου 100,το αλεπουδακι 110. -
εχεις πλακα τελικα, να λες καποιους γκαζοφονιαδες, και ταυτοχρονα να ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ οτι εν γνωση σου παραλιγο να σκοτωθει κοσμος
-
Ολοι οι κακοι ειναι στη φυλακη.Ολοι οι καλοι ειναι εξω.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
οτι πειτε μαγκες.οσοι ξερουν καταλαβαινουν.οι υπολοιποι απλα κατακρινουν.
οπως ειπα η αστυνομια που γδερνει εκει στη κυριολεξια τα φορτηγα αν κανουν βλακειες,δεν χαρακτηρισε καθολου εγκληματικη τη πραξη μου.
αλλα τι ξερουν αυτοι.εσεις που εχετε στη πλειοψηφια εμπειρια μονο με κουρσες ξερετε πολυ καλυτερα.
κανενας δεν ειπε για ποιο λογο δεν σταματησαν εμενα οι μπατσοι αφου φερθηκα εγκληματικα.μπροστα ηταν οι ανθρωποι.εκτος αν θεωρειτε και αυτους εγκληματιες.και οσοι γνωριζουν ξερουν τι σημαινει autobahnpolizei.
και δεν ειπα ποτε οτι το επαγγελμα μου ειναι οδηγος νταλικας.
οποτε μην πετατε ανοητους χαρακτηρισμους αν δεν ξερετε.Ρε μαγκα η μας δουλευεις η εχεις συνδρομο Αλσχαϊμερ.....
Μονος σου μας ειπες οτι τον εκλεισες επιτηδες για να τον συνετησεις....-Το οτι τον σταματησε η Autobahn Polizei δεν σημαινει οτι ειχες εσυ δικιο απλα θα τον ειχε χτυπησει καποιο ρανταρ πιο πριν....
-Αφου δεν εισαι οδηγος νταλικας(αραγε εχεις διπλωμα για την νταλικα που οδηγουσες) πως και οδηγουσες νταλικα στην Γερμανια? ΟΕΟ?
-Στην τελικη δεν εισαι ο μονος που εχει παει Γερμανια και το παιζεις πολυξερος.... Υπαρχουν πολλοι εδω που εχουν απειρα χλμ σε διεθνεις δρομους αλλα δεν το καυχιουντε....
adis4gr: Μαλλον ο Κasel δεςν το καταλαβαινει γιατι συνεχιζει να υποστυριζει οτι εχει δικιο και μαλιστα εχει αλλαξει την εκδοχη της ιστοριας τουλαχιστον 2 φορες για να αποδειξει οτι εχει δικιο και εμεις που το διαβασαμε και χασαμε τα μαλλια μας απο την ΜΑΛΑΚΙΑ που εκανε, ειμαστε λαθος.....
-
Παντως πολλοι οδηγοι παρεμηνευουν το κανω σηνιαλο οταν ερχομαι γρηγορα στην αριστερη..... Το σηνιαλο δεν σημαινει κσεκουμπησου απο μπροστα μου οπως οι περισσοτεροι νομιζετε, απλα οτι ερχεται το αυτοκινητο με περισσοτερα χλμ απο αυτον και να το εχει στο νου απλα μολις βρει χορο να κανει δεξια, και το φλας σημαινει οτι παω πιο γρηγορα απο εσενα οποτε μολις μπορεσεις ανοιξε μου να περασω και μην κατασκηνωνεις στην αριστερη με 80.... Εγω τουλαχιστον αυτο πραγμα εννοω και κανω.....
Οταν λοιπον πλησιαζει καποιος πισω μου, του αναβω το δεξι φλας οτι τον ειδα και μολις βρω χορο η τελειωσω την προσπεραση μου θα κανω δξια....Αυτο βεβαια που μου σπαει τα νευρα ειναι να βλεπω στην αριστερη αυτοκινητα που κινουντε πλαϊ πλαϊ (με την ιδια ταχυτητα) με αυτοκινητα που κινουντε στην μεσσαια, οποτε εκει 8α αναβοσβησουν παραπανω τα φωτα και αμα δεν πατησει λιγο παραπανω να προσπερασει 8α ακουμπηω και την κορνα.....
-
οφειλω να ομολογησω οτι ο καζελ εγραψε στο πιο σωστό τοπικ
ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ
τους άλλους 2 πότε θα μας τους γνωρίσεις;
-
Ναι φίλε Hannibal, αλλά η σημειολογία κάθε σινιάλου δεν ορίζεται μονοσήμαντα από σένα- φαντάζομαι πως συμφωνείς επ' αυτού.
Εάν λοιπόν ο άλλος **προσπερνά **και εσύ αρχίσεις τα φώτα και τα φλας, θα μπορούσε αντίστοιχα ο άλλος να εκνευριστεί και να εκλάβει τα σινιάλα σου με τον αρνητικό τρόπο που ο ίδιος περιγράφεις πιο πάνω.
Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει προφανώς 'συμβατότητα' σε αυτά τα ζητήματα, συνιστώ να είμαστε εγκρατείς ως προς τις 'επικοινωνιακές' απόπειρες μας!
Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω, και το λέω ως κάποιος ο οποίος για 2 χρόνια ταξίδευε πάντα τελικιασμένος (τόσο μου έκοβε...), είναι γιατί εκνευρίζεστε τόοοοσο πολύ πια έτσι και τύχει να κινηθεί κανείς πιο αργά από εσάς στην αριστερή. Έτυχε λοιπόν ρε παιδί μου να πάει με 120/140 ο άλλος στην αριστερή, δεδομένου πως επί το πλείστον στην δεξιά κινούνται φορτηγά κτλ.
Τι έγινε αν κόψετε λιγάκι; Σας διαβεβαιώ πως δεν θα πεθάνετε, από σεβασμό προς τον άλλο το έχω κάνει και δεν έπαθα τίποτε... Θα σας πάρει χαμπάρι και θα κάνει δεξιά- λίγοι είναι αυτοί που κατασκηνώνουν μόνιμα στην αριστερή.
Αντίθετα, αυτοί που παίζουν φώτα στο χιλιόμετρο, χωρίς να καταλαβαίνουν καν ότι ο άλλος επιταχύνει και θα φτάσει τελικά σε μεγαλύτερη από αυτούς ταχύτητα, είναι σαφώς περισσότεροι.
Άρα, η δική μου εμπειρία στην εθνική έχει καταδείξει πως υπάρχουν πολύ λιγότεροι 'κατασκηνωτές' και σαφώς περισσότεροι φασουλήδες που παίζουν με τα φώτα.
Ως προς το αν οι διατάξεις του ΚΟΚ περί προτεραιότητας και παραχώρησης λωρίδας αφορούν σε αυτούς που κινούνται με ταχύτητες που οδηγούν στο αυτόφωρο, αν επιζήσετε από σύγκρουση με 200χλμ/ώρα, να πείτε στο δικαστήριο πως τρέχατε με 200+, και πως δεν έχετε συνυπαιτιότητα για το ατύχημα- και άμα σας αθωώσουν να μου το πείτε για να πληροφορηθώ.
Ο καλός οδηγός, κατά γενική παραδοχή, είναι αυτός που ξέρει να προστατεύει τον εαυτό του βάσει και της συμπεριφοράς των λοιπών χρηστών του δρόμου, όσο αδαείς και αν αυτοί είναι. Οτιδήποτε άλλο είναι μη ρεαλιστικό.
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
οφειλω να ομολογησω οτι ο καζελ εγραψε στο πιο σωστό τοπικΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ
τους άλλους 2 πότε θα μας τους γνωρίσεις;
Κasel...Δεν τίθεται θέμα ποιος ήταν ο παράνομος...Σημασία έχει ότι όπως λες θέλησες να τον τιμωρήσεις, κατί που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τον ίδιο ή κάποιον άλλο οδηγό γύρω σας-ο οποίος δεν θα έφταιγε και σε τίποτα.
Αυτό και μόνο το σκεπτικό είναι καταδικαστέο. Δεν μπορείς να τιμωρείς τους παράνομους κάνοντας και εσύ επικίνδυνα πράγματα.
Υ.Γ: Την επόμενη φορά που θα μπει μηχανάκι σε φανάρι από μπροστά μου, θα τον περάσω από πάνω...έτσι για να του δείξω ότι είναι παράνομος. Τώρα αν τον δει η αστυνομία, τα allien, τα predator ή κανά ασθενοφόρο, δε βαριέσαι...
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς