-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι, ελπιζω να του τα εχωσες κανονικα. Αλλα δεν νομιζω να εκανες απολυτως τιποτα, ποσο μαλλον να του γραψεις μερικες σελιδες σε φορουμ...Δε χρειάστηκε να του τα χώσω, την παραδέχτηκε κι ο ίδιος τη μ@λακία του.
-
Λοιπόν θέλω να κάνω μία ερώτηση και ένα σχόλιο.
ερώτηση: που ακριβώς ο κώδικας λέει ότι κατά την προσπέραση μπορείς να παραβιάζεις το όριο ταχύτητας? Επίσης που ακριβώς λέει ότι κατά την προσπέραση πρέπει να εκμεταλεύεσαι όλη τη δύναμη του κινητήρα σου?
σχόλιο: όπως έχω ξαναπεί γενικά κινούμαι με 130-140 εθνική και +20 από το όριο περίπου σε επαρχιακούς. Ποτέ δεν εμποδίζω κανέναν. Επειδή έχω ακούσει πολλά σχόλια ότι αυτοί που τρέχουν ξέρουν να οδηγούν, θέλω να μου εξηγήσετε ένα φαινόμενο που έχω παρατηρήσει και εγώ και οι συνεπιβάτες μου.
Στην ευθεία πολλοί με περνούν αέρα (μην πω όλοι!). Μερικές στροφές μετά τους βρίσκω όλους κολλημένους πίσω από κάποιον αργό ή ακόμη καλύτερα πίσω από νταλικά. Πώς γίνεται να είμαι το 5-6 αυτοκίνητο πίσω από την νταλικά και πρώτα να περνάω εγώ και μετά οι άλλοι? Να σημειώσω ότι ούτε τυφλές προσπεράσεις κάνω, ούτε διπλές, ούτε προσπέραση στην προσπέραση. Απλά ξέρω πολύ καλά να παίρνω τα 100 αλογάκια που μου δίνει το αυτοκίνητο και να τα βγάζω στο δρόμο.
Οι άλλοι μπροστά μου με περισσότερα άλογα, κολλάνε σε μιά νταλίκα, πάνε με 50 και 2α ή 3ή και στα 100 μέτρα ευθεία που βρίσκουν περιμένουν να βγούν να προσπεράσουν. Εγώ χαζός είμαι που αφήνω απόσταση για να έχω φόρα πριν έρθει η ευθεία. Και φυσικά αφού προσπεράσω και προσπέρασουν και αυτοί ξαναρχίζουν να με περνούν αέρα.Προς θεού δεν εννοώ ότι έτσι κάνουν τα παιδιά που λένε ότι τρέχουν εδώ μέσα. Αλλά αυτοί που τρέχουν με 200 στην εθνική δεν είναι μόνο ο νάσος. Είναι και αυτοί που σαν περιγράφω πάνω. Εγώ με αυτά που βλέπω πρέπει δηλαδή να πιστεύω ότι όσοι με περνάνε αέρα ξέρουν να οδηγούν κιόλας?
-
Στην ερωτηση σου εχω απαντησει στο μεγαλο μου ποστ μια σελιδα πισω. Στα υπολοιπα, ειπαμε:
πρεπει να ξερουμε που, ποτε, ΠΩΣ, και ΠΟΣΟ (που εξαρταται απο τα προηγουμενα) μπορουμε να τρεχουμε. Τοσο απλο.
-
pavleouras
προς στιγμήν όπως σε διαβαζα νομιζα ότι το ειχα γραψει εγώ!
χωρις καθόλου πλακα ετσι γινεται και με μενα. Με περνάνε ακόμα και φορτηγά καμμιά φορά στην εθνική (σπανιότατα θα πάω πάνω από 140) αλλά δεν αργώ μετα να τους πετυχω λιιιιιιιγο παρακάτω και να τους θαυμασω που αγκομαχουν να στριψουν ή να προσπεράσουν σαν 'άνθρωποι'.
Οσο για τους επαρχιακούς... εκει κι αν μεγιστοποιείται το φαινόμενο...
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Λοιπόν θέλω να κάνω μία ερώτηση και ένα σχόλιο.ερώτηση: που ακριβώς ο κώδικας λέει ότι κατά την προσπέραση μπορείς να παραβιάζεις το όριο ταχύτητας? Επίσης που ακριβώς λέει ότι κατά την προσπέραση πρέπει να εκμεταλεύεσαι όλη τη δύναμη του κινητήρα σου?
σχόλιο: όπως έχω ξαναπεί γενικά κινούμαι με 130-140 εθνική και +20 από το όριο περίπου σε επαρχιακούς. Ποτέ δεν εμποδίζω κανέναν. Επειδή έχω ακούσει πολλά σχόλια ότι αυτοί που τρέχουν ξέρουν να οδηγούν, θέλω να μου εξηγήσετε ένα φαινόμενο που έχω παρατηρήσει και εγώ και οι συνεπιβάτες μου.
Στην ευθεία πολλοί με περνούν αέρα (μην πω όλοι!). Μερικές στροφές μετά τους βρίσκω όλους κολλημένους πίσω από κάποιον αργό ή ακόμη καλύτερα πίσω από νταλικά. Πώς γίνεται να είμαι το 5-6 αυτοκίνητο πίσω από την νταλικά και πρώτα να περνάω εγώ και μετά οι άλλοι? Να σημειώσω ότι ούτε τυφλές προσπεράσεις κάνω, ούτε διπλές, ούτε προσπέραση στην προσπέραση. Απλά ξέρω πολύ καλά να παίρνω τα 100 αλογάκια που μου δίνει το αυτοκίνητο και να τα βγάζω στο δρόμο.
Οι άλλοι μπροστά μου με περισσότερα άλογα, κολλάνε σε μιά νταλίκα, πάνε με 50 και 2α ή 3ή και στα 100 μέτρα ευθεία που βρίσκουν περιμένουν να βγούν να προσπεράσουν. Εγώ χαζός είμαι που αφήνω απόσταση για να έχω φόρα πριν έρθει η ευθεία. Και φυσικά αφού προσπεράσω και προσπέρασουν και αυτοί ξαναρχίζουν να με περνούν αέρα.Προς θεού δεν εννοώ ότι έτσι κάνουν τα παιδιά που λένε ότι τρέχουν εδώ μέσα. Αλλά αυτοί που τρέχουν με 200 στην εθνική δεν είναι μόνο ο νάσος. Είναι και αυτοί που σαν περιγράφω πάνω. Εγώ με αυτά που βλέπω πρέπει δηλαδή να πιστεύω ότι όσοι με περνάνε αέρα ξέρουν να οδηγούν κιόλας?
Aυτά που γράφεις τα έχω συναντήσει κι εγώ. Όπως έχω συναντήσει και άλλους '200άρηδες' που κάνουν τυφλές προσπεράσεις σε στροφές δλδ έχουν πιο πολλά '@ρχίδι@' ή ξέρουν ίσως ακόμα καλύτερα να βγάζουν τα άλογα.
Όμως το ποστ σου είναι άχετο με το thread, γιατί εδώ δεν συζητάμε το 'αν οι οδηγοί που πάνε με 200 είναι καλοί', αλλά το 'αν πηγαίνοντας με μεγάλες ταχύτητες(όχι απαραίτητα 200) υπό ιδανικές συνθήκες είναι ασφαλές' και το αν 'οι πιο αργοί οδηγοί(όχι κακοί) έχουν δικαίωμα να παρακωλύουν τους πιο γρήγορους της αριστερής'
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
pavleourasπρος στιγμήν όπως σε διαβαζα νομιζα ότι το ειχα γραψει εγώ!
χωρις καθόλου πλακα ετσι γινεται και με μενα. Με περνάνε ακόμα και φορτηγά καμμιά φορά στην εθνική (σπανιότατα θα πάω πάνω από 140) αλλά δεν αργώ μετα να τους πετυχω λιιιιιιιγο παρακάτω και να τους θαυμασω που αγκομαχουν να στριψουν ή να προσπεράσουν σαν 'άνθρωποι'.
Το καλύτερο φίλε μου είναι επαρχιακός και ανηφόρα. Πάνε οι περισσότεροι και κολλάνε πίσε από την νταλικά που ανεβαίνει με 50. Βρίσκουν μία ελεύθερη ευθεία 100-150 μέτρα και βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα με 50 και 3000 στροφές. Που να ανεβάσει εκεί πέρα το έρημο. Θέλει 200 άλογα. Εγώ αφήνω 20-30 μέτρα από την νταλίκα και όταν βλέπω να έρχεται η ευθεία επιταχύνω. Μόλις έρθει η ευθεία, αν είναι άδειο βγαίνω, έχω πιάει ήδη 70 πχ και προσπέρναω αμέσως. Αν δεν είναι ελεύθερη η ευθεία κόβω και πάλι από την αρχή. Εννοείται ότι μόλις βγούμε στην εύθεια όλοι ξαφνικά μαθαίνουν πάλι να οδηγούν και πάνε εκεί που έχει όριο 80 με 140.
Και κάτι ακόμη καλύτερο. Στο Μαλιάκο πάω με 80. Όλοι με περνάνε 110-120, μόλις βγούμε στον αυτοκινητόδρομο τους περνάω τους περισσότερους με 130-140 γιατί στον αυτοκινητόδρομο συνεχίζουν να πηγαίνουν με 110! Καλό ε? Δηλαδή στο μαλιάκο και στον αυτοκινητόδρομο πάνε με την ίδια ταχύτητα. Αυτά βλέπω και τρελαίνομαι. -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Όμως το ποστ σου είναι άχετο με το thread, γιατί εδώ δεν συζητάμε το 'αν οι οδηγοί που πάνε με 200 είναι καλοί', αλλά το 'αν πηγαίνοντας με μεγάλες ταχύτητες(όχι απαραίτητα 200) υπό ιδανικές συνθήκες είναι ασφαλές' και το αν 'οι πιο αργοί οδηγοί(όχι κακοί) έχουν δικαίωμα να παρακωλύουν τους πιο γρήγορους της αριστερής'
Δες τι λέει το τοπίκ και μετά πες μου αν αυτά που λέω είναι άσχετα. Αυτά δεν τα λέω για να κάνω τον έξυπνο. Απλά μερικές σελίδες πριν μερικοί έγραφαν ότι αυτοί που πάνε με 200 ξέρουν το αμάξι τους σε όλες τις ταχύτητες ενώ εμείς αν χρειαστεί ποτέ να πάμε γρήγορα θα σκοτωθούμε...
-
pavleouras
ρε συ, αυτοι που περιγραφεις, απλα δεν εχουν καμια αισθηση του αυτοκινητου, της ταχυτητας, του που βρισκονται, τι οδηγανε κτλ κτλ...
το κακο ειναι οτι αυτοι ειναι πολλοι!
-
Δες τι λέει το τοπίκ και μετά πες μου αν αυτά που λέω είναι άσχετα. Αυτά δεν τα λέω για να κάνω τον έξυπνο. Απλά μερικές σελίδες πριν μερικοί έγραφαν ότι αυτοί που πάνε με 200 ξέρουν το αμάξι τους σε όλες τις ταχύτητες ενώ εμείς αν χρειαστεί ποτέ να πάμε γρήγορα θα σκοτωθούμε...
ναι απλά το 'αυτοί' πάει σε αυτούς που γράφουν εδώ τις μπειρίες τους, ενώ εσύ μιλάς για κάποιους που εσύ έχεις δει. [/b]
-
Απλά μερικές σελίδες πριν μερικοί έγραφαν ότι αυτοί που πάνε με 200 ξέρουν το αμάξι τους σε όλες τις ταχύτητεςΠου το είδες αυτό γραμμένο;
-
pavleouras
προς στιγμήν όπως σε διαβαζα νομιζα ότι το ειχα γραψει εγώ!
Το καλύτερο φίλε μου είναι επαρχιακός και ανηφόρα. Πάνε οι περισσότεροι και κολλάνε πίσε από την νταλικά που ανεβαίνει με 50. Βρίσκουν μία ελεύθερη ευθεία 100-150 μέτρα και βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα με 50 και 3000 στροφές. Που να ανεβάσει εκεί πέρα το έρημο. Θέλει 200 άλογα. Εγώ αφήνω 20-30 μέτρα από την νταλίκα και όταν βλέπω να έρχεται η ευθεία επιταχύνω. Μόλις έρθει η ευθεία, αν είναι άδειο βγαίνω, έχω πιάει ήδη 70 πχ και προσπέρναω αμέσως. Αν δεν είναι ελεύθερη η ευθεία κόβω και πάλι από την αρχή. Εννοείται ότι μόλις βγούμε στην εύθεια όλοι ξαφνικά μαθαίνουν πάλι να οδηγούν και πάνε εκεί που έχει όριο 80 με 140.
Και κάτι ακόμη καλύτερο. Στο Μαλιάκο πάω με 80. Όλοι με περνάνε 110-120, μόλις βγούμε στον αυτοκινητόδρομο τους περνάω τους περισσότερους με 130-140 γιατί στον αυτοκινητόδρομο συνεχίζουν να πηγαίνουν με 110! Καλό ε? Δηλαδή στο μαλιάκο και στον αυτοκινητόδρομο πάνε με την ίδια ταχύτητα. Αυτά βλέπω και τρελαίνομαι.ακριβώς χθες έλεγα αυτο σε κάτι φιλους μου!
ότι δε χρειαζεσαι εκατομύρια άλογα για να προσπερνάς 'ευκολα' και με ασφάλεια.
αφήνεις μερικά μέτρα από τον μπροστά σου πριν τη στροφή, πατάς λίγο περισσότερο γκάζι πριν από την έξοδο και τσουπ έχεις +10 χλμ/ω από τον μπροστινό σου. Και μετά όλα γίνονται πολυ πολύ ευκολότερα.
-
Και κάτι ακόμη καλύτερο. Στο Μαλιάκο πάω με 80. Όλοι με περνάνε 110-120, μόλις βγούμε στον αυτοκινητόδρομο τους περνάω τους περισσότερους με 130-140 γιατί στον αυτοκινητόδρομο συνεχίζουν να πηγαίνουν με 110! Καλό ε? Δηλαδή στο μαλιάκο και στον αυτοκινητόδρομο πάνε με την ίδια ταχύτητα. Αυτά βλέπω και τρελαίνομαι.+1
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
ακριβώς χθες έλεγα αυτο σε κάτι φιλους μου!
αφήνεις μερικά μέτρα από τον μπροστά σου πριν τη στροφή, πατάς λίγο περισσότερο γκάζι πριν από την έξοδο και τσουπ έχεις +10 χλμ/ω από τον μπροστινό σου. Και μετά όλα γίνονται πολυ πολύ ευκολότερα.
αυτο δε είναι προσπέραση, είναι επέλαση την αυγή με τον john waynne
Αρκεί να μην έχει 'ινδιάνους' στην έξοδο της στροφής που δεν θα έχεις ορατότητα, και το έργο γίνει ' αίμα στον πράσινο βάλτο'
-
ο κασελ προσπερασε η ακομα....???????
-
περιμενει τον αλλον μπροστα που περναει με 50,000001 αυτον που παει στη μεσαια με 50.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αλήθεια όλοι εσείς που δεν τρέχετε ποτέ αν τύχει κάτι και χρειαστεί να τρέξετε θα ξέρετε πως αντιδράει το αυτοκίνητό σας σε μεγάλες ταχύτητες;
Θα μπορείτε έστω να το ελέγξετε;;;Αυτό για παράδειγμα είναι ένα ποστ που θεωρεί ότι όσοι δεν τρέχουν δεν ξέρουν πως αντιδράει το αυτοκίνητό τους σε μεγάλες ταχύτητες. Επομένως όσοι τρέχουν ξέρουν και το αμάξι τους καλύτερα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Αρκεί να μην έχει 'ινδιάνους' στην έξοδο της στροφής που δεν θα έχεις ορατότητα, και το έργο γίνει ' αίμα στον πράσινο βάλτο'
Ενώ εσύ αν πηγαίνεις με 200, μετά την καμπή στην εθνική ξέρεις ότι δεν έχει γίνει κανένα ατύχημα. Επίσης αν πηγαίνεις με 140-160 στην αθηνών κορίνθου ξέρεις ότι μετά την στροφή δεν έρχεται και ο άλλος έτσι προσπερνώντας.
Και τέλος, αν έχεις αφήσει απόσταση από ένα φορτηγό σε μια ανηφόρα και αρχίζεις να πατάς πριν φτάσει η ευθεία, αν τελικά δεν είναι ελεύθερη είναι δύσκολο να φρενάρεις από 70-80...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
ναι απλά το 'αυτοί' πάει σε αυτούς που γράφουν εδώ τις μπειρίες τους, ενώ εσύ μιλάς για κάποιους που εσύ έχεις δει. [/b]
Και εσύ που το ξέρεις? Επειδή το λένε?Δηλαδή αν ρωτήσεις αυτούς που περιγράφω εγώ, θα παραδεχτούνε ότι δεν ξέρουν να οδηγούν?
-
Ενώ εσύ αν πηγαίνεις με 200, μετά την καμπή στην εθνική ξέρεις ότι δεν έχει γίνει κανένα ατύχημα. Επίσης αν πηγαίνεις με 140-160 στην αθηνών κορίνθου ξέρεις ότι μετά την στροφή δεν έρχεται και ο άλλος έτσι προσπερνώντας.
Και τέλος, αν έχεις αφήσει απόσταση από ένα φορτηγό σε μια ανηφόρα και αρχίζεις να πατάς πριν φτάσει η ευθεία, αν τελικά δεν είναι ελεύθερη είναι δύσκολο να φρενάρεις από 70-80...
φίλε δεν ήθελα αντιπαράθεση με σένα, ούτε να σε θίξω, απλά ήθελα να ελαφρύνω το κλιμα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
φίλε δεν ήθελα αντιπαράθεση με σένα, ούτε να σε θίξω, απλά ήθελα να ελαφρύνω το κλιμα.
Συγνωμή, ούτε εγώ ήθελα να σε θίξω, για την ακρίβεια κανέναν δεν θέλω να θίξω. Συγνώμη, στα παραπάνω που έγραψα βάλε και ένα
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς