-
-
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
@nasosΑλήθεια όλοι εσείς που δεν τρέχετε ποτέ αν τύχει κάτι και χρειαστεί να τρέξετε θα ξέρετε πως αντιδράει το αυτοκίνητό σας σε μεγάλες ταχύτητες;
Θα μπορείτε έστω να το ελέγξετε;;;Αυτό για παράδειγμα είναι ένα ποστ που θεωρεί ότι όσοι δεν τρέχουν δεν ξέρουν πως αντιδράει το αυτοκίνητό τους σε μεγάλες ταχύτητες. Επομένως όσοι τρέχουν ξέρουν και το αμάξι τους καλύτερα.
Αφού δεν τρέχεις ποτέ πως ξέρεις πως θα αντιδράσει; Το διάβασες στις οδηγίες;
Αμφιβάλλεις ότι ξέρω καλύτερα το αμάξι από ότι αν πήγαινα συνεχώς με 120; -
Angel!!!!
PS2
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αλήθεια όλοι εσείς που δεν τρέχετε ποτέ αν τύχει κάτι και χρειαστεί να τρέξετε θα ξέρετε πως αντιδράει το αυτοκίνητό σας σε μεγάλες ταχύτητες;
Θα μπορείτε έστω να το ελέγξετε;;;Αυτό για παράδειγμα είναι ένα ποστ που θεωρεί ότι όσοι δεν τρέχουν δεν ξέρουν πως αντιδράει το αυτοκίνητό τους σε μεγάλες ταχύτητες. Επομένως όσοι τρέχουν ξέρουν και το αμάξι τους καλύτερα.
Αμφιβάλλεις ότι ξέρω καλύτερα το αμάξι από ότι αν πήγαινα συνεχώς με 120;αν πουμε οτι αυτοι οντως δε τρεχουν και δε ξερουν καλα το αμαξι τους...εσυ πχ. που τρεχεις αν συμβει κατι τη στιγμη που εχεις 200αρισει τι πιστευεις οτι μπορεις να κανεις? εννοω με συμβατικα αυτοκινητα, οχι Φ1....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
pavleourasρε συ, αυτοι που περιγραφεις, απλα δεν εχουν καμια αισθηση του αυτοκινητου, της ταχυτητας, του που βρισκονται, τι οδηγανε κτλ κτλ...
το κακο ειναι οτι αυτοι ειναι πολλοι!
Πρέπει να τους βάλουμε ΚΑΙ σε άλλο τόπικ του forum.... ΖΩΑ-ΖΩΑ-ΖΩΑ.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εσυ πχ. που τρεχεις αν συμβει κατι τη στιγμη που εχεις 200αρισει τι πιστευεις οτι μπορεις να κανεις? εννοω με συμβατικα αυτοκινητα, οχι Φ1....Να πατήσεις φρένο ίσως;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
εσυ πχ. που τρεχεις αν συμβει κατι τη στιγμη που εχεις 200αρισει τι πιστευεις οτι μπορεις να κανεις? εννοω με συμβατικα αυτοκινητα, οχι Φ1....
Να πατήσεις φρένο ίσως;
αν κατι σκασει στο φτερο
τι ειναι μη ρωτησεις
ανθρωπος αν ειναι θα το πουνε στις ειδησεις..πιανω τα 200 σα να'μαι ο Αλεν Προστ
Μα που βρεθηκε μπροστα μου η καντινα με τα τοστ?Έντερα λουκάνικα ένα γύρο με διπλή
Χέρια πόδια στη γραμμή όλα κείτονται στη γη
Ξυπνάω από κώμα και κλαίει η Μάρθα Βούρτση
Δε θα ξαναβάλω ποτέ μου πια παπούτσι -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Αλήθεια όλοι εσείς που δεν τρέχετε ποτέ αν τύχει κάτι και χρειαστεί να τρέξετε θα ξέρετε πως αντιδράει το αυτοκίνητό σας σε μεγάλες ταχύτητες;
Αμφιβάλλεις ότι ξέρω καλύτερα το αμάξι από ότι αν πήγαινα συνεχώς με 120;αν πουμε οτι αυτοι οντως δε τρεχουν και δε ξερουν καλα το αμαξι τους...εσυ πχ. που τρεχεις αν συμβει κατι τη στιγμη που εχεις 200αρισει τι πιστευεις οτι μπορεις να κανεις? εννοω με συμβατικα αυτοκινητα, οχι Φ1....
Δεν διακοσαρίζω. Το ένα αμάξι που οδηγώ πάει μέχρι 185 και το άλλο μέχρι 170.
Αναλόγως τι θα συμβεί. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
εσυ πχ. που τρεχεις αν συμβει κατι τη στιγμη που εχεις 200αρισει τι πιστευεις οτι μπορεις να κανεις? εννοω με συμβατικα αυτοκινητα, οχι Φ1....
Να πατήσεις φρένο ίσως;
αν κατι σκασει στο φτερο
τι ειναι μη ρωτησεις
ανθρωπος αν ειναι θα το πουνε στις ειδησεις..πιανω τα 200 σα να'μαι ο Αλεν Προστ
Μα που βρεθηκε μπροστα μου η καντινα με τα τοστ?Έντερα λουκάνικα ένα γύρο με διπλή
Δε θα ξαναβάλω ποτέ μου πια παπούτσιΓεια σου ρε skye, με τα Ημισκούμπρια σου, την αστερόεσσα σου και τους NWA σου!!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
ακριβώς χθες έλεγα αυτο σε κάτι φιλους μου!
ότι δε χρειαζεσαι εκατομύρια άλογα για να προσπερνάς 'ευκολα' και με ασφάλεια.
αφήνεις μερικά μέτρα από τον μπροστά σου πριν τη στροφή, πατάς λίγο περισσότερο γκάζι πριν από την έξοδο και τσουπ έχεις +10 χλμ/ω από τον μπροστινό σου. Και μετά όλα γίνονται πολυ πολύ ευκολότερα.
αυτο δε είναι προσπέραση, είναι επέλαση την αυγή με τον john waynne
Αρκεί να μην έχει 'ινδιάνους' στην έξοδο της στροφής που δεν θα έχεις ορατότητα, και το έργο γίνει ' αίμα στον πράσινο βάλτο'
Ενώ εσύ αν πηγαίνεις με 200, μετά την καμπή στην εθνική ξέρεις ότι δεν έχει γίνει κανένα ατύχημα. Επίσης αν πηγαίνεις με 140-160 στην αθηνών κορίνθου ξέρεις ότι μετά την στροφή δεν έρχεται και ο άλλος έτσι προσπερνώντας.
Και τέλος, αν έχεις αφήσει απόσταση από ένα φορτηγό σε μια ανηφόρα και αρχίζεις να πατάς πριν φτάσει η ευθεία, αν τελικά δεν είναι ελεύθερη είναι δύσκολο να φρενάρεις από 70-80...
φίλε δεν ήθελα αντιπαράθεση με σένα, ούτε να σε θίξω, απλά ήθελα να ελαφρύνω το κλιμα.
βάρυνα κάποιο κρίμα εγώ;
ή γενικά το λες;
-
Επειδή κάποιοι γράφουν για σωστή 'ψυχολόγηση' των άλλων οδηγών μέσα από αστραπιαίο data gathering, για να δούμε πόσο είμαστε οι περισσότεροι στις μεγάλες ταχύτητες...
QUIZ
Έστω ότι πάτε με 200km/h κι ο μπροστινός σας με 120km/h, που σημαίνει ότι τον πλησιάζετε με σχετική ταχύτητα 22 μέτρα το δευτερόλεπτο.Έστω ότι το αυτοκίνητό σας είναι ικανό να δώσει μέγιστη πλευρική επιτάχυνση της τάξεως του 1g (10m/s^2) σε καλή άσφαλτο. Στην περίπτωση αυτή, η ελάχιστη μεταξύ σας απόσταση, μετά την οποία δεν προλαβαίνετε να τον αποφύγετε αν αλλάξει ξαφνικά πορεία, θα είναι περίπου 20μ (*)
Έστω επίσης ότι ο χρόνος αντίδρασης σας σε πιθανή στραβή είναι περιπου 0.5', που δίνει άλλα 10μ αναγκαίας απόστασης από το μπροστινό σας όχημα για να προλάβετε να αντιδράσετε εγκαίρως με 200km/h.
Ερώτηση: Μπορείτε/προλαβαίνετε, από 30μ απόσταση (όπου και θα λήξει η προθεσμία του 'data gathering' και μετά τα οποία αν γίνει η στραβή θα είναι πολύ αργά) ή περισσότερα (2 δευτερόλεπτα πριν τον πλησιάσετε στα 30μ θα τον έχετε στα 75μ) να δείτε αν αυτός που πλησιάζετε φοράει εξάτμιση, αν έχει σήμα γιατρού, αν μιλάει στο κινητό, αν ψάχνει σταθμό στο ραδιόφωνο, κλπ, για να τον 'ψυχολογήσετε' σωστά; Ας μην είναι και νύχτα. Τι στοιχεία νομίζετε ότι θα προλάβετε να πάρετε από τέτοιες αποστάσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και σε τι θα στηρίξετε την 'ψυχολόγηση' του προπορευόμενου;
(*)Ένας πρόχειρος υπολογισμός για αποφυγή εμποδίου με 22m/s (η ταχύτητα μας ως προς το εμποδιο) δίνει 14μ ελάχιστη απόσταση για ελιγμό 'πλάτους' 2μ , με 1g πλευρική επιτάχυνση. Όμως δεν έχουμε κατευθείαν μέγιστη πλευρική επιτάχυνση (καθώς το τιμόνι στρίβει σταδιακά) και θεωρώ το 20μ ως πιο λογικό νούμερο από το 14μ - εντελώς αυθαίρετα και χωρίς να έχω καθήσει να ολοκληρώσω για να υπολογίσω με μεγαλύτερη ακρίβεια.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Να πατήσεις φρένο ίσως;
αν κατι σκασει στο φτερο
τι ειναι μη ρωτησεις
Δε θα ξαναβάλω ποτέ μου πια παπούτσιΑκυρος!!!
ο τιτλος του κομματιου ειναι οδηγω και πινω.....
οσοι τρεχουν συνηδητοποιημενοι τουλαχιστον δεν πινουν .....
αφηνουν τους αλλους που πηγαινουν με 50 να πιουν.... -
Αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια εδώ και ΠΟΛΛΕΣ σελίδες. Το θέμα έχει εξαντληθεί, γι'αυτό και κλειδώνεται.
[moderator]
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς