-
Γεια χαρά σε όλους. Σκέφτομαι να βάλω στο Leon 1.6 αμορτισέρ Bilstein sport χωρίς να αντικαταστήσω τα ελατήρια. Στο site της Bilstein υπάρχουν 2 ειδών Bilstein sport, τα mono tube και τα twin tube. Ξέρει κανείς σε τι διαφέρουν μεταξύ τους σε θέματα σκληρότητας, προοδευτικότητας και γενικότερα συμπεριφοράς ;
Αν τα έχει δοκιμάσει κάποιος σε Seat, golf, Octavia, θα ήθελα εντυπώσεις (αν περιοριστήκαν οι κλίσεις, αν είναι πολύ κουραστικές κλπ)
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! -
Γεια χαρά σε όλους. Σκέφτομαι να βάλω στο Leon 1.6 αμορτισέρ Bilstein sport χωρίς να αντικαταστήσω τα ελατήρια. Στο site της Bilstein υπάρχουν 2 ειδών Bilstein sport, τα mono tube και τα twin tube. Ξέρει κανείς σε τι διαφέρουν μεταξύ τους σε θέματα σκληρότητας, προοδευτικότητας και γενικότερα συμπεριφοράς ;
Αν τα έχει δοκιμάσει κάποιος σε Seat, golf, Octavia, θα ήθελα εντυπώσεις (αν περιοριστήκαν οι κλίσεις, αν είναι πολύ κουραστικές κλπ)
Kαλύτερα να βάλεις τα απλά. Τα monotube είναι αρκετά σκληρότερα.
Εγώ στο Golf μου (IV) είχα βάλει τα απλά αλλά τα sprint και όχι τα sport. Όμως τότε (αν θυμάμαι καλά) δύο τύπους αμορτισέρ σαν αυτούς που περιγράφεις υπήρχαν μόνο για τα sprint (είναι για χαμήλωμα μέχρι 3 πόντους) και όχι για τα sport. Είσαι σίγουρος για αυτό που γράφεις? -
Εχθές σε Leon 1.4 φίλου μου βάλαμε ελατήρια-αμορτισέρ απο το Leon 1.8Τ. Τον περιμένω να γυρίσει απο ταξίδι να μου πεί εντυπώσεις.
-
Ναι meco ειμαι απόλυτα σίγουρος. Αν μπεις στο http://www.bilstein.de θα το δεις και μόνος σου. Σαν απλά εννοείς τα twin tube?
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εχθές σε Leon 1.4 φίλου μου βάλαμε ελατήρια-αμορτισέρ απο το Leon 1.8Τ. Τον περιμένω να γυρίσει απο ταξίδι να μου πεί εντυπώσεις.Και δεν πηγαίνει με τη μούρη στον αέρα το αυτοκίνητο; Το Leon 20VT έχει πολύ σκληρότερα ελατήρια εμπρός για να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο βάρος σε σχέση με τα ατμοσφαιρικά.
-
Τα ελατήρια ήταν κοντύτερα και σκληρότερα μπρός-πίσω. Παρόλα αυτά, το ύψος του αυτοκινήτου δεν άλλαξε.
Τα αμορτισέρ ήταν ολόιδια με τα εργοστασιακά (είχαν τους ίδιους κωδικούς). Κάνανε λάθος και μας δώσανε αμορτισέρ απο το απλό ή ολα τα Leon φοράνε τα ίδια?
Δέν έχω δεί τον φίλο μου απο τότε να μου πεί εντυπώσεις.
-
Ο κυριος λογος που οι αναρτησεις επιδοσεων ειναι monotube ειναι γιατι εχουν περισσοτερη χωρητικοτητα - καλυτερη ψυξη λαδιου αρα και χαμηλοτερες κατα κανονα μεγιστες θερμοκρασιες λαδιου-αζωτου που επηρεαζουν την αποδοση τους σε δυσκολες καταστασεις και φυσικα λιγοτερα και απλουστερα μερη με 'πλευστα' συνηθως διαφραγματα μεταξυ λαδιου αεριου!
Φυσικα εχουν και περισσοτερο χωρο για ροδελες η αλλα συστηματα ελεγχου της κυκλοφοριας του λαδιου δηλαδη δυνατοτητα ρυθμισης σκληροτητας αποσβεσης, επαναφορας κλπ -
Από τα παραπάνω φαίνεται να έχουν μόνο πλεονεκτήματα, οπότε γιατί δεν έχουν καταργηθεί τελείως τα twin tube?
Κάπου θα υπερτερούν κι αυτά τα καημένα, ίσως σε κάποιες χρήσεις ενώ σε κάποιες άλλες όχι.Μια προφανής απάντηση είναι ότι ίσως τα twin tube να είναι φθηνότερα στην κατασκευή, γι'αυτό να υπάρχουν ακόμη.
Αυτό όμως αναιρείται αφού μιλάς για 'λιγότερα και απλούστερα μέρη' αλλά μπορεί και να το διαπιστώσει κανείς στην πράξη βλέποντας την ελάχιστη διαφορά τιμής μεταξύ των 2 εκδόσεων της Bilstein. -
Ισα ισα που τα monotube παροτι εχουν πιο απλα μερη εχουν πολυ πιο ποιοτικα αρα και πιο ακριβα μερη και σιγουρα πιο χοντρα πιστονια δηλαδη ακαμψια - ενα ακομη πλεονεκτημα τους!
Συχνα δε ειναι και αντεστραμμενα σε σχεση με τα twin tube με οτι καλο αυτο συνεπαγεται (αλλα και αρκετα κακα οπως η αναγκη για καλυτερη στεγανοποιηση αφου τα υγρα ειναι στο πανω μερος δηλαδη παχυτερα, ποιοτικοτερα κουζινετα κλπ).
Διαφορά μεταξύ Bilstein twin tube και mono tube???