-
δημιουργουνται απο την θερμοκρασια.
γιαυτο οι χυτρες της κουζινας εχουν βαλβιδα για τα αερια -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
δημιουργουνται απο την θερμοκρασια.
γιαυτο οι χυτρες της κουζινας εχουν βαλβιδα για τα αεριαΟι χυτρες εχουν και αερα μεσα.
Αλλωστε το υγρο δεν βραζει στο κυκλωμα ψυξης. -
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Όταν ζεσταίνεται ο κινητήρας, ανεβαίνει η στάθμη του ψυκτικού υγρού του κινητήρα.
Αν έχει μέσα στο κύκλωμα της ψύξης αέρα, τότε φεύγει ο αέρας. Αν δεν έχει αέρα, τότε φεύγει ψυκτικό υγρό (πρός το δοχείο διαστολής - αλλιώς χάνεται στον δρόμο).
Όταν κρυώσει ο κινητήρας, η στάθμη του ψυκτικού υγρού πέφτει και επιστέφει ποσότητα από το δοχείο διαστολής. Αν δεν υπάρχει δοχείο διαστολής, γεμίζει με αέρα το κύκλωμα (ο οποίος αέρας θα βγει την επόμενη φορά που θα ζεσταθεί ο κινητήρας).
Η τάπα χρειάζεται μια ορισμένη πίεση για να αφήσει να φύγει ψυκτικό υγρό (ή αέρας). Όταν πέφτει η πίεση η τάπα δεν φέρνει καμία αντίσταση - δεν έχει ποτέ υποπίεση το κύκλωμα της ψύξης.
ΒΡΑΣΜΟΣ
Το ψυκτικό υγρό μπορεί να βράσει ακόμα κι όταν ο δείκτης θερμοκρασίας δεν είναι στο 100. Η κυλινδροκεφαλή είναι αρκετά πιο ζεστή από τον υπόλοιπο κινητήρα και μπορεί να βράζει τοπικά το υγρό ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΠΑ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ (τότε πετάγονται νερά έξω από την τάπα - όχι ατμός).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΗ τάπα χρειάζεται μια ορισμένη πίεση για να αφήσει να φύγει ψυκτικό υγρό (ή αέρας). Όταν πέφτει η πίεση η τάπα δεν φέρνει καμία αντίσταση - δεν έχει ποτέ υποπίεση το κύκλωμα της ψύξης.
Μπορεί αυτό το φαινόμενο να είνια υπαίτιο για την πτώση της στάθμης του ψυκτικού υγρού στο δοχείο υπερχύλισης σε αμάξια με χιλιόμετρα από 7.000 εώς 10.000 ;
-
Η απώλεια είναι επαναλαμβανόμενη; Αν συμπληρώσετε δηλαδή ξαναυπάρχει τακτικά απώλεια;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η τάπα χρειάζεται μια ορισμένη πίεση για να αφήσει να φύγει ψυκτικό υγρό (ή αέρας). Όταν πέφτει η πίεση η τάπα δεν φέρνει καμία αντίσταση - δεν έχει ποτέ υποπίεση το κύκλωμα της ψύξης.
Μπορεί αυτό το φαινόμενο να είνια υπαίτιο για την πτώση της στάθμης του ψυκτικού υγρού στο δοχείο υπερχύλισης σε αμάξια με χιλιόμετρα από 7.000 εώς 10.000 ;
Όχι.
Αν δεν έχει άλλη διαρροή το κύκλωμα, τότε χάνει το υδρολίπαντο κουζινέτο της αντλίας νερού. Είναι αποδεκτή αυτή η μικρή διαρροή και δεν σημαίνει βλάβη της αντλίας.
-
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οι θερμοκρασιες φενετε να αυξηθηκαν για καποιο λογο που δεν ξερω και αυτο ψαχνω...ο δηκτης του νερου ποτε δεν ξεπερναγε το μισο σε μερες με πολη ζεστη...και τωρα κανει ενα τακ μικρο και το ξεπερναει και μολις το ξεπερναει το μισο αναβει βεντιλατερ...
δε βγαζω ακρη ποτε δε μου αναβε το βεντιλατερ γιατι ποτε δεν ειχαν τρελη θερμοκρασια τα νερα τωρα κατι γινετε και ζεστενονται τα νερα πιο πολι,δεν εχω αλλαξει κατι στο αμαξι και ουτε αναβω το a/c εχω προβλημα με το αναπνευστικο (βηχας κτλ) μολις το αναβω...
ναι απο το θορυβο το ακουω που βουηζει στη δευτερη σκαλα...
επειδη εχω πουντο θα σου πω οτι και μενα το ιδιο κανει και ειδα οτι χανει νερα απο την τρομπα νερου,μολις συμπληρωσω νερο ολα δουλευουν ενταξει.
βαλε μπροστα την μηχανη και κοιτα μηπως χανει νερα.
εγω δε εχω απωλεια νερων...στο παγουρι του παραφλου η σταθμη ειναι παντα στο μαξ...
-
Έχω παρατηρήσει ότι με χαμηλής ποιότητας παραφλού (που χρησιμοποιούν ορισμένοι μηχανικοί) η στάθμη σταθεροποιείτε χαμηλότερα.
Αυτό το αποδίδω στο γεγονός ότι το υγρό βράζει νωρίτερα και έτσι γίνεται υπερχείλιση μεγαλύτερης ποσότητας του υγρού.
Όταν άρχισα να διαλύω μόνος μου κάνοντας το τουλάχιστον 33% η στάθμη σταθεροποιήθηκε αρκετά ψηλότερα.
Αυτές οι παρατηρήσεις είναι πριν από 10 χρόνια περίπου λογικά ισχύουν ακόμα. -
Εάν δακρύζει paraflu από την τάπα του δοχείου διαστολής τι συνεπάγεται ?
-
Ο χρήστης lazaros έγραψε:
Εάν δακρύζει paraflu από την τάπα του δοχείου διαστολής τι συνεπάγεται ?Μηπως εχει πολυ ποσοτητα,πανω απο το ΜΑΧ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εάν δακρύζει paraflu από την τάπα του δοχείου διαστολής τι συνεπάγεται ?
Μηπως εχει πολυ ποσοτητα,πανω απο το ΜΑΧ;
ή η ταπα εχει χαλασει.
-
είχε μεταξύ min και max τώρα κρύο είναι κάτω από το min και ζεστό στο min αλλά συνεχίζει να δακρύζει και μυρίζει κιόλας το paraflu όταν είναι ζεστή η μηχανή μάλλον λόγω του ότι οι σταγώνες πέφτουν πάνω στη μηχανή...οπότε ψάχνω για τάπα? εάν την σφραγίσω τελίως 'να μην έχει τρυπούλες (βαλβίδα) για την εξαέρωση?'τι μπορεί να πάθει?
-
Ο χρήστης lazaros έγραψε:
είχε μεταξύ min και max τώρα κρύο είναι κάτω από το min και ζεστό στο min αλλά συνεχίζει να δακρύζει και μυρίζει κιόλας το paraflu όταν είναι ζεστή η μηχανή μάλλον λόγω του ότι οι σταγώνες πέφτουν πάνω στη μηχανή...οπότε ψάχνω για τάπα? εάν την σφραγίσω τελίως 'να μην έχει τρυπούλες (βαλβίδα) για την εξαέρωση?'τι μπορεί να πάθει?Μην κανεις 'πατεντες',αγορασε μια καινουργια ταπα να τελειωνεις.
-
Και να ξεπλύνεις καλά το παραφλού από όπου έχει πέσει, δεν το θέλεις πουθενά, οξειδώνει...
EDIT: λέω βλακείες, το υγρό φρένων είναι το κακό που δεν θέλεις να πέσει εκτός....
-
ok ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και να ξεπλύνεις καλά το παραφλού από όπου έχει πέσει, δεν το θέλεις πουθενά, οξειδώνει...To paraflu oξειδώνει?
Ίσα-ίσα που προστατεύει το κύκλωμα από την οξείδωση -
Σωστος
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και να ξεπλύνεις καλά το παραφλού από όπου έχει πέσει, δεν το θέλεις πουθενά, οξειδώνει...
To paraflu oξειδώνει?
Ίσα-ίσα που προστατεύει το κύκλωμα από την οξείδωσηΤο υγρό φρένων ειναι που γαμ@ει την μπογια...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
To paraflu oξειδώνει?
Ίσα-ίσα που προστατεύει το κύκλωμα από την οξείδωσηΤο υγρό φρένων ειναι που γαμ@ει την μπογια...
Ουπς .... πατάτα
.... άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε όλοι σε τούτο το ντουνιααάαααάαααά!!
Παραφλού στο ψυγείο