-
Το λεπον, για να τελειωνουμε
@Χρηστος Λαππας.
το συγκεκριμενο ποστ μου ειχε απο κατω αλλα 1002 πραγματα που εξηγουσαν τι εννοουσα και τι εγραψα, αλλα εσυ φυσικα εγραψες μονο το σημειο οπου φαινομαι να ευχομαι να πεθανει καποιος, για να δημιουργησεις τις εντυπωσεις που θελεις. Και αναφεροταν σε συγκεκριμενο γεγονος, συγκεκριμενα στην αποσυρση της αδειας τελεσης ΝΟΜΙΜΟΥ αγωνα ντραγκστερ υστερα απο πιεση πολιτικου βυσματος καποιου κατοικου της περιοχης. Αστυνομος που απαγορευει νομιμο αγωνα (σαν τον οποιο ειχαν ηδη γινει 4-5 μεχρι τοτε) επειδη καποιος κολλητος του κατοικος της περιοχης δεν ηθελε φασαρια διπλα του, το λιγοτερο ειναι καραγκιοζακος.
παμε πιο γενικα τωρα
Η εικονα που εχω για την περιφημη και περηφανη (τρομαρα σας...) ΕΛ.ΑΣ ειναι διαμορφωμενη απο προσωπικες εμπειριες και παρε-δωσε με εκεινους, και μαλιστα πολλες φορες απο την μεσα μερια (εχω πει πολλες φορες οτι εχω φιλους αστυνομικους και μαθαινω τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πραγματα που δεν μαθαινονται πιο εξω). Η κληση που εφαγε ο enginekiller ηταν ΑΛΛΗ ΜΙΑ αποδειξη της γελοιοτητας τους και οχι αφορμη για να τα χωσω 'επειδη εχω κομπλεξ'.
Τα περιστατικα που σας εγραψα συνεβησαν σε διαστημα 10 ημερων. Ή τα παραπανω καραγκιοζιλικια ειναι ο κανονας και η πλειοψηφια των τροχομπατσακιων εχουν αυτα τα χαλια, η κατα καποια διαβολικη συνομοσια του συμπαντος 'εμεις' πεφτουμε παντα στους ελαχιστους κατα την γνωμη σας στραβους.
Παρε και ενα φρεσκο απο προχτες που το ειχα ξεχασει, δυο περιπολικα παραταγμενα στην Πειραιως να εχουν πιασει κουβεντουλα μεταξυ τους, και μαζι και τις δυο λωριδες και να πηγαινουν με 20. Απο πισω τρελλη κινηση για να κανουν οι ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ την κουβεντουλα τους, και οταν εγω τελικα τους προσπερασα σε ενα σημειο που ανοιγει ο δρομος και αποκτα 3η λωριδα (καπου στο Γκαζι), φαρος σειρηνα και τσαμπουκας επειδη ΤΟΛΜΗΣΑ να μην περιμενω απο πισω τους...
Αν τωρα εσεις νομιζετε οτι τα μπινελικια τα χωνω επειδη εχω καποιο προβλημα και οχι επειδη βλεπω τα χαλια τους καθε μερα, τι να σας πω, εγω μιλαω με περιστατικα και επιχειρηματα για να στηριξω αυτα που λεω. Εγω παντως δεν απαιτησα να συμμεριζεστε τις αποψεις μου, αλλα οχι και να προσπαθειτε να με βγαλετε τρελο και οτι αυτα που βλεπω καθε μερα ειναι 'ελαχιστες εξαιρεσεις' και 'οι 90 στις 100 κλησεις ειναι σωστες', οπως το ανεκδοτο που εγραψε ο kasel
'απειροελαχιστες' οι αδικιες? Κοιτα, δεν ξερω που ζεις και καθε ποτε κυκλοφορεις στον δρομο, αλλα σου ειπα ελα καμμια βολτα μαζι μου να ανοιξουν τα ματακια σου. Και που'σαι, εγω (και κανεις απο 'εμας') δεν την εχει πει σε μπατσο επειδη εγραψε καποιον που εκανε κοντρα. Το προβλημα μας ειναι με τις κουτοπονηρες κλησεις που κανενα αλλο σκοπο δεν εξυπηρετουν εκτος απο το ταμειο του κρατους.
Πχ κληση για οριο ταχυτητας που δεν ειναι σε θεση να γνωριζουν οι οδηγοι οτι υπαρχει γιατι η πινακιδα ειναι σε λαθος θεση, ΠΡΙΝ την εισοδο των αυτοκινητων στον αυτοκινητοδρομο.
Θες αλλο παραδειγμα? Αυτοκινητοδρομος, οριο 90 με πινακιδα που εχει πεσει απο τρακαρισμα και φυσικα δεν υπαρχει πια, και τα καραγκιοζοτροχομπατσακια να γραφουν αβερτα για μηνες οσους κανουν το αυτονοητο και πηγαινουν με 120 στον αυτοκινητοδρομο. Και φυσικα φροντιζουν να γραφουν ολους με πλασματικη κληση για +20 χαω και οχι για την πραγματικη τους ταχυτητα (που μπορει να παιζει στα 120-140 για εναν λογικο ΜΕΣΟ οδηγο που ΔΕΝ τρεχει) που ειναι 33 ευρω και δεν θα την κυνηγησει δικαστικα, ωστε ολοι να πληρωνουν γιατι καλυτερο το 10χ33 απο το 2χ150...Και μετα να σου κορδωνονται σαν γυφτικο σκερπανι οτι σου εκαναν και χαρη που δεν σε εγραψαν για τα 120...
ΑΙΝΤΕ ΖΩΑ ΟΡΘΙΑ με τα μπλε αποκριατικα κουστουμια, και αιντε και μερικοι εδω μεσα που τολματε να με κρινετε χωρις να με ξερετε ως απυθμενο μλκ που τα χωνει επειδη δεν τον αφηνουν να κανει οτι γουσταρει. ΔΕΝ τα χωνω για αυτο παιδακια, ουτε εχω την απαιτηση να ειμαι υπερανω. Εχω την απαιτηση να ειναι ανθρωποι, να εχουν λογικη και να με σεβονται γιατι ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το κανουν. Τελος.
ΥΓ Σταματηστε να θεωρειτε οτι οταν μιλαμε για τροχομπατσακια, μιλαμε και για αστυνομικους αμεσης δρασης. Καμμια σχεση, αλλο οι μεν αλλο οι δε.
-
Tότε φίλε kacey είσαι πολύ άτυχος. Γιατί εγώ οδηγώ σχεδόν 10 χρόνια και τα τραγελαφικά που περιγράφεις δεν τα έχω συναντήσει...
Και δεν το λέω ειρωνικά το παραπάνω. Απλά μου κάνει εντύπωση... Τι να πω, ίσως δεν κυκλοφορώ αρκετά..
Στο θέμα συμπεριφορά είμαι μαζί σου... Αλλά το να σε γράφει ηλιθιωδώς γιατί αυτές τις εντολές έχει και αυτές πρέπει να υπακούσει είναι άλλου παπά ευαγγέλιοΥΓ : Μην παίρνεις ειρωνικό ύφος έναντι των άλλων. Χάνεις το δίκιο σου
-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
Tότε φίλε kacey είσαι πολύ άτυχος. Γιατί εγώ οδηγώ σχεδόν 10 χρόνια και τα τραγελαφικά που περιγράφεις δεν τα έχω συναντήσει...
Και δεν το λέω ειρωνικά το παραπάνω. Απλά μου κάνει εντύπωση... Τι να πω, ίσως δεν κυκλοφορώ αρκετά..
Στο θέμα συμπεριφορά είμαι μαζί σου... Αλλά το να σε γράφει ηλιθιωδώς γιατί αυτές τις εντολές έχει και αυτές πρέπει να υπακούσει είναι άλλου παπά ευαγγέλιοΥΓ : Μην παίρνεις ειρωνικό ύφος έναντι των άλλων. Χάνεις το δίκιο σου
εξαρτάται και που συχνάζεις
-
tony78
Δεν είναι άτυχος. Μάλλον εσύ-ευτυχώς- είσαι η εξαίρεση.
Τα έχουν/με συναντήσει οι 9 στους 10 αυτά που περιγράφει. -
Ειρωνικα μονο εναντι οσων κανουν το ιδιο σε εμενα.
Και ξαναλεω, αφου δεν τα εχεις δει, ασε με εμενα που τα βλεπω συνεχεια να τα χωνω. Αλλα μην μου λες οτι 'ειμαι ατυχος'. Ειναι στατιστικα αδυνατον να ειναι ελαχιστοι οι κακοι τροχαιοι και εγω να ειμαι τοσο γκαντεμης που να πεφτω παντα σε αυτους.
Εδω να σημειωσω οτι οι κλησεις μου ειναι οι εξης:
2 ταχυτητα, η μια στην εθνικη με την αστρονομικη ταχυτητα των 130 στην ευθεια του Αιγιου βραδυ καθημερινης (στην ΕΟ κινουνταν εγω και τα κουνουπια...) και μια στις 3 τα ξημερωματα στην Συγγρου (κινουνταν εγω και οι πουτ!#$@νες...)
1 για επιδειξη (εκανα drift challenge μονος μου σε αδειο παρκινγκ και ξαφνικα 'ημουν επικινδυνος', αλλα και εκει δεν ειπα τιποτα).
Αυτο για να μην λετε οτι τα λεω απο κακια και επειδη με εχουν ξεσκισει στις κλησεις. Δεν τα χωνω για αυτα για τα οποια με γραφουν (γιατι δεν με εχουν γραψει πανω απο αυτες τις 3 φορες) αλλα για αυτα που βλεπω συνεχεια μπροστα μου. Τα παραδειγματα στο προπροηγουμενο ποστ μου καθως και στο προηγουμενο ειναι 100% αληθινα που εχω δει με τα ματακια μου.
ΥΓ Το να σε γραφει ηλιθιωδως για πραγματα που και ο ιδιος ξερει οτι δεν στεκουν/ειναι γελοια επειδη εχει τετοιες εντολες, κανει καραγκιοζη και εκεινον και τον διοικητη του. Ενας απο τους φιλους μου μπατσους εφαγε δυσμενη μεταθεση επειδη δεν δεχοταν να γραφει για τετοιες παραβασεις. Και την εφαγε οταν τον καρφωσε στον διοικητη του οτι δεν ακολουθει τις διαταγες για γελοιες κλησεις, γνωστος του τον οποιο ειδε ο φιλος-μπατσος να κανει μλκιες μεσα στο Ναυπλιο και του πηγε την κληση στο σπιτι...Αυτος ειναι σωστος τροχονομος.
-
kacey κόντρες κάνεις σε δημόσιους δρόμους;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
εξαρτάται και που συχνάζεις
Κοιτα, εκει που συχναζω ειναι παντα οι ιδιοι και γνωστοι 5-10 καραγκιοζηδεςμε τους οποιους δεν ασχολουμαι πια, εγω μιλαω για ενα ΕΥΡΥ φασμα 'οργανων', εντος και εκτος πολεως (για να μην πουμε την αντιμετωπιση των 'ξενων' στην επαρχια), και οπως ειπα αμα μαθαινατε και απο μεσα τι γινεται και τι αστερια κυκλοφορουν...
ΥΓ Ρε παιδια, προσπαθω να σας πεισω οτι αμα δωσεις εξουσια στον ελληνα τοτε κατα κανονα γινεται το χειροτερο ζωον? Αν ειναι δυνατον, δεν το καταλαβαινετε μονοι σας? Τοσο περιεργα ειναι αυτα που λεω?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
εξαρτάται και που συχνάζειςΕμ, λογικό είναι.
Αν τα πίνεις στα καφεμπάρ της Τρούμπας και σε σταματήσουν για εξακρίβωση, έχεις 30% πιθανότητες να σου μιλήσουν στον ενικό, να γκαρίξουν και να σε πάρουν σηκωτό για το τμήμα. Αν κόβεις βόλτες στο Πασαλιμάνι, οι πιθανότητες πέφτουν στο 5% και αν είσαι μέσα στο Ζάππειο μάλλον είσαι στο -οο. -
οχι ρε Μανο, σιγα μη δε μου μιλησουν σωστα επειδη δε πινω καφε στη πολιτεια!!
τους πηρε ο διαολος αν....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οχι ρε Μανο, σιγα μη δε μου μιλησουν σωστα επειδη δε πινω καφε στη πολιτεια!!τους πηρε ο διαολος αν....
Στην πολιτεία δεν έχει αστυνομικούς!
Τώρα όμως που το λες, είδα να έχουν σταματήσει στην Φιλοθέη ένα Golf..
-
lkaaarrrr...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...Αλλα μην μου λες οτι 'ειμαι ατυχος'...Τρόπος του λέγειν...
Το να σε γραφει ηλιθιωδως για πραγματα που και ο ιδιος ξερει οτι δεν στεκουν/ειναι γελοια επειδη εχει τετοιες εντολες, κανει καραγκιοζη και εκεινον και τον διοικητη του. Ενας απο τους φιλους μου μπατσους εφαγε δυσμενη μεταθεση επειδη δεν δεχοταν να γραφει για τετοιες παραβασεις. Και την εφαγε οταν τον καρφωσε στον διοικητη του οτι δεν ακολουθει τις διαταγες για γελοιες κλησεις, γνωστος του τον οποιο ειδε ο φιλος-μπατσος να κανει μλκιες μεσα στο Ναυπλιο και του πηγε την κληση στο σπιτι...Αυτος ειναι σωστος τροχονομος.
Σωστός, σωστότατος... Αλλά οι περισσότεροι δεν το βλέπουν έτσι και προκειμένου να αποφύγουν δυσμενείς μεταθέσεις, απλά υπακούουν στις εντολές (βλακωδώς ή όχι)
ΥΓ : Στον Στρατό να δεις τι έχουν να δουν τα μάτια σου και να ακούσουν τα αυτιά σου. Άσχετο αλλά κολλάει με ηλιθιώδη συμπεριφορά και βλακώδεις αποφάσεις
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κοιτα, εκει που συχναζω ειναι παντα οι ιδιοι και γνωστοι 5-10 καραγκιοζηδεςμε τους οποιους δεν ασχολουμαι πια, εγω μιλαω για ενα ΕΥΡΥ φασμα 'οργανων', εντος και εκτος πολεως (για να μην πουμε την αντιμετωπιση των 'ξενων' στην επαρχια), και οπως ειπα αμα μαθαινατε και απο μεσα τι γινεται και τι αστερια κυκλοφορουν...ΥΓ Ρε παιδια, προσπαθω να σας πεισω οτι αμα δωσεις εξουσια στον ελληνα τοτε κατα κανονα γινεται το χειροτερο ζωον? Αν ειναι δυνατον, δεν το καταλαβαινετε μονοι σας? Τοσο περιεργα ειναι αυτα που λεω?
κι εγώ αρκετά βράδυα έχω πάει από βλάχικα χωρίς να έχω καμία όρεξη, αντί να περάσω από λιμανάκια, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρω ούτε κανένα ζώο να ρθει από απέναντι, ούτε κανένα στρουμφάκι να με σταματήσει.
Αυτοί είναι 5-10 ίδιοι και γνωστοί, αυτοί που περνάνε είναι διαφορετικοί κάθε φορά;
-
^ηρθε και ο γνωστος-αγνωστος, εμπαθης+εγκαθετος τωρα, και συμπληρωθηκε το παζλ..
οκ...
μετα απ'αυτα παω για γαλατακι και υπνο -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
οχι ρε Μανο, σιγα μη δε μου μιλησουν σωστα επειδη δε πινω καφε στη πολιτεια!!
τους πηρε ο διαολος αν....
**Στην πολιτεία δεν έχει αστυνομικούς! **
Τώρα όμως που το λες, είδα να έχουν σταματήσει στην Φιλοθέη ένα Golf..
Ρε συ, κοιτα να δεις! Την τελευταια φορα που ειχα παει κατα κει για καφε, περιμενα εξω απο το best friends μαζι με αλλους 2 τους υπολοιπους της παρεας. σκαει περιπολικο της αμεσης δρασης, σταματαει μπροστα μας και ρωταει:
'Μας καλεσαν απο το μαγαζι για καποια ενοχλητικα ατομα, μπας και ξερετε τιποτα'?
Ρε, μπας και εχει τιποτα η φατσα μου και τους τραβαω πανω μου? Μερικοι απο εδω μεσα με εχετε δει στην φιλανθρωπικη του TFRC, εχω κανα βλακομπατσομαγνητη πανω μου?
...και μετα απο 3 λεπτα μπαινει S2000 διπλωμενο και σκαει στο παρκαρισμενο του φιλου μου. Το ΙΔΙΟ περιπολικο που οταν τους πηραν τηλ 'απο το μαγαζι' 'για ενοχλητικα ατομα' ηρθαν σε 6(!)λεπτα, εκανε ακριβως 2,5 ωρες με το ρολοι να ξαναερθει οταν τους πηραμε εμεις για το τρακαρισμα. Και μετα μου λετε γιατι τους λεω καραγκιοζηδες...
-
Για να πω την αλήθεια δεν διάβασα όλα τα post ... αλλά θα πω και εγώ ένα περιστατικό για γέλια και για κλάματα ... (το είχα ξαναγράψει παλιότερα! )
Πριν μερικά χρόνια, γύρναγα (Παρασκευή) απο διακοπές στην Λευκάδα, και έξω από το Αγρίνιο, στην Εθνική ένα τρακτέρ πήγαινε με 20χλμ/ώρα και το μποτιλιάρισμα ήταν περίπου 30 αυτοκίνητα.
Σιγά-σιγά πέρναγαν όλοι και ήρθε και η σειρά μου. Μα έλα που εγώ δεν μπορούσα να το περάσω εύκολα αφού το αυτοκίνητο που είχα ήταν ένα απλό πλην τίμιο Yugo 900cc (φτωχοέλληνας ) με επιδόσεις χελώνας και φορτωμένο πράγματα.
Ως φυσικό, ξεκίνησαν όλοι τα κορναρίσματα. Κάποια στιγμή, το πήρα απόφαση, το έσκισα το αυτοκινητάκι και πέρασα. Από πίσω μου κολλημένος ένα παληκάρι με ένα χιλιάρι Corsa.Mόλις περάσαμε το τρακτέρ, πίσω από ένα δέντρο ήταν ένας τροχονόμος και (μάλλον) με ασύρματο ειδοποίησε τον συνάδελφο και στα 20 μέτρα μας σταμάτησαν ...
Ως φυσικό το μποτιλιάρισμα έιχε μεγαλώσει. Μόλις σταματήσαμε πέρασε από δίπλα και το τρακτέρ με το μποτιλιάρισμα.
Το αποτέλεσμα? Επειδή δεν μπορούσε να μας γράψει για υπερβολική ταχύτητα, (το Yugo ) τελικά μας έγραψε ότι πατήσαμε την διαχωριστική λωρίδα ... Την ίδια στιγμή κάποια τρελά αυτοκίνητα (BMW, Mercedes κλπ...) έκαναν το ίδιο πράγμα και έτρεχαν πάνω από 120χιλ/ώρα και ρώτησα γιατί αυτούς δεν τους γράφεις και μου απαντά ότι αυτοί τρέχουν πολύ και δεν τους προλαβαίνει!Τέλος πάντων! Το θέμα είναι ότι οι τύποι εκεί γράφουν, για να πάρουν πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να τις πάρεις από την τοπική Μεταφορών της Νομαρχίας την επόμενη μέρα ή μετά το Σαββατοκύριακο οπότε σου 'προτείνουν' και ένα καλό ξενοδοχείο στο κέντρο του Αγρινίου για να μείνεις ... τουλάχιστον ένα βράδι ή ένα τριήμερο όπως έκατσε σε εμένα!
Αυτό που με χάλασε πολύ ήταν όταν άκουσα το φοβερό από τον μουστάκια τροχονόμο: *Δεν καταλαβαίνω γιατί πάτε όλοι στην Λευκάδα και κανείς δεν έρχεται στο Αγρίνιο για διακοπές??? Τώρα που θα μείνετε Αγρίνιο θα δείτε ότι και εδώ είναι ωραία και έχουμε και ωραία ξενοδοχεία! *
Για να γλυτώσω τις πινακίδες αναγκάστηκα να ξεφτιλιστώ και να αρχίσω να γλύφω ώστε να με λυπηθεί καλοκαιριάτικα.
Τελικά στο τέλος μου 'έκανε' και χάρη που δεν μου πήρε τις πινακίδες ... και μου έκοψε μόνο κλήση για επικίνδυνη οδήγηση και παραβίαση της λωρίδας κυκλοφορίας. Φυσικά πουθενά λόγος για τρακτέρ.Παραλίγο να γίνω φονιάς ...
Η άποψη μου για τους τροχονόμους και την αστυνομία?
Αφήστε το καλύτερα ...
Και ας λέει ο καθένας ότι θέλει ... -
ο καθενας εχει τους δικους του λογους ωστε να θεωρει τους τροχονομους καραγκιοζηδες.σε ενα κρατος οπου σε ολους τους δημοσιους τομεις υπαρχει αδικια,λογικο ειναι να μην αποτελει η αστυνομια εξαιρεση.
αλλα επιμενω οτι οι κλησεις στη συντριπτικη πλειοψηφεια ειναι δικαιολογημενες.εχω δεκαδες γνωστους που εχουν φαει κληση και σχεδον σε κανεναν δεν ηταν η κληση αδικαιολογητη.ειπα σχεδον.
εφοσων υπαρχει μια νομοθεσια τοτε εχει δικαιωμα να σε γραψει.
σε μια δημοκρατια δεν μπορει να υπαρχει παντα απολυτη δικαιοσυνη.σε καθε τομεα θα συναντησουμε ατομα που θα μας βγαλουν εξω απο τα ρουχα μας.η αληθεια ειναι ομως οτι αν οδηγουμε συμφωνα με τους κανονες του ΚΟΚ,τοτε οι πιθανοτητες να μας γραψουν ειναι παρα πολυ λιγες εως ανυπαρκτες. -
Χαχαχαχα! εσύ ήσουν;
-
-
Αντε ρε!
Επειδη το ψαχνω ακομα το θεμα ο διοικητης αλλης τροχαιας διαφωνει με το οριο που μου ειπαν στο συγκεκριμενο σημειο και μου λενε οτι ειναι 120... Να δουμε τι θα γινει στο τελος!Θα ηθελα αν καποιος περασει απο εκει να μου πει:
1)Σε ποιο χιλιομετρο αρχιζει ο αυτοκινητοδρομος
2)περιπου ποσο πριν απο τον αυτοκινητοδρομο ειναι η τελευταια πινακιδα που λεει για οριο το 100
2)αν εχει αλλη πινακιδα απο τη στιγμη που θα μπεις στον αυτοκινητοδρομο και μετα που να λεει 100 μεχρι την πρωτη γεφυρα που περναει απο πανω (που ερχονται απο τριπολη) που με σταματησαν και μεχρι μετα τον ισθμο που λεει επιτελους 120.Θα μου κανατε χαρη αν καποιος το θυμοταν να μου πει.
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!