-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν έχεις ερώτημα μεταξύ χειροκίνητου και PDK, οπωσδήποτε PDK.γιατι ρε ψηλε;
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
Μια απο τις σκέψεις μου είναι εαν θα πρεπει να είναι αυτόματη η όχι, αλλά βλεπω οτι πολλοί προτείνουν pdk, και μάλλον θα έχουν δίκιο. Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει κάποιο μοντέλο της εταιρείας με το συγκεκριμένο κιβώτιο.
Προσωπικά προτίμησα χειροκίνητο από pdk λόγω χρήσης (τέταρτο αυτοκίνητο) αλλά από τη στιγμή που λες για καθημερινή χρήση νομίζω ότι πρέπει να πας για pdk ειδικά αν μπλέκεις σε κίνηση.
Πόσο μάλλον αν έχεις και πιο hardcore αυτοκίνητα για πίσταΘα προσπαθήσω να κάνω ενα τεστ ντραιβ την πισωκίνητη και την 4, και να τις συγκρινω με την f-type s της τζάγκουαρ, μιας και έρχονται στην ίδια τιμή.
Ο καλύτερος τρόπος να καταλήξεις
Υγ. Αν μπορείς να ανεβάσεις το budget , δες και την turbo!
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
D-jet ναι ενδιαφερομαι για την 991, σχετικά με το ποσο θα μείνει το αμάξι στην κατοχή μου θα έλεγα γύρω στα 2 χρονια , με τα έξοδα να επιβαρύνουν την εταιρεία για την οποία εργαζομαι, μιας και θα είναι leasing, και δεν θα είναι το μονο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιώ.....
Σε αυτή την περίπτωση πάρε το higher spec 911 δρόμου που μπορείς να πάρεις αφού ούτως ή άλλως η διαφορά στο προτοφόλι σου θα είναι μικρή. Turbo ή 4S με έμφαση στον εξοπλισμό άνεσης αφού υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα για την πίστα...
Μια απο τις σκέψεις μου είναι εαν θα πρεπει να είναι αυτόματη η όχι, αλλά βλεπω οτι πολλοί προτείνουν pdk, και μάλλον θα έχουν δίκιο. Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει κάποιο μοντέλο της εταιρείας με το συγκεκριμένο κιβώτιο.
Θα προσπαθήσω να κάνω ενα τεστ ντραιβ την πισωκίνητη και την 4, και να τις συγκρινω με την f-type s της τζάγκουαρ, μιας και έρχονται στην ίδια τιμή.
Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση για το pdk. Αν σου αρέσουν τα αυτόματα ( ή δυσκολεύεσαι ή φοβάσαι, βρε αδερφε ένα αυτοκίνητο 500 ίππων, λογικό είναι!) τότε μην κάνεις δεύτερη σκέψη. Αν πάλι είσαι παραδοσιακός, σίγουρα δε θα χάσεις και με το μάνιουαλ. Προσωπικά θα επελέγα PDK στις κορυφαίες εκδόσεις που αγοράζει κανείς καινουργιο αυτοκίνητο και μάνιουαλ στα φτηνότερα μοντέλα, ειδικά ως μτχ (λόγω κόστους).
Με ένα απλό τεστ ντράιβ μέσα στην πόλη, πάντως, δύσκολα θα καταλάβεις την πραγματική διαφορά μεταξύ του 4κίνητου από το πισωκίνητο.Αν υπάρχουν ήδη καλά (και πίστας, κιόλας!) αυτοκίνητα (... δεν τολμώ να ρωτήσω τι), μήπως να κοίταζες και μια οκτακύλινδρη SL Mercedes? Είναι πολύ καλύτερη για κάθε μέρα από οποιαδήποτε 911, ειδικά όταν έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο αβαντάζ της δεύτερης (που σαφώς είναι η οδήγηση στην πίστα). Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε δύο χρόνια δε θα προλάβεις να τη βαρεθείς!
Το ζήτημα του δικτύου σε έχει απασχολήσει εκεί που βρίσκεσαι; -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν έχεις ερώτημα μεταξύ χειροκίνητου και PDK, οπωσδήποτε PDK.Ο λογος που προσανατολίζονται περισσότερο σε αυτόματο είναι η απίστευτη κινηση, που έχει αρκετές φορες. Επίσης τα τελευταια 2 χρόνια οδηγώ μονο αυτοματα, και ομολογώ οτι με έχουν βολεψει παρα πολύ
Προσωπικά προτίμησα χειροκίνητο από pdk λόγω χρήσης (τέταρτο αυτοκίνητο) αλλά από τη στιγμή που λες για καθημερινή χρήση νομίζω ότι πρέπει να πας για pdk ειδικά αν μπλέκεις σε κίνηση.
Πόσο μάλλον αν έχεις και πιο hardcore αυτοκίνητα για πίσταΘα προσπαθήσω να κάνω ενα τεστ ντραιβ την πισωκίνητη και την 4, και να τις συγκρινω με την f-type s της τζάγκουαρ, μιας και έρχονται στην ίδια τιμή.
Ο καλύτερος τρόπος να καταλήξεις
Υγ. Αν μπορείς να ανεβάσεις το budget , δες και την turbo!
Δεν θα ήθελα να προκαλεσω την τύχη μου και τελικά μείνω με το smart, η τουρμπο είναι περίπου 70κ περισσότερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προσφορά που μου εγινε για ενα αμάξι της κατηγορίας ακόμα και της απλης 911. Ίσως στο μέλλον εαν αγοράσω δικο μου αυτοκίνητο, εξάλλου η τούρμπο ειναι
D-jet ναι ενδιαφερομαι για την 991, σχετικά με το ποσο θα μείνει το αμάξι στην κατοχή μου θα έλεγα γύρω στα 2 χρονια , με τα έξοδα να επιβαρύνουν την εταιρεία για την οποία εργαζομαι, μιας και θα είναι leasing, και δεν θα είναι το μονο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιώ.....
Σε αυτή την περίπτωση πάρε το higher spec 911 δρόμου που μπορείς να πάρεις αφού ούτως ή άλλως η διαφορά στο προτοφόλι σου θα είναι μικρή. Turbo ή 4S με έμφαση στον εξοπλισμό άνεσης αφού υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα για την πίστα...
Θα προσπαθήσω να κάνω ενα τεστ ντραιβ την πισωκίνητη και την 4, και να τις συγκρινω με την f-type s της τζάγκουαρ, μιας και έρχονται στην ίδια τιμή.
Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση για το pdk. Αν σου αρέσουν τα αυτόματα ( ή δυσκολεύεσαι ή φοβάσαι, βρε αδερφε ένα αυτοκίνητο 500 ίππων, λογικό είναι!) τότε μην κάνεις δεύτερη σκέψη. Αν πάλι είσαι παραδοσιακός, σίγουρα δε θα χάσεις και με το μάνιουαλ. Προσωπικά θα επελέγα PDK στις κορυφαίες εκδόσεις που αγοράζει κανείς καινουργιο αυτοκίνητο και μάνιουαλ στα φτηνότερα μοντέλα, ειδικά ως μτχ (λόγω κόστους).
Με ένα απλό τεστ ντράιβ μέσα στην πόλη, πάντως, δύσκολα θα καταλάβεις την πραγματική διαφορά μεταξύ του 4κίνητου από το πισωκίνητο.Αν υπάρχουν ήδη καλά (και πίστας, κιόλας!) αυτοκίνητα (... δεν τολμώ να ρωτήσω τι), μήπως να κοίταζες και μια οκτακύλινδρη SL Mercedes? Είναι πολύ καλύτερη για κάθε μέρα από οποιαδήποτε 911, ειδικά όταν έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο αβαντάζ της δεύτερης (που σαφώς είναι η οδήγηση στην πίστα). Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε δύο χρόνια δε θα προλάβεις να τη βαρεθείς!
Το ζήτημα του δικτύου σε έχει απασχολήσει εκεί που βρίσκεσαι;Πιο ταπεινής προέλευσης κατασκευές D-jet για πίστα, ας είναι καλά οι Αμερικανοί με τα σουστοφυλλα τους
Για την πρότασή σου για SL, πρεπει να πω οτι είναι φανταστικό αμαξι , ειδικα το AMG που είχα δει. Αλλά θεωρώ οτι Κάτι τέτοιο θα μου ταίριαζε καλυτερα σε 20 χρόνια απο τώρα (καθαρά υποκειμενική άποψη αυτό). Στα 30 μου προτιμώ κατι που να δείχνει πιο σπορ (ξανά υποκειμενικό θέμα), και εαν θα πήγαινα για κάτι σε Μερσέντες μαλλον η επιλογή μου θα ηταν η c coupe amg.
Για το δίκτυο που ρωτησες, εαν θυμάμαι καλά υπαρχουν 3 αντιπροσωπείες Πόρσε στο Χιούστον, οποτε μόνο πρόβλημα δεν θα είναι. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το ζήτημα του δικτύου σε έχει απασχολήσει εκεί που βρίσκεσαι;O D-Jet τα είπε όλα, αγαπητέ pano_ag. Ποιος ο λόγος για 911 αν όχι για πίστα;
Η 911 στην πίστα, και δη με PDK (το οποίο βρίσκει επίσης τη δικαίωσή του στην πίστα, και ΟΧΙ στην πόλη) είναι ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.
Σέβομαι τα γούστα του καθενός μας, σέβομαι και τα σουστόφυλλα, αλλά αν μιλάμε για πίστα και όχι για drift car / muscle car, η 911 έχει μόνο αντίπαλο την Cayman και τις Lotus, ως προς απόλαυση σωστής οδήγησης.
Σίγουρα, ντριφτάμαξο η 911 δεν είναι, ως τραγικά δύσκολη αν δε σε λένε Βάλτερ, Μίκα, Γιούχα, Τίμο, Τόμμι, Κίμι κλπ
Αν πάλι τη θες απλώς ως φετίχ (απολύτως σεβαστό) πάρε μια καλή αρχαία (ο D-Jet μπορεί να σου γράφει εξειδικευμένες συμβουλές κάθε μέρα επί μήνες)
Αν θες ένα πολυτελές, δυνατό και όμορφο αμάξι για καθημερινή χρήση, τότε δυνατές Μερκ, Μπεμβέ και Τζαγκ κάνουν μια χαρά (με κιβώτια πραγματικά αυτόματα όμως, ήτοι με μετατροπέα ροπής).
Το PDK καθιστά σαφές εξ αρχής ότι ΔΕΝ είναι κλασικό αυτόματο, ότι ΔΕΝ γουστάρει σταμάτα-ξεκίνα και δη σε ανηφόρες, η δε Πόρσε σου λέει ρητώς να ΜΗ κρατάς το αυτοκίνητο με το κιβώτιο, αλλά Νεκρό και χειρόφρενο. Εγώ πάντα στα φανάρια, ακόμα και στο ίσωμα (επειδή είμαι και μουρλός και ψείρας και αγαπώ τα σίδερα) βάζω πάντα Νεκρό, το μεταχειρίζομαι σα χειροκίνητο, από σεβασμό και αγάπη.Αν το επιτρέπουν τα επαγγελματο - οικονομοτεχνικά σχήματα της ζωής σου (όλοι είμαστε μπλεγμένοι με τέτοια), κάνε delete on your present fleet (να και η ομοιοκαταληξία ), και πάρε κάτι έστω πολυτελές και versatile για καθημερινό, καθώς και μία όσο πιο σπορ 911 μπορείς για πίστα.
Ψάξε, αφού οι κλιματικές συνθήκες σου το επιτρέπουν, για φρέσκια μτχ έστω 991 GT3, με εργοστασιακή εγγύηση. Είναι αλλού. Τη χωρίζει, από μία απλή Καρρέρα, η απόσταση μεταξύ της Μόνικα Μπελούτσι και της μελαχρινούλας του Sex and the City.
My 2 cents. -
Για δυο χρονια κατοχης, δεν το συζητω. Θα παρεις αυτο που σου αρεσει εσενα φιλε . Αυτο που σου κανει κλικ .
Και πορσε εννοειται pdk . Δες το και αν δεν σου κανει, κανεις το ονειρο σου πραγματικοτητα και σε δυο χρονια, παιρνεις κατι αλλο.
Αν και η σωστη μεταβαση σε πορσε, γινεται συνηθως απο bmw.. Που η μεταβαση σε bmw γινεται απο mercedes....
Θα ημουν μαζι σου για c class coupe AMG, η για νεα m4. Μηπως να περιμενεις λιγο? παρουσιαζονται μαζι η με διαφορα μερικων εβδομαδων τον ιανουαριο νομιζω -
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Αν και η σωστη μεταβαση σε πορσε, γινεται συνηθως απο bmw.. Που η μεταβαση σε bmw γινεται απο mercedes....
-
-
Αφού πληρώνει άλλος γιατί οχι mclaren 12c? (εκτός και αν θές πίσω θέσεις)
-
Αν και ποτε δεν μαρεσαν τα τζιπ/suv αμαξια, μια βδομαδα στη γερμανια οδηγουσα μια cayenne s φουλ εξτρα
Το αμαξακι ηταν super απο ολες τις αποψεις,χλιδα μεσα με ολα τα κομφορ ( αεραναρτηση,καμερα οπισθεν,και γενικα για να μην γραφω ειχε ολα τα εξτρα που εχει ο καταλογος της Porsche.
Βεβαια η μεση καταναλωση εντος πολης ηταν 20lt/100km αλλα χαλαλι,μια βδομαδα συμβιωσης μαζι της μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις -
Ο χρήστης heras έγραψε:
+1 , πραγματικα ομως!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@panos_agΑφού πληρώνει άλλος γιατί οχι mclaren 12c? (εκτός και αν θές πίσω θέσεις)
Δεν πρεπει να ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
+1 , πραγματικα ομως!
Καλη η γνωμη σας αλλα ΔΕΝ πιανεται...
Οκ απο τον heras τη δεχομαι τη γνωμη γιατι ειναι γνησιο μελος 4Τ. Εσυ Κικιζα εισαι η kikizopedia η ιδια, δεν πιανεσαι με τιποτα.
Η mc laren που κολλαει ρε παιδια? η εταιρειες πληρωνουν μεχρι καποιο budget . Δεν σου λενε δειξε μου ποιο αμαξι θες και θα στο παρω.
-
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
+1 , πραγματικα ομως!
Καλη η γνωμη σας αλλα ΔΕΝ πιανεται...
Οκ απο τον heras τη δεχομαι τη γνωμη γιατι ειναι γνησιο μελος 4Τ. Εσυ Κικιζα εισαι η kikizopedia η ιδια, δεν πιανεσαι με τιποτα.
.
...για αλλη μια φορα η επιχειρηματολογια σου σπαει κοκκαλα...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
To καλύτερο από δύο κόσμους:
Guidare sulle strade italiane con una macchina tedesca!Eπίσης, guidare sulle strade Grecae, con una macchina tedesca, σε 30 ani που θα βρεθούν λεφτά να ξαναστρωθεί το Ιτέα-Ναύπακτος με κάτι παραπλήσιο με άσφαλτο, και η 997 GTS θα έχει καταστεί macchina classica (αλλά και το Coyot παντελώς κουλό πλέον, λόγω γήρατος - ή και σιτιζόμενο σε γηροκομείο, με τα λεφτά της αναγκαστικώς έως τότε πουληθείσης GTS)
Ακόμη και ο Μπράλος, φέτος, δεν ήταν ίδιο οδόστρωμα με πέρυσι που διακοσαρίσαμε... Δεν ενέπνεε, και υπενθυμίζω ότι η υδραυλική ΤΙΜΟΝΑΡΑ της 997 μεταφέρει στις παλάμες σου και την παραμικρή ρυτίδα του οδοστρώματος... -
-
http://singervehicledesign.com/gallery/ ... rettyPhoto
δεν υπαρχει (και δε προκειται να υπαρξει) κλασσικοτερο σχημα απο αυτο της 911...
η Singer btw εχει ξεφυγει οκ....
-
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Ωραίο ήχο έχει και θα έλεγα πως είναι και αρκετά όμορφη.
Καλλλή είναι, αλλά σαν τη Χαλλλκιδική (την 911 δηλαδή) δεν είναι - (για να θυμηθούμε το ανέκδοτο με τους Θεσσαλονικείς στον Παράδεισο)
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Ωραίο ήχο έχει και θα έλεγα πως είναι και αρκετά όμορφη.
Ωραίος ήχος αλλά από εμφάνιση
Porsche Forum