-
Πολυ σωστα αυτα, ομως ετσι καταληγει καποιος με την κριση εδω αλλα και μελλοντικα οτι δεν μπορει να εχει αυτο το χομπυ πλεον οχι στην καθημερινοτητα βεβαια αλλα ουτε και για τα Σ/Κ πρεπει να υπαρχουν λυσεις... ομως στην αγγλια συντηρουν απιστευτα αυτοκινητα και νομιζω οτι ειναι θεμα κουλτουρας να υπαρχουν μηχανικοι που θα ασχολουνται τιμια με τα παλια χωρις να πρεπει να βγαζεις μαυρα για να τα συντηρησεις.. οταν δε 'υπαρξει' αγορα θα φτιαξουν και καποιοι ανταλλακτικα που χρειαζονται .. φρεσκα που θα εχουν και αυτα μια ζωη μπροστα τους.. θελει χερια να πιανουν τα θεματα αλλα να μην σε γδυνουν.. Υπαρχει κατι τετοιο στην αγορα??
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Στις σελίδες 213-214 του βιβλιαρίου που σου έδωσαν πρέπει να γράφει τη διαδικασία και με το σκιτζίδικο τρόπο, χωρίς δυναμόκλειδο, αν βρεθείς στην ανάγκη. Δεν είναι απλό παξιμάδι, έχει κλίμακα επάνω για να βάλεις το σημάδι σου και να υπολογίσεις ΠΕΡΙΠΟΥ τη ροπή που βάζεις.
Την άλλη φορά που θα πας στο μαγαζί να απαιτήσεις να σου εξηγήσουν ακριβώς τη διαδικασία emergency. Αν είναι νύχτα, καλό μου Coyot, τι θα κάνεις; Θα κάτσεις να σε φάνε τα τσακάλια μέχρι να έρθει η οδική; (φτηνό χιούμορ)Αυτό που βλέπω μανίκι είναι να καταφέρεις να βγάλεις και να βάλεις τη ζάντα χωρίς να σακατέψεις τους δίσκους.
Τέτοια ακούω, πάντως και αγχώνομαι με τα καινούργια: Αεραναρτήσεις, πλαστικές πολλαπλές και πορσελάνινα φρένα... Φαντάζομαι ότι κανείς δε θα σε ενημέρωνε στην έκθεση για το που πας να πέσεις ή θα σου έλεγε πως είναι 'αγωνιστικό'.
Πολλή ταλαιπωρία και κυρίως με μικρό ή χωρίς αντίκρισμα.Προφανώς, αν σε πιάσει λάστιχο, δεν αλλάζεις τροχό επί τόπου, αφού δεν υπάρχει εφεδρικός. Υπάρχει και το κιτ προσωρινού μπαλώματος, αλλά μόνη πραγματική λύση είναι η οδική βοήθεια. Το έχω πάθει νύχτα, πίσα σκοτάδι, ερχόμενος από Βέλγιο, στα βουνά μεταξύ Σκοπίων και Βέλες
Το ροπόκλειδο θα προοριζόταν μόνον για το βουλκανιζατέρ. Το πόσα βουλκανιζατέρ στην επικράτεια διαθέτουν 235/35-19 Ν-rated σε στοκ (καθώς και 305/30-19) καλύτερα άσ' το. Αρκεί να σου πω ότι, έχοντας καταλήξει Θεσ/νίκη με την σκοπιανή ΕΛΠΑ (ειδοποιηθείσα μέσω Πόρσε Γερμανίας), δεν υπήρχε άμεσα το λάστιχο σε ολόκληρη Σαλονίκη. Εγώ γύρισα με το τραίνο, και το αμάξι με νταλίκα...Κατά τα λοιπά, ευτυχώς έχει ατσάλινους και όχι κεραμικούς δίσκους.
Και σκεπτόμενος όπως και εσύ, το πήρα ως μτχ 4 μηνών εταιρικό Jahreswagen (+αφορολόγητο στην περίπτωσή μου), άρα περίπου 35% κάτω από την αρχική τιμή του στη Γερμανία. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Προφανώς, αν σε πιάσει λάστιχο, δεν αλλάζεις τροχό επί τόπου, αφού δεν υπάρχει εφεδρικός. Υπάρχει και το κιτ προσωρινού μπαλώματος, αλλά μόνη πραγματική λύση είναι η οδική βοήθεια.
Καλά, ειδικά με τα κεραμικά δεν είναι και πολύ σοφή ιδέα να το σηκώσεις μονόπαντα, ούτως ή άλλως (λογικά δεν έχεις ούτε γρύλο... αν θυμάμαι καλά στις 997 σου δίνουν ένα τρομπάκι, δύο κλειδάκια για να βγάζεις τη βαλβίδα και ένα liquid sealant το οποίο στο 90% των ζημιών δεν κάνει δουλειά και σου κάνει και σκατά τη ζάντα απο μέσα).
Στις περισσότερες περιπτώσεις με ένα φούσκωμα μπορεί να σου κρατήσει για λίγη ώρα μέχρι να πας σε ένα τοπικό βουλκανιζατέρ, όπου ακόμα και αν δεν έχουν στοκ καινούργιο το λάστιχο_ _ που θέλεις μπορούν πιθανώς να σου μπαλώσουν το δικό σου. Κατα τη γνώμη μου καλό είναι να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις και ακόμα και αν δεν έχεις το απαιτούμενο δυναμόκλειδο να μπορείς να πεις στον άλλο πως να κάνει το emergency procedure για να σου σφίξει προσωρινά τη ζάντα μέχρι να πας (ήρεμα) το επόμενο πρωί στον επίσημο λαστιχά σου για έλεγχο αποφεύγοντας έτσι πολλή ταλαιπωρία.
Πολυ σωστα αυτα, ομως ετσι καταληγει καποιος με την κριση εδω αλλα και μελλοντικα οτι δεν μπορει να εχει αυτο το χομπυ πλεον οχι στην καθημερινοτητα βεβαια αλλα ουτε και για τα Σ/Κ πρεπει να υπαρχουν λυσεις... ομως στην αγγλια συντηρουν απιστευτα αυτοκινητα και νομιζω οτι ειναι θεμα κουλτουρας να υπαρχουν μηχανικοι που θα ασχολουνται τιμια με τα παλια χωρις να πρεπει να βγαζεις μαυρα για να τα συντηρησεις..
Δυστυχώς είναι αλήθεια αυτό που γράφεις στην αρχή. Στην πράξη για αυτό ακριβώς και η ερασιτεχνική ενασχόληση (αγωνιστική και μη) με τα ιστορικά θεωρείται ο απλούστερος και φθηνότερος δρόμος.
Είναι απείρως πιο εύκολο, αν υπάρχουν τα κατάλληλα ανταλλακτικά και σε μια πολιτισμένη χώρα πάντοτε, να κρατήσεις στο δρόμο ένα αυτοκίνητο 30-40 ετών γενικά μιλάμε παρά ένα αυτοκίνητο 20ετίας. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την πολυπλοκότητα του θέματος όπως λένε όσοι δεν καταλαβαίνουν την απλούστατη τεχνολογία που κουβαλάει ένα αυτοκίνητο αυτής της εποχής (το can για τον μπαρμπασαλαμάστρα είναι κβαντομηχανική βέβαια) αλλά με το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται πλέον με τέτοιον τρόπο ώστε να γλιτώνεις σημαντικό κατασκευαστικό κόστος και να είναι ανακυκλώσιμα αλλά με δυσάρεστη συνέπεια τον περιορισμένο κύκλο ζωής τους.Του αδερφού μου, για παράδειγμα, του έσπασε η πλαστική βάση από το MAF (ο σένσορας_μηχανικός_ δούλευε μια χαρά) στο golfIII 1.8 που είχε και του ζήτησαν 500 δολλάρια μόνο για το ανταλλακτικό (φυσικά μονοκόματο με τη μισή εισαγωγή) ή το 1/2 της αξίας του αυτοκινήτου! Δεν είναι ούτε πολύπλοκο να το αλλάξει, ούτε κακής ποιότητας, ούτε έφταιγε ο τρόπος που οδηγά ο αδερφός μου - απλά μετά από 15 χρόνια είχε γεράσει πλέον. Βάλε με το μυαλό σου τι θα σήμαινε κάτι αντίστοιχο για ένα boxster 2.5 από αυτά που λιγουρεύεται ο κόσμος με 10χιλιάρικα στις αγγελίες.
οταν δε 'υπαρξει' αγορα θα φτιαξουν και καποιοι ανταλλακτικα που χρειαζονται .. φρεσκα που θα εχουν και αυτα μια ζωη μπροστα τους.. θελει χερια να πιανουν τα θεματα αλλα να μην σε γδυνουν.. Υπαρχει κατι τετοιο στην αγορα??
Στην Ελλάδα κατηγορηματικά όχι. Υπάρχουν μάστορες που γνωρίζουν κάποια από τα παλιά, σαφώς (κυρίως πιο κοινά αυτοκίνητα όμως... πχ MB ή Jaguar θα βρείς, Lancia που να ξέρει να σου συντηρήσει σωστά Flaminia 3c από δύσκολο εως αδύνατο), αλλά συνήθως παίρνουν πολύ ψηλά τον αμανέ και θεωρούν ότι τα χρήματα που δίνεις στο χόμπυ σου είναι χρήματα που σου περισσεύουν και πρέπει να σε ελαφρύνουν από αυτά. Αντίστοιχα, βέβαια, υπάρχουν και ιδιοκτήτες που αν τους πεις ότι η εργατοώρα που κάνει 25 ευρώ είναι και φτηνή νομίζουν ότι είσαι απατεώνας.
Φυσικά, στην πατρίδα δεν προκειται ποτέ να γίνει κάτι γενικευμένα γιατι δεν υπάρχει και το απαιτούμενο κοινό: Στα ζόρια όλοι κοιτάζουν πως θα το ξεφορτωθούν το καλό τους ιστορικό αλλά και στις καλές ημέρες θα το αντάλλαζαν ευχαρίστως με ένα αντίστοιχο σύγχρονο αν δεν είχε τεκμήρια, τέλη και τα ρέστα. Δεν υπάρχει η σχετική κουλτούρα.-
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Στις περισσότερες περιπτώσεις με ένα φούσκωμα μπορεί να σου κρατήσει για λίγη ώρα μέχρι να πας σε ένα τοπικό βουλκανιζατέρ, όπου ακόμα και αν δεν έχουν στοκ καινούργιο το λάστιχο_ _ που θέλεις μπορούν πιθανώς να σου μπαλώσουν το δικό σου.
Όπου εκεί ,στο τοπικό βουλκανιζατέρ,θα σε πιάσει εσένα και ολο σου το σόι λόξυγκας απο το του λαστιχά που θα προσπαθεί να ξεμοντάρει/μοντάρει την 19αρα
-
-
oh my god....
-
Purity or not, η 997 μετά από δυόμιση χρόνια (εκ των οποίων το ενάμιση σε ελληνικούς δρόμους, είναι η αλήθεια) ΤΡΙΖΕΙ (τριγμοί από τα καθίσματα). Εννοείται ότι, ούτως ή άλλως, το πολύ μειωμένο βάρος της -σε σχέση με τα γερμανικά πρήμιουμ λιμουζινοειδή- επιτάσσει να κλείνουν οι πόρτες όχι με το μερσεντικό και αουντικό 'γκδουπ', αλλά με 'τανγκ'.
Κυρίως τρίιζει κρύα, μέσα στην πόλη. Αν ζεσταθούν όλα, έως ότου να βγεις έξω, δεν ξανακούς τίποτα (ίσως και λόγω σπορ εξάτμισης)
Αλλά κι αυτή (η και καλά σπορ εξάτμιση) τι να πει, μπροστά στης GT3 (οποιασδήποτε)! -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
...Το 914 δεν κάνει κιχ και ας έχει να βγει πόσα χρόνια από τη φωλιά του.
Αλλά από την άλλη δεν έχει και πολλά πράγματα που να μπορούν να τρίξουν. Το ταμπλώ είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο που ντύνεται με τρία κομμάτια (όπως και το 911 και τα περισσότερα της εποχής του) από αφρώδες υλικό επενδεδυμένο με ένα είδος πλαστικού βινυλίου. Οι δε λιγοστοί διακόπτες, όπως και τα όργανα, είναι διάσπαρτοι στο ταμπλώ και πιάνουν απευθείας στο μεταλλικό πλαίσιό του. Οι μόνοι τριγμοί που μπορεί να ακούσεις είναι αν δεν έχεις λιπάνει τη σκεπή που μπορεί να τρίξει στις ασφάλειες (αντίστοιχα και στο targa 911) γιατί, όπως και να το κάνεις, έχει και πλαίσιο λάστιχο! Τα καθίσματα, που λες, το μεν του οδηγού είναι μονοκόματο με την πλάτη του όπως τα μπάκετ (ρυθμίζεται μπρος-πίσω και κλίση) το δε του συνοδηγού είναι καναπές (κολλημένο πίσω χωρίς την παραμικρή δυνατότητα ρύθμισης- μαζί σου έδιναν και ένα επενδεδυμένο με μοκέτα σκαμνάκι με βέλκρο κάτω για να ακουμπάει τα πόδια του ο δυστυχής συνοδηγός αν είναι κοντός ), επομένως και πάλι δεν έχει τι να τρίξει...Μηχανικά, ωστόσο, είναι συμφωνία ήχων και παραφωνιών... και φυσικά, ανάποδα από το καινούργιο, η πραγματική φασαρία ξεκινά μετά από κάποια χιλιόμετρα, μόλις ζεσταθούν οι λαστιχένιες βάσεις και υγροποιηθούν τα γράσσα.
-
H ομορφότερη 911 των τελευταίων 2 δεκαετιών:
http://vimeo.com/6397247
Οι τιμές τους ήδη είναι παραπάνω από την πρώτη αγορά! -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Purity or not, η 997 μετά από δυόμιση χρόνια (εκ των οποίων το ενάμιση σε ελληνικούς δρόμους, είναι η αλήθεια) ΤΡΙΖΕΙ (τριγμοί από τα καθίσματα). Εννοείται ότι, ούτως ή άλλως, το πολύ μειωμένο βάρος της -σε σχέση με τα γερμανικά πρήμιουμ λιμουζινοειδή- επιτάσσει να κλείνουν οι πόρτες όχι με το μερσεντικό και αουντικό 'γκδουπ', αλλά με 'τανγκ'.
Κυρίως τρίιζει κρύα, μέσα στην πόλη. Αν ζεσταθούν όλα, έως ότου να βγεις έξω, δεν ξανακούς τίποτα (ίσως και λόγω σπορ εξάτμισης)
Αλλά κι αυτή (η και καλά σπορ εξάτμιση) τι να πει, μπροστά στης GT3 (οποιασδήποτε)!Προσωπική εμπειρία από Cayman μετά από 70000 στην Ελλάδα και χρήση σαν καθημερινό αυτοκίνητο στην Αθήνα, δεν έτριζε καθόλου.
Επίσης δεν είχε παρουσιάσει απολύτως κανένα πρόβλημα μέχρι να πωληθεί σε αυτά τα χιλιόμετρα. -
Και στο Ζ4 τρίζουν τα καθίσματα.Νομίζω ότι σε όλα τα σπορ αυτοκίνητα τρίζουν-συντονίζουν τα καθίσματα,ψιλοακούς κάτι ελατήρια,και το κακό είναι ότι εάν σου μπει μια φορά στο μυαλό συνεχώς τα ακούς.
-
Ο χρήστης Bill Z4 έγραψε:
Και στο Ζ4 τρίζουν τα καθίσματα.Νομίζω ότι σε όλα τα σπορ αυτοκίνητα τρίζουν-συντονίζουν τα καθίσματα,ψιλοακούς κάτι ελατήρια,και το κακό είναι ότι εάν σου μπει μια φορά στο μυαλό συνεχώς τα ακούς.Σε 911 30ετίας με 200Κ χλμ πάντως δεν ακούγεται τίποτα, όπως και σε SL (από παγόδα μέχρι R129, τουλάχιστον, που είχα τη χαρά της προσωπικής εμπειρίας).
Κατά τη γνώμη μου οι τριγμοί είναι το λιγότερο και καθαρά θέμα συνήθειας. Με ενοχλούν και εμένα αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Τα πλαστικά σκευρώνουν και τα αφρώδη υλικά πέφτουν. Όταν έχεις χιλιάδες διακόπτες παραδιακόπτες ρελεδάκια και καλωδιάκια, ε, μοιραία κάτι θα τρίξει. Σημασία έχει να είναι στο σύνολο αξιόπιστο το αυτοκίνητο και για το 997.2 δε νομίζω ότι έχει ακουστεί μέχρι στιγμής τίποτα σοβαρό.
-
Ο χρήστης Bill Z4 έγραψε:
Και στο Ζ4 τρίζουν τα καθίσματα.Νομίζω ότι σε όλα τα σπορ αυτοκίνητα τρίζουν-συντονίζουν τα καθίσματα,ψιλοακούς κάτι ελατήρια,και το κακό είναι ότι εάν σου μπει μια φορά στο μυαλό συνεχώς τα ακούς.δεν εχω τετοιο θεμα και ειμαι στα 99200 miles.
μοναδικη ετσι παραφωνια (το οποιο ηταν εις γνωση μου και υπηρχε απο τοτε που την αγορασα) ειναι το part 5 στην εικονα, το οποιο οταν πηγαινω πανω απο 60-70 μιλια ακουγεται να ''φυσαει''. Δεν μπαινει αερας ή νερο απλα τα εχει παιξει το λαστιχο και εχω παραμελησει να παω να το αλλαξουν ( το πηρα αποφαση να το κανω αυτο το σαββατοκυριακο )
επισης πριν απο 2 μερες δε μπορουσα να ανοιξω το καπω διοτι το συρματοσχοινο χρειαζεται σφιξιμο
-
Cayman s 4μιση χρόνια (έχει όμως μόνο 20000χλμ) δεν έχει ακουστεί ΠΟΤΕ τίποτα.
@κογιοτ αμάξι ενάμιση τόνο δεν το λες για κανένα λόγο με 'πολύ μειωμένο βάρος-σε σχέση με τα γερμανικά πρήμιουμ λιμουζινοειδή- '
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μετά από έναν ανελέητο βομβαρδισμό σεντονιών, νομίζω ότι χρειάζεται λίγο αγνό, ανόθευτό, συμμετοχικό μπανιστήρι.Χωρίς σχόλια χεράδων, επεξηγήσεις και τεχνικές αναλύσεις.
Πολύ ωραία! Πεντακάθαρη. Κούκλα
Aναφέρω οτι είδα στο Κολωνάκι παρκαρισμένη τη μαύρη κάμπριο Τούρμπο 997 με κίτρινο δερμάτινο εσωτερικό (και κίτρινες δαγκάνες) της κας Βακαλάου!
για το εσωτερικό
[spoiler=:2dgxbrp1]Thanks dim, θα το κοιτάξω (δεν ξέρω τι παίζει με το γράσσο - μήπως πρόκειται απλώς για γερμανική τρομοκρατία και δεν χρειάζεται ΚΑΘΕ φορά που βγάζεις / βάζεις τροχό).
σιγουρα δεν χρειαζεται καθε φορα που βγαζεις τροχο,ειδικα εαν ειναι σε κοντινα διαστηματα.Εαν βρεις τις προδιαγραφες του γρασσου της Πορσε θα το βρουμε στο εμποριο.
Πσστ για ειδικά γράσσα, λάδια κλπ κλπ
εεεεδώ
http://www.le-greece.gr/
και τέλος[/spoiler:2dgxbrp1].δεν ξερουμε τι προδιαγραφες θελει η Πορσε σε αυτο το γρασσο της.Το βρηκα σε καστρολ και ειναι φθηνο.
Είναι ίδιο με το γράσο που βάζουν στους ιδιοκτήτες όταν πάνε να πληρώσουν το σέρβις;
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Cayman s 4μιση χρόνια (έχει όμως μόνο 20000χλμ) δεν έχει ακουστεί ΠΟΤΕ τίποτα.Καλησπέρα. Μπορείς όταν βρεις χρόνο να γράψεις μερικά πράγματα για το αυτοκίνητο σου? Όταν το αγόρασες ήσουν ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα ή πήγες αποκλειστικά για Cayman S?
Θα ήθελα επίσης τη γνώμη σου για τις μικρές Cayman, είτε 2.7, είτε 2.9 facelift αν και εφόσον έχεις εμπειρία από κάποια.
Danke. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Είδα τη Δευτέρα μια στο Λονδίνο από κοντά.
Εντάξει...
Για μένα η πιο όμορφη Porsche!
Την έχουν πάρει στο νοσοκομείο 2 επιμελητές μου. Ο ένας κάμπριο, ο άλλος όχι... Και οι 2 είναι όμορφες... Η πρώτη πόρσε των τελευταίων ετών που είναι όμορφη... Η προηγούμενη έχανε πολύ στα φώτα πίσω...
Με το μισθό τους την πήραν ή με φακελάκια;
-
Και η επόμενη στάση για τον συνοδηγό, εκεί παραδίπλα σε μια μάντρα μτχ να πάρει ένα Yaris ή ένα Accent!
-
-
γνωριζει κάποιος, αν η 987 boxster , συγκεκριμένα 10/2005, εχει ιμάντες ή καδένα?
τι ειναι τα κλασσικά προβληματα που παρουσιάζουν αυτα τα μοντέλα? αν παρουσιαζουν κάποια κλασσικά κουσουρια. (Χειροκινητο κιβωτιο- 5αρι).
Porsche Forum