-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αρα γιατι λεγονται μονο οι 2.7?
Όπως σου εξηγησα ο χαρακτηρισμός 'G- series' προέρχεται από το αντίστοιχο 'Programm' που λένε και οι Γερμανοί για κάθε χρονιά (και τυπικά αρχίζει κάθε Αύγουστο) μέχρι το 1979. **G-series είναι τα μοντέλα του 1974 και μόνο *(απλά τυπικά λέμε όλες τις 2.7 G γιατί άντε να τις ξεχωρίσεις αν δεν έχεις πλαίσιο_είναι και κάτι που βολεύει με τους παλιούς 10ψήφιους κωδικούς_ ενώ κανονικά δεν είναι ούτε αυτό σωστό μιας και οι 2.7 είναι G, H και Ι Series από το '74 ωσ το '76 αντίστοιχα).
'Αν σου αρέσουν οι λεπτομέρειες, στα καινούργια 17ψήφια πλαίσια δεν υπάρχουν οι σειρές Ι και Ο γιατί τα μπλέκεις στον αριθμό πλαισίου με το 1 και το 0 αντίστοιχα!
...εισαι σιγουρος?, γιατι σε δελτιο τυπου της Porsche, το γραφει ξεκαθαρα:
'Ten years after its premiere, the engineers at Porsche gave the 911 its first thorough makeover. The G model was produced from 1973 to 1989, longer than any other 911 generation.'
-
Τι να σου πω... μπορεί να είναι και έτσι... την 2.0, 2.2 και 2.4 πως τη λέει, δηλαδή;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Τι να σου πω... μπορεί να είναι και έτσι... την 2.0, 2.2 και 2.4 πως τη λέει, δηλαδή;Tις τοποθετουν στην πρωτη γενια:
'The generations
The First 911 (1963) - Birth of a Legend
As the successor to the Porsche 356, the 911 won the hearts of sports car enthusiasts from the outset. The prototype was first unveiled at the Frankfurt IAA Motor Show in 1963 as the 901, and renamed the 911 for its market launch in 1964. Its air-cooled six-cylinder boxer engine delivered 130 hp, giving it an impressive top speed of 131 mph. If you wanted to take things a little slower, starting in 1965 you could also opt for the four-cylinder Porsche 912. In 1966 Porsche presented the 160 hp 911 S, which was the first to feature forged alloy wheels from Fuchs. The 911 Targa, with its distinctive stainless steel roll bar, made its debut in late 1966 as the world's first ever safety cabriolet. The semiautomatic Sportomatic four-speed transmission joined the lineup in 1967. With the 911T of the same year, and the later E and S variants, Porsche became the first German manufacturer to comply with strict US exhaust emission control regulations. The Porsche 911 became more and more powerful as displacement increased, initially to 2.2 liters (1969) and later to 2.4 (1971). The 911 Carrera RS 2.7 of 1972 with 210 hp engine and weighing less than 1000 kg remains the epitome of a dream car to this day. Its characteristic “ducktail” was the world's first rear spoiler on a production vehicle.'
Ειναι στο Link που εβαλα ακριβως απο πανω, και προερχεται απο την επισημη ιστοσελιδα της Porsche.
-
Αν και τώρα που το βλέπω, λέει 'G model', που προσωπικά πρώτη φορά το ακούω...μήπως θέλει να πει ο ποιητής για τα μοντέλα με τις 'φυσούνες' και δεν ξέρει πως να το πει; Ξέρεις τι άλλο μου κάνει εντύπωση; ΜΥ1973 είναι η 2.4 και όχι η 2.7...αν το παει καθαρά ημερολογιακά τότε το ΄89 είχαμε την 964 και όχι την 3.2!
Νομίζω ότι είναι πολύ 'δημοσιογραφικό' το κειμενάκι και λιγότερο ¨ιστορικό¨...Τι να σου πω, πάντως. Μπορεί να αποφάσισαν να τα ονομάσουν έτσι τώρα και να κάνω λάθος. Εδώ εφευρέσανε 100 χρόνια audi, εκεί θα κολλήσουμε;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αν και τώρα που το βλέπω, λέει 'G model', που προσωπικά πρώτη φορά το ακούω...μήπως θέλει να πει ο ποιητής για τα μοντέλα με τις 'φυσούνες' και δεν ξέρει πως να το πει; Ξέρεις τι άλλο μου κάνει εντύπωση; ΜΥ1973 είναι η 2.4 και όχι η 2.7...αν το παει καθαρά ημερολογιακά τότε το ΄89 είχαμε την 964 και όχι την 3.2!
Νομίζω ότι είναι πολύ 'δημοσιογραφικό' το κειμενάκι και λιγότερο ¨ιστορικό¨...Τι να σου πω, πάντως. Μπορεί να αποφάσισαν να τα ονομάσουν έτσι τώρα και να κάνω λάθος. Εδώ εφευρέσανε 100 χρόνια audi, εκεί θα κολλήσουμε;
Μα και εγω αυτο θεωρουσα απο την αρχη, οτι δηλαδη τα G-series, ειναι εμφανισιακα αυτα με τις φυσουνες στους προφυλακτηρες, και ετσι μου κολλαει οτι εβγαιναν απο το 74'-89'...
Νομιζω οτι το 89' που βγηκε η 3η γενια, δηλαδη 964 (ως carrera 4 πρωτα, αν θυμαμαι καλα, και μετα η πισωκινητη...)
εβγαινε παραλληλα μεχρι και εκεινη την χρονια, και η δευτερη γενια, οπερ ισως για αυτο και το μπερδεμα.Τωρα στην ΜΥ1973, απ' οσο εχω διαβασει ειναι πραγματι το 2.4 μοτερ, και συγκεκριμενα ηταν 'S' με 190ps που πρωτοβγηκε το 1971, και παρεμεινε μεχρι και το 1973, στην πρωτη γενια. Το μοτερ με 2.7 λιτρα στην πρωτη γενια, νομιζω βγηκε μονο στην RS...(εξαιρω εδω τις υπερσπανιες RSR 2.8/3.0, IROC...)
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το μοτερ 2.7 στην πρωτη γενια βγηκε μονο ως RS...To RS μοτέρ το φόρεσαν μόνο οι ευρωπαϊκές 2.7 Carrera (όχι RS) οι λεγόμενες και heavyweight Carrera. Αρχικά με Nikasil κύλινδρα (δεν τους έβγαιναν σε διαστάσεις με τα Biral και είχαν χρησιμοποιηθεί ήδη στην 917) και αργότερα με Al-Si κύλινδρα και αλουμινένια iron coated (!!!) πιστόνια (Mahle/Schmidt).
Λοιπόν, επειδή προφανώς με έκανες να κατεβάσω τα βιβλία μου νυχτιάτικα, σου επιβεβαιώνω και ότι ισχύει απολύτως η ονοματολογία για τις σειρές, όπως στις ανάφερα προηγουμένως. Μάλλον βάφτισε 'G model' όλα τα impact bumper 911, ο κυριούλης.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το μοτερ 2.7 στην πρωτη γενια βγηκε μονο ως RS...
To RS μοτέρ το φόρεσαν μόνο οι ευρωπαϊκές 2.7 Carrera (όχι RS) οι λεγόμενες και heavyweight Carrera. Αρχικά με Nikasil κύλινδρα (δεν τους έβγαιναν σε διαστάσεις με τα Biral και είχαν χρησιμοποιηθεί ήδη στην 917) και αργότερα με Al-Si κύλινδρα και αλουμινένια iron coated (!!!) πιστόνια (Mahle/Schmidt).
Λοιπόν, επειδή προφανώς με έκανες να κατεβάσω τα βιβλία μου νυχτιάτικα, σου επιβεβαιώνω και ότι ισχύει απολύτως η ονοματολογία για τις σειρές, όπως στις ανάφερα προηγουμένως. Μάλλον βάφτισε 'G model' όλα τα impact bumper 911, ο κυριούλης.
...αρα δηλαδη δεν ισχυει αυτο που γραφει το δελτιο τυπου στην επισημη ιστοσελιδα της Porsche, οτι τα G-series ηταν η δευτερη γενια και παραχθηκαν στις χρονιες 74'-89' ?
Ετσι ομως οπως μου λες, εαν το καταλαβα καλα, δεν προκυπτουν επτα γενιες συνολικα, αλλα πολυ περισσοτερες...Anyway, απλα εφαγα κολλημα τωρα, αλλα θα το κοιταξω και εγω αυριο...
-
...αρα δηλαδη δεν ισχυει αυτο που γραφει το δελτιο τυπου στην επισημη ιστοσελιδα της Porsche, οτι τα G-series ηταν η δευτερη γενια και παραχθηκαν στις χρονιες 74'-89' ?
Ε, όχι... τι να κάνουμε, τώρα αν ο τύπος τα βάφτισε όλα έτσι;
Το συγκεκριμένο βιβλίο που έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή είναι του Paul Frere (προς τα γεράματά του νομίζω ο σοβαρότερος 'ιστορικός' για Porsche http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Frère ) αλλά με λίγο ψάξιμο θα βρεις και στο δίκτυο αναφορές:
Π.χ. με κάποια λαθάκια εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_911_classichttp://www.porschearchive.com/render.cf ... ~1974-1975
http://www.historika.co.uk/porsche-911.asp
http://www.conceptcarz.com/vehicle/seri ... odelID=108
http://www.total911.com/datafile/911-carrera-5/
http://911evolution.com/911_27/911_27.htm
και βγαίνουν και χιλιάδες άλλα site αμα πατήσεις π.χ. I ή H-series αντί για G!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κολλάς. Και λάθος να μην έχει κάνει, ο κυριούλης του δελτίου έπρεπε να γράψει την ιστορία της 911 σε 2 παραγράφους, τι περίμενες να σου κάνει δλδ;Edit: δάβασα το κείμενο και είναι μια συνοπτική γενικολογία. Προφανώς έπρεπε ο κυριούλης να γεμίσει μια σελίδα με λίγη ιστορία λίγη θριαμβολογία για τον άσχετο που θα μπει να δει το αφιέρωμα. Αν προσέξεις δε, στην επικεφαλίδα γράφει G-Series (όπως αντίστοιχα γράφει και 1963 στην παραπάνω 'γενια') και G model μέσα στο κείμενο.
-
@D-Jet
Λιγο πριν κοιμηθω, καταλαβα τελικα, οτι λεμε διαφορετικα πραγματα...Εσυ αναφερεις κωδικους πλαισιου, οπως και στα Link που βαζεις, οι οποιοι και ξεκινουν απο το '0' για την πρωτη χρονια, και συνεχιζουν με 'Α', 'Β', και παει λεγοντας.
Συμπιπτει το γραμμα 'G' να αφορα την 911 (δευτερης γενιας, ή αλλιως G-model/G-series εννοωντας εδω το διαφορετικο 'κουφαρι' την γενικοτερη εμφανιση δηλαδη, και οχι σειρα σασι...) η οποια φορουσε οπως ειπες τον 2.7.Εγω απο την αρχη αναφερομουν στην ονομασια που πηρε ολοκληρη η δευτερη -και μακροβιοτερη γενια- (1974-1989) η οποια και ονομαστηκε 'G' , και ηταν αυτη οπου εμφανισιακα ξεχωριζε κυριως απο τις φυσουνες/'φυσαρμονικες' στους προφυλακτηρες, και την υιοθετηση των φλας σε αυτους, αντι ακριβως κατω απο τους προβολεις που ειχε η πρωτη γενια.
Τωρα γιατι ολοκληρη η δευτερη γενια ονομαστηκε 'G' αυτη ειναι μια καλη ερωτηση...
Το σχετικο θεμα, περι κατηγοριοποιησης σε 'G-series' για ολοκληρη την δευτερη γενια αναφερεται και σε pdf της Porsche για τα 50χρονια:
http://www.porsche.com/microsite/911-50 ... _uk-en.pdf -
...Ναι, ΟΚ... βρηκα και αλλού αναφορά στο G series γενικά και αόριστα (για όλη τη 'γενιά' ως το '89) σε πιο καινούργιο βιβλίο, όπου εκεί όμως αναφέρει ως F-series (= MY73 δλδ) ολές τις παλιότερες. Μάλλον είναι χονδροειδής διαχωρισμός ή νεολογισμός για να χωρίζει το παλιότερο από το πιο καινούργιο λουκ. Δεν είναι όμως κάτι επισημο και μου κάνει εντύπωση που το έβαλαν οι ίδιοι στο δελτίο τους.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Ναι, ΟΚ... βρηκα και αλλού αναφορά στο G series γενικά και αόριστα (για όλη τη 'γενιά' ως το '89) σε πιο καινούργιο βιβλίο, όπου εκεί όμως αναφέρει ως F-series (= MY73 δλδ) ολές τις παλιότερες. Μάλλον είναι χονδροειδής διαχωρισμός ή νεολογισμός για να χωρίζει το παλιότερο από το πιο καινούργιο λουκ. Δεν είναι όμως κάτι επισημο και μου κάνει εντύπωση που το έβαλαν οι ίδιοι στο δελτίο τους.
...αν δεις και στα video της Porsche για τα 50 χρονια, και παλι το γραφει (στο 0:20-022sec) : 'G-model'
... Απο την στιγμη ομως που υπαρχει γραπτως, και σε δελτιο τυπου της Porsche, πως και δεν ειναι επισημο?
-
Απο την στιγμη ομως που υπαρχει γραπτως, και σε δελτιο τυπου της Porsche, πως και δεν ειναι επισημο?Και σύμφωνα με το ίδιο βίντεο οι 911 της δεκαετίας του '60 λέγονται 901; Μάλιστα..
Γρηγόρη, δεν μπορώ να το συνεχίσω άλλο, νομίζω ότι καταλαβαίνεις , όπως και όλοι εδωμέσα που μας διαβάζουν, τι ακριβώς σημαίνει G-series και με ποια λογική κάποιοι χρησιμοποιούν τον όρο για να χαρακτηρίσουν ολόκληρη τη γενιά (επειδή ξεκινά με τη 2.7 και οι επόμενες μοιάζουν στη φάτσα με την αυτήν - προκειμένου ο αδαής να καταλαβαίνει για τι μιλάνε).
Αν θέλεις να εμβαθύνεις λίγο παραπάνω, ειδικά σε ιστορικά θέματα που πάντοτε είναι λίγο πιο ομιχλώδη, θα σε συμβούλευα αντί να δαπανάς τις ώρες σου για βιντεάκια να επενδύσεις σε 2-3 καλά βιβλία (αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω και κάποια). Διαφορετικά από τα βιντεάκια, όσο 'επίσημα' και να είναι μην περιμένεις τίποτα παραπάνω από γενικεύσεις, διότι, πολύ απλά, δεν απευθύνονται σε ¨ειδικό¨ κοινό.
I rest my case... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Απο την στιγμη ομως που υπαρχει γραπτως, και σε δελτιο τυπου της Porsche, πως και δεν ειναι επισημο?
Και σύμφωνα με το ίδιο βίντεο οι 911 της δεκαετίας του '60 λέγονται 901; Μάλιστα..
Γρηγόρη, δεν μπορώ να το συνεχίσω άλλο, νομίζω ότι καταλαβαίνεις , όπως και όλοι εδωμέσα που μας διαβάζουν, τι ακριβώς σημαίνει G-series και με ποια λογική κάποιοι χρησιμοποιούν τον όρο για να χαρακτηρίσουν ολόκληρη τη γενιά (επειδή ξεκινά με τη 2.7 και οι επόμενες μοιάζουν στη φάτσα με την αυτήν - προκειμένου ο αδαής να καταλαβαίνει για τι μιλάνε).
Αν θέλεις να εμβαθύνεις λίγο παραπάνω, ειδικά σε ιστορικά θέματα που πάντοτε είναι λίγο πιο ομιχλώδη, θα σε συμβούλευα αντί να δαπανάς τις ώρες σου για βιντεάκια να επενδύσεις σε 2-3 καλά βιβλία (αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω και κάποια). Διαφορετικά από τα βιντεάκια, όσο 'επίσημα' και να είναι μην περιμένεις τίποτα παραπάνω από γενικεύσεις, διότι, πολύ απλά, δεν απευθύνονται σε ¨ειδικό¨ κοινό.
I rest my case...Bεβαιως και με ενδιαφερει...
P.S Το video απλα το εβαλα για να επισημανω οτι οντως και η ιδια η εταιρια χρησιμοποιει αυτη την ονομασια, εστω γενικευμενα και στο ευρυ κοινο, αλλα κανονικοτατα και επισημα...
Edit: Αρκετα ενδιαφερουσες πληροφοριες παρεχει και το παρακατω Link, μεταξυ αλλων εξηγει και γιατι η γενικευση περι 'G-model' στα μοντελα που παραχθηκαν απο το 74' εως και το 89'...
'Starting with the model year 1968, Porsche internally assigned a letter to each model year - MY1968 was “A”, MY1969 was “B” and so on. Model year 1974 cars were therefore called the G-models. Although “G” stands for 1974, the cars until MY1989 were all called G-models to distinct them from the first generation 911’s, which are sometimes referred to as F-models (“F”=MY1973).'
http://stuttcars.com/porsche-models/911 ... 2-g-model/
-
Μία καλή ιδέα πριν αγοράσεις τα βιβλία που θα σου προτείνει ο D-Jet θα ήταν να μάθεις την Αγγλική γλώσσα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μία καλή ιδέα πριν αγοράσεις τα βιβλία που θα σου προτείνει ο D-Jet θα ήταν να μάθεις την Αγγλική γλώσσα....ενταξει, πηγαινε εσυ να σχεδιασεις κανενα διαστημοπλοιο, και θα κανω εντατικα μαθηματα. μην ανησυχεις.
-
Είναι ποιο γρήγορο από την σκιά του;
ή κάνω λάθος.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4082716/ -
Ο χρήστης Bill Z4 έγραψε:
Είναι ποιο γρήγορο από την σκιά του;
ή κάνω λάθος.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4082716/τα κεραμικα γιατι τα αλλαξε με τοσα λιγα χλμ?
-
Μάλλον δεν τα είχε από την αρχή.
Με τέτοιες αλλαγές στο αυτοκίνητο δεν χάνει σε χρηστικότητα;Έχει προβλέψει ο βελτιωτής να τίθενται εκτός λειτουργίας; -
-
Tα κεραμικά φαίνεται να τα είχε από την αρχή, εφ' όσον ο κωδικός τους είναι τυπωμένος στο βιβλίο του αυτοκινήτου.
Αν και αθάνατα στη σκληρή χρήση φρεναρίσματος, είναι πολύ ευαίσθητα σε αλάτι / χαλίκι κλπ, καθώς και σε αδεξιότητες κατά το βάλε / βγάλε ενός τροχού.
Σούπερ ανθεκτικά στην τριβή και τη θερμότητα, πολύ ευάλωτα ως προς το σπάσιμο.Πείραγμα, τώρα, σε τέτοιο μοτέρ, ο Θεός κι η ψυχή του βελτιωτού. Ίσως να αποδειχθεί λιγότερο αξιόπιστο μακροπρόθεσμα (εξαρτάται και από το λόγο σκισίματος/φροντίδας), και σίγουρα λιγότερο οδηγήσιμο (με 625 άλογα, λες και τα 480 ήταν λίγα).
Για την ανάρτηση, εφ' όσον όντως έχει συμβάλει ο θείος Βάλτερ, πρέπει να είναι αξιόλογη.
Porsche Forum