-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
14000 ευρώ για ΚΑ; Που κλείνει δεκαετία; Και έχει τέτοιο μοτέρ; Αν δεν κάνω λάθος, από πωλήσεις δεν πρέπει να 'έλαμψε', και κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό κατά τη δική μου εκτίμηση.Ποιες 14000;;; Με 11.500 πλέον το κάνεις δικό σου
Αν δεν είχα συγκεκριμένες απαιτήσεις σε χώρους, θα το είχα πάρει ήδη. Το πρόβλημα του κινητήρα δεν είναι τόσο οι επιδόσεις (που όντως είναι χλιαρές για αυτοκίνητο αυτής της φιλοσοφίας) όσο η κατανάλωση (πιθανόν και λόγω σφικτής κλιμάκωσης). Για έναν πιτσιρικά που θέλει ένα ξεχωριστό εμφανισιακά, διασκεδαστικό gti, το sportka είναι εξαιρετική επιλογή. Άντε, με το καλό, kid.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
το μοτέρ του είναι επιεικώς απαράδεκτο.Το μοτέρ του φίλε μου είναι απείρως πιο ζωντανό από τα σημερινά σύγχρονα( )16αρια(βλ.πεζο 207,ρενο κλιο και το ταχύτατο φιατ GP ).
Διάβαζα προ ημερών τεστ ανάμεσα στο SPORTKA,το C2 και το yarisTS(αν θυμαμαι καλά)και η επιλογή του περιοδικού(DRIVE)ήταν το sportka.
Θα προσπαθήσω να το βρω,για να μην λέμε και αερολογίες.
Θυμάμαι όμως που μοτεράκι και μετάδοση τα εκθείαζε.
-
Στα παραπάνω 16αρια(207,clio)το KA που το θεωρείτε 'χλιαρό'ρίχνει τουλάχιστον 1,5 δευτερο.
Δεν έχει φυσικά την φρεσκάδα τους και τα φρουφρου τους(ραντάρ παρκαρίσματος και αισθητήρες βροχής και συννεφιάς ),αλλά στον δρόμο τους βάζει γυαλιά.
Κι εξωτερικά προσωπικά το βρίσκω κουκλί.
-
Έχει ρε παιδιά το sportka το τιμόνι του 207; Έχει από εδώ, έχει από εκεί;
Αν το θέλει για all around, το ταξίδι μήπως κουράζει (και ίσως κοστίζει);
Πάντως, σαν συνειδητοποιημένη επιλογή, νομίζω ότι με 11,5Κ είναι ωραία φάση. Και δεν το έχουν και όλοι...
-
Κατ΄αρχήν, φίλε GTI_, ήθελα να γράψω από το προηγούμενο post πως θα ήθελα από τις κρίσεις περί του ΚΑ να εξαιρεθεί ιδίως το DRIVE, το οποίο το έχει κάνει λύσσα- είπαμε, τα αρπάζουμε, αλλά να τηρούμε τα προσχήματα.
Το προσπερνάω όμως αυτό. Ας συγκρίνουμε το ΚΑ με το Clio 1.6 16V 110hp προηγούμενη γενιάς. Όχι 1.5'' δεν του ρίχνει, αλλά το βλέπει με τα κυάλια- το ίδιο ισχύει για το 206 1.6 16V.
Ας μη συγκρίνουμε το ΚΑ με τα τεράστια σημερινά μικρομεσαία, αλλά με 1600άρια της εποχής του- αυτό δεν είναι το σωστό;
Και το επιχείρημα μου παραμένει το ότι είναι ξεπερασμένο, και υστερεί στους τομείς που προανέφερα.
Σε συγκριτικό πάντως του DRIVE, τόσο με Ignis, C2 και TS, όσο και του ανοιχτού ΚΑ με 206CC και Tigra, αναγράφεται ξεκάθαρα πως το μοτέρ είναι ανεκδιήγητο και απλά αποδίδει ψιλοκαλά στις μεσαίες.
Η άποψη όμως συνίσταται ως επί το πλείστον στο ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρεί κάποιος outdated το Ignis, και όχι το ΚΑ! Είπαμε, παρωπίδες, αλλά όχι κι έτσι!
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Το μοτέρ του φίλε μου είναι απείρως πιο ζωντανό από τα σημερινά σύγχρονα( )16αρια(βλ.πεζο 207,ρενο κλιο και το ταχύτατο φιατ GP ).
Δε νομίζω ότι είναι τόσο θέμα μοτέρ (που ουσιαστικά πρόκειται για το 1.3 του απλού Ka, υπερκυβισμένο, και στους τροχούς βγάζει γύρω στους 75 ίππους, αντί για τους 95 που δηλώνει ο κατασκευαστής). Απλώς, συγκρινόμενο με τα υπερμίνι που αναφέρεις, το fordaki ζυγίζει 300-400 κιλά λιγότερο, και είναι 8v, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην αίσθηση που δίνει σε χαμηλές και μεσαίες στροφές.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Στα παραπάνω 16αρια(207,clio)το KA που το θεωρείτε 'χλιαρό'ρίχνει τουλάχιστον 1,5 δευτερο. -
Μα δεν διαφωνώ στο ότι το Ka έχει τραχύ και παλιό(σε τεχνολογία,απουσία μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων για παράδειγμα)κινητήρα.
Εδώ όμως δεν συγκρίνουμε κινητήρες ή τιμόνια ή σασμάν ξεχωριστά.Θεωρώ πως κάθε αγοραστής συγκρίνει σύνολα,τα οποία να ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες και τις επιθυμίες του.
Προφανώς και το sportka είναι 300 κιλά τουλάχιστον ελαφρύτερο από τα υπόλοιπα,πράγμα που του δίνει υπεροχή στις επιδόσεις.
Ως σύνολο το sportka σε σύγκριση με τo gp για παράδειγμα,για κάποιον που θέλει επιδόσεις και έχει 'ανησυχίες'στο δρόμο το sportka είναι επιλογή του.Για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρουν οι επιδόσεις,αλλά τον ενδιαφέρει η άνεση και η ποιότητα κλπ δεν θα το κοιτάξει καν το sportka.
Δεν νομίζω να έχω παρωπίδες.
Υ.Γ:nicknt θα το βρω το περιοδικό και θα το ξαναδιαβάσω.
Τί πρόβλημα έχεις με το DRIVE;Υ.Γ2:Φίλε μου το clio προηγούμενης γενιάς έχει αντικατασταθεί από το νέας γενιάς .Δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις.Οι συγκρίσεις που κάνουμε δεν γίνονται για να δώσουμε το κύπελο στην μία ή την άλλη εταιρεία.Γίνονται για να βρούμε ποιο συμφέρει τον εκάστοτε αγοραστή.Το clio που αναφέρεις δεν υπάρχει πια,σε τι ωφελεί η σύγκριση;
Υ.Γ3**:Τόνυ λάθος μου μισό(0.5δ) ήθελα να γράψω **
-
Συμφωνώ πολύ με τον GTI_.-
-
206 1.6 14300 με το κλειδι στο χερι και μεταλλικο χρωμα τελικη τιμη
4αεροσακοι
κλιμα
δερματινο τιμονι
ραδιοσιντι με χειριστηριο στο τιμονι
τριπ κομπιουτερ
πακετο αλουμινιου -πενταλ κλπ-
asb-bas κλπ
μπακετ σαλονι
τα γνωστα ηλεκτρικα...τωρα πηρα σε μια πεζο γιατι με καραφλιασατε...
το 206 κανει και 0-100 10.5 συμφωνα με καποιους στο φιεστα κλαμπ αλλα δε πειραζει.ξεκολα εσυ με το ιγκνις απο μαμα 206 και μετα στο χαριζω...
-
GTI, συμφωνώ σε όλα. Και επιβεβαιώνω τα λεγόμενά σου για το Drive...
ΥΓ : Το μισό δευτερόλεπτο είναι σύμφωνα με τιμές κατασκευαστών. Γιατί πιστεύω στο δρόμο δεν ισχύει
Πάλι ξεφεύγουμε από το θέμα
-
Η αλήθεια είναι ότι πλέον έχω χάσει την μπάλα..
Δεν ξέρω σε ποιο τόπικ γράφω,ποιος το άνοιξε,γιατί το άνοιξε,για ποιο αυτοκίνητο πια μιλάμε..
PSKARM μην ξανοίγεσαι γιατί σε λίγο θα καταφθάσουν καρφωτοί και οι υπόλοιποι fans των υπολοίπων εταιρειών με τελικές τιμές και προσφορές και το κλειδί στο χέρι
Έχουν ανάψει τα τελέφωνα των αντιπροσωπειών
-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
Πάλι ξεφεύγουμε από το θέμα
Δεν υπάρχει θέμα
Θα δεις που και η προσφορά του ignis θα τελειώσει και εμείς ακόμα θα το παζαρεύουμε
Ο φίλος που το άνοιξε το τόπικ μάλλον την έχει κάνει για διακοπές με την corolla G6 του και εμείς λιώνουμε τζάμπα και βερεσέ.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Στα παραπάνω 16αρια(207,clio)το KA που το θεωρείτε 'χλιαρό'ρίχνει τουλάχιστον 1,5 δευτερο.Δεν έχει φυσικά την φρεσκάδα τους και τα φρουφρου τους(ραντάρ παρκαρίσματος και αισθητήρες βροχής και συννεφιάς ),αλλά στον δρόμο τους βάζει γυαλιά.
Κι εξωτερικά προσωπικά το βρίσκω κουκλί.
ford ka 1.6 8v 95ps 0-100 9,4(πολύ κοντές σχέσεις) 980 κιλά 174χλμ/ωρα τελική, δεκαετίας με κινητήρα τεχνολογίας 1970;
Εν ετη 2006 συμβουλέυουμε το παιδί να πάρει 8βαλβιδο δεκαετίας;http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9827
Εχει ένα πολύ καλό συγκριτικό στο παραπάνω Link.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
206 1.6 14300 με το κλειδι στο χερι και μεταλλικο χρωμα τελικη τιμη4αεροσακοι
κλιμα
δερματινο τιμονι
ραδιοσιντι με χειριστηριο στο τιμονι
τριπ κομπιουτερ
πακετο αλουμινιου -πενταλ κλπ-
asb-bas κλπ
μπακετ σαλονι
τα γνωστα ηλεκτρικα...τωρα πηρα σε μια πεζο γιατι με καραφλιασατε...
το 206 κανει και 0-100 10.5 συμφωνα με καποιους στο φιεστα κλαμπ αλλα δε πειραζει.ξεκολα εσυ με το ιγκνις απο μαμα 206 και μετα στο χαριζω...
Θα το πάω για ξεμάτιασμα και μετά.....
-
Τελικά ο KID θα το πάρει το SPORTKA ή να το δώσω σε άλλον;
sisport βρες μου εσύ με 12000Ε τί άλλο μπορεί να πάρει κι εγώ μαζί σου.
Πέρα από την πλάκα,και το ka και το ignis δεν είναι κακά αυτοκίνητα.Έχουν το πλεονέκτημα των επιδόσεων,έχουν το μειονέκτημα της παρωχημένης αισθητικής και της απουσίας ανέσεων και ποιότητας(συγκριτικά πάντα).
Στα 12000Ε προσωπικά θα έπαιρνα το sportka.Στα 15000Ε το C2 VTS.
Και το δικό μου σε προσφορά το πέτυχα και το πήρα(17000Ε).
-
pskarm
Είναι κάποια έκπτωση ή προσφορά ή έπεσαν οι τιμές γενικά; Τους μ@@@@ς, σε εμένα πριν μερικές μέρες δεν είπαν κουβέντα...Για το sportka και το Ignis Sport, τώρα...
Σίγουρα σαν ορθολογικές επιλογές δεν στέκουν (ίσως χαμηλή μεταπώληση, παρωχημένα, μικρά σε χώρους, κουραστικά σε ταξίδι κλπ.), αλλά αν σκεφτούμε ότι είναι σχετικά φτηνά και από ό,τι φαίνεται δίνουν χαρά στον οδηγό συν το γεγονός ότι δεν είναι 20 από αυτά σε κάθε στενό παρκαρισμένα...εμένα μου αρέσουν σαν επιλογή. Αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για ολοκληρωμένα αυτοκίνητα και ορθολογικές αγορές. Όποιος τα συζητάει, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μερικά πράγματα...
Διαχωρίστε το αποτελεσματικό από το διασκεδαστικό, το όμορφο από το 'fun', το 'δείχνει γρήγορο' από το 'είναι γρήγορο' κλπ. Πολλές φορές, η ατέλεια είναι αυτή που μας κάνει τελικά ερωτευμένους με ένα αυτοκίνητο και όχι η τελειότητα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για το sportka και το Ignis Sport, τώρα...
Σίγουρα σαν ορθολογικές επιλογές δεν στέκουν (ίσως χαμηλή μεταπώληση, παρωχημένα, μικρά σε χώρους, κουραστικά σε ταξίδι κλπ.), αλλά αν σκεφτούμε ότι είναι σχετικά φτηνά και από ό,τι φαίνεται δίνουν χαρά στον οδηγό συν το γεγονός ότι δεν είναι 20 από αυτά σε κάθε στενό παρκαρισμένα...εμένα μου αρέσουν σαν επιλογή. Αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για ολοκληρωμένα αυτοκίνητα και ορθολογικές αγορές. Όποιος τα συζητάει, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μερικά πράγματα...
Διαχωρίστε το αποτελεσματικό από το διασκεδαστικό, το όμορφο από το 'fun', το 'δείχνει γρήγορο' από το 'είναι γρήγορο' κλπ**. Πολλές φορές, η ατέλεια είναι αυτή που μας κάνει τελικά ερωτευμένους με ένα αυτοκίνητο και όχι η τελειότητα.**
12 points
Σωστός
Ποστάρω και 2 φωτουλες σαν φόρο τιμής για τις 2 ώρες που χάσαμε σήμερα και την κάνω για φαγητό
-
to χειροτερο ειναι οτι μετα απο 14 σελιδα ανελεητης κοντρας δε βγηκε κανενα συμπερασμα...
ολοι μας πιστευουμε με ακομα πιο μεγαλο παθος οτι εχουμε δικιο και οτι οι αλλοι ειναι ακομα πιο ασχετοι και βλακες που δε συμφωνουν μαζι μας.
φοβερο πραμα η συζητηση μεταξυ παθιασμενων ατομων!!! -
Κα, τελεία και παύλα.
προσφορά suzuki ignis sport