-
Νεότερος έζησα εργαζόμενος σε Αγγλία Γαλλία, έχω επισκεφθεί για δουλειές Γερμανία Δανία Ιταλία, να το κάνουμε πιο απλό ήμουν νταλικέρης σε Αγγλική μεταφορική έφτασα μέχρι Σιράζ Περσία, και Κίεβο Ουκρανία.
Πλησιάζοντας ηλικία συνταξιοδότησης, βλέποντας την ακρίβεια που ενέσκηψε εκ δυσμών έχω ψάξει λίγο δεξιά αριστερά Βόρεια και Νότια για μετοίκηση για οικονομικούς λόγους.
Είμαι της τάξεως των 1500 € που δεν σε βγάζουν ούτε με ζήτω. Έτσι αναζητώ μία χώρα με χαμηλό κόστος ανεκτό επίπεδο και θερμό κλίμα.
Έκανα σκέψεις για Βουλγαρία που την τελευταία πενταετία τραβάει πολλούς εγγλέζους μέτοικους ως και μερικούς γνωστούς μου από Αγγλία. Πληροφορούμε επίσης ότι αρκετοί Έλληνες συνταξιούχοι έχουν μετακομίσει εκεί. Την απέρριψα λόγω κλίματος και τρόπου διοίκησης. Επισκέφθηκα Ρουμανία Ουγγαρία ακόμα και Αλβανία όπως μπορεί να θυμάστε από παλιότερη καταχώρηση μου αλλά δεν μου κόλλαγε.
Κοίταξα Τουρκία και βόρειο-αφρικανικές χώρες αλλά τις απέρριψα και αυτές άμεσα λόγω θρησκευτικού φανατισμού και απολυταρχικών καθεστώτων.
Έψαξα για τον συνδυασμό που σας ανέφερα παραπάνω και βρήκα τον Παναμά.
Εκεί υπάρχει ήδη μία ελληνική παροικία 1500 ατόμων καθώς και χιλιάδες συνταξιούχων από ΗΠΑ που έφυγαν από την ακρίβεια για την φτήνια.Η νομοθεσία και η οικονομία κάνει τον τουρίστα συνταξιούχο ευπρόσδεκτο θέλοντας να έχει κάποιο να χαλάει 1500 USD τον μήνα κάθε μήνα παρά να φτιάξει την υποδομή για τον τουρίστα που θα αφήσει 1500 USD το δεκαήμερο για τρεις η τέσσερις μήνες τον χρόνο, αν και έχει και από αυτούς χωρίς όμως να βασίζεται στον τουρισμό.
Το κανάλι για την κατασκευή του έφερε εκεί όλες τις φυλές της γης και ακόμα και σήμερα έχει τα φορολογικά του πλεονεκτήματα πέρα από το κοινονικό ότι δεν είσαι ο «Gringo». Για εγκληματικότητα ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αρκεί να κρατάς χαμηλό προφίλ. Από διαφθορά πήζει αλλά αυτό το έχουμε συνηθίσει.Αυτά μπορείτε να τα δείτε και στο http://www.expatfocus.com/expatriate-panama
Επιπλέον αποτελεί άριστο εφαλτήριο για άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής και ακόμα και της Νότιας αν μας πιάσει όρεξη τουρισμού.Το επίσημο νόμισμα είναι το Αμερικάνικο Δολάριο που αποτελεί μία κάποια εγγύηση σταθερότητας τιμών. Τι να πω περισσότερο.
Από Σεπτέμβριο σχεδιάζω μία μικρή εκδρομούλα έτσι για να δω όσα μπορέσω και μετρώντας κάτι ένσημα ακόμα, να την κάνουμε σιγά – σιγά.
Άλλος κανείς ??? -
Μονο Ελλαδα, πουθενα αλλου.....
-
friar
1500 ευρώ είναι καλά. Που να έπαιρνες 600 και 800. Όχι ότι έχεις πρόβλημα επιβίωσης δηλαδή.
Δεν μπορώ να πω ότι είμαι υπέρ αυτής της μόδας των μετοικήσεων, αλλά κουμάντο κάνει ο καθένας στον εαυτό του. -
αν ειναι να μετοικησεις, Βουλγαρια που ειναι και κοντα!
θα σου περισσευουν και λεφτα!
-
Γινόμαστε υπερβολικοί ή μου φαίνεται;
Θα πάω στον Παναμά γιατί δεν μου φτάνει το σεβαστό ποσό των 1,500 ευρώ το μήνα; Θα απαρνηθώ την πατρίδα μου για αυτό τον λόγο; Noway .-H ζωή στην ελληνική επαρχία είναι αρκετά φτηνότερη από αυτή της Αθήνας και σαφώς καλύτερη από όλους τους Παναμάδες μαζί.
-
Εγώ θα ήθελα να ζήσω σε μια χώρα με πολλά, ωραία και πυκνά δάση, με καλούς δρόμους και τις 250 από τις 360 μέρες το χρόνο να είχε συννεφιά και τις υπόλοιπες 110 να είχε ήλιο.
Πιθανοί προορισμοί λοιπόν:
- Αυστρία
2, Γερμανία (σε γραφικό μέρος) - Νορβηγία (Δανία, Σουηδία ή Φινλανδία)
- Αυστρία
-
Ο χρήστης sonath έγραψε:
Εγώ θα ήθελα να ζήσω σε μια χώρα με πολλά, ωραία και πυκνά δάση, με καλούς δρόμους και τις 250 από τις 360 μέρες το χρόνο να είχε συννεφιά και τις υπόλοιπες 110 να είχε ήλιο.Πιθανοί προορισμοί λοιπόν:
- Αυστρία
2, Γερμανία (σε γραφικό μέρος) - Νορβηγία (Δανία, Σουηδία ή Φινλανδία)
Η χώρα πάντως,με τή μεγαλύτερη δασοκάλυψη (ενα απίστευτο 74 % ) είναι η Ιαπωνία
- Αυστρία
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
H ζωή στην ελληνική επαρχία είναι αρκετά φτηνότερη από αυτή της Αθήνας και σαφώς καλύτερη από όλους τους Παναμάδες μαζί.Πως μπορείς να είσαι σίγουρος.
Δε θα έλεγα ότι η Ελληνική Επαρχία είναι φτηνότερη από την Αθήνα.
Να πω για τα καύσιμα,??? να πω για υπηρεσίες,??? να μιλήσουμε για τουριστικά μέρη,??? ακόμα και το Καρπενήσι που μέχρι δέκα χρόνια πριν είχε τον μεγαλύτερο ρυθμό ανεργείας και χαμηλότερο κατα κεφαλή σήμερα σε κοιτάνε λίγο άγρια.
Ασε τα νησιά.
Είμαι στην Κρήτη και ψάχνω για δωμάτιο.
Βρίσκω Κρητικό ρουμλετά που είχε διαθέσιμα και ρωτώντας την τιμή μου απαντά- Εσύ πόσα δίνεις???
Περίφημα πήγα παρακάτω.
Μπορεί η Επαρχία να είναι φτηνότερη αν κάτσεις μέσα και σκαλίζεις το περιβόλι σου, αλλά αν δείς τι λεφτά σπρώχνουν οι επαρχιώτες μας θα ζαλιστείς. Και από κάπου πρέπει να τα βρούν.
Κανονίζω διακοπές στη Ρόδο και βρίσκω δωμάτιο από φίλο, σε φιλική τιμή 65 € την ημέρα. Θα μου πείς ότι περιμένουν τέσσερις μήνες να δουλεψούν τι να κάνουν και αυτοί, από κάπου πρέπει να τα βρούν.Παραγγέλνω Ελληνικό καφέ και μου λένε ότι δεν έχουν επειδή χάλασε το μηχάνημα και έχουν μόνον γαλλικό στην τριπλή τιμή. Ποιό μηχάνημα χάλασε.??? το μπρίκι.???
Οπου πας και χρειαστείς υπηρεσίες, αν υπάρχουν, τις πληρώνεις χρυσές
Δεν έχω ακόμα καταφέρει να γυρίσω από διακοπές η ακόμα και ΣΚ που η μισή παρέα να μην έριχνε μούντζες πίσω, και πίστεψε με γυρνάω αρκετά.Τώρα θα μου πείς Παναμά.??? Γιατί όχι. Παρέχει τα πάντα για όλα τα βαλάντια. Μία διερευνητική εκδρομή θα μου δείξει πρώτο χέρι όσα δεν φαίνονται από μακρυά.
Σε τελική ανάλυση και στις ΗΠΑ μπορεί να την βγάλεις πολύ φτηνότερα από Ελλάδα αν αποφασίσεις να πας καμμιά Montana. Φτάνει να αντέχεις το κρύο.
Εγώ διάλεξα την ζέστη και ας έχει βροχή και ας έχει και κουνούπια, σιγά μην δεν έχει παντού. - Εσύ πόσα δίνεις???
-
Pados na miliso kai ligo oudetera, pisteuo oti oles oi xores kales ine kai oti to problima den ine stin kathe xora to pos ine ala apo tous anthropous pou zoun ekei pera. Kai pisteuo auto ine ke to problima tis Elladas simera...
P.S. Signomi gia tous agglikous xaraktires ala grafo apo to laptop tu bro mu ke den exei ta elinika.
-
Greece
Κοινώς ΕΛΛΑΣ !!!!
Αν η ανάγκη ή το μεταπτυχιακό ( )με στείλουν έξω Γαλλία !!!! -
(Sugnwmh kai pali gia ta greeklish alla den uparxei gurw upologisths me ellhniko plhktrologio)
Xmmmm.... Ta teleutaia 2 xronia exw zhsei se diafores xwres.. gia megalo diasthma Italia, Ollandia (opou 8a paraminw gia kana 2 xronia akoma) enw twra briskomai gia 6 bdomades Hong Kong. Parallhla, exw episkeu8ei arketes xwres alla exw zhsei se autes mono liges meres.
De kserw, nomizw oti kai egw eimai xarakthristikh figoura tou Xari Klin.. Otan eimai eksw nostalgw thn Ellada alla me to pou 8a patisw to podi mou sto aerodromio kai 8a dw to ksunismeno proswpo tou astunomou ston elenxo diabathriwn eimai etoimos gia metabolh!!!!!
Einai duskolo re paidia. Pou8ena den ais8anesai euxaristhmenos.
To idaniko gia emena 8a htan na eixa sa bash thn ellada alla ka8e mhna na prepei gia logous douleias na eimai ekswteriko.. px. 2 bomades ellada, 2 bdomades eksw.
Endiaferon 8a eixe na zhsw Iapwnia....... Padws, opws exoun kapoies katastaseis ... mallon gia Taiwan me blepw...
Opou kai na eiste oloi sas.... kala na pernate kai kales adamwseis me filous kai merh ths patridas.
Allwste opws elege kai ena polu kalo diafhmistiko ths diesel 'home is where ur hart is'
-
Γειά σου ρε Αλέξανδρε.
-
Ας φροντίσουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας προς το καλύτερο,
για να μην μας πιάνουν τάσεις 'φυγής' !!!
Στο χέρι Μας είναι. -
Ας φροντίσουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας προς το καλύτερο,
για να μην μας πιάνουν τάσεις 'φυγής' !!!
Στο χέρι Μας είναι. -
εγω αποφασισα να φυγω.
τα λεμε. ωρεβουαρ.
τσαο
μπάι μπάι
see ya
antios amigos
αριβεντερτσι
μπουον νουι
γεια σας
δρομο
στα τσακιδια
εφυγα
ουστ
στον αγυριστο
στα κομματια
..αυτα..
-
Α τόσο πολύ.....!!!!!!! Ουτε καν ενα asta la vista ρε παιδί μου????
-
Θα πηγαινα στις ΗΠΑ αρκετα ευκολα,τοσα μερη να δεις,τοσες διαφορετικες πολιτείες (χώρες),τοσο ευκολη γλωσσα,τοσος σεβασμος στον καταναλωτη.
Αλλωστε τωρα πια εχουμε όλα τα κακά των ΗΠΑ με εξαίρεση την εκτεταμένη οπλοφορία,οποτε οι λογοι να μεινεις μειωθηκαν ενω οι λογοι να φύγεις παρεμειναν σταθεροι...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα πηγαινα στις ΗΠΑ αρκετα ευκολα,τοσα μερη να δεις,τοσες διαφορετικες πολιτείες (χώρες),τοσο ευκολη γλωσσα,τοσος σεβασμος στον καταναλωτη.Αλλωστε τωρα πια εχουμε όλα τα κακά των ΗΠΑ με εξαίρεση την εκτεταμένη οπλοφορία,οποτε οι λογοι να μεινεις μειωθηκαν ενω οι λογοι να φύγεις παρεμειναν σταθεροι...
Μην είσαι σίγουρος
Από επαρχιακή εφημερίδα
11.05.06
Για ένα φράχτη 82χρονος στο Κούμανι πυροβόλησε με μονόκανο και σκότωσε 48χρονο συγχωριανό του. Δράστης είναι ο Κωνσταντίνος Παπούλιας του Βασιλείου και θύμα ο Χαράλαμπος Κιούφτης του Χρήστου. Το έγκλημα έγινε ένα τέταρτο πριν τις 16:00 στο κέντρο του χωριού.Ο Χαράλαμπος Κιούφτης ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Ήταν ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων έτοιμου φαγητού στο Λος Άντζελες όπου ζούσε τα τελευταία 30 χρόνια. Είχε φύγει από το Κούμανι από 16 ετών για την Αμερική και γύρισε λίγα αργότερα για να παντρευτεί την Ευγενία Νικολετοπούλου. Η κηδεία θα γίνει στο χωριό όταν έλθει η οικογένεια.82χρονος με μονόκανο 16:00 στο κέντρο του χωριού
Είπατε τίποτα.??? -
Τί να πούμε;
Κάποιοι θα πούνε ότι: 'ΚΥΝΗΓΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ'
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τί να πούμε;Κάποιοι θα πούνε ότι: 'ΚΥΝΗΓΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ'
και καποιοι αλλοι : 'ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ'
Σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε;