-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ετσι. Αν μαλιστα αληθευουν οι φημες απ' τ' 'αλογίσια' επαιρνε η Γκριφιθ....Special-K λέγεται το αλογίσιο που τραβάνε τα μπιλντέρια στα γυμναστήρια. Εξελίξεις αυτού του φαρμάκου κατάπιαν πολλοί αθλητές στην εποχή της Τζόινερ. Δεν αποκλείεται λοιπόν κι αυτή το ίδιο.
-
Μπραβο, ετσι νομιζω το ελεγαν......
Λενε οτι η καρδια της (στη νεκροτομη) ειχε το μεγεθος καρδιας μικρου παιδιου. Και κακοηθεις φημες να 'ναι, οι συμπτωσεις ειναι πολλες για να 'ναι απλες συμπτωσεις
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Βάζεις ένα σωρό προϋποθέσεις (σουπερ όλα: ταλέντο, προπονητής, διατροφή και, το πιο σημαντικό, focus και will). Και αναρωτιέμαι: επειδή είναι στη φύση του ανθρώπου να προτιμά τα εύκολα (μην αρπάζεσαι, η φύση από μόνη της προτιμά τη διαδρομή ελάχιστης ενέργειας ), μήπως απλά βαράνε 10 ενέσεις και έχουν όλα αυτά και με πιο εγγυημένο αποτέλεσμα ?
Οχι. Αυτο γινετε διοτι λιγοι ειναι οι πρωταθλητες οπως ξερουμε ολοι. Θελει να εισαι ολοκληρωμενος. Λιγοι ειναι οι καλοι
Ή μήπως κάνουν όλα όσα λες συν τις 10 ενέσεις (πιο ρεαλιστικό)
Η σύγκριση με τον εαυτό σου δεν είναι ορθή, διότι είσαι ερασιτέχνης και το κάνεις για την προσωπική σου βελτίωση και μπράβο σου. Αλλο όμως να έχεις συμβόλαια με χορηγούς και να ζεις από αυτό και να ΠΡΕΠΕΙ να γίνεις πρωταθλητής (αυτό το 2% που λέγαμε). Οσο να 'ναι, σου δίνει άλλο κίνητρο...
Ναι αλλα αυτο στο ειπα ως παραδειγμα για το τι γινετε οταν ξερεις τι κανεις. Διοτι στην περιπτωση μου τα τελευταια 2 χρονια, ξερω τι κανω. Τουλαχιστον πολυ παραπανω απο οτι εκανα οταν εκανα προπονηση απο τα 12 στα 22. Αρα ηθελα να πω οτι, δεν χρειαζεται απαραιτητα ντοπα για να βελτιωθεις σημαντικοτατα!
94 πόντους επιτόπιο (μπλοκ) ή με φόρα (καρφί) ? Για την ηλικία σου καλά είναι
None of the above. Ενα βημα. Τοσο ηταν και οταν ειμουν 22. Εαν κανω ακομη 4 μηνες, θα παω στο 1:05 σιγουρα. Ειμαι σιγουρος για αυτο.
-
By the way, my strength is deadlifting. Τεσσερις επαναληψεις 190 κιλα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Να τρεξεις 10.49 ντοπ θα πει οτι τρεχεις 10.75 καθαρος.
Αυτό τώρα από που προκύπτει;
Δεν προκύπτει από κάπου, αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα Χρήστο.
Ακριβως αυτο ηθελα να πω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για να το κλείσουμε εδώ: σύμφωνα με ένα δημοσίευμα των 4Τ κιόλας, η Φανή Χαλκιά μέσα σε ένα χρόνο βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ 5 δευτερόλεπτα, που για να βελτιωθεί το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 με εμπόδια 5 δευτερόλεπτα πέρασαν 30 χρόνια. Δηλαδή έκανε σε 1 χρόνο ό,τι έκαναν οι κορυφαίες του αγωνίσματός της σε 30 χρόνια. Δε σε προβληματίζει αυτό ?Δεν ξερω τι εγινε με την Χαλκια. Δωσε μου τα νουμερα και τους χρονους και τις ημερομηνιες να καταλαβω.
-
Καταλαβαίνεις οτι αυτό
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν προκύπτει από κάπου, αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα Χρήστο.
Δεν κολάει μ'αυτό
Και τα νούμερα που αναφέρεις εσύ πάντως, εντός πραγματικότητας είναι, όσο είναι και τα νούμερα του Γαβριήλ.
και εν πάσει περιπτώσει αυτό που ήθελα να πω ειναι οτι το να λες οτι η σχωρεμένη αφού έκανε 'τόσο' θα μπορούσε άνετα να κάνει 'τόσο' αν ήταν καθαρή είναι το ίδιο αυθαίρετο με το να πω εγώ οτι αν είχα ασχοληθεί από μικρός με τον στίβο τώρα θα ήμουν τώρα τριπλουνιστας παγκοσμιας κλάσης
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
και εν πάσει περιπτώσει αυτό που ήθελα να πω ειναι οτι το να λες οτι η σχωρεμένη αφού έκανε 'τόσο' θα μπορούσε άνετα να κάνει 'τόσο' αν ήταν καθαρή είναι το ίδιο αυθαίρετο με το να πω εγώ οτι αν είχα ασχοληθεί από μικρός με τον στίβο τώρα θα ήμουν τώρα τριπλουνιστας παγκοσμιας κλάσηςΟχι απαραιτητα, ομως ΙΣΩΣ να εισουν.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Για να το κλείσουμε εδώ: σύμφωνα με ένα δημοσίευμα των 4Τ κιόλας, η Φανή Χαλκιά μέσα σε ένα χρόνο βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ 5 δευτερόλεπτα, που για να βελτιωθεί το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 με εμπόδια 5 δευτερόλεπτα πέρασαν 30 χρόνια. Δηλαδή έκανε σε 1 χρόνο ό,τι έκαναν οι κορυφαίες του αγωνίσματός της σε 30 χρόνια. Δε σε προβληματίζει αυτό ?
Δεν ξερω τι εγινε με την Χαλκια. Δωσε μου τα νουμερα και τους χρονους και τις ημερομηνιες να καταλαβω.
4Τ 10/2004 http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=338&article=9869
(δεν θυμόμουν ακριβώς τα νούμερα αλλά να το άρθρο)
*Καταξίωση μετ? εμποδίων
Η ιστορία των ρεκόρ ευνοεί το κλίμα καχυποψίας, εντός κι εκτός συνόρων, για την Eλληνίδα
χρυσή ολυμπιονίκη.«Αν για τη Χαλκιά ένας χρόνος στη δημοσιογραφία ήταν αρκετός για να σαρώσει το χρυσό
μετάλλιο, τότε σε μένα, με τα σαράντα χρόνια και μάλιστα στην αθλητική δημοσιογραφία,
μήπως θα έπρεπε να το φέρουν στο γραφείο μου;»...
Το υστερόγραφο δεν αποτελεί την κατακλείδα άρθρου κάποιου «ανθέλληνα» δημοσιογράφου της
αλλοδαπής, αλλά κειμένου του Φίλιππου Συρίγου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 29ης
Αυγούστου. Η νίκη της Eλληνίδας αθλήτριας στα 400 μέτρα μετ? εμποδίων στους Ολυμπιακούς
Αγώνες της Αθήνας προκάλεσε αίσθηση, εντός κι εκτός συνόρων. Ειδικά μεταξύ αυτών τους
οποίους η ίδια επικαλέστηκε στη συνέντευξη που ακολούθησε τη μεγάλη νίκη της, το βράδυ
της 25ης Αυγούστου: σ? αυτούς που ξέρουν από στίβο. Η ψυχρή λογική των αριθμών, αν μη τι
άλλο, ευνοεί το κλίμα καχυποψίας.
Μόλις ένα χρόνο νωρίτερα, το προσωπικό ρεκόρ της ήταν 56.40. Με αυτόν το χρόνο, δε θα
έμπαινε καν στην οκτάδα των τελικών, σε καμία από τις διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων
από το 1988, στη Σεούλ, έως σήμερα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στους περσινούς χρόνους της Χαλκιά έτρεχαν οι
«400άρες» αθλήτριες πριν από τριάντα χρόνια! Με το 56.51 που έκανε η Πολωνή Κριστίνα
Κάσπερτσικ, στις 13 Ιουλίου του 1974, σε μίτινγκ στο Augsburg, κατέρριπτε τότε το
παγκόσμιο ρεκόρ.
Το παγκόσμιο ρεκόρ σήμερα κατέχει η Pωσίδα Γιούλια Πεσόνκινα, με χρόνο 52.34.
Χρειάστηκαν τρεις δεκαετίες προσπαθειών απ? όλες τις αθλήτριες του κόσμου για να πέσει
-σταδιακά- το ρεκόρ κατά 4,17 δευτερόλεπτα. Η Φανή Χαλκιά, αντιθέτως, χρειάστηκε κάτι
λιγότερο από ένα χρόνο για να κατέβει από το 56.40 στο 52.77 (βελτίωση του χρόνου της
κατά 3.63). «Συγκλονιστική» χαρακτηρίστηκε η βελτίωση αυτή από τα μέσα ενημέρωσης του
εξωτερικού. Το 2003, ο καλύτερός της χρόνος στα 400 μέτρα χωρίς εμπόδια ήταν 53.46. Η
Φανή Χαλκιά, δηλαδή, έτρεξε φέτος ταχύτερα τα 400 μέτρα με εμπόδια απ? ό,τι έτρεχε πέρυσι
τα 400 μέτρα άνευ... φραγμάτων!
Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σημειώνουν, επίσης, την τριετή δημοσιογραφική
ενασχόληση της Φανής. Πριν αποχωρήσει από τους στίβους, το προσωπικό της ρεκόρ στο
αγώνισμα που την έκανε χρυσή ολυμπιονίκη ήταν 59.99. Ήταν, δηλαδή, κάπου ένα δευτερόλεπτο
πιο γρήγορη από τη Βρετανή Σάντρα Ντάισον. Η Ντάισον έχει περάσει στην ιστορία ως η
κάτοχος του πρώτου παγκόσμιου ρεκόρ στο αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια γυναικών, το
οποίο έκανε το ντεμπούτο του το... 1971. Σε ένα μίτινγκ στη Βόνη, στις 15 Μαΐου, είχε
κάνει χρόνο 61.1.
«Δραματική βελτίωση στην αθλητική ?μέση ηλικία? (όπως είναι τα 25 χρόνια της Χαλκιά)
αποτελεί ?κόκκινη σημαία?. Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος αθλητής βελτιώνεται σημαντικά
είναι χρήστης αναβολικών. Με τις συνθήκες, όμως, που επικρατούν σήμερα στο χώρο του
στίβου, όλες οι επιδόσεις μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο της έρευνας, σε περίπτωση τόσο
απότομων μεταβολών...», καταλήγει το «Sports Illustrated». * -
και εν πάσει περιπτώσει αυτό που ήθελα να πω ειναι οτι το να λες οτι η σχωρεμένη αφού έκανε 'τόσο' θα μπορούσε άνετα να κάνει 'τόσο' αν ήταν καθαρή είναι το ίδιο αυθαίρετο με το να πω εγώ οτι αν είχα ασχοληθεί από μικρός με τον στίβο τώρα θα ήμουν τώρα τριπλουνιστας παγκοσμιας κλάσης
Οχι απαραιτητα, ομως ΙΣΩΣ να εισουν.
αααα γειά σου! Και η Γκρίφιθ τζόινερ λοιπόν ΙΣΩΣ να ήταν αθλήτρια του 10.75. ΙΣΩΣ και του 11.20
Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σημειώνουν, επίσης, την τριετή ημοσιογραφική ενασχόληση της Φανής.
Αν αρχίζουμε να μπουκώνουμε από τώρα Τατιάνα, Λαμπίρη, Νικολούλη και Στάη προλαβαίνουμε να χτυπήσουμε χρυσό στα 4x100 γυναικών στο Πεκίνο;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για να το κλείσουμε εδώ: σύμφωνα με ένα δημοσίευμα των 4Τ κιόλας, η Φανή Χαλκιά μέσα σε ένα χρόνο βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ 5 δευτερόλεπτα, που για να βελτιωθεί το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 με εμπόδια 5 δευτερόλεπτα πέρασαν 30 χρόνια. Δηλαδή έκανε σε 1 χρόνο ό,τι έκαναν οι κορυφαίες του αγωνίσματός της σε 30 χρόνια. Δε σε προβληματίζει αυτό ?
Δεν ξερω τι εγινε με την Χαλκια. Δωσε μου τα νουμερα και τους χρονους και τις ημερομηνιες να καταλαβω.
4Τ 10/2004 http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=338&article=9869
(δεν θυμόμουν ακριβώς τα νούμερα αλλά να το άρθρο)
*Καταξίωση μετ? εμποδίων
Η ιστορία των ρεκόρ ευνοεί το κλίμα καχυποψίας, εντός κι εκτός συνόρων, για την Eλληνίδα
χρυσή ολυμπιονίκη.«Αν για τη Χαλκιά ένας χρόνος στη δημοσιογραφία ήταν αρκετός για να σαρώσει το χρυσό
μετάλλιο, τότε σε μένα, με τα σαράντα χρόνια και μάλιστα στην αθλητική δημοσιογραφία,
μήπως θα έπρεπε να το φέρουν στο γραφείο μου;»...
Το υστερόγραφο δεν αποτελεί την κατακλείδα άρθρου κάποιου «ανθέλληνα» δημοσιογράφου της
αλλοδαπής, αλλά κειμένου του Φίλιππου Συρίγου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 29ης
Αυγούστου. Η νίκη της Eλληνίδας αθλήτριας στα 400 μέτρα μετ? εμποδίων στους Ολυμπιακούς
Αγώνες της Αθήνας προκάλεσε αίσθηση, εντός κι εκτός συνόρων. Ειδικά μεταξύ αυτών τους
οποίους η ίδια επικαλέστηκε στη συνέντευξη που ακολούθησε τη μεγάλη νίκη της, το βράδυ
της 25ης Αυγούστου: σ? αυτούς που ξέρουν από στίβο. Η ψυχρή λογική των αριθμών, αν μη τι
άλλο, ευνοεί το κλίμα καχυποψίας.
Μόλις ένα χρόνο νωρίτερα, το προσωπικό ρεκόρ της ήταν 56.40. Με αυτόν το χρόνο, δε θα
έμπαινε καν στην οκτάδα των τελικών, σε καμία από τις διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων
από το 1988, στη Σεούλ, έως σήμερα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στους περσινούς χρόνους της Χαλκιά έτρεχαν οι
«400άρες» αθλήτριες πριν από τριάντα χρόνια! Με το 56.51 που έκανε η Πολωνή Κριστίνα
Κάσπερτσικ, στις 13 Ιουλίου του 1974, σε μίτινγκ στο Augsburg, κατέρριπτε τότε το
παγκόσμιο ρεκόρ.
Το παγκόσμιο ρεκόρ σήμερα κατέχει η Pωσίδα Γιούλια Πεσόνκινα, με χρόνο 52.34.
Χρειάστηκαν τρεις δεκαετίες προσπαθειών απ? όλες τις αθλήτριες του κόσμου για να πέσει
-σταδιακά- το ρεκόρ κατά 4,17 δευτερόλεπτα. Η Φανή Χαλκιά, αντιθέτως, χρειάστηκε κάτι
λιγότερο από ένα χρόνο για να κατέβει από το 56.40 στο 52.77 (βελτίωση του χρόνου της
κατά 3.63). «Συγκλονιστική» χαρακτηρίστηκε η βελτίωση αυτή από τα μέσα ενημέρωσης του
εξωτερικού. Το 2003, ο καλύτερός της χρόνος στα 400 μέτρα χωρίς εμπόδια ήταν 53.46. Η
Φανή Χαλκιά, δηλαδή, έτρεξε φέτος ταχύτερα τα 400 μέτρα με εμπόδια απ? ό,τι έτρεχε πέρυσι
τα 400 μέτρα άνευ... φραγμάτων!
Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σημειώνουν, επίσης, την τριετή δημοσιογραφική
ενασχόληση της Φανής. Πριν αποχωρήσει από τους στίβους, το προσωπικό της ρεκόρ στο
αγώνισμα που την έκανε χρυσή ολυμπιονίκη ήταν 59.99. Ήταν, δηλαδή, κάπου ένα δευτερόλεπτο
πιο γρήγορη από τη Βρετανή Σάντρα Ντάισον. Η Ντάισον έχει περάσει στην ιστορία ως η
κάτοχος του πρώτου παγκόσμιου ρεκόρ στο αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια γυναικών, το
οποίο έκανε το ντεμπούτο του το... 1971. Σε ένα μίτινγκ στη Βόνη, στις 15 Μαΐου, είχε
κάνει χρόνο 61.1.
«Δραματική βελτίωση στην αθλητική ?μέση ηλικία? (όπως είναι τα 25 χρόνια της Χαλκιά)
αποτελεί ?κόκκινη σημαία?. Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος αθλητής βελτιώνεται σημαντικά
είναι χρήστης αναβολικών. Με τις συνθήκες, όμως, που επικρατούν σήμερα στο χώρο του
στίβου, όλες οι επιδόσεις μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο της έρευνας, σε περίπτωση τόσο
απότομων μεταβολών...», καταλήγει το «Sports Illustrated». *Αν και δεν μ'αρεσουν μονο τα peak νουμερα (δηλαδη θα ηθελα να βλεπω 10 runs ανα χρονο οποιουδηποτε αθλητη για να καταλαβω την ταση), οντως τα νουμερα δειχνουν οτι κατι δραματικο συνεβει με την Χαλκια. Ισως αναβολικα, ισως κατι αλλο ομως.
-
Νέφτι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νέφτι;...μην μας πεις και που της το βάλανε!!!
-
Οσον αφορα το ΗΠΑμερικανικο ρεκορ γυναικων στα 400μ:
Η Kim Batten με 52.61, στο Gothenburg, SWE στος 11 Αυγουστου 1995. Ειναι 11 ετων ηδη! Αρα 11 χρονια πριν ετρεχαν καλυτερα απο την Χαλκια σημερα, στις ΗΠΑ. Νομιζω οτι η προσπαθεια του αρθρου να δειξει πως τα 30 χρονια που χρειαστηκαν για το ρεκορ ειναι λαθος.
Το μονο real argument ειναι το ποσο ετρεχε περισυ και ποσο τρεχει φετος. Εαν ηταν τεσσερα χρονια προπονσης δεν θα μου πηγεναι το νου σε αναβολικα καθολου, σε ενα ειναι δραματικο οντως. Ομως σιγουρα δεν ειναι αδυνατον.
-
Ενα οι Ελληνες προπονητες βρηκαν την λυση για παγκοσμια ρεκορ με αναβολικα, θα ειχατε πολλους παραπανω ρεκορ αθλητες σε διαφορα αθληματα. Το οτι υπαρχουν τοσο λιγοι ειναι επιχειρημα εναντια του διαδεδομενου ντοπινγκ. Σιγουρα υπαρχει καπου, ομως δεν ειναι διαδεδομενο σιγουρα.
-
...
Γιατι τι ειναι η κρεατινη νομζεις. Εχεις εμπειρια προσωπικη?Καλό θα ήταν να διαβάσεις, πως και πού παράγεται. Και μετά συζητάμε αν κάνει κακό ή όχι.
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
...
Γιατι τι ειναι η κρεατινη νομζεις. Εχεις εμπειρια προσωπικη?Καλό θα ήταν να διαβάσεις, πως και πού παράγεται. Και μετά συζητάμε αν κάνει κακό ή όχι.
Άσε, τα είπα κι εγώ. Μάταιος κόπος.
-
Αν και δεν μ'αρεσουν μονο τα peak νουμερα (δηλαδη θα ηθελα να βλεπω 10 runs ανα χρονο οποιουδηποτε αθλητη για να καταλαβω την ταση), οντως τα νουμερα δειχνουν οτι κατι δραματικο συνεβει με την Χαλκια. Ισως αναβολικα, ισως κατι αλλο ομως.Ουσιαστικά το συμπέρασμα είναι αυτό που λέει το άρθρο στο τέλος:
Με τις συνθήκες, όμως, που επικρατούν σήμερα στο χώρο του
στίβου, όλες οι επιδόσεις μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο της έρευνας, σε περίπτωση τόσο απότομων μεταβολών...Οτι έχουμε χάσει πια την πίστη μας σε 'πρωταθληταράδες' και 'υπερανθρώπους' (μόνο με τους 'ημίθεους' κάτι γίνεται )
Κλείνοντας, υπενθυμίζω και την περίπτωση της Βούλας Τσιαμήτα: 1997 επίδοση γύρω στο 13.5 στο τριπλούν, 1999 παγκόσμια πρωταθλήτρια με 15.5 μέτρα (παραδέχομαι πως στο τριπλούν έχει ιδιαίτερη σημασία η τεχνική και βελτιώνεται θεαματικά με την προπόνηση), έκτοτε τραυματίας (ούτε σε ένα αγώνα δε συμμετείχε νομίζω) και αποσύρθηκε προ 2-3 ετών (ηλικία: νομίζω 28 ή κάτι τέτοιο).
Είναι ή δεν είναι να ...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κλείνοντας, υπενθυμίζω και την περίπτωση της Βούλας Τσιαμήτα: 1997 επίδοση γύρω στο 13.5 στο τριπλούν, 1999 παγκόσμια πρωταθλήτρια με 15.5 μέτρα (παραδέχομαι πως στο τριπλούν έχει ιδιαίτερη σημασία η τεχνική και βελτιώνεται θεαματικά με την προπόνηση), έκτοτε τραυματίας (ούτε σε ένα αγώνα δε συμμετείχε νομίζω) και αποσύρθηκε προ 2-3 ετών (ηλικία: νομίζω 28 ή κάτι τέτοιο).Είναι ή δεν είναι να ...
Δεν ξεπέρασε ποτέ τον τραυματισμό της. 'Κάταγμα κόπωσης' το είπαν. Κάποιοι άλλοι είπαν ότι το οστεϊκό σύστημά της δεν άντεξε την ξαφνική έντονη μυϊκότητα που ανέπτυξε
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
...
Εγω εχω διαβασει. Εσυ?
Εχεις λινκ απο ερευνες που δηχνουν οτι η κρεατινη που εκκατομυρια αθλητες, ειδικα ερασιτεχνες, χρισημοποιουν για χρονια τωρα, εχει σοβαρες παρενεργιες?
Στιβος