-
Ωχ! Του Ιρακ το εκανες και το θεμα του Στιβου Νασο.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ωχ! Του Ιρακ το εκανες και το θεμα του Στιβου Νασο.Οφτόπικ εντελώς ο τεντιμπόης
-
^ Εμ του μιλαω για αθλητισμο και μου το γυρναει στο Ιρακ καθε τρεις και δυο
-
Αφού δεν κατάλαβες γιατί ανέφερα το Ιράκ, τι το παιδεύεις ?
(Εκτός και αν είναι για οπότε ΟΚ)
Καλά κάνεις να ζητάς αποδείξεις για το κάθε τι, αρκεί να το κάνεις με συνέπεια και πάντα. Διαφορετικά, αν έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά, φαίνεσαι ανακόλουθος. Αν θέλεις 'ένα τόνο' (που θα έλεγες) αποδείξεις για να πειστείς πως το doping είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στους πρωταθλητές, αλλά σου αρκούν οι 'αποδείξεις' του Πάουελ στον ΟΗΕ το Γενάρη/Φλεβάρη του 2003 (που δεν έπεισαν κανέναν παρά μόνο όσους σαν και σένα) για το θέμα του Ιράκ, τότε πρέπει να επανεξετάσεις τη διαδικασία λήψης αποφάσεών σου.
(Φιλικά ε...)
Τέλος με αυτό, κρίμα που χρειάστηκε να στο εξηγήσω.
Για τη συγχωρεμένη τη Florence τι έχεις να πεις ? 'Καθαρή' ? Συμφωνείς με το Τζέκο ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αφού δεν κατάλαβες γιατί ανέφερα το Ιράκ, τι το παιδεύεις ?(Εκτός και αν είναι για οπότε ΟΚ)
Μα για τοσο χαζο μ'εχεις καημενε?
Φυσικα και καταλαβα. Απλως δεν θελω να αλλαξω θεμα. Τι εγινε? Εσυ εισαι ο μοντ εσυ εισαι αυτος που πρεπει να με προτρεπει προς εκεινη την κατευθηνση, οχι το αντιθετο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλά κάνεις να ζητάς αποδείξεις για το κάθε τι, αρκεί να το κάνεις με συνέπεια και πάντα. Διαφορετικά, αν έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά, φαίνεσαι ανακόλουθος. Αν θέλεις 'ένα τόνο' (που θα έλεγες) αποδείξεις για να πειστείς πως το doping είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στους πρωταθλητές, αλλά σου αρκούν οι 'αποδείξεις' του Πάουελ στον ΟΗΕ το Γενάρη/Φλεβάρη του 2003 (που δεν έπεισαν κανέναν παρά μόνο όσους σαν και σένα) για το θέμα του Ιράκ, τότε πρέπει να επανεξετάσεις τη διαδικασία λήψης αποφάσεών σου.
(Φιλικά ε...)
Τέλος με αυτό, κρίμα που χρειάστηκε να στο εξηγήσω.
Νασο, φυσικα φιλικα. Εγω παντα φιλικα μιλαω. Εδω στο φορουμ.
Καταλαβαινω ακριβως, απλα ειμαστε εκτος θεματος, αλλα αφου εγραψες παραγραφο να πω δυο λογια:
Οταν η CIΑ και οι μυστικρες υπηρεσιες της Ρωσσιας και Αγγλιας τοτε συμφωνουσαν για τα WMDs του Σανταμ, δεν υπηρχε λογος να τις αμφισβητησει κανεις. Ακομη και ο Παουελ. Που btw, ειναι ενας απο τους πιο honorable και honest patriots που υπαρχουν. Βγηκαν ολοι λαθος. Διοτι ακοκη και οι στρατηγοι του Σανταμ ηξεραν οτι υπηρχαν ετοιμα για χρηση, WMDs. Ειτε τους ειχε πησει ολους (ή πολλους) λαθος, ή τα μετεφερε εκτος χωρας πριν μπουμε. Ειχε ενα τονο χρονο.
Αλλα ξανα. Και τι εγινε? !!!
Ειχε καποτε WMDs και μαλιστα τα χρισημοποιησε. Και ηθελε (εαν δεν ειχε το 2003) να αποκτησει. Εκανε ενεργειες καταλληλες για αγορα αυτων και κατασκευη μεσα στην χωρα. Αυτα δεν ειναι ψεματα ή λαθος. Ο Σανταμ ηταν απειλη στην περιοχη με ή χωρις WMDs. Επρεπε να βγει απο την θεση εκεινη και οντως εγινε. You guys are missing the bottom line, blinded by your anti-American passion.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για τη συγχωρεμένη τη Florence τι έχεις να πεις ? 'Καθαρή' ? Συμφωνείς με το Τζέκο ?
Τζοινερ. Καλο θεμα. Οντως περιεργη περιπτωση. Ειδικα μετα τον ξαφνικο της θανατο. Τοσο νεα. Το 10.49 ειναι ρεκορ που εχει μηνει και θα μηνει για πολυ ακομη. Εδω οι καλυτερες και τρεχουν με το ζορι κατω απο τα 11.00. Η Τζοουνς τρεχει και παλι 11.07 και ειναι κατα-χαρουμενη. Σκεφτεται, I'm back baby.
Δεν εχω ιδεα εαν εγινε αντι-ντοπινγκ κοντρολ στην Τζοινερ ποτε. Τοτε ζουσα Ελλαδα, δεν τα παρακολουθουσα τα πραγματα τοσο κοντα οσο τωρα. Κατα την ιδια στιγμη δεν βγηκε ποτε φαουλ οσον αφορα ντοπινγκ either.
Σιγουρα υπαρχει περιπτωση η Τζοινερ να ηταν 'σφοδρα' ντοπαρισμενη. Ομως σιγουρα ηταν και μεγαλο ταλεντο. Να τρεξεις 10.49 ντοπ θα πει οτι τρεχεις 10.75 καθαρος. Ακομη και σημερα κατι τετοιο θα ηταν ρεκορ. Σημερα. Τοσα χρονια μετα.
Bottom line: Σιγουρα υπαρχει ντοπα γυρω μας. Ομως οχι τοσο οσο νομιζει το κοινο και ακομη και για αυτους που υπαρχει, δεν σημενει οτι δεν ειναι τρομερα ταλεντα στο αθλημα τους και δεν εχουν σκιστει στην δουλεια. Αυτο που εμεις πρεπει να περιμενουμε ως κοινο ειναι το ανεβασμα του μπατζετ του αντιντοπινγκ κοντρολ ειδικα στους Ολυμπιακους οπου η σημαια μετραει περισσοτεροι απο πουθενα. Μολις βγουν οι γιατροι της Μπαλκο απο την φυλακη, το εξυπνο θα ηταν να τους προσλαβεις στην Ολυμπιακη επιτροπη αντι-ντοπινγκ, ειναι ενα παραδειγμα εξυπνης σκεψης για το ολο θεμα.
-
Τελος, δεν εχω ιδεα ποιος ειναι ο Τζεκος. Εαν ομως λεει οτι εισαι ενοχος μεχρι να αποδηχθεις ενοχος, αλλιως εισαι αθωος, τοτε συμφωνω 100% οπως και ολοι οι συμπολιτες που ζω μαζι.
-
Να τρεξεις 10.49 ντοπ θα πει οτι τρεχεις 10.75 καθαρος.Αυτό τώρα από που προκύπτει;
-
Τελος, δεν εχω ιδεα ποιος ειναι ο Τζεκος. Εαν ομως λεει οτι εισαι ενοχος μεχρι να αποδηχθεις ενοχος, αλλιως εισαι αθωος, τοτε συμφωνω 100% οπως και ολοι οι συμπολιτες που ζω μαζι.Εχει πλάκα να το λες εσύ ειδικά αυτό...
-
gavriil1, ο Τζέκος είναι ο (πρώην) προπονητής Κεντέρη και Θάνου. Και είπε 'ντοπέ είσαι μόνο αν σε πιάσουν'. Δεν είναι το ίδιο με αυτό που λες εσύ, για σκέψου το
Οσο για την Florence Griffith-Joyner, αυτό που ήθελα να δείξω είναι πως, παρότι δεν πιάστηκε ποτέ ντοπέ, ακόμα και εσύ που είσαι εξαιρετικά καλοπροαίρετος ως προς το 'αν δεν αποδειχτεί η ενοχή του δεν είναι ένοχος (*)' έχεις τις αμφιβολίες σου Και η συσχέτιση που κάνεις 10.49 ντοπέ --> 10.75 καθαρή είναι αυθαίρετη, μιλάμε η κοπέλα ήταν 7η στο ΛΑ το 84 και 1η με σουπερ-ρεκορ που θα μείνει δεκαετίες το 88...
(*) αυτό το ρητό ισχύει μόνο στα δικαστήρια. Υπάρχει και αυτό που λέγεται 'το κοινό περί δικαίου αίσθημα' που μπορεί σε επίπεδο να καταδικάζει κάποιον που τα δικαστήρια αθωώνουν. Πχ. ο OJ Simpson στη χώρα σου πριν χρόνια (τα θυμάμαι καλά ?), ο Κεντέρης και η Θάνου (δε νομίζω να πιστεύει κανείς στην Ελλάδα πως ήταν 'καθαροί') κοκ.
Είναι άραγε τυχαίο που μετά την υπερπαραγωγή ρεκόρ τη δεκαπενταετία 1985-2000, πολλά ρεκόρ του στίβου έχουν καθηλωθεί εδώ και πολλά χρόνια ? Τι έγινε και το ρεκόρ του Πάουελ στο μήκος είναι 15 χρόνια ίδιο ? Της Κονσταντίνοβα στο ύψος γυναικών 12 χρόνια ? Του Τζόνσον στα 400 άλλα τόσα ? Μήπως (απλά αναρωτιέμαι) συνδέονται όλα αυτά με την εντατικοποίηση των ελέγχων ντόπινγκ ή απλά σημαίνουν έλλειψη ταλέντου στα αντίστοιχα αγωνίσματα ?
Για να το κλείσουμε εδώ: σύμφωνα με ένα δημοσίευμα των 4Τ κιόλας, η Φανή Χαλκιά μέσα σε ένα χρόνο βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ 5 δευτερόλεπτα, που για να βελτιωθεί το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 με εμπόδια 5 δευτερόλεπτα πέρασαν 30 χρόνια. Δηλαδή έκανε σε 1 χρόνο ό,τι έκαναν οι κορυφαίες του αγωνίσματός της σε 30 χρόνια. Δε σε προβληματίζει αυτό ?
-
Εμενα όχι, γιατί έχει ελληνικό αίμα κατά δήλωσή της. Και την αγαπάει (μονο αυτή) ο καλός ελληνικος Θεός και ειναι και κολλητή των ασπιλων Ολυμπιονικών μας Κεντερη και Θανου.
Ξεχασες να γραψεις οτι για δυο χρονια ειχε αποσυρθει και εκανε τη ρεπορτερ του Τριανταφυλλόπουλου. Επίσης, οτι ως νεανιδα δεν ειχε καμια (Κ-Α-Μ-Ι-Α) διεθνη επιτυχία...
-
Κοίτα, έχει κάποιο δίκιο ο gavriil1, δεν είναι σωστό να τους καταδικάζουμε χωρίς αποδείξεις. Ωστόσο διατηρούμε νομίζω το δικαίωμα να είμαστε σκεπτικιστές απέναντι στις νίκες αυτές (πχ. της Χαλκιά το 2004) και να μη μας δίνουν τη χαρά που κανονικά θα περιμέναμε να μας έδιναν. Ας πούμε 'υποψιασμένοι'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
gavriil1, ο Τζέκος είναι ο (πρώην) προπονητής Κεντέρη και Θάνου. Και είπε 'ντοπέ είσαι μόνο αν σε πιάσουν'. Δεν είναι το ίδιο με αυτό που λες εσύ, για σκέψου το
Ναι, αυτος το λεει πονηρα. Εγω ομως ξερεις τι εννοω.
Οσο για την Florence Griffith-Joyner, αυτό που ήθελα να δείξω είναι πως, παρότι δεν πιάστηκε ποτέ ντοπέ, ακόμα και εσύ που είσαι εξαιρετικά καλοπροαίρετος ως προς το 'αν δεν αποδειχτεί η ενοχή του δεν είναι ένοχος (*)' έχεις τις αμφιβολίες σου
Σωστα. Ομως αλλο να εχεις αμφιβολιες και αλλο να κανεις αυτο που εγινε στην αρχη του θρεντ εδω: Εγραψα για το τι ταλεντο φενεται να ειναι ο Καρτερ και το πρωτο ποστ ηταν κατι του ειδους 'τι φαρμακα περνει αυτος ρε?'
Αυτο ειναι να εισαι κακοπροεραιτος by default and consistently. Αυτο ειναι κακο habit και ειναι ξεκαθαρο και very popular Ελληνικο σπορ. Και με κανει να λυπαμαι κατι τετοιο ως Ελληνα.
Δεν ειπα εγω ειμαι μαμοθρεφτο και πιστευω οτι ακουω και παω με τον Σταυρο στο χερι.
Και η συσχέτιση που κάνεις 10.49 ντοπέ --> 10.75 καθαρή είναι αυθαίρετη, μιλάμε η κοπέλα ήταν 7η στο ΛΑ το 84 και 1η με σουπερ-ρεκορ που θα μείνει δεκαετίες το 88...
Και? Μεσα σε 4 χρονια, εαν εισαι ταλεντο και αλλαζεις προπονητη and focus on your work και αρχισεις και τρως σωστα, αναρωνεις σωστα και γυμναζεσαι σωστα, ξερεις τι συμβαινει. Σε 2 μηνες εγω και οχι απροπονητος (μετα απο 1.5 χρονια βαρη και βολευ), αρχισα προγραμα δικο μου για επιτοπιο αλμα, και ανεβηκε 14 ποντους (και δεν μιλαω απο 50 ποντους στους 64, αλλα απο 80 στους 94, εκει που κολλας, εκει που ειναι το δυσκολο ανεβασμα). Μεσα σε δυο μηνες! Και εχω υπευθηνη δουλεια και οικογενεια και η γυμναστικη δεν ειναι priority για μενα. Φαντασου να ειχα τον προπονητη της Τζοινερ και 4 χρονια μπροστα μου και να ειμουν και ταλεντο και, και και.
Το παραπανω που γραφεις ουτε κατα δοιανια δεν σημενει οτι ηταν ντοπε σιγουρα!
ΟΠως επισης ο λογος που εγραψα για το ποσα ξερουμε (μιλαω για αυτους του χωρου) και ποσα παραπανω δεν ξερουμε για το τι κανει εναν αθλητη να αποδιδει καλυτερα. Αυτοι που ξερουν, ειναι πολυ λιγοι. Οι παρεξηγησεις για το θεμα αποδοση ειναι το 70% των πληροφοριων που ειναι 'τρεχοντες' εξω στο public και στα ΜΜΕ. Διαβαζω περιοδικα bodybuilding και δεν πιστευω στα ματια μου για τις μ@λ@κιες που γραφοντε.
Με αλλα λογια Νασο, οταν καταλαβα το παραπανω ως αληθεια γυρω μας, η πιστη μου για το ποσοι ντοπαροντε και ποσο βοηθουν τα αναβολικα επεσε αυτοματα διοτι ειδα οτι δεν χρειαζεται απραιτητα καποιος να ειναι ντοπε για να σκισει ταδε αθλημα. Γινετε και χωρις το πρωταθλημα. Και δεν ειναι η εξαιρεση.
[/quote] -
Ο χρήστης nass έγραψε:
(*) αυτό το ρητό ισχύει μόνο στα δικαστήρια. Υπάρχει και αυτό που λέγεται 'το κοινό περί δικαίου αίσθημα' που μπορεί σε επίπεδο να καταδικάζει κάποιον που τα δικαστήρια αθωώνουν. Πχ. ο OJ Simpson στη χώρα σου πριν χρόνια (τα θυμάμαι καλά ?), ο Κεντέρης και η Θάνου (δε νομίζω να πιστεύει κανείς στην Ελλάδα πως ήταν 'καθαροί') κοκ.
Ναι καταλαβαινω τι εννοεις για τον OJ και συμφωνω.
Είναι άραγε τυχαίο που μετά την υπερπαραγωγή ρεκόρ τη δεκαπενταετία 1985-2000, πολλά ρεκόρ του στίβου έχουν καθηλωθεί εδώ και πολλά χρόνια ? Τι έγινε και το ρεκόρ του Πάουελ στο μήκος είναι 15 χρόνια ίδιο ? Της Κονσταντίνοβα στο ύψος γυναικών 12 χρόνια ? Του Τζόνσον στα 400 άλλα τόσα ? Μήπως (απλά αναρωτιέμαι) συνδέονται όλα αυτά με την εντατικοποίηση των ελέγχων ντόπινγκ ή απλά σημαίνουν έλλειψη ταλέντου στα αντίστοιχα αγωνίσματα ?
Επηδει ρεκορ δεν καταριπτονται δεν σημενει οτι ειναι ντοπε οι αθλητες. Σιγουρα καποιος ηταν ντοπε. Δεν το αμφιβαλω. Αλλα καταλαβαινεις τι κριμα ειναι για εναν αθλητη και ποσο προσβλητικο να του λες οτι επηδει υπαρχει ντοπα και το δικο σου ρεκορ ντοπε ειναι επηδει εγω ειμαι καχυπτοτος και κακοπροεραιτος? Αν ειναι δυνατον!
Btw, επηδει 'ξερω' τον Τζονσον 'καλυτερα' απο αλλους πιο παλιους επηδει ειναι στα χρονια που ζω εδω και τον παρακολουθω πιο συχνα, ειμαι 99% σιγουρος οτι δεν ειναι ντοπε. Ενας απο τους λογους ειναι το οτι το αντι-ντοπινγκ κοντρολ εχει ανεβει σε sophistication κατα πολυ στα χρονια του Τζονσον και επισης βλεπω τι λεει για τους καινουργιους και πως τους βοηθαει να σπασουν το δικο του.
-
Βάζεις ένα σωρό προϋποθέσεις (σουπερ όλα: ταλέντο, προπονητής, διατροφή και, το πιο σημαντικό, focus και will). Και αναρωτιέμαι: επειδή είναι στη φύση του ανθρώπου να προτιμά τα εύκολα (μην αρπάζεσαι, η φύση από μόνη της προτιμά τη διαδρομή ελάχιστης ενέργειας ), μήπως απλά βαράνε 10 ενέσεις και έχουν όλα αυτά και με πιο εγγυημένο αποτέλεσμα ?
Ή μήπως κάνουν όλα όσα λες συν τις 10 ενέσεις (πιο ρεαλιστικό)
Η σύγκριση με τον εαυτό σου δεν είναι ορθή, διότι είσαι ερασιτέχνης και το κάνεις για την προσωπική σου βελτίωση και μπράβο σου. Αλλο όμως να έχεις συμβόλαια με χορηγούς και να ζεις από αυτό και να ΠΡΕΠΕΙ να γίνεις πρωταθλητής (αυτό το 2% που λέγαμε). Οσο να 'ναι, σου δίνει άλλο κίνητρο...
94 πόντους επιτόπιο (μπλοκ) ή με φόρα (καρφί) ? Για την ηλικία σου καλά είναι
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Να τρεξεις 10.49 ντοπ θα πει οτι τρεχεις 10.75 καθαρος.
Αυτό τώρα από που προκύπτει;
Δεν προκύπτει από κάπου, αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα Χρήστο.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ρε Σπύρο, πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι η Χαλκιά δλδ και τι χρόνους θα έκανε αν έτρεχε 'μαμά';
Πόσο μπορεί να σταθμιστεί η επίδραση της ντόπας σε έναν άνθρωπο που πέθανε νεότατος αφού πρώτα διέλυσε τα χρονόμετρα;
Εντάξει, εγώ ακόμα κι αν ντοπαριστώ όσο όλα τα αλογα του ιππόδρομου μαζί πάλι δεν θα κατέβω τα 13' στα 100μ. Μια αθλήτρια του 11'20 γιατί να μην κατέβει στο 10'50 αν είναι γίνει το συκώτι της σα μπάλα του μπάσκετ και να πεθάνει λίγα χρόνια αργότερα; -
Ετσι. Αν μαλιστα αληθευουν οι φημες απ' τ' 'αλογίσια' επαιρνε η Γκριφιθ....
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ρε Σπύρο, πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι η Χαλκιά δλδ και τι χρόνους θα έκανε αν έτρεχε 'μαμά';
Πόσο μπορεί να σταθμιστεί η επίδραση της ντόπας σε έναν άνθρωπο που πέθανε νεότατος αφού πρώτα διέλυσε τα χρονόμετρα;Δεν μπορεί να σταθμιστεί Χρήστο. Η επίδραση της ντόπας εξαρτάται κι αυτή από πολλούς παράγοντες. Και τα νούμερα που αναφέρεις εσύ πάντως, εντός πραγματικότητας είναι, όσο είναι και τα νούμερα του Γαβριήλ. Είναι πολύ σύνθετο το ζήτημα.
Στιβος