-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εαν για σενα ομως η κρεατινη ειναι ντοπα, τοτε μιλας για αλλη συζητηση.
Στην Ιταλία πάντως το μισό καμπιονάτο ακόμα τρέχει γι'αυτή την κρεατίνη...
Κι εδώ προκύπτει το φιλοσοφικό ερώτημα
Γιατί η κρεατίνη είναι (;) νόμιμη ενώ η αυξητική ορμόνη δεν (;) είναι;;;Η κρεατίνη και τα παράγωγα αυτής (υδροκρεατίνη κλπ) ήταν ντόπες που επιτράπηκαν κάποια στιγμή.
Το χειρότερο? Στα γυμναστήρια τις δίνουν πιο εύκολα κι από ασπιρίνες, ακόμα και σε παιδάκια 14-15 ετών
Η κρεατινη ειναι απαγορευμενη καπου?
Είπα ότι ήταν, όχι ότι είναι. Παίρνε όσο θέλεις. Μια μέρα, θα σε πάρει τηλέφωνο το συκώτι σου, θα έχει νέα να σου πει
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Κι όπως είπε και η Κατερίνα Θάνου... 'Ολους εσάς που πιστεύετε οτι έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών σας γράφω στα @@ μου'
Aν πείς τίποτα για τον συμπατριώτη μου τον Κεντέρη , την %^%&^
Θα σε πατήσω με το Κορολάκι ... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εαν για σενα ομως η κρεατινη ειναι ντοπα, τοτε μιλας για αλλη συζητηση.
Στην Ιταλία πάντως το μισό καμπιονάτο ακόμα τρέχει γι'αυτή την κρεατίνη...
Κι εδώ προκύπτει το φιλοσοφικό ερώτημα
Γιατί η κρεατίνη είναι (;) νόμιμη ενώ η αυξητική ορμόνη δεν (;) είναι;;;Η κρεατίνη και τα παράγωγα αυτής (υδροκρεατίνη κλπ) ήταν ντόπες που επιτράπηκαν κάποια στιγμή.
Το χειρότερο? Στα γυμναστήρια τις δίνουν πιο εύκολα κι από ασπιρίνες, ακόμα και σε παιδάκια 14-15 ετών
Η κρεατινη ειναι απαγορευμενη καπου?
Είπα ότι ήταν, όχι ότι είναι. Παίρνε όσο θέλεις. Μια μέρα, θα σε πάρει τηλέφωνο το συκώτι σου, θα έχει νέα να σου πει
Τι εννοεις? Εχεις στοιχεια για παρενεργιες κρεατινης?
-
Θα έδινες στο παιδί σου κρεατίνη για να κάνει μούσκουλα;
-
Έχω. Αν θέλεις να αποκτήσεις κι εσύ, RTFM
Eπίσης, έχω φίλο που κατέληξε (ευτυχώς έγκαιρα) ετοιμοθάνατος στο νοσοκομείο με το συκώτι σε μέγεθος παπουτσιού του Shaquille O'Neal εξαιτίας της μακρόχρονης χρήσης. Δεν το παθαίνουν όλοι φυσικά. Αν σου κάτσει όμως?
Θα έδινες στο παιδί σου κρεατίνη για να κάνει μούσκουλα;
Το σώμα χτίζεται και χωρίς κρεατίνη. Απλά πρέπει να αυξήσει κανείς την ποσότητα του (σωστού) φαγητού που τρώει την ημέρα. Ζούμε στην εποχή του 'εύκολου' όμως. Γιατί να ασχοληθούμε με διατροφή όταν υπάρχουν τα χαπάκια?
Υπεύθυνοι για την εξάπλωσή της κρεατίνης και όλης της υπόλοιπης χημείας είναι οι εγκληματίες που διαχειρίζονται τα διάφορα 'διάσημα' και 'μεγάλα' και 'trendy' γυμναστήρια (και τα μικρά και άσημα σε ορισμένες περιπτώσεις.
Για όποιον έχει την παραμικρή επαφή με τον πρωταθλητισμό, είναι κοινός τόπος ότι τα τα 'μπιλντέρια' και τα wannabe-μπιλντέρια στα γυμναστήρια είναι τα πειραματόζωα για τους αυριανούς πρωταθλητές στα βαρέα αθλήματα (στίβος, άρση βαρών κλπ.) αλλά και στα μη-βαρέα (κωπηλασία, ποδηλασία κ.α.).
Το χειρότερο από όλα είναι ότι οι εγκληματίες αυτοί εκμεταλλεύονται και παιδιά 14-15 ετών ή και μικρότερα για αυτό το σκοπό, φουσκώνοντάς τους πρώτα τα μυαλά (πανεύκολο σε ένα παιδί τέτοιας ηλικίας) και ύστερα το σώμα. Νομίζω δεν χρειάζεται να αναλύσω ΠΟΣΟ κακό είναι για το σώμα ενός παιδιού στη φάση της ανάπτυξης να κουμπώνει χάπια και να σηκώνει τα ασήκωτα. Μιλάμε για ΜΟΝΙΜΕΣ βλάβες στο σώμα, κακοσχηματισμένους μυς και κόκκαλα και άλλα τέτοια ωραία.
Για τον ενήλικα που δέχεται να γίνει το πειραματόζωο που αναφέρω πιο πάνω, τι να πει κανείς... εξαρτάται από το πόσο μυαλό κουβαλάει ο καθένας. Αλλά το παιδάκι είναι πολύ εύκολο να του φουσκώσεις το μυαλό (πού είναι οι γονείς? ΟΕΟ?). Εγκλήματα...
-
Το θέμα είναι άλλο. Σίγουρα φτιάχνεις μύες χωρίς βοηθήματα, χημικά ή φυσικά. Αλλά....ο Γαβριήλ θα άφηνε το παιδί του να πάρει τέτοια, ακίνδυνα όπως λέει ότι πιστεύει, σκευάσματα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το θέμα είναι άλλο. Σίγουρα φτιάχνεις μύες χωρίς βοηθήματα, χημικά ή φυσικά. Αλλά....ο Γαβριήλ θα άφηνε το παιδί του να πάρει τέτοια, ακίνδυνα όπως λέει ότι πιστεύει, σκευάσματα;Αυτο διερωτώμαι (γενικά) στην τελευταία πρόταση του ποστ μου...
-
Εξω απο το χορο ολοι καλα χορευουν.......
-
Ο χρήστης Da Silva έγραψε:
Εξω απο το χορο ολοι καλα χορευουν.......Σε ποιον αναφέρεσαι?
-
Σε ποιον αναφέρεσαι?
Στο αμερικανακι εννοειται. Σε αυτο που ρωτησε ο μανος.
(επρεπε να το εκανα quote... δικιο εχεις που δεν καταλαβες)
-
*Οι αθώοι που παραδέχτηκαν τις παραβάσεις (Sportday / Αντώνης Πανούτσος)
«Σήμερα μπροστά στο αθλητικό δικαστήριο οι Ελληνες αθλητές Κωνσταντίνος Κεντέρης και Αικατερίνη Θάνου δέχθηκαν την παράβαση του αντιντόπινγκ τεστ των τριών τεστ που δεν έκαναν μεταξύ της 27ης Ιουλίου και 12 Αυγούστου 2004 (παράβαση του κανόνα 32.2 d) και την αποτυχία τους στο να δώσουν ούρα και δείγμα αίματος στις 12 Αυγούστου (παράβαση κανόνα 32.2 c). Το αποτέλεσμα είναι ότι η διαδικασία έφτασε στο τέλος της». Είναι η ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, όπως ανακοινώθηκε προχθές στο σάιτ της. Αν το να δεχθείς όλες τις κατηγορίες είναι απόδειξη αθωότητας, να το ξέρω και στο μέλλον αν κάποιος μου κάνει αγωγή, να πηγαίνω στο δικαστήριο και να παραδέχομαι την ενοχή μου για να φανεί πόσο αθώος ήμουν.
Το μόνο που δεσμεύθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ήταν να μην επιβάλει μεγαλύτερη τιμωρία στον Κεντέρη και τη Θάνου. Για να δείξει την ενοχή των δύο αθλητών, η IAAF συνεχίζει την τιμωρία τους μέχρι το τέλος του 2006. Η αποδοχή της ενοχής από τους δύο αθλητές ήταν χαστούκι και στη δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ.
Φυσικά, το ΣΕΓΑΣ προσπαθεί να κλείσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την υπόθεση, γράφοντας σε ανακοίνωσή του: «Η κοινά αποδεκτή λύση με αντίτιμο την παραδοχή εκ μέρους των αθλητών κάποιων παραβάσεων των κανονισμών, χωρίς να υπάρξει καταδίκη...». Ποιων «κάποιων παραβάσεων των κανονισμών»; Οι «οι κάποιες παραβάσεις» ήταν ολόκληρο το κατηγορητήριο. Επίσης, ο Κεντέρης και η Θάνου δεν είχαν καταδικαστεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Εάν κάποιος δεν εμφανίζεται και τη μαρμίτα του μάγου να έχει πιει, πάλι θα μπορεί να λέει ότι ποτέ δεν βρέθηκε ντοπαρισμένος.
Η δίκη γινόταν με προσφυγή της IAAF κατά της αθωωτικής απόφασης του ΣΕΓΑΣ. Το ΣΕΓΑΣ είχε αποφανθεί ότι ο Κεντέρης και η Θάνου δεν είχαν ειδοποιηθεί για το επίμαχο ντόπινγκ στις 12 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Χωριό. Οτι όταν το έμαθαν το βράδυ, πήραν την μοτοσικλέτα του Τζέκου, έπεσαν, τραυματίστηκαν, μπήκαν στο νοσοκομείο και ακολούθησε το μέγα δράμα. Ολα αυτά, παρά το πόρισμα της αστυνομίας και της εισαγγελικής έρευνας ότι ατύχημα και νοσηλεία ήταν μαϊμούδες. Η IAAF στον CAS και πριν από την τελική απόφαση οι δύο Ελληνες πρωταθλητές συμβιβάζονται. Και δέχονται ότι είχαν ειδοποιηθεί και είναι ένοχοι για no show, στο ότι δεν εμφανίστηκαν για τον έλεγχο αντιντόπινγκ στο Χωριό. Πώς νιώθει τώρα η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, που οι αθλητές που αθώωσε δέχονται σε άλλο όργανο την ενοχή τους; Μαλακοειδώς περίεργα; Περιέργως μαλακισμένα; Επίσης, ποιους κοροϊδεύει η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, όταν λέει «...οι αθλητές μας θα επανέλθουν σύντομα στην ενεργό αθλητική δράση, αφού παραμένει σε ισχύ η απόφαση της δικαστικής επιτροπής». Γιατί δεν επανέρχονται τώρα στην ενεργό δράση; Επειδή είναι τιμωρημένοι, σωστά; Και τι τους είχε κάνει η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ; Τους είχε αθωώσει, σωστά; Αντε, λοιπόν, γιατί με αυτά που λένε το «Αρχαίο πνεύμα αθάνατο» θα πρέπει να αντικατασταθεί από το «Στο τέλος θα μας πούνε και μαλάκες».
Για την έρευνα στην αποθήκη του Τζέκου, όπου είχαν βρεθεί οι απαγορευμένες ουσίες, για το σχέδιο Κόρυβος που δύο προπονητές είχαν επισκεφθεί τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Λιάνη και του είχαν ζητήσει δύο δισ. δραχμές, για την εισαγγελική έρευνα που είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχε ούτε ατύχημα ούτε τραυματισμός, ας ελπίσουμε ότι θα μας πάνε σε κανένα ευρωπαϊκό δικαστήριο να μάθουμε την αλήθεια. Και ας «δικαιωθούμε»...Το μόνο που οφείλει να κάνει το ελληνικό κράτος από εδώ και πέρα είναι να διαχωρίσει τον αθλητισμό από τον πρωταθλητισμό. Οσο τα λεφτά θα πηγαίνουν στον πρωταθλητισμό, ένα ποσοστό τους είναι βέβαιο ότι θα μετατρέπεται σε ντόπα. Εκτός αν νομίζει κάποιος ότι οι απαγορευμένες ουσίες δεν αγοράζονται με κρατικό χρήμα... Λεφτά μόνο για τον αθλητισμό, δηλαδή τους συλλόγους και εγκαταστάσεις που απευθύνονται στον κοινό άνθρωπο. Οσο για τον πρωταθλητισμό, έχει τους χορηγούς. Οι οποίοι είναι και περισσότερο προσεκτικοί για την εικόνα που δίνεται από τους αθλητές που επιδοτούν. *
Πεσ΄τα ρε Πανουτσε γιατι με αυτα που ακουω στις τηλεορασεις τις τελευταιες μερες θα μου πεσουν τα μαλλιά...
(ακουσα και τη Φανη Χαλκια-γνησια ελληνιδα να μιλαει και μου 'ρθε να ξερασω με την υποτιμηση της νοημοσυνης μας ) -
Οι απαγορευμενες ουσιες αγοραζονται κυριως με το χρημα των χορηγων.
Τα πολλα λεφτα η πολιτεια τα δινει κατοπιν εορτης (μετα την επιτυχια) αλλα κατα την προετοιμασια οι αναγκες σε χρημα και σε ντοπα ειναι μεγαλες.Οι χορηγοι καλυπτουν αυτο το κενο,ενω παραλληλα 'φροντιζουν' στον βαθμο που αυτο ειναι εφικτο,να μην σπιλωθει το όνομα του πουλεν τους.Ολα αυτα βεβαια αν ξερεις τι γινεται, αν δεν ξερεις απολυτως τιποτα για κανενα θεμα τοτε εισαι ελλην δημοσιογραφος και απλα γραφεις ενα κειμενο και λες οτι 'το κρατος πρεπει...'
-
Το ζήτημα των ουσιών έχει να κάνει όμως και με το που θέλει να φτάσει κανείς. Είναι δεδομένο πως μετατοπίζουν τα όρια σου σαφώς ψηλότερα.
Εάν κάποιος είναι τόσο ελαφρόμυαλος ή εμμονοληπτικά αφοσιωμένος σε έναν στόχο, τότε δυστυχώς δεν έχει πολλές επιλογές από τη χρήση συμπληρωμάτων- έως και φαρμάκων.
Είμαι απίστευτα κατά της χρήσης οποιουδήποτε συμπληρώματος, για αμιγώς προσωπικούς λόγους, αλλά δε μπορώ παρά να αναγνωρίσω πως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα γυμναστικής με βάρη, νιώθω πως εγγίζω τα φυσικά μου όρια και πως δε μπορώ να αντεπεξέλθω σε βαρύτερη προπόνηση άνευ 'ενίσχυσης'.
Προσωπικά, δε με νοιάζει καθόλου. Εν τούτοις, εάν αυτή ήταν η ζωή μου όλη, ήμουν δηλαδή αθλητής σε κάποιο βαρύ άθλημα, μη έχοντας τίποτε άλλο και αντιμετωπίζοντας εκατέρωθεν πιέσεις, δεν ξέρω πως θα σκεφτόμουν και πως θα αντιμετώπιζα την αθλητική στασιμότητα.
Μάλιστα, έχω 3 καλούς φίλους αθλητές, σε ημι- επαγγελματικό επίπεδο, οι οποίο γνωρίζουν άμεσα πολλά περιστατικά, και δεν παραλείπουν να τονίζουν αυτό που ανέφερα άνωθι: πως τα παιδιά που δεν έχουν κάτι άλλο στη ζωή τους, που έχουν έρθει από επαρχία και βρέθηκαν με χρήματα, σπίτι και αυτοκίνητο, είναι σαφώς πιο δεκτικά στην λήψη φαρμάκων.
Είναι κρίμα, ίσως και κατάντια, αλλά ακόμη και σε αυτό το θέμα υπάρχει μια κοινωνική/ ψυχολογική διάσταση, τις επιδράσεις της οποίας δύσκολα δύναται κανείς να εκτρέψει...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα έδινες στο παιδί σου κρεατίνη για να κάνει μούσκουλα;Ποιο παιδι μου, μου λες. Εγω την παιρνω σου λεω εδω και καιρο. Η κρεατινη δεν ειναι απογορευμενη ουτε ειδους αναβολικου. Παλι οτι να'ναι διαβαζω.
-
Έχω. Αν θέλεις να αποκτήσεις κι εσύ, RTFM
Eπίσης, έχω φίλο που κατέληξε (ευτυχώς έγκαιρα) ετοιμοθάνατος στο νοσοκομείο με το συκώτι σε μέγεθος παπουτσιού του Shaquille O'Neal εξαιτίας της μακρόχρονης χρήσης. Δεν το παθαίνουν όλοι φυσικά. Αν σου κάτσει όμως?
Αυτα ειναι τα 'στοιχεια' που εχεις Κρους?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το θέμα είναι άλλο. Σίγουρα φτιάχνεις μύες χωρίς βοηθήματα, χημικά ή φυσικά. Αλλά....ο Γαβριήλ θα άφηνε το παιδί του να πάρει τέτοια, ακίνδυνα όπως λέει ότι πιστεύει, σκευάσματα;Εγω για την κρεατινη εγραψα. Εχεις εσυ στοιχεια οτι η κρεατινη ειναι επικυνδηνη?
-
Εξω απο το χορο ολοι καλα χορευουν.......Δηλαδης?
-
Σε ποιον αναφέρεσαι?
Στο αμερικανακι εννοειται.
I should have known. Sorry.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Το ζήτημα των ουσιών έχει να κάνει όμως και με το που θέλει να φτάσει κανείς. Είναι δεδομένο πως μετατοπίζουν τα όρια σου σαφώς ψηλότερα.Εάν κάποιος είναι τόσο ελαφρόμυαλος ή εμμονοληπτικά αφοσιωμένος σε έναν στόχο, τότε δυστυχώς δεν έχει πολλές επιλογές από τη χρήση συμπληρωμάτων- έως και φαρμάκων.
Είμαι απίστευτα κατά της χρήσης οποιουδήποτε συμπληρώματος, για αμιγώς προσωπικούς λόγους, αλλά δε μπορώ παρά να αναγνωρίσω πως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα γυμναστικής με βάρη, νιώθω πως εγγίζω τα φυσικά μου όρια και πως δε μπορώ να αντεπεξέλθω σε βαρύτερη προπόνηση άνευ 'ενίσχυσης'.
Προσωπικά, δε με νοιάζει καθόλου. Εν τούτοις, εάν αυτή ήταν η ζωή μου όλη, ήμουν δηλαδή αθλητής σε κάποιο βαρύ άθλημα, μη έχοντας τίποτε άλλο και αντιμετωπίζοντας εκατέρωθεν πιέσεις, δεν ξέρω πως θα σκεφτόμουν και πως θα αντιμετώπιζα την αθλητική στασιμότητα.
Μάλιστα, έχω 3 καλούς φίλους αθλητές, σε ημι- επαγγελματικό επίπεδο, οι οποίο γνωρίζουν άμεσα πολλά περιστατικά, και δεν παραλείπουν να τονίζουν αυτό που ανέφερα άνωθι: πως τα παιδιά που δεν έχουν κάτι άλλο στη ζωή τους, που έχουν έρθει από επαρχία και βρέθηκαν με χρήματα, σπίτι και αυτοκίνητο, είναι σαφώς πιο δεκτικά στην λήψη φαρμάκων.
Είναι κρίμα, ίσως και κατάντια, αλλά ακόμη και σε αυτό το θέμα υπάρχει μια κοινωνική/ ψυχολογική διάσταση, τις επιδράσεις της οποίας δύσκολα δύναται κανείς να εκτρέψει...
ΟΛΟΙ ΜΑΣ μπρουμε να συνεχισουμε να γινομαστε καλυτεροι σε οποιοδηποτε αθλημα, απο πλευρας αποδοσης. Αυτο που χρειαζεται ειναι να ξερεις τι κανεις σε τρια βασικα θεματα:
- (the appropriate) Stimulation, αυτο που λετε στην Ελλαδα, προπονηση
- (the appropriate) Nutrition, Διατροφη
- (the appropriate) Recovery, Αναρωση
Φυσικα η ικανοτητα του FOCUS (στα Ελληνικα η σωστη λεξω εδω ισως αυτοσυγκεντρωση?) ενοητε.
Το προβλημα ειναι οτι λιγοι ξερουν τι σημενει 'appropriate' διοτι δεν εχουν γινει πολλες ερευνες στο θεμα αθλητισμος το πιστευεις ή οχι (σε σχεση με αλλους τομεις τουλαχιστον) και απο οτι φενεται, αυτα που ξερουν και αυτοι που ξερουν, ειναι πολυ λιγοτερα απο αυτα που δεν ξερουμε ακομη.
Π.χ. μολις προσφατα μαθαμε οτι οι διατατικες ασκησεις (διαταση μυων) πριν οποιαδηποτε 100% κινηση, επιδρα αρνητικα σε αυτη την κινηση. Εχει γυρω στα 2 χρονια που αποδηχθηκε αυτο. Ακομη και σημερα ακομη και στην τηλεοραση ακομη και σε σουπερ επαγγελματιες αθλητες βλεπω να διατασουν μεις πριν τους χρισημοποιησουν. Γιατι? Resistance to change. Και φυσικα ο φυσιολογικος τροπος αργης διαδοσης νεων ερευνων γενικα. Λιγοι ειναι αυτοι οι προπονητες που συνεχως διαβαζουν τα τελευταια νεα ερευνων για τα παντα και ξερουν τις σωστες πηγες.
Ενα αλλο παραδειγμα ειναι the anaboli window. Επιστημονες απεδειξαν οτι η ληψη πρωτεινης μεχρι και 45 λεπτα μετα απο ασκηση (και στην περιπτωση bodybuilding ακομη πιο πολυ), οι μυς (θα το γραψω λαθος αλλα απλα) 'αποροφουν' τεσσερις φορες πιο πολυ πρωτεινη για επαναδομη και γενικα αναρωση μυων, απο οτι εαν αυτη η πρωτεινη εισερθει στο σωμα μετα απο 45 λεπτα μετα το τελος της ασκησης.
Τοσο διαφορα υπαρχει με το anabolic window (πρωτεινης αλλα και αλλων ουσιων, οπως π.χ. κρεατινης) που το αποτελεσμα ειναι ΟΣΟ αποδοτικο οσο εαν ενας αθλητης επερνε διαφορα απαγορευμενα αναβολικα και δεν ακολουθουσε το anabolic window και ο αλλος αθλητης το ακολοθουσε και δεν επερνε καμια απαγορευμενη ουσια.
So TIMING in nutrition (number two above) is HUGE is what we found during the past few years!
Με αλλα λογια, ξανα, τα αναβολικα, απο μονα τους δεν κανουν ΤΙΠΟΤΕ. Πρεπει να εισαι στο 98% και να θες να πας στο 100% και να εχεις ran out of ideas and will to focus και να παρεις ενα φαρμακο για να πετυχεις το 100% που σου δινει και το πρωταθλημα.
Wise up and start reading.
-
Με αλλα λογια, ξανα, τα αναβολικα, απο μονα τους δεν κανουν ΤΙΠΟΤΕ. Πρεπει να εισαι στο 98% και να θες να πας στο 100% και να εχεις ran out of ideas and will to focus και να παρεις ενα φαρμακο για να πετυχεις το 100% που σου δινει και το πρωταθλημα.Επειδή στο 98% είναι πολλοί αλλά πρωταθλητές λίγοι...
Μήπως απλά δέχεσαι πως όλοι οι πρωταθλητές ντοπάρονται ? (που λίγο-πολύ είναι αυτό που σου λένε πολλοί εδώ)
Για τα υπόλοιπα που λες προφανώς έχεις δίκιο και σίγουρα δεν είναι τα αναβολικά το παν, αλλά αν αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά μεταξύ ενός άριστου αθλητή (με ταλέντο, προπόνηση, διατροφή, ψυχικά αποθέματα κτλ.) και ενός πρωταθλητή, τότε...
Στιβος