-
Ο χρήστης tt έγραψε:
... Στα πλαστικά ρίχνω μπουκάλια νερού, γαλατος (Ολυμπος), σακκούλες .
Ξέρει κανείς αν τα πλαστικά μπουκάλια των καλλυντικών (σαμπουαν αφρολουτρα κλπ) ,απορρυπαντικων (τζάμια χλωρίνες κλπ) μπαίνουν εκεί?Μπαίνουν, αν τα μπουκάλια έχουν το σύμβολο του ανακυκλώσιμου υλικού.
To σύμβολο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το δείχνεις?
Στα μπουκάλια που έχω εμφανίζεται ένα σχήμα που αποτελείται απο δύο αντίστροφα βέλη μέσα σε κύκλο και συνοδεύονται απο ένα σχήμα σαν ανοιχτής κονσέρβας που γράφει πάνω 12μ -
Τα σκουπίδια σε τι σακκούλες πρέπει να πετιούνται στούς κάδους?
Αυτές οι κλασσικές μαύρες και γαλάζιες αποδομούνται εύκολα , η είναι και αυτές της τάξης των 200 χρόνων και κλείνοντας εκεί μέσα τα σκουπίδια τα εμποδίζουμε να αποδομηθούν εύκολα?
Ο σκουπιδοφάγος για τα οργανικά κατάλοιπα μήπως επιβαρύνει τους βιολογικούς καθαρισμούς? -
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Ξέρει κανείς αν τα πλαστικά μπουκάλια των καλλυντικών (σαμπουαν αφρολουτρα κλπ) ,απορρυπαντικων (τζάμια χλωρίνες κλπ) μπαίνουν εκεί?Μπαίνουν, αν τα μπουκάλια έχουν το σύμβολο του ανακυκλώσιμου υλικού.
Στα μπουκάλια που έχω εμφανίζεται ένα σχήμα που αποτελείται απο δύο αντίστροφα βέλη μέσα σε κύκλο και συνοδεύονται απο ένα σχήμα σαν ανοιχτής κονσέρβας που γράφει πάνω 12μΤο πιθανότερο πρέπει να αναζητήσεις το σύμβολο επάνω στο πλαστικό και όχι επάνω στην ετικέτα του μπουκαλιού. Το 12m πρέπει να αναφέρεται στο πότε λήγει το προϊόν μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.
Επειδή δεν είναι εύκολο να καταλάβω αυτό που βλέπεις, αναζήτησε στο Διαδίκτυο για 'recycling symbols' ή και για '12m' και θα βρεις σίγουρα την απάντηση που ψάχνεις
-
Στα μπουκάλια που έχω εμφανίζεται ένα σχήμα που αποτελείται απο δύο αντίστροφα βέλη μέσα σε κύκλο και συνοδεύονται απο ένα σχήμα σαν ανοιχτής κονσέρβας που γράφει πάνω 12μhttp://www.wastepack.co.uk/web/default.aspx?pg=93
πρόσεξε ότι αυτό το σύμβολο
ΔΕΝ είναι σύμβολο ανακυκλώσιμου υλικού -
Ξέρει κανείς αν τα πλαστικά μπουκάλια των καλλυντικών (σαμπουαν αφρολουτρα κλπ) ,απορρυπαντικων (τζάμια χλωρίνες κλπ) μπαίνουν εκεί?Αντιγράφω από ένα διαφημιστικό του Δήμου Ρίου παραδείγματα πλαστικών συσκευασιών που ανακυκλώνονται: συσκευασίες από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.α.
-
Το UPS ταπαιξέ, πήγα ΠΛΑΣΙΟ Σύνταγμα και μου λένε αγόρασε καινούριο, του λέω πόσο πάει η μπαταρία .Moy λέει είναι 20% κάτω από την τιμή του UPS. Αλλά μετά μου λέει πρέπει να το φέρεις από δω. Τι να κάνω, η μπαταρία βγάζει ισχύ 500 W για 10min. μόνο . και η τροφοδοσία μου είναι 350W μόνο, άσχετο αλλά το πήρα μεταχειρισμένο το APC. είναι αυτό
-
Ο (Blue Sky ) φούρνος μικροκυμάτων μας τα ΄φτυσε... Αν πάω να πάρω έναν καινούριο απ' οποιαδήποτε αλυσίδα ηλεκτρολογικών, θα δεχτούν πίσω τον παλιό, ώστε να τον στείλουν γι' ανακύκλωση (ή ανακύκληση τελικά ; ) ή θα πρέπει να βρω μια αντίστοιχη άκρη μόνος μου; Στα σκουπίδια πάντως μου βαραίνει την καρδιά να τον πετάξω ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ο (Blue Sky ) φούρνος μικροκυμάτων μας τα ΄φτυσε... Αν πάω να πάρω έναν καινούριο απ' οποιαδήποτε αλυσίδα ηλεκτρολογικών, θα δεχτούν πίσω τον παλιό, ώστε να τον στείλουν γι' ανακύκλωση (ή ανακύκληση τελικά ; ) ή θα πρέπει να βρω μια αντίστοιχη άκρη μόνος μου; Στα σκουπίδια πάντως μου βαραίνει την καρδιά να τον πετάξω ...Αν τον βγάλεις δίπλα στα σκουπίδια πιστεύω ότι όλο και κάποιος παλιατζής θα περάσει να τον πάρει. Αυτοί όλο και κάπως αξιοποιούν τις χαλασμένες συσκευές.
-
Ο λαμπτήρας του φούρνου μικροκυμάτων δεν είναι για να μείνει στο περιβάλλον ανεξέλεγκτος. Καλό θα είναι να εξασφαλίσεις ότι όποιος τον πάρει δεν θα τον πετάξει απλά στα σκουπίδια.
-
Ρώτα σε καταστήματα ηλεκτρικών. Αυτοί θα ξέρουν τι να τον κάνουν.
-
-
Υπάρχει πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε), στα οποία ανήκει και ο χαλασμένος φούρνος μικροκυμάτων σου .
Δες ποιο είναι το δημοτικό σημείο συλλογής που σε ενδιαφέρει, ώστε να στείλεις τη συσκευή σου για ανακύκλωση. Μέσω των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, δεν πιστεύω να δεις φως ...
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Υπάρχει πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε), στα οποία ανήκει και ο χαλασμένος φούρνος μικροκυμάτων σου .Δες ποιο είναι το δημοτικό σημείο συλλογής που σε ενδιαφέρει, ώστε να στείλεις τη συσκευή σου για ανακύκλωση. Μέσω των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, δεν πιστεύω να δεις φως ...
Να υποθέσω ότι και οι παλιές συσκευές κινητής τηλεφωνίας ανήκουν στα 'απόβλητα' που διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος φορέας;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Υπάρχει πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε), στα οποία ανήκει και ο χαλασμένος φούρνος μικροκυμάτων σου .
Δες ποιο είναι το δημοτικό σημείο συλλογής που σε ενδιαφέρει, ώστε να στείλεις τη συσκευή σου για ανακύκλωση. Μέσω των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, δεν πιστεύω να δεις φως ...
Να υποθέσω ότι και οι παλιές συσκευές κινητής τηλεφωνίας ανήκουν στα 'απόβλητα' που διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος φορέας;
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 117/2004 και οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας ανήκουν στα απόβλητα που διαχειρίζεται ο φορέας ανακύκλωσης στη χώρα μας. Για ανακύκλωση κινητού τηλεφώνου ίσως σου είναι περισσότερο εύκολο να απευθυνθείς σε κατάστημα κάποιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες νομίζω πως υποστηρίζουν αντίστοιχα προγράμματα για τα προϊόντα που πωλούν.
-
Στα καταστήματα κιν. τηλεφωνίας υπάρχουν ειδικά κουτιά στα οποία ρίχνονται παλιά κινητά και μπαταρίες.
Τους τελευταίους μήνες...ανακυκλώνω!
Ο Δ. Αθηναίων έχει βάλει κάδους στους οποίους ρίχνεις οποιαδήποτε συσκευασία (πλαστικό, γυαλί, μέταλλο, χαρτί). Μαζεύω μπουκάλια, κουτάκια, κονσέρβες σε μια μεγάλη σακούλα απορριμάτων στο μπαλκόνι και όταν γεμίσει, την κουβαλάω από το σπίτι και την πετάω εκεί μέσα.
ΠΟΛΥ καλύτερο από την αηδία του Δ. Πειραιά που έχει διαφημιστικούς κάδους μικρής χωρητικότητας με στενές υποδοχές ανά υλικό, στους οποίους πρέπει να ρίχνεις τα ανακυκλώσιμα απορρίματα ένα-ένα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...ΠΟΛΥ καλύτερο από την αηδία του Δ. Πειραιά που έχει διαφημιστικούς κάδους μικρής χωρητικότητας με στενές υποδοχές ανά υλικό, στους οποίους πρέπει να ρίχνεις τα ανακυκλώσιμα απορρίματα ένα-ένα.Οι στενές υποδοχές ανά υλικό έχουν κάποιο θετικό: Δύσκολα θα βρεις σακούλες με σκουπίδια μέσα στον κάδο ανακύκλωσης, όπως έχω δει όχι πολλές αλλά αρκετές φορές στη γειτονιά μου (μπλιαχ)
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
...ΠΟΛΥ καλύτερο από την αηδία του Δ. Πειραιά που έχει διαφημιστικούς κάδους μικρής χωρητικότητας με στενές υποδοχές ανά υλικό, στους οποίους πρέπει να ρίχνεις τα ανακυκλώσιμα απορρίματα ένα-ένα.
Οι στενές υποδοχές ανά υλικό έχουν κάποιο θετικό: Δύσκολα θα βρεις σακούλες με σκουπίδια μέσα στον κάδο ανακύκλωσης, όπως έχω δει όχι πολλές αλλά αρκετές φορές στη γειτονιά μου (μπλιαχ)
Εχουν βαλει και εδω μεγαλους καδους για χαρτια αλλα με μικρο ανοιγμα(κλειδωμενο το καπακι).Ετσι ολα τα χαρτοκουτα απο τα καταστηματα καταληγουν σε καδους σκουπιδιων και οχι της ανακυκλωσης.
-
Τι γίνεται με τα άχρηστα cd-dvd..
-
Ο χρήστης nam έγραψε:
Τι γίνεται με τα άχρηστα cd-dvd..έχεις πολλά?
-
Τα στρωματα που κοιμομαστε (αυτα που εχουν ελατηρια ή αφρο τουλαχιστον και οχι αυτα με λατεξ) μπορουμε να τα ανακυκλωσουμε καπου?
Ανακύκλωση Γενικά (Recycling)