-
Το megane classic έχει διαφορετικά φωτιστικά από το coupe. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχει ένα για όπισθεν. Στο coupe όντως είναι διπλά, και ομίχλης και όπισθεν.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Μήπως άναψε τα φώτα ομίχλης; Έχουν δύο σκάλες, πρώτα τα προβολάκια μπροστά και μετά τα πίσω, τα οποία είναι και πολύ έντονα. Η όπισθεν έχει ένα μόνο.5θυρο ήταν αυτό που είδα και το έκανε επανειλημμένα, αλλά μην το κάνουμε και θέμα. Επιβεβαίωσα πάντως ότι ήταν τα φώτα οπισθοπορείας, όταν εχθές είδα από κοντά ένα άλλο 5θυρο. Όχι, δεν έκανε κι αυτό το ίδιο, απλά είδα πού είναι το κάθε λαμπάκι πίσω, χε,χε!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μα ακριβώς γι' αυτό δεν θα επιτραπεί το πετρέλαιο, για να μας τα παίρνουν ακόμη περισσότερο. Η λογική αυτή δεν επικρατεί για δεκαετίες? Γιατί να αλλάξει κάτι ΤΩΡΑ?για άλλο λόγο δεν επιτρέπεται το πετρέλαιο...
-
Για ποιο λόγο πιστεύεις εσύ;
-
Πολύ καλά κάνει και απαγορεύεται εντός Αθηνών και Θεσσαλονικής. Αν ήταν καθαρά οικονομικοί οι λόγοι, δεν θα επιτρέπονταν σε όλη την επικράτεια.
-
Γιατί πολύ καλά; Εδώ αποδεικνύεται ότι οι σύγχρονοι ντίζελ είναι λιγότερο ρυπογόνοι από του βενζινοκινητήρες ιδίων κυβικών. Στην επαρχία πάντως επιτρέπεται γιατί ο μεγάλος όγκος των αυτοκινήτων βρίσκεται στα δύο κέντρα.
-
Ναι, υπάρχει τέτοια απόδειξη? Μπορούμε να την δούμε και εμείς?
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Γιατί πολύ καλά; Εδώ αποδεικνύεται ότι οι σύγχρονοι ντίζελ είναι λιγότερο ρυπογόνοι από του βενζινοκινητήρες ιδίων κυβικών. Στην επαρχία πάντως επιτρέπεται γιατί ο μεγάλος όγκος των αυτοκινήτων βρίσκεται στα δύο κέντρα.Καλό...
-
-
Ναι admin ίσως είναι off-topic, αλλά θα ήταν on-topic και μάλιστα πολύ ενδιαφέρον topic εάν κάποιος θα μπορούσε να δώσει στοιχεία για τους συγκεκριμένους κινητήρες της Ρενό, τι εκπομπές έχουν, και οι diesel και οι petrol.
Επίσης στοιχεία για το είδος του ρύπου που αποτελεί πρόβλημα για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ως γνωστόν πόλεις που δεν είναι επιβαρυμένες με κάποια μορφή ρύπου μπορούν να ανεχθούν περισσότερο κάποιο είδος από κάποιο άλλο.
Για παράδειγμα, οι συνάδελφοι που διαφωνούν ας ρίξουν μια ματιά στον πίνακα της σελίδας 3 του παρακάτω αρχείου. Το βρήκα εύκολα αλλά πιστεύω ότι είναι αρκετά διαφωτιστικό:http://www.ace.mmu.ac.uk/Resources/Fact ... pdf/26.pdf
-Αν υπάρχει thread σχετικό με petrol vs diesel μπορούμε να συνεχίσουμε εκεί τη συζήτηση. thx
-Πολύ ενδιαφέρων και ο παρακάτω πίνακας που δείχνει ότι το Megane Coupe 1.4 TCe και το 1.9 dCi, και τα δύο στα 130 hp, συγκλίνουν στο κόστος χρήσης μετά από 100.487 Km!!! Πάντα για τιμές Αγγλίας φυσικά
http://www.parkers.co.uk/cars/petrol-vs ... eriv=47712
-
Πάρε το σάιτ που υπάρχουν ΟΛΟΙ οι μετρούμενοι ρύποι και εκπομπές βάσει πιστοποιήσεων για κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στην ΕΕ, και φυσικά για τα Ρενώ που σε ενδιαφέρουν.
Κάνε μια σύγκριση στα ΝΟχ και στα αιωρούμενα σωματίδια μεταξύ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ πετρελαιοκίνητου και βενζινοκίνητου μοντέλου θέλεις, και προσπάθησε να θυμηθείς αν έχεις ακούσει να μιλάνε γι' αυτούς τους ρύπους, και τι τους αποδίδουν διαχρονικώς. -
THX πολύ ενδιαφέρον το σάιτ δεν το ήξερα. Βρήκα στοιχεία για τα πάντα. Οι τιμές των σωματιδίων νομίζω ότι με τα νέα φίλτρα είναι αρκετά χαμηλές, τουλάχιστον μπροστά σε αυτές που βγάζουν φορτηγά κτλ. Οι τιμές των οξειδίων του αζώτου όμως είναι δεκαπλάσιες! Αυτό δεν είναι καλό...
-Κατά τα άλλα οι συνέπειες είναι γνωστές γενικώς, τα αναφέρει και η σελίδα αναλυτικά:
http://www.vcacarfueldata.org.uk/inform ... lution.asp
-Πάντως, σύμφωνα με το πίνακα κόστους αγοράς και κίνησης που έδωσα παραπάνω το diesel ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
-
παιδά προχτές πηγαίναμε δίπλα- δίπλα με ένα γκρί megane 5θυρο, πράγμα σπάνιο να δεις δύο megane III μαζί! Αυτό που παρατήρησα, κοιτώντας από τον καθρέπτη μου, όταν κάποια στιγμή ήταν πίσω μου, είναι πόσο όμορφο είναι το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, πράγμα που ίσως δε δίνεις τόση σημασία όταν το βλέπεις σα σύνολο.
Και κάτι άσχετο. Για πρώτη φορά έβαλα shell v-power 95, και δεν έχει καμμία σχέση το πως τραβάει ο κινητήρας με την απλή αμόλυβδη. Βέβαια παρόμοια αίσθηση είχα και με απλή αμόλυβδη ΕΚΟ, ενώ αντίθετα όταν βάζω από ένα γνωστό μου που έχει REVOIL, αλλά και σε άλλα βενζινάδικα εκτός shell και ΕΚΟ αισθάνομαι ότι δεν πάει. Όσοι έχετε το tce έχετε δει αντίστοιχες διαφορές, ή είναι θέμα ποιότητας βενζίνης στο κάθε βενζινάδικο? -
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
Για πρώτη φορά έβαλα shell v-power 95, και δεν έχει καμμία σχέση το πως τραβάει ο κινητήρας με την απλή αμόλυβδη. Βέβαια παρόμοια αίσθηση είχα και με απλή αμόλυβδη ΕΚΟ, ενώ αντίθετα όταν βάζω από ένα γνωστό μου που έχει REVOIL, αλλά και σε άλλα βενζινάδικα εκτός shell και ΕΚΟ αισθάνομαι ότι δεν πάει. Όσοι έχετε το tce έχετε δει αντίστοιχες διαφορές, ή είναι θέμα ποιότητας βενζίνης στο κάθε βενζινάδικο?εγω δεν εχω megane, αλλα 1,2TCe, και εδω στα Χανια εχω εντοπισει δυο βενζιναδικα που ενω ειναι πιο ακριβα απο τα αλλα οταν βαζω απο αυτους το αμαξι τραβαει πολύ καλυτερα...στην αρχη νομιζα οτι ειναι ιδεα μου, αλλα μετα απο 2-3 αλλαγες βενζιναδικου παντα κατεληγα στο ιδιο συμπερασμα..πλεον εδω και πανω απο 6 μηνες βαζω μονο απο αυτα τα 2 και εχω ησυχασει...στην Αθηνα ομως οταν ανεβαινω εχω παλι αυτο το φαινομενο, γιατι εκει δεν εχω ξεχωρισει καλο βενζιναδικο..
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Γιατί πολύ καλά; Εδώ αποδεικνύεται ότι οι σύγχρονοι ντίζελ είναι λιγότερο ρυπογόνοι από του βενζινοκινητήρες ιδίων κυβικών. Στην επαρχία πάντως επιτρέπεται γιατί ο μεγάλος όγκος των αυτοκινήτων βρίσκεται στα δύο κέντρα.υπάρχουν πολλοί λόγοι...
ας αρχίσουμε με το γεγονός ότι το διοξ του άνθρακα δεν είναι ρύπος... -
Δεν χρειάζεται να παίζουμε με τις λέξεις, τι είναι ρύπος ή τι δεν είναι. Το διοξείδιο είναι αέριο του θερμοκηπίου και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η αύξηση του είναι πολύ σοβαρότερα από τα αναπνευστικά προβλήματα που δημιουργούν οι υπόλοιποι ρύποι (ΝΟχ, σωματίδια) ή οι καρκινογόνοι HC. Το θέμα δεν είναι να επιτραπούν ή όχι τα diesel για το λαό στις πρωτεύουσες. Το θέμα είναι να γενικευτεί η χρήση ΜΜΜ έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι. Και μιλάω για οχήματα ηλεκτρικά, αερίου ή συσσωρευτών υδρογόνου. Όλα τα άλλα είναι απλά ασπιρίνη για τον καρκίνο.
Στο θέμα του diesel όπως αποδεικνύεται (βλέπε πίνακες παραπάνω), μετά και την κατακόρυφη άνοδο της τιμής του, ίσως και της υπέρβασης της βενζίνης σε λίγα χρόνια, συν τα αυξημένο κόστος συντήρησης, δεν ενδείκνυται πλέον εκτός από τα επαγγελματικά. -
Με τον κίνδυνο να μας την πει ο Bill33 θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. 1000 φορές διοξειδιάκι του άνθρακα που δεν έχει αποδειχθεί καν η σχέση αιτίας-αιτιατού της ανθρώπινης δραστηριότητας στο κλίμα του πλανήτη παρά τον καρκίνο του ντίζελ που έχει άμεσα αποτελέσματα στην ανθρωπότητα.
-
Δικαιολογημένη η άποψη σου, την υποστηρίζει μεγάλη μερίδα επιστημόνων, όπως επίσης και κάποιοι άλλοι τα αντίθετα.
Αλήθεια, υπάρχει κανένα τόπικ σχετικό με ρύπους να μεταφερθούμε εκεί; Έχει προκύψει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, ειδικά αυτό που μιλάει για σύγκριση κινητήρων της ίδιας μάρκας και κόστος χρήσης diesel. -
Yπάρχει το θρεντ 'Περιβάλλον και αυτοκίνηση' που έχω ανοίξει. Ότι λέει ο τίτλος.
-
ΟΚ συζητάμε εκεί τη συνέχεια, το τόπικ είναι κατάλληλο
Renault Megane III