-
κατσε να κοιταξω στο αρχειο
-
4τροχοι φεβ 1992
πεζο 106 1.1 και 1.4 xsi
δεν λεει πουθενα για πθητικη τετραδιευθυνση
οποτε για να μην λεει παει να πει οτι δεν ειχαν. -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
το saxo 1.1 όπως και όλη η σειρά 106, saxo από 954cc μέχρι 1600cc είχαν ίδια φιλοσοφία ανάρτησης.. άλλα απλά είχαν αντιστρ άλλα όχι... γι'αυτό μάλλον δε σου άρεσε... κατά τ' άλλα αν είχες οδηγήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ακόμα και το saxo 1.1 της θείας (και δε στο έδωσε απλώς για τα ψώνια) και προσπερνούσες τις μεγάλες κλίσεις στις στροφές λόγω έλλειψης αντιστρ μπρος-πίσω, θα ανακάλυπτες ακόμα και στοιχεία υπερστροφικότητας στις εξόδους λόγω παθ 4διευθ... όσο για άνεση στο πίσω κάθισμα ασύγκριτη σε σχέση με σημερινά ας πούμε colt.. αυτάσε μενα το λες ρε φιλε???τι ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΑ και ?????? οχι μονο για ψωνια το πηρα (που μονο για αυτο ειναι αυτο το αυτοκινητο) αλλα το ξεσκισα στα προτυπα που κανω ολα τα peugeot μου!!!
ειναι τοσο μα τοσο χαλαρο που σε τρομαζει αμεσως . μετα οι κλισεις του επιρεαζουν το κρατημα του σε μεγαλο βαθμο επειτα ερχεται ευκολα η υπερστροφη (οπως και στο ραλλυ) και με τις αθλια ρυθμιζμενες αναρτησεις ειναι ακομα πιο δυσκολο να το μαζεψεις .τα φρενα δεν εχουν καμια αισθηση και μεγαλο κενο και το τιμονι αν και εχει πληροφορηση μου φανηκε και ειναι αργο!!!
οπως σου ειπα ειναι μονο για ψωνια .
με 106 και σαξο 1,4 και vts-rallye εχει μονο κοινο σασι και δεσιματα τιποτα αλλο!! μην νομιζουμε αλλο το saxo 1.1 ΑΛΛΟ το vts!!!! εχει μεγαλη διαφορα!! δεν ειναι απλα λιγο χειροτερο ειναι αλλο αυτοκινητο στην αισθηση και παντου! -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
4τροχοι φεβ 1992πεζο 106 1.1 και 1.4 xsi
οποτε για να μην λεει παει να πει οτι δεν ειχαν.παθητικη τετραδιευθυνση δεν ειναι οι ανεξαρτητες πισω αναρτησεις οι οποιες ειναι τεχνασμα επικοινωνιακο και για αυτο λεγονται (ΠΑΘΗΤΙΚΗ) 4διευθυνση?????
αν οχι ας με ενημερωσει καποιος
ευχαριστω -
4τροχοι φεβ 1992πεζο 106 1.1 και 1.4 xsi
οποτε για να μην λεει παει να πει οτι δεν ειχαν.And the donkey flies
-
Όχι, δεν είναι.
Η πίσω ανάρτηση εδράζεται σε ελαστικά μέρη και μπορεί να αλλάζει γωνίες υπό φορτίο. -
ελα ρε το εβλεπα σε αλλα Peugeot μπροστα πανω σε στροφες αλλα ελεγα θα ειναι η γωνιες καμπερ και ετσι οπως εστριβα εβλεπα να αλλαζαν γωνιες! !!!
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
4τροχοι φεβ 1992
πεζο 106 1.1 και 1.4 xsi
οποτε για να μην λεει παει να πει οτι δεν ειχαν.παθητικη τετραδιευθυνση δεν ειναι οι ανεξαρτητες πισω αναρτησεις οι οποιες ειναι τεχνασμα επικοινωνιακο και για αυτο λεγονται (ΠΑΘΗΤΙΚΗ) 4διευθυνση?????
ευχαριστωοχι ρε,παθητικη λεγεται οταν την ωρα που στριβεις τα πισω συνεμπολκ παραμοφωνονται
ετσι ωστε οι πισω τροχοι να γυρνανε λιγακι αντιθετα απο τους μπροστινους. -
4τροχοι φεβ 1992
πεζο 106 1.1 και 1.4 xsi
ευχαριστωοχι ρε,παθητικη λεγεται οταν την ωρα που στριβεις τα πισω συνεμπολκ παραμοφωνονται
ετσι ωστε οι πισω τροχοι να γυρνανε λιγακι αντιθετα απο τους μπροστινους.κατσε τωρα γιατι με πιασατε αδιαβαστο ευκαιρια να μαθω!!!
και η μη παθητικη πως λειτουργει τοτε????? -
Η ενεργητική εννοείς; Κατά την ενεργητική τετραδιεύθηνση, όταν εσύ στρίβεις το τιμόνι προς μία κατεύθυνση, τότε οι πίσω ρόδες στρίβουν αντίθετα αλλά όχι μόνες τους,αλλά με μηχανικό σύστημα! Νομίζω είχα πετύχει ένα Mazda 626 με αυτό το σύστημα!
-
το 626 ε????? δεν ειχε παθητικη κ αυτο????? καποια εγλυκλοπαιδια με αναρτησεις καποιος ρε παιδια!!!! στο θεμα αυτο μαθαινω απο οτι μου λεει ο καθε μαστορας και απο εδω και απο εκει!!1
-
καλα εκει εστριβαν τοσο πολυ οι πισω που αποδειχτικε επικυνδινο σε δυσκολες καταστασεις.
γιαυτο και η τεραδιευθυνση δεν επιασε ποτε.τα περιοδικα μαλιστα λενε για τα απλα αμαξια σαν τα δικα μας.
-
το 626 ε????? δεν ειχε παθητικη κ αυτο????? καποια εγλυκλοπαιδια με αναρτησεις καποιος ρε παιδια!!!! στο θεμα αυτο μαθαινω απο οτι μου λεει ο καθε μαστορας και απο εδω και απο εκει!!1Ξεκίνα από αυτό το θέμα:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=14187 -
Έχει άρθρο στην wikipedia...αλλά είναι στα αγγλικά... βάλτο στο google και θα βρείς!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
το 626 ε????? δεν ειχε παθητικη κ αυτο????? καποια εγλυκλοπαιδια με αναρτησεις καποιος ρε παιδια!!!! στο θεμα αυτο μαθαινω απο οτι μου λεει ο καθε μαστορας και απο εδω και απο εκει!!1
Ξεκίνα από αυτό το θέμα:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=14187ευχαριστω
-
το saxo 1.1 όπως και όλη η σειρά 106, saxo από 954cc μέχρι 1600cc είχαν ίδια φιλοσοφία ανάρτησης.. άλλα απλά είχαν αντιστρ άλλα όχι... γι'αυτό μάλλον δε σου άρεσε... κατά τ' άλλα αν είχες οδηγήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ακόμα και το saxo 1.1 της θείας (και δε στο έδωσε απλώς για τα ψώνια) και προσπερνούσες τις μεγάλες κλίσεις στις στροφές λόγω έλλειψης αντιστρ μπρος-πίσω, θα ανακάλυπτες ακόμα και στοιχεία υπερστροφικότητας στις εξόδους λόγω παθ 4διευθ... όσο για άνεση στο πίσω κάθισμα ασύγκριτη σε σχέση με σημερινά ας πούμε colt.. αυτά
σε μενα το λες ρε φιλε???τι ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΑ και ?????? οχι μονο για ψωνια το πηρα (που μονο για αυτο ειναι αυτο το αυτοκινητο) αλλα το ξεσκισα στα προτυπα που κανω ολα τα peugeot μου!!!
ειναι τοσο μα τοσο χαλαρο που σε τρομαζει αμεσως . μετα οι κλισεις του επιρεαζουν το κρατημα του σε μεγαλο βαθμο επειτα ερχεται ευκολα η υπερστροφη (οπως και στο ραλλυ) και με τις αθλια ρυθμιζμενες αναρτησεις ειναι ακομα πιο δυσκολο να το μαζεψεις .τα φρενα δεν εχουν καμια αισθηση και μεγαλο κενο και το τιμονι αν και εχει πληροφορηση μου φανηκε και ειναι αργο!!!
με 106 και σαξο 1,4 και vts-rallye εχει μονο κοινο σασι και δεσιματα τιποτα αλλο!! μην νομιζουμε αλλο το saxo 1.1 ΑΛΛΟ το vts!!!! εχει μεγαλη διαφορα!! δεν ειναι απλα λιγο χειροτερο ειναι αλλο αυτοκινητο στην αισθηση και παντου!Η τελειωμενα αμορτισερ-ρουλεμαν-μπροστινο συστημα ή λαστιχα που δεν ξερουν και τα ιδια τι ειναι η λαθος επιλογη αμορτισερ αν εχουν μπει αλλα. Το αμαξι ειναι πολυ ενταξει ακομα και το 1000ρι και ολα ειχαν παθ. τετραδιευθηνση
Saxo,ZX,Xsara,Xantia
106,206,306,406
Italakia στην παθητικη τετραδιευθηνση οι πισω τροχοι στριβουν οπως οι μπροστινοι οχι αντιθετα -
το 626 ε????? δεν ειχε παθητικη κ αυτο????? καποια εγλυκλοπαιδια με αναρτησεις καποιος ρε παιδια!!!! στο θεμα αυτο μαθαινω απο οτι μου λεει ο καθε μαστορας και απο εδω και απο εκει!!1Ενεργητικη ηταν στο 626 αν δεν κανω λαθος.
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Το αμαξι ειναι πολυ ενταξει ακομα και το 1000ρι και ολα ειχαν παθ. τετραδιευθηνση
Saxo,ZX,Xsara,Xantia
106,206,306,406
Italakia στην παθητικη τετραδιευθηνση οι πισω τροχοι στριβουν οπως οι μπροστινοι οχι αντιθετααν εστριβαν οπως οι μπροστινοι θα πηγαινε σαν καβουρας το αμαξι.
οι μπροστα ας πουμε στριβουν αριστερα και οι πισω δεξια για να βοηθησουν λιγο.
ακομα και οι μεγαλες νταλικες αν εχεις παρατηρησει οι πισωτροχοι στριβουν εντελως αντιθετα απο τους μπροστα. -
το saxo 1.1 όπως και όλη η σειρά 106, saxo από 954cc μέχρι 1600cc είχαν ίδια φιλοσοφία ανάρτησης.. άλλα απλά είχαν αντιστρ άλλα όχι... γι'αυτό μάλλον δε σου άρεσε... κατά τ' άλλα αν είχες οδηγήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ακόμα και το saxo 1.1 της θείας (και δε στο έδωσε απλώς για τα ψώνια) και προσπερνούσες τις μεγάλες κλίσεις στις στροφές λόγω έλλειψης αντιστρ μπρος-πίσω, θα ανακάλυπτες ακόμα και στοιχεία υπερστροφικότητας στις εξόδους λόγω παθ 4διευθ... όσο για άνεση στο πίσω κάθισμα ασύγκριτη σε σχέση με σημερινά ας πούμε colt.. αυτά
σε μενα το λες ρε φιλε???τι ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΑ και ?????? οχι μονο για ψωνια το πηρα (που μονο για αυτο ειναι αυτο το αυτοκινητο) αλλα το ξεσκισα στα προτυπα που κανω ολα τα peugeot μου!!!
με 106 και σαξο 1,4 και vts-rallye εχει μονο κοινο σασι και δεσιματα τιποτα αλλο!! μην νομιζουμε αλλο το saxo 1.1 ΑΛΛΟ το vts!!!! εχει μεγαλη διαφορα!! δεν ειναι απλα λιγο χειροτερο ειναι αλλο αυτοκινητο στην αισθηση και παντου!Η αλήθεια είναι ότι 1η φορά ακούω παράπονα για το κράτημα του Σάξο. Όπως και να έχει επειδή έθιξες το ζήτημα της ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων λόγω του Γκόλφ η ιστορία όλων αυτών των γαλλικών της δεκαετίας του 90 αλλά επιπλέον κατ'εμέ και των Άλφα 145/146, Δέλτα της τότε εποχής είναι απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να τρέχουμε σώνει και καλά στους πολλαπλούς συνδέσμους.
Επίσης ενάς λόγος επιπλέον:
Δεν έχω μπεί στην νέα Σιτροέν C5 ούτε έχω επαφή με κάποιο γνωστό μου άτομο που να είναι κάτοχος της. Απλά μου κάνει εντύπωση οτι τα περισσότερα περιοδικά ενώ το μοντέλο με την μεταλλική ανάρτηση έχει τον κορυφαίο συνδυασμό στην αρχιτεκτονική του - διπλά ψαλίδια εμπρός/πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω- το έχουν όχι σαν κάτι ιδιαίτερο στην οδική του συμπεριφορά. Αναρωτιέμαι μήπως απο τότε που μπήκαν στα αυτοκίνητα τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας μήπως οι εταιρίες-δεν λέω φυσικά όλες- κάπου έχουν την γεωμετρία των αναρτήσεων στα μοντέλα τους, ως δευτερεύον παράγοντα για την ενεργητική ασφάλεια τους; Απλά το θέτω ως ερώτημα. -
στο σαξο 1,1 ναι πολλα παραπονα ! αν πας σε ιδιοκτητες των 1,4 και των σαξοραλλων που οδηγησαν τα 1,1 106-σαξο θα δεις τι θα σου πουν. εχει πολυ μαλακες ρυθμισεις και δεν εχει αντιστρεπτικες κατι που στον χαρακτηρα κια την γεωμετρια της αναρτησης του σαξο ειναι απαραιτητο !! δεν ειναι σε καμια των περιπτωσεων για μαγκές αλλιως γινεται επικυνδυνο .Ξερω τι σου λεω! ειναι αυτοκινητο βολτας με ανεξαρτητη αναρτηση πισω! ΑΥΤΟ.
Renault Megane III