-
Άντε να βάλουμε μπρος πάλι το γνώριμο νήμα
Κοντεύω να κλείσω χρόνο με το αμάξι και νομίζω ότι ήρθε η ώρα του σέρβις. Από κάτι τηλέφωνα που έριξα, ανακάλυψα ότι ο κατασκευαστής προτείνει πλέον αλλαγή λαδιών στα 30.000 χλμ ή στη διετία, πράγμα που θεωρώ εντελώς άκυρο για την Ελλάδα. Όπως και να έχει έχω κάνει περίπου τα μισά οπότε λέω να πάω έτσι κι αλλιώς. Όταν όμως ρώτησα, έμαθα ότι η αλλαγή πάει ~95€ (Elf Solaris FE 5w30) και μου φαίνονται ήδη πολλά. Να κοιτάξω μήπως τα βρω πουθενά φτηνότερα και να ρωτήσω αν γίνεται να τους τα πάω εγώ και να τα αλλάξουν, ακούγεται γυφτιά; Το έχω κάνει στο παρελθόν και το κόστος της εργασίας σκαρφάλωσε εκεί όπου μου ήρθε η μια ή η άλλη, οπότε μπορεί να ξανασυμβεί αυτό. Τι λέτε; -
Αν τα βρίσκεις σε πολύ καλή τιμή αλλού και σε συμφέρει δεν είναι καθόλου γυφτιά να τους τα πας να σου τα αλλάξουν.
-
Βασικά αφού έχεις μόνο τα μισά χιλιόμετρα (έχει και ένδειξη που θα ανάψει...του χρόνου φαντάζομαι),γιατί δεν παίρνεις λάδια-φίλτρο να τα αλλάξεις σε δικό σου συνεργείο και να δώσεις κανα 20αρικο εργατικά? Και του χρόνου που θα συμπληρώσεις 2ετία το πας στην αντιπροσωπεία (πάλι όμως με δικά σου λάδια-φίλτρο και ό,τι άλλο χρειάζεται ).
-
Θα κοιτάξω από Δευτέρα να μάθω πόσο έρχονται τα λάδια, αν τα ψωνίσεις μόνος σου, γιατί είναι σχετικά καινούργιο προϊόν και υπολογίζω ότι θα πάνε πάνω από 60€ (5 lt). Υπάρχει καμιά πρόταση για κατάστημα;
-
Και τα Fe να μην βάλεις αν βρεις τα Solaris dpf ή πας κι αγοράσεις απο μια αντιπροσωπία Nissan τα 5-30 dpf που έχει είσαι απολυτα καλυμμένος
-
Έλεγα να βάλω τα καινούργια. Τα βρήκα, 10€ το λίτρο πάνε:
http://www.rpc.gr/product_search.jsp;js ... =&start=10
-
Παράδειγμα στα 12 ευρώ τα FE http://www.e-antallaktika.com.gr/elf-solaris-fe-sae-5w30-1lt.html
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
ο κατασκευαστής προτείνει πλέον αλλαγή λαδιών στα 30.000 χλμ ή στη διετία, πράγμα που θεωρώ εντελώς άκυρο για την Ελλάδα.Γιατί, τι αλλάζει στην Ελλάδα;
-
Ζέστες μήπως;
-
Να αλλάζεις νωρίτερα λάδια μονο κακο δεν κάνεις.
Άλλαξε τα jlian να χεις το κεφάλι σου ήσυχο και το μοτερ σου καθαρό (εννοείται μαζί με φίλτρο) -
Ορέστη, σου έστειλα π.μ
-
Απάντησα
-
Καλο ειναι να αλλαζουμε νωρις λαδια για το αμαξι μας, αλλα τα λαδια ειναι πολυ καλα πλεον, οπως και τα αυτοκινητα. Αρα αν τα αλλαζουμε πολυ συχνα, σε βαθμο που να μην χρειαζεται , το μονο που καταφερνουμε ειναι να μολυνουμε το περιβαλλον.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Ζέστες μήπως;Σιγα την Σαχαρα...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
OK, εσείς αλλάζετε τα κάθε 30Κ
-
Οποτε λεει ο κατασκευαστης.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Πάντως αγαπητέ, αν έκανα 30Κ το χρόνο, πιθανόν να τα άλλαζα ετησίως γιατί δεν βγαίνει διαφορετικά οικονομικά. Ετσι όπως το δουλευω εγω, γύρω στα 15Κ το χρόνο (και λόγω μοτοσυκλετας) δεν γίνεται να βγάλω 2 καλοκαιρια με τα ίδια λάδια. Εκτός απο την ψυχολογία, έχω και σοβαρές ενστάσεις με διάφορα άλλα θέματα.
-
Ακούστε τι παρατηρώ στα τελευταία γεμίσματα του Megane μου (Megane III 1.4tce, 18 μήνες κατοχής και χρήσης).
Ο ηλεκτρονικός δείκτης καυσίμου έχει 8 φέτες που καταναλώνονται. Μόλις σβήσουν οι 7, ως γνωστόν ανάβει το λαμπάκι. Μετά από λίγα χιλιόμετρα σβήνει και η 8η φετούλα και μένει μόνο το περίγραμμά της. Κάπου εκεί είναι που συνήθως πάω βενζινάδικο
Τον τελευταίο καιρό (από το καλοκαίρι και μετά ας πούμε) μόλις σβήσει και το τελευταίο 8ο της ένδειξης γεμίζω πχ 30 λίτρα βενζίνη. Και περιμένω -εύλογα- όταν καταναλώσω 30 λίτρα βενζίνης να ξαναβρεθώ στην κατάσταση 'σβήνει το τελευταίο 8ο της ένδειξης'. Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε με απόλυτη πιστότητα μέχρι πρότινος. Έλα όμως που τώρα καταναλώνω τα 30 λίτρα (βάσει του trip computer πάντα, ε!) και ο δείκτης ακόμα δεν έχει σβήσει την 7η φέτα, δηλ. ούτε το λαμπάκι δεν έχει ανάψει! Αντίστοιχα η μέση κατανάλωση μοιάζει ελαφρώς αυξημένη (σύμφωνα με την 'πρόωρη' ένδειξη κατανάλωσης του trip computer), η οποία στο τέλος έρχεται στα ίσια της μιας και βγάζω περίπου τα ίδια χιλιόμετρα με κατανάλωση ας πούμε 32 λίτρα βενζίνης!! (ενώ έχω βάλει 30...). Ή εγώ κλέβω το βενζινάδικο ή το trip computer άρχισε να μου κάνει γαλλικά.Τι τρέχει άραγες; Καμιά ιδέα;
-
Koλλάει το φλοτεράκι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Koλλάει το φλοτεράκι;To πιθανότερο. Σε παλιότερη γενιά αυτό το θέμα με τις λάθος ενδείξεις ήταν από το μηχάνημα (δεν ξέρω πως το λένε) που ήταν στο ρεζερβουάρ και υπολόγιζε την ποσοτητα. Αν θυμάμαι καλά στα τούρκικα Megane I είχε συμβεί.
Renault Megane III