-
... ο Σατωβριάνδος το 1816 στους ακραίους βασιλόφρονες
Αν θυμάμαι καλά ( ) τους είπε 'Plus royaliste que le roi'
Τωρα για το 'γιατί' θα χρειαστώ λίγο γκούγκλισμα παραπάνω
Edit: ε αμαν ρε koutsan!!!!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ποιος είπε τη γνωστή φράση 'βασιλικότερος του βασιλέως' σε ποιον και γιατί;;;
'Il ne faut pas etre plus royaliste que le roi΄΄
Νομίζω ότι προέρχεται από το Chateuabriand στο περίφημο βιβλίο του 'La Monarchie selon la Charte' του 1816 και αφορούσε τους ακραίους βασιλόφρονες. Στο βιβλίο όμως νομίζω σημειώνει ότι η φράση δεν είναι δική του αλλά χρονολογείται από τη βασιλεία του Louis XVI.
Με επιφύλαξη όμως γιατί καθώς δεν είμαι σπίτι δεν μπορώ να ελέγξω την ορθότητα αυτών που λέω και δεν έχω χρόνο για internet .
ΚαλημέραΝαι, ο Λουδοβίκος ο 16ος το είπε, απευθυνόταν όντως σε ακραίους βασιλόφρονες, αλλά σε ποιον συγκεκριμένα;;; Τι έκανε αυτός; (η απάντηση στο γιατί...)
edit: hrdouka περιμένω αποτελέσματα του γούγλη...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Νομίζω ότι προέρχεται από το Chateuabriand στο περίφημο βιβλίο του 'La Monarchie selon la Charte' του 1816 και αφορούσε τους ακραίους βασιλόφρονες. Στο βιβλίο όμως νομίζω σημειώνει ότι η φράση δεν είναι δική του αλλά χρονολογείται από τη βασιλεία του Louis XVI.
Με επιφύλαξη όμως γιατί καθώς δεν είμαι σπίτι δεν μπορώ να ελέγξω την ορθότητα αυτών που λέω και δεν έχω χρόνο για internet .
ΚαλημέραΝαι, ο Λουδοβίκος ο 16ος το είπε, απευθυνόταν όντως σε ακραίους βασιλόφρονες, αλλά σε ποιον συγκεκριμένα;;; Τι έκανε αυτός; (η απάντηση στο γιατί...)
Απευθυνοταν στον αδελφο του Καρολο επειδη αυτος αντιστεκοταν σε καθε πρωτοβουλια ενισχυσης της λαικης ψηφου το 1789.
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Νομίζω ότι προέρχεται από το Chateaubriand στο περίφημο βιβλίο του 'La Monarchie selon la Charte' του 1816 και αφορούσε τους ακραίους βασιλόφρονες. Στο βιβλίο όμως νομίζω σημειώνει ότι η φράση δεν είναι δική του αλλά χρονολογείται από τη βασιλεία του Louis XVI.
Απευθυνοταν στον αδελφο του Καρολο επειδη αυτος αντιστεκοταν σε καθε πρωτοβουλια ενισχυσης της λαικης ψηφου το 1789.
Έτσι, Charles comte d'Artois, μελλοντικός Charles X.
Να πω μόνο ότι αυτό 'υποτίθεται' ότι το είπε ο Louis XVI γιατί έτσι μας το μεταφέρει ο Chateaubriand στο βιβλίο του σημειώνοντας ότι αυτή η φράση 'έδεσε τα χέρια των πιστών αφήνοντας ελεύθερα τα χέρια μόνο του δημίου'(elle enchaina les mains des fideles, pour ne laisser de libre que le bras du bourreau. )
Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι έγινε έτσι ,πάντως το βέβαιο είναι ότι ο Charles X ήταν εξαιρετικά αντιδραστικός και ultraroyaliste πράγμα άλλωστε που έγινε και φανερό αφού πήρε το θρόνο το 1824.
Η φράση ίσως εν τέλει πρέπει να αποδοθεί στο Chateaubriand -
Σωστός ο Σωτήριος, σωστός και ο koutsan!!:)
Τον Krieza δεν βλέπω να μας δίνει τη σωστή απάντηση και ανησυχώ!
-
Mόλις τώρα είδα ότι είχα γράψει Chateuabriand αντί για το ορθό Chateaubriand και κανείς δε μου είπε τίποτα (φυσικά με τα copy paste το λάθος επανελήφθη)...΄
Ντροπή μου και για τιμωρία θα γράψω 100 φορές Chateaubriand για να το μάθω (φυσικά με copy paste )...Πράγματι ο ΚΡΙΕΖΑ εξαφανίστηκε και ψάχνουμε απάντηση...Ξαναποντάρω στον Helmuth von Pannwitz (βαριέμαι να ψάξω άλλον χωρίς να έχω απάντηση γι αυτόν )
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σωστός ο Σωτήριος, σωστός και ο koutsan!!:)Τον Krieza δεν βλέπω να μας δίνει τη σωστή απάντηση και ανησυχώ!
Παιδια σορρυ ξεχαστηκα....
Να σας δωσω τη σωστη απαντηση λοιπον.
Σας μπερδεψα λιγο μιας και δεν ανεφερα την εθνικοτητα του Στρατηγου που ψαχνουμε.
Ο στρατηγος που αναζητουμε ειναι...Ρωσος!!!
Προκειται για τον Andrey Vlasov (1900-1946).
Αξιωματικος με σημαντικη δραση κατα το Ρωσικο εμφυλιο και μελος του ΚΚΣΕ απο το 1930,ανεβηκε τα σκαλια της ιεραρχιας κατα τη περιοδο του Μεγαλου Διωγμου ως προστατευομενος του Σταλιν.
Κατα τη πολιορκια της Μοσχας τιμηθηκε με το βραβειο Λενιν για τη συμβολη του στην Αμυνα της πολης.
Το 1942 τοποθετηθηκε στη θεση του Διοιηκητη της 2ης Στρατιας και προσπαθησε να σπασει στη πολιορκια του Λενινγκραντ.
Η στρατια δεν τα καταφερε και μετα απο τρομακτικες απωλειες ο Vlasov αιχμαλωτιστηκε.
Κατα την αιχμαλωσια του αλλαξε στρατοπεδο και ερχομενος σε επαφη με Ρωσους εξοριστους (αναμεσα τους και ο Ελληνικης καταγωγης Constantin Crommiady) ιδρυσε το Ρωσικο Απελευθερωτικο στρατο συνεργαζομενος πλεον με τους Γερμανους.
Στη Μαχη της Πραγας οι δυναμεις του μαζι με τις Γερμανικες αντισταθηκαν στον Κοκκινο στρατο.
Μετα τη πτωση της Πραγας και τη ληξη του πολεμου ο Vlasov και οι αντρες του παραδοθηκαν στις συμμαχικες δυναμεις οι οποιες με τη σειρα τους, μετα απο εντονα διαβηματα, τους παρεδωσαν στους Σοβιετικους.
Οσοι δεν εκτελεστηκαν μαζικα κατα τη μεταφορα τους στη Σοβιετικη Ενωση κατεληξαν σε στρατοπεδα εργασιας στη Σιβηρια, και ο ιδιος ο Vlasov εκτελεστηκε δι' απαγχονισμου μετα απο συνοπτικη δικη το 1946 στη Μοσχα.Ξαναβαζω ερωτηση μια πολυ πιο ευκολη τωρα:
Που βρισκεται το ανωθεν εικονιζομενο κτιριο??
Δωστε και καμμια λεπτομερεια (χρηση, υψος,εμβαδον οροφοι) -
Λυπάμαι ΚΡΙΕΖΑ αλλά θα σε αμφισβητήσω...
Ο Στρατηγός Βλασώφ συνελήφθη στις 11 Ιουλίου 1942 σε ένα στάβλο μετά από κάρφωμα Ρώσου χωρικού.
Όντως άλλαξε στρατόπεδο και οι Γερμανοί προσπάθησαν να πουλήσουν προπαγάνδα όμως στην πορεία χάλασε η συνταγή γιατί ο Βλασώφ ήθελε να αντιμετωπιστεί ως σύμμαχος ενώ ο Χίτλερ τον είχε για καρπαζιές. Αποτέλεσμα ήταν να τον βάλουν να μπεκροπίνει σε μια βίλλα μέχρι το τέλος του πολέμου. Απ' όσο έχω διαβάσει ήταν υπο φύλαξη και άρα χλωμό να βγήκε να οργανώσει στρατό. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Λυπάμαι ΚΡΙΕΖΑ αλλά θα σε αμφισβητήσω...
Ο Στρατηγός Βλασώφ συνελήφθη στις 11 Ιουλίου 1942 σε ένα στάβλο μετά από κάρφωμα Ρώσου χωρικού.
Όντως άλλαξε στρατόπεδο και οι Γερμανοί προσπάθησαν να πουλήσουν προπαγάνδα όμως στην πορεία χάλασε η συνταγή γιατί ο Βλασώφ ήθελε να αντιμετωπιστεί ως σύμμαχος ενώ ο Χίτλερ τον είχε για καρπαζιές. Αποτέλεσμα ήταν να τον βάλουν να μπεκροπίνει σε μια βίλλα μέχρι το τέλος του πολέμου. Απ' όσο έχω διαβάσει ήταν υπο φύλαξη και άρα χλωμό να βγήκε να οργανώσει στρατό.Για δες εδω:
http://en.wikipedia.org/wiki/Andrey_VlasovTo κτιριο της εικονας το ξεχασες....
-
Ευχαριστώ για την πηγή. Η δική μου ήταν το βιβλίο του Ραυμόν Καρτιέ του ΠΑΠΥΡΟΥ. Πάντως έτσι όπως έθεσες την ερώτηση νομίζω το μπέρδεψες λίγο το πράγμα.
Το κτήριο δεν ξέρω. Μήπως είναι καμμιά εκκλησία στο Μεξικό; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
....
Το κτήριο δεν ξέρω. Μήπως είναι καμμιά εκκλησία στο Μεξικό;Oχι βεβαια...
-
Ryugyong Hotel
Το μεγαλύτερο γιαπί του κόσμου. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1987 στην Pyongyang της Νότιας Κορέας με σκοπό να γίνει ξενοδοχείο. Κάπου στο 1992 τους τελειώσαν τα λεφτά και το παρατήσαν στα μπετά. Αν ολοκληρωνόταν θα γινόταν το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο...330 μ ύψος
105 όροφοι
Συνολικό εμβαδό 360,000 μ² -
Χρήστο βάλε και ερώτηση ντε!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ryugyong Hotel
Το μεγαλύτερο γιαπί του κόσμου. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1987 στην Pyongyang της **Νότιας **Κορέας με σκοπό να γίνει ξενοδοχείο. Κάπου στο 1992 τους τελειώσαν τα λεφτά και το παρατήσαν στα μπετά. Αν ολοκληρωνόταν θα γινόταν το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο...330 μ ύψος
105 όροφοι
Συνολικό εμβαδό 360,000 μ²Και με εφτα περιστρεφομενα εστιατορια στην κορυφη(σε μια χωρα που μαστιζεται απο την πεινα)
Πολυ σωστος ο Δουκας.
Mε μια διορθωση αν επιτρεπεις Χρηστο, η Πιονγκ Γιανγκ ειναι πρωτευουσα της Βορειας Κορεας
Περιμενουμε την ερωτηση .... -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Mε μια διορθωση αν επιτρεπεις Χρηστο, η Πιονγκ Γιανγκ ειναι πρωτευουσα της Βορειας Κορεας
Περιμενουμε την ερωτηση ....Ενα λάθος που κάνει ολη τη διαφορά
Και για να μεινουμε στο ίδιο κλίμα...
Πού βρίσκεται το παρακάτω κτίριο;
Και που βρίσκονται τα 'ξαδερφάκια' του; -
Αν κερδισω καμια ερωτηση λεω να βαλω το 'στρατοπεδο' στη Σκαλα
-
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Και για να μεινουμε στο ίδιο κλίμα...
Πού βρίσκεται το παρακάτω κτίριο;
Και που βρίσκονται τα 'ξαδερφάκια' του;Λοιπον αυτο ειναι το μεγαρο του πολιτισμου και των τεχνων στη Βαρσοβια.
Αποτελει δωρο του Σοβιετικου λαου προς το λαο της Πολωνιας.
Μαλιστα το εχτισαν και Σοβιετικοι εργατες (ειχαν και 16 αν δε κανω λαθος θυματα).
Τα ξαδερφακια του βρισκονται στη Μοσχα.
Ειναι οι περιφημες 'επτα αδελφες' οπως ονομαστηκαν οι ουρανοξυστες αυτοι που ειναι το αντιπροσωπευτικοτερο δειγμα του σοσιαλιστικου ρεαλισμου στην αρχιτεκτονικη και που φτιαχτηκαν μετα το Β' ΠΠ πλεον προς δοξαν της Σοβιετικης Ενωσης και του μεγαλειου της, μετα απο προσωπικη Εντολη του Σταλιν.Οι πιο διασημοι απο τους ουρανοξυστες αυτους ειναι το υπουργειο Εξωτερικων
και το Kρατικο Πανεπιστημιο της Μοσχας Λομονοσωφ...
...το οποιο αποτελεσε και το λογοτυπο της Ολυμπιαδας της Μοσχας το 1980
Οι αλλοι ουρανοξυστες ειναι:
-Το ξενοδοχειο Ουκρανια
-Το Υπουργειο Βαριας Βιομηχανιας
-Το ξενοδοχειο 'Λενινγκρατσκαυια'
-Ενα κτιριο διαμερισματων στη πλατεια Κουντρινσκαγια
Ενα ογδοο κτιριο αυτης της σειρας δεν κατασκευαστηκε ποτε.
Προκειται για το παλατι των Σοβιετ, ενα τερας 415 μετρων με τα τελευταια 110(!) μετρα να αποτελουν ενα τεραστιο αγαλμα του Λενιν .
Θα κατασκευαζοταν στη θεση του καθεδρικου ναου του Χριστου Σωτηρα ο οποιος κατεδαφιστηκε απο το Σταλιν το 1931.
Το παλατι των Σοβιετ θα ηταν συμφωνα με τα σχεδια το υψηλοτερο κτιριο του κοσμου.
Μετα το θανατο του Σταλιν το σχεδιο εγκαταληφθηκε και στη θεση του κατασκευαστηκε μια τεραστιων διαστασεων πισινα.
Το 1991 αποφασιστηκε η εκ νεου κατασκευη του Ναου απο το Δημαρχο της Μοσχας Λουσκωφ πραγμα που εγινε.
Fotos: wikipedia.orgΚαι μιας και γινεται λογος περι κτιριων μια πολυ καλη πηγη για οποιον ενδιαφερεται ειναι αυτη εδω:
-
επειδη κολλησαμε να βαλω μια ερωτηση...
'Σόλιντ, Μπάκε και Φερέρ. Το τρίτο κιτάρα δίχως χορδές. Ήχο θ' ακούσεις απ’ αυτούς μόνο όταν θα κλάνουν. Ήμαρτον, ρε, που, διάολο, πάνε και τους βρίσκουν;'
ποιος το εγραψε σημερα αυτο?
-
Γεωργίου , Καίσαρης, Παρασκευάς, Μπαζίνας...Αλέφαντος...κάτι τέτοιο θυμίζει το στυλάκι.
'Παίζει' και Βαμβακούλας όμως
Quiz γενικών γνώσεων