-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι σημαινει η φραση 'Κόννου ψήφος' ?
Ο Κόννος ήταν Αθηναίος κιθαριστής, ολυμπιονίκης μουσικός και δάσκαλος του Σωκράτη στην κιθάρα. Επειδή ήταν πάμφτωχος δημιουργήθηκε η έκφραση 'Κόννου θρίον' (θρίον = φύλλο συκής) που ο Αριστοφάνης στο έργο του Σφήκες (422 πχ) την έκανε 'Κόννου ψήφον', δηλαδή ψήφος άχρηστη-ασήμαντη.
Respect
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Να διορθωσω κατι; Αγια Ρωμαϊκη αυτοκρατορια του Γερμανικου εθνους ειναι το ορθον. Η συντομογραφια λοιπον θα ηταν ΑΡΑΓΕ (που να'σαι )Χμ.... φυσικά... Τι είχα πιει προχθές;;;
-
-
για delacroix μοιαζει
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
για delacroix μοιαζειΕιναι πολυ πιο παλιος, περιπου 2 αιωνες.
-
Μια ερωτηση (διπλη εστω).Ειναι μερος απο τοιχογραφια;;Να κοιταξω για Τισσιανο η οχι ;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μια ερωτηση (διπλη εστω).Ειναι μερος απο τοιχογραφια;;Να κοιταξω για Τισσιανο η οχι ;οχι και οχι
-
Μπαροκ, ετος δημιουργιας 1635
-
Ρεμπραντ?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ρεμπραντ?Κοντα εισαι
-
Ολλανδός ή Φλαμανδός?
-
Καραβάτζιο?......(ή κάπως έτσι..)
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Καραβάτζιο?......(ή κάπως έτσι..)Αδύνατον, πέθανε το 1610.
-
Ολλανδός ή Φλαμανδός?Φλαμανδος
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Ολλανδός ή Φλαμανδός?
Φλαμανδος
Μου μοιάζει για Rubens τότε ή το πολύ Van Dyck, αλλά δεν το βρίσκω με τίποτα.
-
Ολλανδός ή Φλαμανδός?
Φλαμανδος
Μου μοιάζει για Rubens τότε ή το πολύ Van Dyck, αλλά δεν το βρίσκω με τίποτα.
Ναι ειναι Rubens και οντως ειναι λιγο δυσκολο να το βρεις στο ιντερνετ, η εικονα που εβαλα ειναι απο προσωπικη συλλογη φιλου. Ο τιτλος ?
-
Δεν μπορώ να φανταστώ τον τίτλο. Δεν είμαι καν σίγουρος αν απεικονίζει τον Ιησού. Εκπληκτικός πίνακας πάντως, ο φίλος σου πρέπει να είναι πολύ περήφανος. Είναι σχετικά άγνωστος ή όχι; Οποιαδήποτε πληρφορία θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Ας το πάρει το ποτάμι, να πάμε γι' άλλα.
-
Δεν μπορώ να φανταστώ τον τίτλο. Δεν είμαι καν σίγουρος αν απεικονίζει τον Ιησού. Εκπληκτικός πίνακας πάντως, ο φίλος σου πρέπει να είναι πολύ περήφανος. Είναι σχετικά άγνωστος ή όχι; Ας το πάρει το ποτάμι, να πάμε γι' άλλα.Φυσικα εννοω οτι η φωτογραφια ανηκει στην συλλογη του. Ο πινακας βρισκεται στο μουσειο καλων τεχνων του Βελγιου. Ο τιτλος του σε ελευθερη μεταφραση ειναι 'Η μεσολαβηση της Μαριας και η παρεμβαση του αγιου Φρανσισκου στην προθεση του Θεου να καταστρεψει τον αμαρτωλο κοσμο.' Ο πινακας αυτος ανηκει στους αλληγορικους του Ρουμπενς και εχει δωσει τροφη για συζητησεις καθως εμφανιζει τον Θεο με την μορφη του Διός.
-
τιτλος:
προμηθεας η κατι τετοιο,για Ιησου το ειχα δει στην αρχη αλλα μετα ειδα τους κεραυνους και τη φωτια που φυλαει κατω..
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Δεν μπορώ να φανταστώ τον τίτλο. Δεν είμαι καν σίγουρος αν απεικονίζει τον Ιησού. Εκπληκτικός πίνακας πάντως, ο φίλος σου πρέπει να είναι πολύ περήφανος. Είναι σχετικά άγνωστος ή όχι; Ας το πάρει το ποτάμι, να πάμε γι' άλλα.
Φυσικα εννοω οτι η φωτογραφια ανηκει στην συλλογη του. Ο πινακας βρισκεται στο μουσειο καλων τεχνων του Βελγιου. Ο τιτλος του σε ελευθερη μεταφραση ειναι 'Η μεσολαβηση της Μαριας και η παρεμβαση του αγιου Φρανσισκου στην προθεση του Θεου να καταστρεψει τον αμαρτωλο κοσμο.' Ο πινακας αυτος ανηκει στους αλληγορικους του Ρουμπενς και εχει δωσει τροφη για συζητησεις καθως εμφανιζει τον Θεο με την μορφη του Διός.
Αυτό ακριβώς μου έκανε εντύπωση κι εμένα. Ωραία ερώτηση έβαλες!
Quiz γενικών γνώσεων