-
Τhanks, ας βαλει καποιος την επομενη.
-
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Τhanks, ας βαλει καποιος την επομενη.Μετα απο αυτην ; Ποιος θα καταφερει να βαλει μια εξ'ισου καλη;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάμε λοιπόν:Σε ποιο αυτοκίνητο ανήκε το πρωτοεμφανιζόμενο τότε (1922) αυτοφερόμενο πλαίσιο της φωτογραφίας? Αναφέρατε ακόμη 2 καινοτομίες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, καθώς και τον συνολικό αριθμό κομματιών που παρασκευάστηκαν.
Χμμ μηπως στο Duesenberg Model A? κατασκευαστηκαν γυρω στα 200 νομιζω. Επταθεσιο και με supercharger αλλα πατωσε σε πωλησεις.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τhanks, ας βαλει καποιος την επομενη.
Μετα απο αυτην ; Ποιος θα καταφερει να βαλει μια εξ'ισου καλη;
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Πάμε λοιπόν:
Σε ποιο αυτοκίνητο ανήκε το πρωτοεμφανιζόμενο τότε (1922) αυτοφερόμενο πλαίσιο της φωτογραφίας? Αναφέρατε ακόμη 2 καινοτομίες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, καθώς και τον συνολικό αριθμό κομματιών που παρασκευάστηκαν.
Χμμ μηπως στο Duesenberg Model A? κατασκευαστηκαν γυρω στα 200 νομιζω. Επταθεσιο και με supercharger αλλα πατωσε σε πωλησεις.
Όχι. Να δώσω hint?
-
Και δεν δίνεις;
-
Είναι ιταλικό
-
Είναι ιταλικόΒαλτώνει το πράγμα... δίνω μία εκ των απαντήσεων: V4 κινητήρας με αλουμινένιο μπλοκ. Ναι, εν έτει 1922! Κανείς? Ίσως το 'V4' να λέει σε κάποιους κάτι, συναντήθηκε και αργότερα στην πορεία της εταιρείας
-
Είναι ιταλικό
Βαλτώνει το πράγμα... δίνω μία εκ των απαντήσεων: V4 κινητήρας με αλουμινένιο μπλοκ. Ναι, εν έτει 1922! Κανείς? Ίσως το 'V4' να λέει σε κάποιους κάτι, συναντήθηκε και αργότερα στην πορεία της εταιρείας
Τοτε ειναι σιγουρα Λαντσια.
Kαι πρεπει να ειναι το μοντελο Lamda με περιπου 13.000 μοναδες παραγωγη
-
Αν δεν κανω λαθος με ένα παρομοιο αμάξι ένας μπάρμπας πήγε πριν από λιγα χρόνια μέχρι το Βόρειο Πόλο και το οδηγέι κανονικότατα σε καθημερινή βάση.
Δυστυχώς δε θυμαμαι όνομα...
-
edit
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Είναι ιταλικό
Βαλτώνει το πράγμα... δίνω μία εκ των απαντήσεων: V4 κινητήρας με αλουμινένιο μπλοκ. Ναι, εν έτει 1922! Κανείς? Ίσως το 'V4' να λέει σε κάποιους κάτι, συναντήθηκε και αργότερα στην πορεία της εταιρείας
Τοτε ειναι σιγουρα Λαντσια.
Kαι πρεπει να ειναι το μοντελο Lamda με περιπου 13.000 μοναδες παραγωγη
Σσσσσσωραίος! Lancia Lambda. Για την ακρίβεια, 13.003 μονάδες. Άλλα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, ήταν τα τελειοποιημένα τηλεσκοπικά αμορτισέρ (είχαν πρωτοεμφανιστεί στις Ντεκοβίλ στις αρχές του αιώνα) και τα φρένα σε όλους τους τροχούς.
Πηγή: http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=271&page_id=4166
Βάζεις ερώτηση!
-
Μιας και ειναι η πρωτη ας ειναι μια ευκολη.
Στρατηγος του Β' ΠΠ με σημαντικη δραση στη πολιορκια της Μοσχας και του Λενινγκραντ.
Αργοτερα επαιξε σημαντικο ρολο στη Μαχη της Πραγας οπου αντμετωπισε τον Κοκκινο στρατο.
Στο τελος του πολεμου παραδοθηκε στους συμμαχους οι οποιοι με τη σειρα τους τον παρεδωσαν στους Ρωσους οι οποιοι τον εκτελεσαν δι απαγχονισμου.... -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Στρατηγος του Β' ΠΠ με σημαντικη δραση στη πολιορκια της Μοσχας και του Λενινγκραντ.
Αργοτερα επαιξε σημαντικο ρολο στη Μαχη της Πραγας οπου αντμετωπισε τον Κοκκινο στρατο.
Στο τελος του πολεμου παραδοθηκε στους συμμαχους οι οποιοι με τη σειρα τους τον παρεδωσαν στους Ρωσους οι οποιοι τον εκτελεσαν δι απαγχονισμου....Βίλελμ Κάιτελ?
-
Κάιτελ αποκλείεται επειδή ποτέ δεν πήγε σε πεδίο μάχης παρά καθόταν και έκανε τον κόλακα του Αδόλφου.
Ο Μόντελ κάπου εκεί έπαιζε αλλά δεν τον κρέμασαν, πρόλαβε και αυτοκτόνησε...
Μην ήταν ο Μπούς;;; -
Στο τελος του πολεμου παραδοθηκε στους συμμαχους οι οποιοι με τη σειρα τους τον παρεδωσαν στους Ρωσους οι οποιοι τον εκτελεσαν δι απαγχονισμου....Βίλελμ Κάιτελ?
Οχι....
-
Μήπως λες τον Helmuth von Pannwitz που οργάνωσε το σώμα των Κοζάκων εθελοντών?
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Στο τελος του πολεμου παραδοθηκε στους συμμαχους οι οποιοι με τη σειρα τους τον παρεδωσαν στους Ρωσους οι οποιοι τον εκτελεσαν δι απαγχονισμου....Λοιπόν... Δύο ήταν οι διοικητές των Γερμανικών δυνάμεων που υπεράσπιζαν την Πράγα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάληψής της από τους Σοβιετικούς. Ο ένας ήταν ο στρατάρχης Φέρντιναρντ Σόερνερ (Ferdinard Schoerner), ο διοικητής του κεντρικού σώματος στρατού του ανατολικού μετώπου και ο άλλος ο στρατηγός Λόθαρ Ρέντουλικ.
Και οι δύο πολέμησαν στο ανατολικό μέτωπο, ο μεν πρώτος πολέμησε στην Ουκρανία και τον Καύκασο (μάλιστα κάποιοι τον θεωρούν υπεύθυνο για σημαντικά λάθη της Βέρμαχτ, ωστόσο ο Χίτλερ τον προήγαγε σε στρατάρχη μετά την μάχη της Ουκρανίας και στην πολιτική του διαθήκη, με την αυτοκτονία του, σε αρχηγό των Γερμανικών ενόπλεων δυνάμεων), ο δε Ρέντουλικ πολέμησε ως αρχηγός των Γερμανικών δυνάμεων στη Νορβηγία και τη Φινλανδία, άρα μου φαίνεται πιο κοντά στο Λένινγκραντ.
Ωστόσο, ο Ρέντουλικ δεν παραδόθηκε ποτέ στους Σοβιετικούς και καταδικάστηκε το 1948 σε 20 χρόνια φυλακή για εγκλήματα πολέμου από τους Αμερικανούς, ποινή που μειώθηκε σε 10 χρόνια. Αποφυλακίστηκε το 1951 και πέθανε στην Αυστρία το 1971.
Ο Σόερνερ μου φαίνεται πιο πιθανός υποψήφιος, μιας και αυτός παραδόθηκε στους Αμερικάνους, οι οποίοι με τη σειρά τους τον παρέδοσαν στους Σοβιετικούς. Αυτοί του ζήτησαν να δηλώσει την πίστη του στον κομμουνισμό, με αντάλλαγμα θέση στρατηγού στην Αν. Γερμανία, αλλά με την άρνησή του, τον έστειλαν για 10 χρόνια καταναγκαστικά έργα στη Σιβηρία, όπου και φημολογείται ότι βασανίστηκε πολλές φορές. Το 1955 επέστρεψε στη Δ. Γερμανία, όπου καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλακή για εγκλήματα πολέμου και απελευθερώθηκε το 1963, για να πεθάνει 10 χρόνια αργότερα στο Μόναχο...
Δεν βλέπω όμως κανείς να έχει εκτελεστεί από τους Σοβιετικούς... Μήπως υπάρχει κάποιο λάθος στις πηγές σου (ή στις δικές μου);;;;
Ο Pannwitz έδρασε στη Γιουγκοσλαβία, αν και αυτός εκτελέστηκε από τους Σοβιετικούς...
Να βάλω κι εγώ ένα κουίζ:
Ποιος είπε τη γνωστή φράση 'βασιλικότερος του βασιλέως' σε ποιον και γιατί;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Στο τελος του πολεμου παραδοθηκε στους συμμαχους οι οποιοι με τη σειρα τους τον παρεδωσαν στους Ρωσους οι οποιοι τον εκτελεσαν δι απαγχονισμου....Λοιπόν... Δύο ήταν οι διοικητές των Γερμανικών δυνάμεων που υπεράσπιζαν την Πράγα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάληψής της από τους Σοβιετικούς. Ο ένας ήταν ο στρατάρχης Φέρντιναρντ Σόερνερ (Ferdinard Schoerner), ο διοικητής του κεντρικού σώματος στρατού του ανατολικού μετώπου και ο άλλος ο στρατηγός Λόθαρ Ρέντουλικ.
Και οι δύο πολέμησαν στο ανατολικό μέτωπο, ο μεν πρώτος πολέμησε στην Ουκρανία και τον Καύκασο (μάλιστα κάποιοι τον θεωρούν υπεύθυνο για σημαντικά λάθη της Βέρμαχτ, ωστόσο ο Χίτλερ τον προήγαγε σε στρατάρχη μετά την μάχη της Ουκρανίας και στην πολιτική του διαθήκη, με την αυτοκτονία του, σε αρχηγό των Γερμανικών ενόπλεων δυνάμεων), ο δε Ρέντουλικ πολέμησε ως αρχηγός των Γερμανικών δυνάμεων στη Νορβηγία και τη Φινλανδία, άρα μου φαίνεται πιο κοντά στο Λένινγκραντ.
Ωστόσο, ο Ρέντουλικ δεν παραδόθηκε ποτέ στους Σοβιετικούς και καταδικάστηκε το 1948 σε 20 χρόνια φυλακή για εγκλήματα πολέμου από τους Αμερικανούς, ποινή που μειώθηκε σε 10 χρόνια. Αποφυλακίστηκε το 1951 και πέθανε στην Αυστρία το 1971.
Ο Σόερνερ μου φαίνεται πιο πιθανός υποψήφιος, μιας και αυτός παραδόθηκε στους Αμερικάνους, οι οποίοι με τη σειρά τους τον παρέδοσαν στους Σοβιετικούς. Αυτοί του ζήτησαν να δηλώσει την πίστη του στον κομμουνισμό, με αντάλλαγμα θέση στρατηγού στην Αν. Γερμανία, αλλά με την άρνησή του, τον έστειλαν για 10 χρόνια καταναγκαστικά έργα στη Σιβηρία, όπου και φημολογείται ότι βασανίστηκε πολλές φορές. Το 1955 επέστρεψε στη Δ. Γερμανία, όπου καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλακή για εγκλήματα πολέμου και απελευθερώθηκε το 1963, για να πεθάνει 10 χρόνια αργότερα στο Μόναχο...
Δεν βλέπω όμως κανείς να έχει εκτελεστεί από τους Σοβιετικούς... Μήπως υπάρχει κάποιο λάθος στις πηγές σου (ή στις δικές μου);;;;
Ο Pannwitz έδρασε στη Γιουγκοσλαβία, αν και αυτός εκτελέστηκε από τους Σοβιετικούς...
Να βάλω κι εγώ ένα κουίζ:
Ποιος είπε τη γνωστή φράση 'βασιλικότερος του βασιλέως' σε ποιον και γιατί;;;
'Il ne faut pas etre plus royaliste que le roi΄΄
Νομίζω ότι προέρχεται από το Chateaubriand στο περίφημο βιβλίο του 'La Monarchie selon la Charte' του 1816 και αφορούσε τους ακραίους βασιλόφρονες. Στο βιβλίο όμως νομίζω σημειώνει ότι η φράση δεν είναι δική του αλλά χρονολογείται από τη βασιλεία του Louis XVI.
Με επιφύλαξη όμως γιατί καθώς δεν είμαι σπίτι δεν μπορώ να ελέγξω την ορθότητα αυτών που λέω και δεν έχω χρόνο για internet .
Καλημέρα
Quiz γενικών γνώσεων