-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
με τα edit χανεται η μπαλα...
Όντως, αλλά δεν σας προλαβαίνω, απαντήσατε πολλοί μαζί. Οι Νορβηγοί το έκαναν στη σύγχρονη εποχή.
Η ιστορία λέει ότι πρώτοι το έκαναν οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας και έπιασαν στεριά όντως κάπου στο Περού. Προ Κολομβου φυσικά.
Εγώ τα 'κάλυψα' και τα δύο
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σχεδία ήταν με την οποία επιχειρήθηκε (δεν είμαι σίγουρος) ο διάπλους του Ατλαντικού. Από ποιους;
Όχι στο υπογραμμισμένο.
Το μπέρδεψα με άλλη σχεδία, η οποία διέσχισε τον Ατλαντικό από την Βόρεια Αφρική στην Νότια Αμερική
**Από τι ήταν φτιαγμένη και πως λεγόταν **;
-
Ρα 1 και Ρα 2
-
Ο χρήστης EP3 έγραψε:
......Επειδή σας δυσκόλεψα με τη πρώτη, ακολουθεί μια πιο εύκολη.
**'Ποιά είναι η λέξη που ενώ σε μια συγκεκριμένη θρησκεία θεωρείτε ιερή, παρ' όλα αυτά δεν επιτρέπετε στους πιστούς της να τη προφέρουν και τί σχέση έχει αυτή η λέξη με την Ελλάδα/ελληνική γλώσσα;' **
Εσείς μόνο από ιστορία ξέρετε;
Καμία προσπάθεια γι' αυτό έχουμε ή να το πάρει και αυτό το ποτάμι; -
δε το δινεις..? αν και καπου το χω διαβασει και δε θυμαμαι..
να προχωρησει και το παιχνιδι..
-
H λέξη είναι Θεός στα εβραϊκά.
Το όνομα του Θεού στα εβραϊκά γράφεται με τα 4 σύμφωνα: Yodh He Waw He ή ακριβώς הוה όπου με αγγλικούς χαρακτήρες γράφεται ως YHVH, YHWHm Yahweh ή ελληνικά Γιαχβέ. Αυτό το όνομα είναι γνωστό ως Τετραγράμματον από την επώνυμη ελληνική λέξη, και ουσιαστικά ενώ στην εβραϊκή βίβλο θεωρείτε λέξη ιερή δεν επιτρέπεται να την προφέρει κανείς, και επιπλέον ούτε να τη χρησιμοποιεί αλλά και ούτε να χρησιμοποιεί λέξεις που τελειώνουν ή αρχίζουν με τα ίδια εβραικά σύμφωνα!!!!
Το τετραγράμματον βρέθηκε για πρώτη φορά στους πάπυρους της Νεκράς Θάλασσας το 2000 (Dead Sea scrolls)Δείτε για περισσότερα εδώ:
http://ccat.sas.upenn.edu/rs/2/Judaism/name/
http://www.eliyah.com/yhwhdss.htmlΑφού δεν τη βρήκε κανείς βάζω εγώ; Έχω μια εύκολη...
-
Σωστά! Υπάρχει άλλωστε και η σχετική σκηνή με τον λιθοβολισμό στη Ζωή του Μπράιαν!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Σωστά! Υπάρχει άλλωστε και η σχετική σκηνή με τον λιθοβολισμό στη Ζωή του Μπράιαν! -
Μια εύκολη...γιατί δεν νοιώθω καλά όταν δεν τα βρίσκεται....
Τί είναι το παιχνίδι της τελικής πρότασης;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Σωστά! Υπάρχει άλλωστε και η σχετική σκηνή με τον λιθοβολισμό στη Ζωή του Μπράιαν!είπα να το γράψω με το που είδα την απάντηση αλλά δεν ήξερα πώς θα το έπαιρνε ο ΕΡ3.
'Τζαχόβα, Τζαχόβα'.
-
σε ποιο συνταγμα ποιου στρατου υπηρετησε ο κολοκοτρωνης...?
ελα που εμεινε και το quiz του ep3 παραπονεμενο...
-
Ο χρήστης EP3 έγραψε:
Μια εύκολη...γιατί δεν νοιώθω καλά όταν δεν τα βρίσκεται....Τί είναι το παιχνίδι της τελικής πρότασης;
-
Τί είναι το παιχνίδι της τελικής πρότασης?
Το παιχνίδι της τελικής πρότασης ή του τελεσίγραφου (Ultimatum Game) είναι ένα πολύ γνωστό παιχνίδι οικονομικών. Στην απλούστερη μορφή του παίζεται από 2 παίκτες οι οποίοι διεκδικούν ένα χρηματικό ποσό. Ο ένας από τους δύο έχει τη δυνατότητα να κάνει μία και μόνο μία (γι' αυτό και λέγεται τελικής) πρόταση στον άλλο για να μοιραστούν το ποσό π.χ. αν πούμε ότι το ποσό είναι 10 ευρώ του κάνει μία πρόταση για 3 ευρώ. Το ωραίο στο παιχνίδι είναι ότι πρέπει να βρεθεί μία 'ισορροπία' γιατί στην περίπτωση που ο άλλος παίκτης το δεχτεί τότε ο καθένας παίρνει το ποσό του (π.χ. 7 ο πρώτος, 3 ο άλλος) και τελειώνει το παιχνίδι. Στην περίπτωση που δεν το δεχτεί τότε δεν παίρνει κανείς τίποτε!!!!
Η πλάκα είναι ότι μπορεί να αναρωτηθεί κανείς ..ε ωραία πάντα θα δέχεται ο δεύτερος παίκτης την πρόταση και πάντα θα είναι κερδισμένοι και οι δύο από το να είναι χαμένοι. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι. Η πραγματικότητα δείχνει ότι σχεδόν σε οποιαδήποτε πρόταση η οποία είναι κάτω από το 30% του ποσού ο δεύτερος παίκτης ΔΕΝ τη δέχεται. Ενώ το σημείο ισορροπίας στο οποίο πρέπει να καταλήξει ο πρώτος παίκτης έιναι το 50-50 (τότε ο δεύτερος παίκτης σχεδόν πάντα δέχεται την πρόταση). Αυτό το ωραίο παιχνίδι έχει πολλά variations, και ο κύριος Nash (Ναι, αυτός από το έργο...που έχει πάρει και Νόμπελ καλέ.....) έχει αποδείξει ποιά είναι τα σημεία ισορροπίας με πολλούς παίκτες και με περισσότερες προτάσεις (proposals).
Για περισσότερα δείτε εδώ π.χ. http://en.wikipedia.org/wiki/Ultimatum_game
Η ερώτηση μου ήρθε από ένα βιβλίο που διαβάζω τώρα τελευταία του James Surowiecki..... -
τα μαθηματικα δεν ηταν το φορτε μου ποτε...
σε εκεινη την αναθεματισμενη με τον κολοκοτρωνη θα απαντησει κανεις?
λειπει και ο koutsan...ποιος του ειπε οτι μπορει να παει διακοπες?
-
Πολύ δύσκολα βάζει ο ΕΡ3 adis4gr βάλε κανένα ...βυζαντινό να στανιαρουμε
-
Δεν το ήξερα για τον Κολοκοτρώνη, αλλά επειδή διαβάζω ένα βιβλίο για την ιστορία της Ελλάδας την περίδο μετά την επανάσταση του '21 και με ενδιαφέρει η ερώτηση, έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα πως είχε πάρει μέρος σε επιχειρήσεις του ρωσικού ναυτικού κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Δεν το ήξερα για τον Κολοκοτρώνη, αλλά επειδή διαβάζω ένα βιβλίο για την ιστορία της Ελλάδας την περίδο μετά την επανάσταση του '21 και με ενδιαφέρει η ερώτηση, έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα πως είχε πάρει μέρος σε επιχειρήσεις του ρωσικού ναυτικού κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμουJacob
ποιος ρε συ? ο κολοκοτρωνης?
στο αγγλικο πεζικο ηταν..απλως ελεγα μπας και ξερει κανεις σε ποια μοναδα...
βυζαντινη...
γνωριζει κανεις ποιο ηταν το τελος του θεοδωρου, αδελφου του αυτοκρατορα ηρακλειου?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Δεν το ήξερα για τον Κολοκοτρώνη, αλλά επειδή διαβάζω ένα βιβλίο για την ιστορία της Ελλάδας την περίδο μετά την επανάσταση του '21 και με ενδιαφέρει η ερώτηση, έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα πως είχε πάρει μέρος σε επιχειρήσεις του ρωσικού ναυτικού κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου
Jacob
στο αγγλικο πεζικο ηταν..απλως ελεγα μπας και ξερει κανεις σε ποια
μοναδα...βυζαντινη...
γνωριζει κανεις ποιο ηταν το τελος του θεοδωρου, αδελφου του αυτοκρατορα ηρακλειου?
Μακάρι να ήμουν σε διακοπές....Τρέχω σαν το Βέγγο...
Κολοκοτρώνης : Σε ελληνικό σώμα (σύνταγμα εθελοντών νομίζω) του αγγλικού στρατού στη Ζάκυνθο...Θεόδωρος : Νομίζω ότι τον κατηγόρησε ο Ηράκλειος για προδοσία ή κάτι τέτοιο(μετά από κάποια στρατιωτική ήττα), έπεσε σε δυσμένιεα διαπομπεύτηκε και φυλακίστηκε?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Jacob
στο αγγλικο πεζικο ηταν..απλως ελεγα μπας και ξερει κανεις σε ποια
μοναδα...βυζαντινη...
Μακάρι να ήμουν σε διακοπές....Τρέχω σαν το Βέγγο...
Κολοκοτρώνης : Σε ελληνικό σώμα (σύνταγμα εθελοντών νομίζω) του αγγλικού στρατού στη Ζάκυνθο...Θεόδωρος : Νομίζω ότι τον κατηγόρησε ο Ηράκλειος για προδοσία ή κάτι τέτοιο(μετά από κάποια στρατιωτική ήττα), έπεσε σε δυσμένιεα διαπομπεύτηκε και φυλακίστηκε?
ντεφορμε σε βρισκω...
1ο συνταγμα πεζικου για τον κολοκοτρωνη...
το κουιζ για τον θεοδωρο θα το αφησω ετσι...επειδη ειναι σημαντικη στιγμη για τον δυτικο κοσμο και βεβαιως για το βυζαντιο...
δεν φυλακιστηκε παντως, ισα ισα ειχε πολλες επιτυχιες κατα των περσων... -
Ποιο ηταν το πρωτο 'Ολυμπιακο χωριο' στους συγχρονους Ολυμπιακους αγωνες ?
Γι'αυτην θα περιμενω απαντηση,οχι σαν και τις ερωτησεις που εβαλα προ δεκαπενθημερου που τις περασατε στο ντουκου.
Quiz γενικών γνώσεων