-
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Μα καλά τι σας επιασε όλους με την συνδιαστική ανάλυσηΓια ποικιλία λοιπόν :
Γάλλος στρατιωτικός του οποίου το όνομα πήρε μυθικές διαστάσεις στη γαλλική ιστορία,....Υπηρέτησε το γαλλικό στρατό υπό τον Λουδοβίκο το 12ο, τον Κάρολο τον 8ο και τον Φραγκίσκο τον 1ο...
Ο μύθος λέει (φυσικά ο ίδιος είναι υπαρκτό πρόσωπο) ότι κράτησε μόνος του μια γέφυρα εναντίον 200 ισπανών στρατιωτών...Τραυματίστηκε πολλές φορές πολεμώντας εξαιρετικά γενναία, σκοτώθηκε εν τέλει στην Ιταλία σε ηλικία 48 ετών.
Είναι γνωστός ως ο 'ο άφοβος και άσπιλος ιππότης' (δεν το βάζω στα γαλλικά γιατί θα το googlisete σε DT )...Ονομάστηκε ιππότης από τον Φραγκίσκο τον 1ο μετά την περίφημη μάχη του Μαρινιάν το 1515...Κυριολεκτικά μύθος της γαλλικής ιστορίας ενσαρκώνει τον τέλειο ιππότη και τη μεσαιωνική έννοια της τιμής...
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μα καλά τι σας επιασε όλους με την συνδιαστική ανάλυση
Για ποικιλία λοιπόν :
Γάλλος στρατιωτικός του οποίου το όνομα πήρε μυθικές διαστάσεις στη γαλλική ιστορία,....Υπηρέτησε το γαλλικό στρατό υπό τον Λουδοβίκο το 12ο, τον Κάρολο τον 8ο και τον Φραγκίσκο τον 1ο...
Ο μύθος λέει (φυσικά ο ίδιος είναι υπαρκτό πρόσωπο) ότι κράτησε μόνος του μια γέφυρα εναντίον 200 ισπανών στρατιωτών...Τραυματίστηκε πολλές φορές πολεμώντας εξαιρετικά γενναία, σκοτώθηκε εν τέλει στην Ιταλία σε ηλικία 48 ετών.
Είναι γνωστός ως ο 'ο άφοβος και άσπιλος ιππότης' (δεν το βάζω στα γαλλικά γιατί θα το googlisete σε DT )...Ονομάστηκε ιππότης από τον Φραγκίσκο τον 1ο μετά την περίφημη μάχη του Μαρινιάν το 1515...Κυριολεκτικά μύθος της γαλλικής ιστορίας ενσαρκώνει τον τέλειο ιππότη και τη μεσαιωνική έννοια της τιμής...
Άφοβος και άσπιλος ιππότης (le chevalier sans peur et sans reproche) ήταν ο Pierre Terrail, ιππότης του Bayard, 1473-1524.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για ποικιλία λοιπόν :
Άφοβος και άσπιλος ιππότης (le chevalier sans peur et sans reproche) ήταν ο Pierre Terrail, ιππότης του Bayard, 1473-1524.
Μπράβο...Chapeau, προφανώς πρέπει να έχεις κάποια ιδιαίτερη σχέση με Γαλλία...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για ποικιλία λοιπόν :
Μπράβο...Chapeau, προφανώς πρέπει να έχεις κάποια ιδιαίτερη σχέση με Γαλλία...
Έχω σπουδάσει γαλλικά (άσχετο αν δεν νιώθω να τα μιλήσω πια ) και μου αρέσουν οι ιπποτικές ιστορίες
edit: Το όνομα το Γκούγκλισα πάντως, μόνο το 'Ιππότης του Bayard' θυμόμουν
-
***Περπατούσα αφηρημένος και δεν είδα το φανάρι
είδα μόνο τρομαγμένος ένα Χόντα να φρενάρει
'Πρόσεξε θα σκοτωθείς', μου φωνάζει ο οδηγός
'Και τι έγινε που ζεις?', λέει μέσα μου ο ΘεόςΚι έμεινα αφηρημένος να κοιτάζω το φανάρι
να μου λέει 'Ζωή σημαίνει, ένα Χόντα που φρενάρει'Γιατί βιάζεται ο Χάρος να με πάρει στο ταξίδι
αφού ακόμα μπουσουλάω και δεν χόρτασα παιχνίδι
μα ο ξένος οδηγός και τα άψυχά του φρένα
δεν μπορώ να το πιστέψω πως νοιαστήκανε για μένα...***
Αρκετά παλιό τραγούδι. Ποιος/α το τραγούδησε πρώτος/η?
-
ενωσε τα παρακατω:
ομονοια ------------------ κλεφτες
ρωσοποντιοι --------------- καγκουρω
γαβριλης ----------------- καλλιθεα
οτε ------------- ακουαριους
λαντα ---------------------- γελαδι
μαξ παουερ -------------- φιλαρακι εχεις μισο ευρω;και ενα σοβαρο, αλλα μαλλον ευκολο:
Για ποιο λογο οι Γαλλοι πηγαν στην Αμερικη; Τι ειχαν στο μυαλο τους;
οποιος απαντησει και τις δυο, κερδιζει βολτα στο Γερμανο
-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
Λοιπόν θυμήθηκα ένα δικό μου...Θέλω να ενώσετε (αν μπορείτε... ) με 4 διαδοχικές ευθείες τα σημεία που βλέπετε...
[![](http://img457.imageshack.us/img457/2427/coreldrw1oi.th.jpg)](http://img457.imageshack.us/my.php?image=coreldrw1oi.jpg)
Σωστός..!! Όταν μου το έβαλαν 'εγλωβίστηκα' στο τετράγωνο που φτιάχνουν τα σημεία..αλλά μετά το βρήκα.. Πρέπει να 'ξεφύγεις' από το 'εσωτερικό' του τετραγώνου και να τραβήξεις προεκτάσεις...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
***Περπατούσα αφηρημένος και δεν είδα το φανάρι
είδα μόνο τρομαγμένος ένα Χόντα να φρενάρει
'Πρόσεξε θα σκοτωθείς', μου φωνάζει ο οδηγός
'Και τι έγινε που ζεις?', λέει μέσα μου ο ΘεόςΚι έμεινα αφηρημένος να κοιτάζω το φανάρι
να μου λέει 'Ζωή σημαίνει, ένα Χόντα που φρενάρει'Γιατί βιάζεται ο Χάρος να με πάρει στο ταξίδι
αφού ακόμα μπουσουλάω και δεν χόρτασα παιχνίδι
μα ο ξένος οδηγός και τα άψυχά του φρένα
δεν μπορώ να το πιστέψω πως νοιαστήκανε για μένα...***
Αρκετά παλιό τραγούδι. Ποιος/α το τραγούδησε πρώτος/η?
Ελένη Βιτάλη...
Έχει και συνέχεια...:
**Κι έμεινα αφηρημένη
να κοιτάζω το φανάρι
να μου λέει: « ζωή σημαίνει:
ένα Honda που φρενάρει.»Απ' τα μάτια μου μπροστά
βιαστικοί διαβάτες τρέχουν.
Δεν μου ρίχνουν μια ματιά
σοβαρή δουλειά θα έχουν.
Μα τους αγαπάω όλους,
τι κι αν φαίνονται σαν ξένοι,
αφού όλους τους διαβάτες
μια λεπτή κλωστή μας δένει.Κι έμεινα αφηρημένη
να κοιτάζω το φανάρι
να μου λέει: «ζωή σημαίνει:
ένα Honda που φρενάρει.» ** -
του χει κανει και γαματη διασκευη ο Νοτης
στον τελευταιο του δισκο που αξιζε, εναν με διασκευες μονο -
Ο χρήστης skye έγραψε:
του χει κανει και γαματη διασκευη ο Νοτης
στον τελευταιο του δισκο που αξιζε, εναν με διασκευες μονο'Εμπειριών συλλέκτης'. Καταπληκτικά τραγούδια μέσα, και τα είπε καλά ο άτιμος. Ωραίος Πάσχο!
Ελένη Βιτάλη ρεσπεΚτ.-
-
Ο άνθρωπος είναι κορυφή..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τι είναι ;;; XAXAXAXAXA
-
Μπορεί να έχει πει ωραία τραγούδια και να έχει διασκευάσει άλλα τόσα, αλλά δεν τον πάω με την καμία.-
-
ουτε εγω τον συμπαθω.. αλλα φωνη εχει.. απ'τους λιγους νεο-λαϊκατζες που εχουν φωνη τουλαχιστον..
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Τι είναι ;;; XAXAXAXAXA
Εντάξει μπορεί να μην αρέσει ο χαρακτήρας του αλλά έχει πει τραγούδια από το 92 ακόμα που τραγουδούν όλοι και σήμερα..
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Να σας χαλάσω λίγο τη φαντασίωση;Εμείς στην τάξη μου στο Λύκειο, είχαμε όχι 2, αλλά 3 άτομα με γενέθλια την ίδια μέρα (3 Νοεμβρίου) και εκτός αυτού, ήξερα άλλα 2 άτομα με γενέθλια 3 Νοεμβρίου, αλλά άλλο έτος.
Επίσης, εγώ (14/6) έχω ίδια μέρα γενέθλια με ένα γνωστό μου, ανηψιό μιας γειτόνισσας, πάλι με ένα χρόνο διαφορά.
Τι λέτε τώρα; Το βάζετε στο στοίχημα;
Σας εχει τυχει να γνωρισετε ατομα με το ιδιο ονοματεπωνυμο με σας αλλα χωρις κατι αλλο να σας ταιριαζει ?
Εγω δουλευα (μαζι) γυρω στα τρια χρονια με εναν αλλο Δημητρη Αποστολου.
Αυτος στο λογιστηριο και γω στις αποθηκες.
Συνηθως μας εδιναν τις επιταγες μισθοδοσιας αναποδα και αρχιζε η 'αλληλογραφια '. -
Οσοι εδωσαν την απαντηση 'ΧΑΛΚΙΔΑ' ας ξαναπροσπαθησουν.
Ο Νικος Φερμας σωστος.
-
Εδω και λιγα χρονια ο γνωστος αυτος Αμερικανος ηθοποιος εχει ιδρυσει μια βιομηχανικη μοναδα με μια σειρα διατροφικων προιοντων .
Ολα τα κερδη απο αυτη την εταιρεια προσφερονται σε φιλανθρωπικους σκοπους.
Ποιος ?
Quiz γενικών γνώσεων