-
Πρόκειται λοιπόν για το 'σεμνό' αριθμό 18.446.744.073.709.551.615 κόκκων ρυζιού
-
Μια και πιάσαμε μεγάλα νουμεράκια ιδού άλλο ένα
Μπριτζ = παιχνίδι που παίζεται με μία τράπουλα των 52 φύλλων που μοιράζονται (ένα ένα κατά τη φορά κίνησης των δεικτών του ρολογιού) έτσι ώστε οι παίκτες να κρατάνε στα χέρια τους από 13 χαρτιά.
Πόσα είναι τα δυνατά φύλλα στο μπριτζ? Δηλ πόσοι είναι οι δυνατοί συνδυσαμοί μοιράσματος των 52 φύλλων ανά 13 σε 4 παίκτες?
Θα δείτε ότι είναι μπολικούτσικοι -
Ωραία πράγματα.
Να μπω κι εγώ τσόντα μέχρι ο πατέρας να δώσει το ΟΚ για τη Χαλκίδα.Μια επίκαιρη ερώτηση λοιπόν.
Ποιο είναι το μοναδικό παιχνίδι στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλου που η μπάλα δε βγήκε αράουτ σε όλο το 1ο ημίχρονο;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μπριτζ = παιχνίδι που παίζεται με μία τράπουλα των 52 φύλλων που μοιράζονται (ένα ένα κατά τη φορά κίνησης των δεικτών του ρολογιού) έτσι ώστε οι παίκτες να κρατάνε στα χέρια τους από 13 χαρτιά.
Πόσα είναι τα δυνατά φύλλα στο μπριτζ? Δηλ πόσοι είναι οι δυνατοί συνδυσαμοί μοιράσματος των 52 φύλλων ανά 13 σε 4 παίκτες?
Θα δείτε ότι είναι μπολικούτσικοι52! / (13!*39!) για κάθε παίκτη. Επί 4 για το σύνολο?
-
Θα δείτε ότι είναι μπολικούτσικοιΈχω καιρό να πιάσω συνδυαστική, αλλά πρέπει να είναι (52)13 = (52!)/[13!(52-13)!] = 52!/(13!*39!) = ....................... = ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αριθμός
-
Πλακώσαν οι μαθηματικοί....
βάλτε κάτι πιο....πιο βατό ρε παιδιά...
-
Χιιιιιλια συγνωμη που μπαίνω τσόντα, αλλά μόλις τώρα ετυχε να ακούσω το another brick in the wall και θυμήθηκα ενα αφιερωμα που τους ειχαν κανει..
ειχαν τεντώσει λέει καποτε ενα φουσκωτό ροζ γουρούνι ανάμεσα σε 2 τεραστιες καμιναδες εργοστασιων και το οποιίο τελικα κατάφερε και ξεφυγε (αλανιαρικο το γουρουνακι!).
Επειδή δε θυμαμαι καλα τι ειχε παιχθεί τότε, υπαρχει κανεις 'ειδικος' να μου φρεσκαρει τη μνήμη περί του συμβάντος;
Για ρίξε μια ματιά εδώ μήπως βρεις κάτι
http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_Floyd_pigΑξιος!
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
52! / (13!*39!) για κάθε παίκτη. Επί 4 για το σύνολο?Κι εγώ για κάθε παίκτη απάντησα Στέλιο:
Έχω καιρό να πιάσω συνδυαστική, αλλά πρέπει να είναι (52)13 = (52!)/[13!(52-13)!] = 52!/(13!*39!) = ....................... = ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αριθμός
Για το σύνολο, μάλλον πολλαπλασιάζουμε επί 4! , δλδ επί 24.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Θα δείτε ότι είναι μπολικούτσικοι52! / (13!*39!) για κάθε παίκτη. Επί 4 για το σύνολο?
Καλά ξεκίνησες για τον 1ο παίκτη (Α) αλλά το πλήθος των τρόπων με τους οποίους μπορούν να επιλεγούν τα 13 χαρτιά του 2ου παίχτη (Β) είναι 39!/13!26! και του 3ου (Γ) 26!/13!13! οπότε απομένοουν 13 χαρτιά για τον 4ο
Άρα ΑΒΓ*1Το Νο είναι 53.644.737.765.488.792.839.237.440.000
-
Γι αυτό ας παίξουμε ξερή να τελειώνει η υπόθεση.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
52! / (13!*39!) για κάθε παίκτη. Επί 4 για το σύνολο?
Κι εγώ για κάθε παίκτη απάντησα Στέλιο:
Έχω καιρό να πιάσω συνδυαστική, αλλά πρέπει να είναι (52)13 = (52!)/[13!(52-13)!] = 52!/(13!*39!) = ....................... = ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αριθμός
Γιατί επί 4!;
Εαν πούμε ότι παίζει ρόλο και η θέση των παικτών τότε πρέπει να είναι έτσι, αλλά παίζει ρόλο;
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
52! / (13!*39!) για κάθε παίκτη. Επί 4 για το σύνολο?
Κι εγώ για κάθε παίκτη απάντησα Στέλιο:
Γιατί επί 4!;
Εαν πούμε ότι παίζει ρόλο και η θέση των παικτών τότε πρέπει να είναι έτσι, αλλά παίζει ρόλο;
Άσε, την έδωσε την απάντηση ο koutsan, πιαστήκαμε κορόιδα και οι δύο
-
Καλά ξεκίνησες για τον 1ο παίκτη (Α) αλλά το πλήθος των τρόπων με τους οποίους μπορούν να επιλεγούν τα 13 χαρτιά του 2ου παίχτη (Β) είναι 39!/13!26! και του 3ου (Γ) 26!/13!13! οπότε απομένοουν 13 χαρτιά για τον 4ο
Άρα ΑΒΓ*1Το Νο είναι 53.644.737.765.488.792.839.237.440.000
Να κάνω μια απλοϊκή υπόθεση; Εφόσον τα χαρτιά μοιράζονται ένα - ένα τότε.
Ο πρώτος παίρνει χαρτί με 52 διαφορετικούς τρόπους. Ο δεύτερος παίρνει χαρτί από τα εναπομείνοντα 51. ’ρα τα 2 πρώτα χαρτιά είναι 52*51. Ο τρίτος από 50, ο τέταρτος από 49 κ.ο.κ.
’ρα, γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι 52! που είναι σαφώς πιο εξωφρενικό νούμερο 8,06... e+67!!! -
Στέλιο, αυτός είναι ο τρόπος να μοιράσεις 52 χαρτιά σε 52 παίκτες! Δεν μπαινει πουθενά η 13άδα, ούτε ο αριθμός των παικτών.
-
Έχουμε μια τάξη 30 παιδιών από κάποιο σχολείο...Αν σας προτείνω ένα στοιχηματάκι 500 euros ότι δεν θα βρούμε 2 παιδάκια από αυτή την τάξη που έχουν ίδια ημερομηνία γέννησης (μέρα/μήνα, το έτος θεωρώ ότι είναι το ίδιο για όλα τα παιδάκια) θα το βάλετε?
-
Έχουμε μια τάξη 30 παιδιών από κάποιο σχολείο...Αν σας προτείνω ένα στοιχηματάκι 500 euros ότι δεν θα βρούμε 2 παιδάκια από αυτή την τάξη που έχουν ίδια ημερομηνία γέννησης (μέρα/μήνα, το έτος θεωρώ ότι είναι το ίδιο για όλα τα παιδάκια) θα το βάλετε?Και άμα υπάρχουν δίδυμα μεσα στην ίδια τάξη;;
-
Μα καλά τι σας επιασε όλους με την συνδιαστική ανάλυση
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Έχουμε μια τάξη 30 παιδιών από κάποιο σχολείο...Αν σας προτείνω ένα στοιχηματάκι 500 euros ότι δεν θα βρούμε 2 παιδάκια από αυτή την τάξη που έχουν ίδια ημερομηνία γέννησης (μέρα/μήνα, το έτος θεωρώ ότι είναι το ίδιο για όλα τα παιδάκια) θα το βάλετε?
Και άμα υπάρχουν δίδυμα μεσα στην ίδια τάξη;;
Είναι κι αυτή μια πιθανότητα...Βάζεις λεφτά ή όχι να πετύχεις τα διδυμάκια σου?
-
Να σας χαλάσω λίγο τη φαντασίωση;
Εμείς στην τάξη μου στο Λύκειο, είχαμε όχι 2, αλλά 3 άτομα με γενέθλια την ίδια μέρα (3 Νοεμβρίου) και εκτός αυτού, ήξερα άλλα 2 άτομα με γενέθλια 3 Νοεμβρίου, αλλά άλλο έτος.
Επίσης, εγώ (14/6) έχω ίδια μέρα γενέθλια με ένα γνωστό μου, ανηψιό μιας γειτόνισσας, πάλι με ένα χρόνο διαφορά.
Τι λέτε τώρα; Το βάζετε στο στοίχημα;
-
koutsan
εγώ βαζω στοιχημα ότι σε ολόκληρο το σχολείο (300 μαθητες πες) δε θα βρούμε 20 παιδάκια που να γεννήθηκαν την ίδια μερα.500 ευρώ καλά είναι πιστευω!
Quiz γενικών γνώσεων