-
Ένα κομμάτι γης που περιτριγυρίζεται πλήρως από μια ξένη χώρα λέγεται enclave.
Exclave είναι αυτό που περιγράψαμε παραπάνω.Περισσότερα στο: http://en.wikipedia.org/wiki/Enclave_and_exclave.
Jacob
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Να αρχίσω το δικό μου off topic
Πρίν από τον τορπιλισμό της Ελλης από τους Ιταλούς , προηγήθηκε ένας σχετικά άγνωστος βομβαρδισμός στον Ελλαδικό χώρο , ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Πότε έγινε , κατά ποιού στόχου και πώς ?
Για να σας βοηθήσω στοιχεία υπάρχουν στην Νεώτερη Ιστορία του Μαρκεζίνη.
Να υποθέσω ότι λες για το βομβαρδισμό της Κέρκυρας από τον ιταλικό στόλο το 1923 με αφορμή τη δολοφονία του Iταλού στρατηγού Tελίνι στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Οι Ιταλοί είχαν αποσταλεί εκεί για να συμμετάσχουν ως μέλη της Διεθνούς Επιτροπής για τη διευθέτηση προβλήματος μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Αν δεν κάνω λάθος οι Ιταλοί την Κέρκυρα την κατέλαβαν κιόλας αλλά αποχώρησαν αφού η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε πολύ υποχωρητικά το γεγονός και αποδέχτηκε τους ιταλικούς όρους καταβάλλοντας χρηματική αποζημίωση. Βέβαια διαμαρτυρήθηκε στην ΚτΕ η οποία και καταδίκασε το γεγονός αλλά δεν ίδρωνε το αυτί του Μουσολίνι. (άλλωστε το 35 μπήκε και στην Αβησσυνία και εισέπραξε νέα καταδίκη από την ανίσχυρη και ανύπαρκτηΚτΕ)
Όχι! Ξέρω ότι είναι από τα πολύ λίγο γνωστά σημεία της Ιστορίας και αναφέρομαι στον αποτυχημένο βομβαρδισμό από δύο Ιταλικά αεροπλάνα του Ε/Γ Φρίντων την ίδια μέρα με τον βομβαρδισμό της Έλλης.
Φυσικά το γεγονός του τορπιλισμού ήταν πολύ πιο σοβαρό , αλλά και από τις δύο περιπτώσεις γνωρίζανε ότι ήταν Ιταλική πρόκληση.
Μαρκεζίνης Σπ. Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδος (1936-1975) Α'τόμος σελ.165.
-
Απαντηση για του Καστορα.
Μιας και αυτο εψαξα και βρηκα, μπορω να βαλω κατι ?
Ευχαριστω.Ουρανια δακρυα ειδα να κυλουν απ'της Αθηνας τα περωρια γαλαζια ματια.
Γλιτωσα απ'τον πολεμο και τη φωτια,
Γλιτωσα απ'τον Γοτθο και τον Τουρκο,
και ηλθες συ ο Ελγιν,χειροτερος απ'τους δυο να μ'αφανισεις,
να μου ρημαξεις ο,τι απομεινε,
η καταρα μου σε σε και τη γενια σου.Ποιος ο ποιητης ?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
O 'skullone'???
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
O 'skullone'???
Μπαααααα,μιας και ειναι μεταφραση απο την αγγλικην. (Οριστε να και μια βοηθεια και τι βοηθεια.)
-
Ο Byron. Το ποίημα είναι 'Η κατάρα της Αθηνάς'
http://www.internationalbyronsociety.org/pdf_files/curse_minerva.pdf
-
Επειδή δεν έχω ερώτηση, ας βάλει όποιος θέλει μια.
-
Σειρά μου! Πρωτη φορά βλέπω αυτο το thread
Λοιπόν απο που προέρχεται το όνομα του Καναδά;
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Canada#Ori ... f_the_name
O Aντρέας φταίει που με έμαθε να ψάχνω στο google...
-
γκρρρ
-
Λοιπόν ποιά είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας......;;;;;;;
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Σειρά μου! Πρωτη φορά βλέπω αυτο το threadΛοιπόν απο που προέρχεται το όνομα του Καναδά;
το μονο που βρηκα ειναι οτι το 1534 ο Ζακ Καρτιε αναζητωντας ενα νεο δρομο προς την ανατολη ανακαλυψε τη 'χωρα του Καναδα'(Pays de Canada)
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Canada#Origin_and_history_of_the_nameO Aντρέας φταίει που με έμαθε να ψάχνω στο google...
Εμένα μου τό έμαθε ο Σπύρος (ο κρούζενστέρν)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Canada#Origin_and_history_of_the_name
O Aντρέας φταίει που με έμαθε να ψάχνω στο google...
Εμένα μου τό έμαθε ο Σπύρος (ο κρούζενστέρν)
Krusenpointer....
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Λοιπόν ποιά είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας......;;;;;;;η δεσποινα βανδη...
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Όχι! Ξέρω ότι είναι από τα πολύ λίγο γνωστά σημεία της Ιστορίας και αναφέρομαι στον αποτυχημένο βομβαρδισμό από δύο Ιταλικά αεροπλάνα του Ε/Γ Φρίντων την ίδια μέρα με τον βομβαρδισμό της Έλλης.
Φυσικά το γεγονός του τορπιλισμού ήταν πολύ πιο σοβαρό , αλλά και από τις δύο περιπτώσεις γνωρίζανε ότι ήταν Ιταλική πρόκληση.
Μαρκεζίνης Σπ. Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδος (1936-1975) Α'τόμος σελ.165.
Ομολογουμένως ήταν λίγο παραπλανητικό ...Η μοναδική αναφορά που βρήκα στη δική μου βιβλιοθήκη είναι από τον Heinz Richter στο βιβλίο του (που προέρχεται από το διδακτορικό του) '1936-1946 Δύο επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα', Εξάντας, 1975, α τόμος, σελ. 80 :
'Στην επιστροφή των προσκυνητών από την Τήνο, αεροπλάνα επιτέθηκαν στα επιβατικά πλοία και στα αντιτορπιλλικά που τα συνόδευαν' -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ομολογουμένως ήταν λίγο παραπλανητικό ...Η μοναδική αναφορά που βρήκα στη δική μου βιβλιοθήκη είναι από τον Heinz Richter στο βιβλίο του (που προέρχεται από το διδακτορικό του) '1936-1946 Δύο επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα', Εξάντας, 1975, α τόμος, σελ. 80 :
'Στην επιστροφή των προσκυνητών από την Τήνο, αεροπλάνα επιτέθηκαν στα επιβατικά πλοία και στα αντιτορπιλλικά που τα συνόδευαν'για να πω την αληθεια δεν το ξερω το περιστατικο...η πλακα ειναι οτι δε το ξερει ουτε η γιαγια μου που ηταν στη τηνο εκεινη τη μερα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Λοιπόν ποιά είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας......;;;;;;;
η δεσποινα βανδη...
Πρόεδρος είπαμε.... Οχι απλώς χρηματοδότης...
-
pasxos, αυτό είναι εντελως άσχετο αλλά το επώνημό σου είναι Πάσχος;;;
Γιατί γνωρίζω κάποιον Αλέξανδρο Πάσχο που μένει Θεσ/νίκη
-
Να κάνω μια μικρή παρέμβαση: Μη βάζετε μόνο τα link, αλλά κάντε τον κόπο να γράψετε και μια σύντομη απάντηση...Να μάθουμε και τίποτα!
Quiz γενικών γνώσεων