-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Επειδή δεν έχω ερώτηση, μπορώ να απαντήσω στον κύριο Λάππα και να θέσει μετά μια ερώτηση αντί εμού ο κύριος DAP?Αν δεν κάνω λάθος, το σφάλμα αμοιβαιότητας είναι όρος της φωτογραφίας. Η αρχή είναι ότι για να πετύχουμε μια συγκεκριμένη εκφώτιση του φιλμ χρειαζόμαστε Χ ένταση φωτός (την οποία ρυθμίζουμε με το διάφραγμα) και Υ διάρκεια εκφώτισης, (την οποία ρυθμίζουμε με την ταχύτητα του κλείστρου). Την ίδια εκφώτιση του φιλμ μπορούμε να την πετύχουμε με 2Χ ένταση και 0.5Υ διάρκεια, όπως επίσης με 4Χ ένταση και 0.25Υ διάρκεια, ή 0.5Χ ένταση και 2Υ διάρκεια. Δηλαδή, μπορούμε να πετύχουμε την ίδια εκφώτιση, βάζοντας ισοδύναμους συνδυασμούς ταχύτητας και διαφράγματος. Αυτό ονομάζεται αμοιβαιότητα. Η αναλογικότητα αυτή διαταράσσεται όταν έχουμε πολύ μεγάλη διάρκεια εκφώτισης, λόγω των χημικών φαινομένων που συμβαίνουν στο φιλμ. Η διαταραχή αυτή ονομάζεται 'σφάλμα αμοιβαιότητας'. Υποθέτω ότι ο λόγος που δε μας απασχολεί και πολύ πλέον είναι γιατί οι περισσσότεροι χρήστες έχουν εγκαταλείψει το φιλμ για χάρη της ψηφιακής τεχνολογίας (αν και πιστεύω ότι αυτοί που ήταν εξαρχής τόσο ψαγμένοι ώστε να τους απασχολεί το σφάλμα αμοιβαιότητας, δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα το φιλμ).
Άψογος!
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Επειδή δεν έχω ερώτηση, μπορώ να απαντήσω στον κύριο Λάππα και να θέσει μετά μια ερώτηση αντί εμού ο κύριος DAP?
(.........................................................)
Ας κάνει ο κος DAP τώρα την ερώτηση αντί για μένα.
Aφεριμ λεβεντη και ιδου εγω.
Κατα τη διαρκεια του Β' Παγκοσμιου πολεμου ο Πειραιας βομβαρδιστηκε τουλαχιστον 4 φορες.( τοσες θυμαμαι )
Μια απο ολες ηταν απο τους συμμαχους μας. Ποτε ?11/1/1944.....
-
Από τους Βρετανούς. Σκέψου να ήταν εχθροί μας.
-
Σωστα.
Και δεν ξερω αν υπαρχει ακομα αλλα πριν απο μερικα χρονια στο αλσακι που ειναι στην Ακτη Μιαουλη,μεταξυ των εκκλησιων του Αγ. Σπυριδωνα και της Αγιας Τριαδας υπηρχε επανω σ'ενα δεντρο σφηνομενο ενα κοματι σιδερο,καταλοιπο απο καποιο βομβαρδισμο.
Αντε ο επομενος. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Σωστα.
Και δεν ξερω αν υπαρχει ακομα αλλα πριν απο μερικα χρονια στο αλσακι που ειναι στην Ακτη Μιαουλη,μεταξυ των εκκλησιων του Αγ. Σπυριδωνα και της Αγιας Τριαδας υπηρχε επανω σ'ενα δεντρο σφηνομενο ενα κοματι σιδερο,καταλοιπο απο καποιο βομβαρδισμο.
Αντε ο επομενος.Πρόπερσι,που άλλαξα κουφώματα στο σπίτι στο χωριό,πετάχτηκαν σφηνομένα θραύσματα απο οβίδα γερμανική,που έσκασε στο μπαλκόνι του σπιτιού
(καί δέν έπεσε-μία γωνία του μόνο άνοιξε λίγο,σάν να κάθησε δηλαδή)τέλος το οφ-τόπικ μου
-
Ποιός είναι ο Μπλέηκ Ρος και ποιό το βιογραφικό του;Πολλοί θα τον ξέρουν σίγουρα,δυστυχώς δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάτι άλλο...την επόμενη φορά..
-
-
Σωστός!
-
Ο.Κ.
Σέ τί διαφέρουνε αναμεταξύ τους,οι κυκλώνες απο τους τυφώνες;
(όλο εύκολα σας βάζω )
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σωστα.
Αντε ο επομενος.Πρόπερσι,που άλλαξα κουφώματα στο σπίτι στο χωριό,πετάχτηκαν σφηνομένα θραύσματα απο οβίδα γερμανική,που έσκασε στο μπαλκόνι του σπιτιού
(καί δέν έπεσε-μία γωνία του μόνο άνοιξε λίγο,σάν να κάθησε δηλαδή)τέλος το οφ-τόπικ μου
Να αρχίσω το δικό μου off topic
Πρίν από τον τορπιλισμό της Ελλης από τους Ιταλούς , προηγήθηκε ένας σχετικά άγνωστος βομβαρδισμός στον Ελλαδικό χώρο , ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Πότε έγινε , κατά ποιού στόχου και πώς ?
Για να σας βοηθήσω στοιχεία υπάρχουν στην Νεώτερη Ιστορία του Μαρκεζίνη.
-
Εχω τήν εντύπωση ότι καί τα δύο συμβάντα έγιναν στο ίδιο λιμάνι.
έπεσα καθόλου μέσα;
-
Στο κυκλ αντί τυφ?
πλάκα κάνω.....
Νομίζω με την δύναμη αλλά και την περιοχή που εμφανίζεται.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο.Κ.Σέ τί διαφέρουνε αναμεταξύ τους,οι κυκλώνες απο τους τυφώνες;
(όλο εύκολα σας βάζω )
Τι ονομάζουμε κυκλώνα ή τυφώνα;
Οι όροι hurricane (κυκλώνας) και typhoon (τυφώνας) είναι ειδικές ονομασίες για τους ισχυρούς τροπικούς κυκλώνες. Αν η ένταση των ανέμων ξεπερνά τους 64 κόμβους:
Ονομάζεται κυκλώνας στον Βόρειο Ατλαντικό, στον Νότιο Ειρηνικό ανατολικά από τον μεσημβρινό αλλαγής της ημέρας και στον Ειρηνικό ανατολικά του 160Ε μεσημβρινού.
Χαρακτηρίζεται τυφώνας στον Νότιο Ειρηνικό, δυτικά του μεσημβρινού αλλαγής της ημέρας.
(Βρε τι σου κάνει το google...)
-
Σωστός ο Πασχάλης
Αμα θέλεις βάζεις,άμα θέλεις αφήνεις τού Κάστορα τήν ερώτηση
-
Και βέβαια ισχύει του Κάστορα...
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Σωστα.
Να αρχίσω το δικό μου off topic
Πρίν από τον τορπιλισμό της Ελλης από τους Ιταλούς , προηγήθηκε ένας σχετικά άγνωστος βομβαρδισμός στον Ελλαδικό χώρο , ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
δεν εχω καταλαβει αν εννοεις αυτο η εννοεις ακριβως πριν τον τορπιλισμο της ελλης...
γνωστος ειναι ο βομβαρδισμος της κερκυρας το 1923 απο τους ιταλους οταν ανεβηκε στην εξουσια ο μπενιτο μουσολινι...αντιποινα για το φονο 2 ιταλων αξιωματικων κατα τη χαραξη της συνοριακης γραμμης ελλαδας αλβανιας που λενε οτι ηταν προβοκατσια...
αν δεν εννοεις αυτο, i'm sorry, wrong answer...
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Να αρχίσω το δικό μου off topicΠρίν από τον τορπιλισμό της Ελλης από τους Ιταλούς , προηγήθηκε ένας σχετικά άγνωστος βομβαρδισμός στον Ελλαδικό χώρο , ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Να υποθέσω ότι λες για το βομβαρδισμό της Κέρκυρας από τον ιταλικό στόλο το 1923 με αφορμή τη δολοφονία του Iταλού στρατηγού Tελίνι στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Οι Ιταλοί είχαν αποσταλεί εκεί για να συμμετάσχουν ως μέλη της Διεθνούς Επιτροπής για τη διευθέτηση προβλήματος μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Αν δεν κάνω λάθος οι Ιταλοί την Κέρκυρα την κατέλαβαν κιόλας αλλά αποχώρησαν αφού η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε πολύ υποχωρητικά το γεγονός και αποδέχτηκε τους ιταλικούς όρους καταβάλλοντας χρηματική αποζημίωση. Βέβαια διαμαρτυρήθηκε στην ΚτΕ η οποία και καταδίκασε το γεγονός αλλά δεν ίδρωνε το αυτί του Μουσολίνι. (άλλωστε το 35 μπήκε και στην Αβησσυνία και εισέπραξε νέα καταδίκη από την ανίσχυρη και ανύπαρκτηΚτΕ)
-
αμα εννοει αυτο σε προλαβα koutsan...
-
Φτου... Δεν πειράζει όμως γιατί δεν έχω ερώτηση...Θα παίξω ως αναπληρωματικός αν δεν κατεβάσεις ερώτηση
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φτου... Δεν πειράζει όμως γιατί δεν έχω ερώτηση...Θα παίξω ως αναπληρωματικός αν δεν κατεβάσεις ερώτησηαμα ειναι αυτο...η ερωτηση ειναι δικη σου...
Quiz γενικών γνώσεων