-
Μια και μιλήσατε για μαθηματικά να απαιτήσουμε ακρίβεια.
Η ακολουθία Fibonacci ξεκινάει με δύο άσσους και η διαίρεση γίνεται αντίστροφα από αυτό που έγραψε ο Kid. Όσο μεγαλώνουν οι αριθμοί τόσο περισσότερο πλησιάζει το πηλίκο στο χρυσό αριθμό φ=1,618.....Βάζω και μια εύκολη:
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος δορυφόρος του ηλιακού μας συστήματος; -
edit wrong zboink
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
!!!Ελπίζω να μην κάνεις πλάκα και τσίμπησα...
I = H, B=A, M=L, Κατά Κιούμπρικ IBM=HAL αντικαθιστώντας στο λατινικό αλφάβητο κάθε γράμμα της IBM από το προηγούμενο..Τόσο απλόkoutsan έχω βγάλει από το απόγευμα 40 αγκίστρια και σπάω το κεφάλι μου να βρω την απάντηση... Δεν είχα προσέξει το παραπάνω ποστ από του Χρήστου και ψάρωσα άσχημα..αλλά κι αυτή η wikipedia αυτά έλεγε..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
!!!Ελπίζω να μην κάνεις πλάκα και τσίμπησα...
I = H, B=A, M=L, Κατά Κιούμπρικ IBM=HAL αντικαθιστώντας στο λατινικό αλφάβητο κάθε γράμμα της IBM από το προηγούμενο..Τόσο απλόkoutsan έχω βγάλει από το απόγευμα 40 αγκίστρια και σπάω το κεφάλι μου να βρω την απάντηση... Δεν είχα προσέξει το παραπάνω ποστ από του Χρήστου και ψάρωσα άσχημα..αλλά κι αυτή η wikipedia αυτά έλεγε..
Ωχ τώρα κατάλαβα...Το θεώρησες ερώτηση..χαχαχαχα...Καλό
-
-
Καλημερα και καλως σας βρηκα.
Παλευοντας το κουιζ του Καστορα βρηκα κατι αλλο. Ιδου λοιπον η ερωτηση:
Στο τραγουδι του Στ. Κουγουμτζη 'Το πουκαμισο το θαλασσι' μια φορουσα εγω και μια εσυ κλπ,κλπ, τους στιχους εχει γραψει ο Μ. Κορφιατης.
Ποιος γνωστος ποιητης και στιχουργος κρυβεται πισω απο αυτο το ψευδωνυμο ? -
Άκος Δασκαλόπουλος
Πότε και από ποιόν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το χρηματοδοτικό εργαλείο 'Δικαίωμα' (Option);
-
-
Πολύ σωστός! Κοντά του σε μέγεθος είναι ο Τιτάνας του Κρόνου (5150 Km). Και οι δύο μεγαλύτεροι από τον πλανήτη Ερμή!
ΥΓ: Εκπληκτική φωτογραφία
-
Λατρεύω την αστρονομία
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λατρεύω την αστρονομίαΑφού λατρεύεις τα Μαθηματικά (όπως κι εγώ.. ) λογικό είναι.. Φαντάζομαι τα Μαθηματικά που έκανες Σπύρο στους Ηλ.Μηχ....Δεν θέλω να ξέρω..Όσο κι αν μ αρέσουν...πίκρα...
-
...και τη γαστρονομία, και τη γαστρονομία!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Λατρεύω την αστρονομία
Αφού λατρεύεις τα Μαθηματικά (όπως κι εγώ.. ) λογικό είναι.. Φαντάζομαι τα Μαθηματικά που έκανες Σπύρο στους Ηλ.Μηχ....Δεν θέλω να ξέρω..Όσο κι αν μ αρέσουν...πίκρα...
Πίκρα? Μερικοί το λένε πρωκτικό σεξ άνευ προθερμάνσεως και λιπαντικού, αλλά εφόσον θέλεις να είσαι ευγενής, ας συμφωνήσω
-
Εχω βάλει ερώτηση αλλά δεν βλέπω καμια κίνηση...
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πότε και από ποιόν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το χρηματοδοτικό εργαλείο 'Δικαίωμα' (Option);
Μια βοήθεια...
Ηταν ένας από τους 7 σοφούς...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λατρεύω την αστρονομίαΟμοιοπαθής!
Αλλά στα μαθηματικά θα σε αφήσω μετεξεταστέο! -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Άκος ΔασκαλόπουλοςΠότε και από ποιόν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το χρηματοδοτικό εργαλείο 'Δικαίωμα' (Option);
Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη γύρω στο 330 π.Χ. ο φιλόσοφος Θαλής (ο Μιλήσιος) χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του στην αστρολογία πρόβλεψε μία ανθηρή συγκομιδή ελιάς για την επόμενη άνοιξη. Υπήρχε μεγάλη προσφορά στην αγορά για ελαιοτριβεία το χειμώνα. Ο Θαλής εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό μιας και ο ανταγωνισμός δεν υπήρχε καν το χειμώνα και διαπραγματεύτηκε τις τιμές των ελαιοτριβείων προκαταβάλλοντας ένα μικρό ποσό για την επιλογή (option) να χρησιμοποιήσει τα ελαιοτριβεία την άνοιξη. Η πρόβλεψή του ήταν σωστή και την εποχή της άνοιξης η συγκομιδή ήταν τεράστια με αποτέλεσμα η ζήτηση για τα ελαιοτριβεία να φτάσει στο αποκορύφωμα δίνοντας στο Θαλή τη δυνατότητα να ενοικιάσει τα ελαιοτριβεία σε πολύ μεγαλύτερες τιμές από αυτές που ο ίδιος τα είχε κλείσει.
Αυτό θεωρείται ουσιαστικά το πρώτο δικαίωμα προαίρεσης (option) στην οικονομική ιστορία αλλά η διαπραγμάτευση παράγωγων προϊόντων ξεκίνησε στο Amsterdam Bourse το 1688, με την διαπραγμάτευση δικαιωμάτων στις τουλίπες. -
Αυτά είναι...
Ερώτηση (καταχρηστικά, αφού δεν έχω απαντήσει σε καμία), αλλά επειδή το συζητήσαμε στο σουβλατζίδικο...
Πώς προέκυψε η συνήθεια του τσουγκρίσματος των ποτηριών πριν πιούμε;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Αυτά είναι...Ερώτηση (καταχρηστικά, αφού δεν έχω απαντήσει σε καμία), αλλά επειδή το συζητήσαμε στο σουβλατζίδικο...
Εξ'όσον γνωρίζω προέρχεται από τα βάθη του Μεσαίων όπου οι προσπάθειες δηλητηρίασης αλλήλων! (ιδιαίτερα ευγενών) έπεφταν βροχή ...Η απόφασηλοιπόν να 'ανταλλάξεις' το ποτό σου με κάποιον άλλο ήταν δείγμα εμπιστοσύνης και μέσο προστασίας ταυτόχρονα καθώς το άτομο που είχες απέναντί σου θα έπινε από το ποτήρι σου και εσύ από το δικό του...(ψόφα κι εσύ με 2 λόγια )...Ε ο τρόπος αυτός ανταλλαγής 'υγρών' ήταν το δυνατό τσούγκρισμα ξέχειλων ποτηριών...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτά είναι...
Ερώτηση (καταχρηστικά, αφού δεν έχω απαντήσει σε καμία), αλλά επειδή το συζητήσαμε στο σουβλατζίδικο...
Εξ'όσον γνωρίζω προέρχεται από τα βάθη του Μεσαίων όπου οι προσπάθειες δηλητηρίασης αλλήλων! (ιδιαίτερα ευγενών) έπεφταν βροχή ...Η απόφασηλοιπόν να 'ανταλλάξεις' το ποτό σου με κάποιον άλλο ήταν δείγμα εμπιστοσύνης και μέσο προστασίας ταυτόχρονα καθώς το άτομο που είχες απέναντί σου θα έπινε από το ποτήρι σου και εσύ από το δικό του...(ψόφα κι εσύ με 2 λόγια )...Ε ο τρόπος αυτός ανταλλαγής 'υγρών' ήταν το δυνατό τσούγκρισμα ξέχειλων ποτηριών...
Good, αυτό ήξερα κι εγώ, αλλά ήθελα επιβεβαίωση! Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Αυτά είναι...Ερώτηση (καταχρηστικά, αφού δεν έχω απαντήσει σε καμία), αλλά επειδή το συζητήσαμε στο σουβλατζίδικο...
Ξερω μια αλλη εκδοχη.
Το ποτο το βλεπεις αρα ικονοποιεις τη οραση,το μυριζεις,να και η οσφρηση,το γευεσαι,παει και η γευση και μενει η ακοη και η αφη.Και για μεν την δευτερη δεν γινεται τιποτα, αλλα για την πρωτη ....εβιβα .
Quiz γενικών γνώσεων