-
Ρε παιδιά, όλα αυτά τα googl-άρετε ή τα ξέρετε;;; Με έχετε κομπλεξάρει αφάνταστα πολύ με αυτό το thread!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ρε παιδιά, όλα αυτά τα googl-άρετε ή τα ξέρετε;;; Με έχετε κομπλεξάρει αφάνταστα πολύ με αυτό το thread!!!Join the club nigga!
Αλήθεια, πως μπορείς να googl-άρεις μία τέτοια ερώτηση?
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ρε παιδιά, όλα αυτά τα googl-άρετε ή τα ξέρετε;;; Με έχετε κομπλεξάρει αφάνταστα πολύ με αυτό το thread!!!Το παραπάνω το έχω διαβάσει και το ξέρω. Καποια άλλα, googling
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Προχθες περνωντας απο τη Κοκκινια (Νικαια για τους πιτσι),ειδα μια οδο ** 7ης Μαρτη 1944.**
Ξερει κανεις τιποτα γι'αυτη την ημερομηνια ?
Υ.Γ. Επειδη εψαξα και βρηκα δεν θελω αοριστιες.Η μάχη της Κοκκινιάς.
Η σφαγή της Οσίας Ξένης. Την γιορτάζουν ακόμα στην Κοκκινιά.
Οι Γερμανοί για αντίποινα εκτέλεσαν πολύ κόσμο εξω από την Οσία Ξένη.Το Μεγαλο Μπλοκο της Κοκκινιας εγινε στις 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944 στη Πλατεια της Οσιας Ξενης.Συναλαβαν 3000 ανδρες,επι τοπου εκτελεστηκαν 74 και οι αλλοι πηγαν στο Χαιδαρι και απο κει στη Γερμανια σε στρατοπεδα συγκεντρωσεως.
Η μαχη της Κοκκινιας εγινε στις 7 Μαρτιου 44.Απο τη μια μερια ανδρες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και απο την αλλη Γερμανοι συν συνεργατες.Αιτια ο φονος ενος αξιωματικου της Χωροφυλακης που προσπαθησε να συλλαβει καποιους Ελασιτες.Για περισσοτερα υπαρχουν τα βιβλια (και οχι ο google).
-
ένα τέτοιο βιβλίο, σαν αυτό που αναφέρει ο DAP είχε βγει πριν μερικά χρόνια στην Ιρλανδία από 15 (!!!) συγγραφείς για φιλανρθωπικό σκοπό μάλιστα, με τεράστια επιτυχία. Όποιος το ξέρει το λέει...
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Κι εγώ δυσκολεύομαι να συνδυάσω τις ιδιότητες. Ίσως κάποιος από τους Μινωτή, Ροντήρη, Σολομό να είναι η απάντηση.
Δημητρης Ροντηρης (1899-1981).
Και ενα συμπυκνομενο βιογραφικο.
Σπουδασε νομικα και φιλοσοφια στην Αθηνα,υποκριτικη και σκηνοθεσια στη Βιεννη και το Βερολινο και ιστορια τεχνης στη Βιεννη.
Διευθυντης στο Εθνικο Θεατρο το 1946-50 και 1953- 55.
Στη περιοδο 1950-53 ιδρυσε και διηυθηνε την 'Ελληνικη Σκηνη' και το 1957 ιδρυσε το 'Πειραματικο Θεατρο'.
Διετελεσε καθηγητης στη Δραματικη Σχολη του Εθνικου Θεατρου,στο Ωδειο Αθηνων και στο Εθνικο Ωδειο.Διαμαρτύρομαι εντονότατα κύριοι, λάθος διατυπωμένη ερώτηση
Το 1957 ο Ροντήρης ίδρυσε το «Πειραϊκό Θέατρο» και όχι το Πειραματικό θέατρο το οποίο ίδρυσε ο Δαμιανός όπως έγραψα πιο πάνω...
Είπα κι εγώ... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τον Φεβρουαριο του 1998 δημοσιευτηκε σε συνεχειες μια αφηγηματικη σκυταλοδρομια με τιτλο 'Το παιχνιδι των τεσσαρων'.Συγγραφεις ηταν οι Κωστας Μουρσελας,Γιωργος Σκουρτης,Αντωνης Σουρουνης και Πετρος Τατσοπουλος.
Ηταν μια επαναληψη ενος αναλογου εγχειρηματος που εγινε πριν καμια πενηνταρια χρονια με ξεχωρη επιτυχια.
Θελω τιτλο και συγγραφεις.Μυθιστόρημα των Τεσσάρων (Ηλίας Βενέζης, Μ. Καραγάτσης, Στρατής Μυριβήλης, ‘Αγγελος Τερζάκης, 1958)
Και μαλιστα λενε (το διηγημα εγραφετο εκ περιτροπης και απο τους τεσσερεις) ο προηγουμενος τελειωνε το κοματι του με απιθανο τροπο ετσι για να δυσκολεψει τον επομενο.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Διαμαρτύρομαι εντονότατα κύριοι, λάθος διατυπωμένη ερώτηση
Το 1957 ο Ροντήρης ίδρυσε το «Πειραϊκό Θέατρο» και όχι το Πειραματικό θέατρο το οποίο ίδρυσε ο Δαμιανός όπως έγραψα πιο πάνω...
Είπα κι εγώ...Το site του Υπουργείο Πολιτισμού αναναφέρει σαφώς ότι ο Δαμιανός, ίδρυσε το 'Πειραματικό Θέατρο'.
http://www.culture.gr/2/22/222/22200/di ... 2d119.html
-
Καλύτερα να ξαναγυρίσω στο θρεντ με τις καλλονές...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ένα τέτοιο βιβλίο, σαν αυτό που αναφέρει ο DAP είχε βγει πριν μερικά χρόνια στην Ιρλανδία από 15 (!!!) συγγραφείς για φιλανρθωπικό σκοπό μάλιστα, με τεράστια επιτυχία. Όποιος το ξέρει το λέει...Αυτό που ξέρω εγώ είναι το 'Global novel' από 14 συγγραφείς που κυκλοφόρησε από τον Καστανιώτη στο τέλος του 2003.(«Μυθιστόρημα του κόσμου», παρουσιάστηκε ως πεζογραφική σκυταλοδρομία που οργάνωσε η Πολιτιστική Ολυμπιάδα και είναι ελληνικής πρωτοβουλίας)
Οι συγγραφείς είναι Νικολό Αμανίτι (Ιταλία), Αρτουρ Γιαπέν (Ολλανδία), Πάβελ Κόχουτ (Τσεχία), Αρης Φιορέτος (Σουηδία), Ίνγκο Σούλτσε (Γερμανία), Αντόνιο Σκάρμετα (Χιλή), Φεριντέ Τσιτσέκογλου (Τουρκία), Μισέλ Φέιμπερ (Αγγλία), Έτγκαρ Κέρετ (Ισραήλ), Γιασμίνα Χάντρα (Αλγερία) και Χουάν Μανουέλ δε Πράδα (Ισπανία), Γιώργος Σκούρτης , Αλέξανδρος Ασωνίτης και Λένα Διβάνη.
-
Εγώ λέω για βιβλίο με 15 Ιρλανδούς συγγραφείς.
-
Οκ ευρέθη : 'Yeats Is Dead ' είναι ο τίτλος
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οκ ευρέθη : 'Yeats Is Dead ' είναι ο τίτλοςαυτό είναι! Το έγραψαν οι Gene Kerrigan, Gina Moxley, Marian Keyes, Anthony Cronin, Owen O'Neill, Hugo Hamilton, Joseph O'Connor, Tom Humphries, Pauline McLynn, Charlie O'Neill, Donal O'Kelly, Gerard Stembridge, Frank McCourt και τα έσοδα πήγαν στην Διεθνή Αμνηστία.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Σε ποιό Αστεριξ εμφανίζεται ο 'Σων Κόνερι';Η Οδυσσεια του Αστεριξ
-
ρε ΒΑΛΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ...
-
α) Σε ποιο Asterix εμφανίζεται (παρωδούμενος) ο διάσημος πίνακας του Gericault (το e θέλει τόνο, accent aigu) 'Le radeau de la Meduse' (Η σχεδία της Μέδουσας),(το e θέλει τόνο, accent aigu)...
β)Και από που ο Gericault πήρε αφορμή για τον πίνακά του
-
α)Ο Αστερίξ Λεγεωνάριος
β) Ο πίνακας εμπνεύστηκε από το ναυάγιο της γαλλικής φρεγάτας 'Meduse' το 1816
-
Ποιό είναι το μόνο έργο τέχνης από αυτά που βρίσκονται στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό το οποίο φέρει την υπογραφή του δημιουργού του;
-
Εεεε, χωρίς google η Capella Sixtina; (μπρρρ )
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
α)Ο Αστερίξ Λεγεωνάριοςβ) Ο πίνακας εμπνεύστηκε από το ναυάγιο της γαλλικής φρεγάτας 'Meduse' το 1816
Καλά, δεν είστε σοβαροί τώρα, έτσι;;;
Κύριοι moderators, γίνεται να μην βλέπω αυτό το thread σας παρακαλώ; Θα το ρίξω στο αλκοόλ μ' αυτούς εδώ πέρα!!! ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!!
Quiz γενικών γνώσεων