-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Αν είσαι κοντά στην Αθήνα, αξίζει να πας στον Ηλία Μαρακάκη στο Μοσχάτο να σου φτιάξει 4 αμορτισέρ, λίγο ακριβότερα από τα ετοιματζίδικα.
Αυτή τη λύση επέλεξα για την Οκτάβιά μου (1,8Τ 4Χ4) και είμαι καταευχαριστημένος εδώ και 10.000 χλμ, σε περιβάλλον που κυμαίνεται από πίστα και αυτοκινητόδρομο μέχρι πόλη με βαλκανικές λακούβες.Αν πάλι σκοπεύεις να γεράσεις με αυτό το αυτοκίνητο (γιατί όχι), η ασυζητητί κορυφαία λύση (και οικονομικά εύλογη με αυτό το σενάριο - γιατί πρώτα θα πετάξεις το αμάξι και μετά τα αμορτισέρ) λέγεται OHLINS - Μπάμπης Κολιγιάννης- Racing Suspensions Development (αν έχει κάτι off the shelf για το αυτοκίνητό σου, αλλά ίσως και να θελήσει να φτιάξει, αν δεν έχει).
Στα ανωτέρω συμπεράσματα είχα καταλήξει μετά από πολύ διάβασμα, ψάξιμο ανά την Αττική και συζητήσεις με πολύ κόσμο. Οι δύο άνθρωποι που αναφέρω τυγχάνουν και σοβαρότατοι και εντιμότατατοι και 'αντι-επαγγελματίες' εκτός από ικανότατοι, πράγμα σπανιότατο.
Το καλό να λέγεται (και να γράφεται) ειδικά σήμερα, σε καιρούς νεοπλουτισμού, καγκουριάς, ασχετοσύνης και γενικευμένης αγραμματοσύνης.Den mporw na katalavw me pia logikh kai se pies dokimes vasizetai o kathe aetonyxhs kai ftiaxnei xeiropoihta amortisser, thn stigmh pou oi megalyteres etairies amortisser exei monima xwro sthn Idiada test track kai kanei exantlitikes dokimes mexri na tairiaxei ena amortisser se kapoio sygekrimeno montelo.
-
Ο χρήστης dim69 έγραψε:
..σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
απο αποψη κοστους δεν ειναι και πολυ μεγαλη η διαφορα σε τιμη μεταξυ FSD και BILSTEIN. Περιπου 100 ευρω ακριβοτερα τα BILSTEIN.
Απο κει και περα, επειδη ειχα στο προηγουμενο τα κιτρινα της ΚΟΝΙ και παροτι τα ειχα στην πιο μαλακη ρυθμιση ηταν σκληρα, θα ηθελα κατι οσο το δυνατον πιο adjustable.
Ο τυπος που μιλησα μου ειπε οτι αυτην την τεχνολογια την εχουν τα BILSTEIN αλλα δεν μου ειπε για ποιον τυπο μιλουσε.
Μαλλον ολα...
Επισης μου ειπε οτι αν δεν εχω οδηγησει BILSTEIN δεν εχω οδηγησει τιποτα...Πες του καλα μεσανυχτα.
Αυτη η λογικη επικρατει εδω και δεκαετιες στην ελλαδα χωρις φυσικα να μενω εξω απ αυτη τη λογικη του εμποριου ουτε εγω.Και το παραλογο?Χωρις να εχει δοκιμασει κανεις τα ΚΟΝΙ!!Ενω στην πραγματικοτητα σθμβαινει ακριβως το αντιθετο.Τα ΚΟΝΙ να ειναι ποιο μαλακα και ποιο προοδευτικα απ τα BILSTEIN,αλλα εδω αν βγει η φημη για κατι τρεχουν ολοι με κλειστα ματια.Εγω προσωπικα μια φορα δοκιμασα τα ΚΟΝΙ (χρονια τοποθετουσα τα BILSTEIN,βλεπετε ηταν κατεστημενο) κι απο τοτε ουτε ζωγραφιστα να δω τα bilstein.Και σου λεω το εξης.Αν τα κιτρινα ΚΟΝΙ σου φαινοταν σκληρα στην τερμα μαλακη ρυθμιση με τα bilstein να εισαι σιγουρος οτι θα σου πεσουν τα νεφρα και εκει δεν υπαρχει επιλογη ρυθμισης,τα παντρευτηκες.
Επισης η αναρτηση κουτσουρο δεν προσφερει καλυτερο κρατημα,αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
Η ουσια ειναι οτι στη μαλακη ρυθμιση η κοni ΔΟΥΛΕΥΕΙ κι απο κει και περα παιζεις οπως θες,αν και καλο ειναι να την κρατησεις σ αυτη τη ρυθμιση και σταδιακα να κλεινεις τις βανεις αναλογα με τα χιλιομετρα που εχεις κανει.Εξαλου αυτη ειναι και η σημασια της ρυθμισης.Να κρατας παντα το αμορτισερ στα φορτε του.
Πλεονεκτηματα(κατ εμε)
Συμβατοτητα με οτιδηποτε υψος ελατηριου.
Δυνατοτητα ρυθμισης και στα κοκινα και στα κιτρινα
Δυνατοτητα επισκευης,και
Το σημαντικοτερο
η αναρτηση δουλευει.Εγω προσωπικα στο δικο σου αμαξι θα εβαζα τα κιτρινα με τα εργοστασιακα ελατηρια.
Τα bilstein επειδη ειναι καθαρα αζωτου ζυνηθως κοπανανε στην αποσυμπιεση και γι αυτο δεν κανουν για τους δικους μας δρομους.[/b] -
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
makria apo billstein.. eidika αν εχεις ιαπωνικο αμαξι...Δες στο ΕΒΟ 9 το οποιο φοραγε billstein τα αλλαξε η αντιπροσωπεια με KYB
To klassiko gia osous exoun sxesh me thn viomhxania COST REDUCTION
Μηπως θελεις να σου πω τι γινετε σε εμπορικο επιπεδο με ta bilstein?Δεν ειναι τυχαιο που στην ελλαδα ειναι το αγαπημενο παιδι του εμποριου σε θεμα αναρτησης.
Το ιδιο γινετε με τα λιπαντικα και χιλια δυο αλλα ειδη. -
Mακη, ποσο πανε τα ΚΟΝΙ που λες?
-
τι να βαλω αραγε στο λάντα κονι ή μπιλστεϊν........
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
τι να βαλω αραγε στο λάντα κονι ή μπιλστεϊν........Tein με 16 στάδια απόσβεσης, οτιδήποτε άλλο θα είναι λίγο.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
makria apo billstein.. eidika αν εχεις ιαπωνικο αμαξι...Δες στο ΕΒΟ 9 το οποιο φοραγε billstein τα αλλαξε η αντιπροσωπεια με KYB
To klassiko gia osous exoun sxesh me thn viomhxania COST REDUCTION
Μηπως θελεις να σου πω τι γινετε σε εμπορικο επιπεδο με ta bilstein?Δεν ειναι τυχαιο που στην ελλαδα ειναι το αγαπημενο παιδι του εμποριου σε θεμα αναρτησης.
Το ιδιο γινετε με τα λιπαντικα και χιλια δυο αλλα ειδη.Ta xerw ti ginete file giati exw megalwsei mesa se auta ta pragmata, genika pantws isxuei auto pou les oti to marketing einai auto pou anevazei ena proion, To thema einai o kathenas na mporei na katanohsei tis diafores ton diathesimwn proiontwn kai na apofasisei ti thelei. Ta Bilstein kai ta koni einai genika poly kala. Egw protimhsa t abilstein an kai akrivotera gia ton logo oti h bilstein sou edine full gonato enw ta koni htan fysigia, pragma pou mou thn espage poly.
-
Αν είσαι κοντά στην Αθήνα, αξίζει να πας στον Ηλία Μαρακάκη στο Μοσχάτο να σου φτιάξει 4 αμορτισέρ, λίγο ακριβότερα από τα ετοιματζίδικα.
Αυτή τη λύση επέλεξα για την Οκτάβιά μου (1,8Τ 4Χ4) και είμαι καταευχαριστημένος εδώ και 10.000 χλμ, σε περιβάλλον που κυμαίνεται από πίστα και αυτοκινητόδρομο μέχρι πόλη με βαλκανικές λακούβες.Αν πάλι σκοπεύεις να γεράσεις με αυτό το αυτοκίνητο (γιατί όχι), η ασυζητητί κορυφαία λύση (και οικονομικά εύλογη με αυτό το σενάριο - γιατί πρώτα θα πετάξεις το αμάξι και μετά τα αμορτισέρ) λέγεται OHLINS - Μπάμπης Κολιγιάννης- Racing Suspensions Development (αν έχει κάτι off the shelf για το αυτοκίνητό σου, αλλά ίσως και να θελήσει να φτιάξει, αν δεν έχει).
Στα ανωτέρω συμπεράσματα είχα καταλήξει μετά από πολύ διάβασμα, ψάξιμο ανά την Αττική και συζητήσεις με πολύ κόσμο. Οι δύο άνθρωποι που αναφέρω τυγχάνουν και σοβαρότατοι και εντιμότατατοι και 'αντι-επαγγελματίες' εκτός από ικανότατοι, πράγμα σπανιότατο.
Το καλό να λέγεται (και να γράφεται) ειδικά σήμερα, σε καιρούς νεοπλουτισμού, καγκουριάς, ασχετοσύνης και γενικευμένης αγραμματοσύνης.Den mporw na katalavw me pia logikh kai se pies dokimes vasizetai o kathe aetonyxhs kai ftiaxnei xeiropoihta amortisser, thn stigmh pou oi megalyteres etairies amortisser exei monima xwro sthn Idiada test track kai kanei exantlitikes dokimes mexri na tairiaxei ena amortisser se kapoio sygekrimeno montelo.
- Oι εταιρίες αναρτήσεων ευρείας παραγωγής ΔΕΝ κάνουν εξαντλητικές δοκιμές για ΚΑΘΕ μοντέλο αυτοκινήτου. Αλλιώς, το κόστος τους για Έρευνα και Εξέλιξη θα ισοδυναμούσε με το αντίστοιχο εκείνο όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών μαζί.
- Αετονύχηδες υπάρχουν πολλοί, και δη στην Ελλάδα. Η καχυποψία είναι δικαιολογημένη, αν όχι επιβεβλημένη. Καλόν είναι όμως να χαρακτηρίζεις ανθρώπους για τους οποίους έχεις προσωπική άποψη. Το αντίθετο είναι επιπόλαιο και αγενές.
- Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν πολυετή συνεργασία με κορυφαίες βιομηχανίες του χώρου τους (ο Κολιγιάννης προσφέρει επώνυμο προϊόν OHLINS, αν αντέχει η τσέπη σου) και κυρίως μακρά πείρα από τους αγώνες (ο Μαρακάκης έστηνε τα αυτοκίνητα του Γ. Μοσχού). Εν πάση περιπτώσει, δεν τους παντρεύτηκα, απλώς την εμπειρία μου μεταφέρω.
- Γράφε ελληνικά, σε παρακαλώ.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
- Oι εταιρίες αναρτήσεων ευρείας παραγωγής ΔΕΝ κάνουν εξαντλητικές δοκιμές για ΚΑΘΕ μοντέλο αυτοκινήτου. Αλλιώς, το κόστος τους για Έρευνα και Εξέλιξη θα ισοδυναμούσε με το αντίστοιχο εκείνο όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών μαζί.
- Αετονύχηδες υπάρχουν πολλοί, και δη στην Ελλάδα. Η καχυποψία είναι δικαιολογημένη, αν όχι επιβεβλημένη. Καλόν είναι όμως να χαρακτηρίζεις ανθρώπους για τους οποίους έχεις προσωπική άποψη. Το αντίθετο είναι επιπόλαιο και αγενές.
- Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν πολυετή συνεργασία με κορυφαίες βιομηχανίες του χώρου τους (ο Κολιγιάννης προσφέρει επώνυμο προϊόν OHLINS, αν αντέχει η τσέπη σου) και κυρίως μακρά πείρα από τους αγώνες (ο Μαρακάκης έστηνε τα αυτοκίνητα του Γ. Μοσχού). Εν πάση περιπτώσει, δεν τους παντρεύτηκα, απλώς την εμπειρία μου μεταφέρω.
- Γράφε ελληνικά, σε παρακαλώ.
MAkari na mporousa na grafw ellhnika alla logw tou oti den einai diathesima edw pou eimai den paizoun.
1on den xarakthrhsa aetonyxh ton sygekrimeno, genika milhsa.
2on h bilstein sygekrimena kanei dokimes se kathe aytokinhto prin vgalei amortisser, to xerw apo prwto xeri kathws olon ton fevrouario sxedon ton perasa sthn Idiada test track.
3on sevomai thn empeiria twn agonwn alla den pauei na einai empeirikh.
Kai pali kanena provlhma me thn empeirikh gnwsh kapoia alla me dokimes ston drom den mporeis na exelixeis thn anarthsh kai eidika ta xarakthristika tou amortisser.
Opote den einai thema tsephs alla koinhs logikhs gia to ti tha prepei na epilexei kapoios. -
H εξέλιξη μιας ανάρτησης είναι πάντα ΚΑΙ εμπειρική.
Δεν είναι μετρημένα κουκιά, όπως ο κινητήρας και τα φρένα, όπου για να φτιάξεις κάτι καλό, αρκούν γερά μαθηματικά (καλοί επιστήμονες και κορυφαίοι Η/Υ, πλέον). Απαιτεί τεράστια πραγματική εμπειρία, είναι ΚΑΙ τέχνη.
Δεν θέλω, προς θεού, να βγάλω άχρηστες τη Μπιλστάιν και την Κόνι (κάθε άλλο), αλλά δεν σημαίνει πως έχουν συγκεντρώσει μονοπωλιακά υπό την σκέπη τους όλους όσους μηχανικούς ξέρουν σε αυτόν τον κόσμο να 'κόψουν και ράψουν' μια άριστη ανάρτηση. Τα 'υλικά', εννοείται, πρέπει να είναι υψηλής βιομηχανικής πιστότητας, σε κάθε περίπτωση.Προσωπική μου άποψη και γούστο είναι ότι προτιμώ το κοστούμι μου παραγγελία στα μέτρα μου (στο ράφτη μου), παρά το έτοιμο 'Αρτίστι Ιταλιάνι' ή 'Πρινς Όλιβερ'. Υπάρχει εξ άλλου και το 'Αρμάνι' (Όλινς, Πρόφλεξ, Τάιν), αν αντέχει η τσέπη.
Βέβαια, για να κρίνεις αν είναι καλός ένας 'ράφτης', πρέπει να δεις και να φορέσεις τη δουλειά του. Οπότε, δεν μπορεί κανείς να πείσει κανέναν, διαδικτυακώς. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Δεν είναι μετρημένα κουκιά, όπως ο κινητήρας και τα φρένα, όπου για να φτιάξεις κάτι καλό, αρκούν γερά μαθηματικά (καλοί επιστήμονες και κορυφαίοι Η/Υ, πλέον). Απαιτεί τεράστια πραγματική εμπειρία, είναι ΚΑΙ τέχνη.
Δεν θέλω, προς θεού, να βγάλω άχρηστες τη Μπιλστάιν και την Κόνι (κάθε άλλο), αλλά δεν σημαίνει πως έχουν συγκεντρώσει μονοπωλιακά υπό την σκέπη τους όλους όσους μηχανικούς ξέρουν σε αυτόν τον κόσμο να 'κόψουν και ράψουν' μια άριστη ανάρτηση. Τα 'υλικά', εννοείται, πρέπει να είναι υψηλής βιομηχανικής πιστότητας, σε κάθε περίπτωση.Προσωπική μου άποψη και γούστο είναι ότι προτιμώ το κοστούμι μου παραγγελία στα μέτρα μου (στο ράφτη μου), παρά το έτοιμο 'Αρτίστι Ιταλιάνι' ή 'Πρινς Όλιβερ'. Υπάρχει εξ άλλου και το 'Αρμάνι' (Όλινς, Πρόφλεξ, Τάιν), αν αντέχει η τσέπη.
Βέβαια, για να κρίνεις αν είναι καλός ένας 'ράφτης', πρέπει να δεις και να φορέσεις τη δουλειά του. Οπότε, δεν μπορεί κανείς να πείσει κανέναν, διαδικτυακώς.Προσυπογράφω Κογιότ,ιδιαίτερα αυτό με τα κοστούμια
...και ναι,η ανάρτηση του Μαρακάκη δουλεύει πάρα πολϋ καλά,όπως έχουν αποδείξει τα βελτιωμένα Φόκους/Φιέστα του Car Center,το Οκτάβια του Κογιότ,το δίλιτρο Μεγκάν και η Μ3 άλλων μελών αυτού του φόρουμ
Από εκεί και πέρα...de gustibus etc...
-
Και τα δυο ειναι εξισου καλα και θα συμφωνησω εδω με KostasX-G60Power!
Ιδιοκατασκευες οταν υπαρχουν ετοιμες λυσεις (???), δεν τιθεται θεμα καν πιστευω!
Φυσικα μια Ohlins ειναι παντα Ohlins αλλα δεν ειπε κανεις ποσο κοστιζει και φυσικα απο ποτε οι φτιαχτες Ohlins ειναι εξισου καλες;
Γενικα ο καθενας λεει οτι θελει απο οτι καταλαβα αλλα και η ερωτηση ειναι γενικη, δεν λες ουτε για τι χρηση προοριζεται ουτε ποιες ειναι οι προεραιτητες σου κλπ οποτε λογικο να περνεις αναλογες απαντησεις. -
...παιδια ευχαριστω για την βοηθεια.
Συνεχιστε τις γνωμες σας και την συζητηση.
Παντως απο κατι ξενα forum που μπαινω και χαζευω, ειναι ολοι πολυ ευχαριστημενοι με τα καινουργια KONI FSD.
Επισης ειναι standard εξοπλισμος στην καινουργια Lamborgini Gallardo.
Αυτην την στιγμη επισης μεγαλες αυτοκινητοβιομηχανιες ειναι σε φαση δοκιμων για το συγκεκριμενο αμορτισερ ωστε να το τοποθετουν στα high performance μοντελα τους. -
το θεμα ειναι ΕΣΥ τι χρειαζεσαι και οχι τι βαζει η.... Lamborgini !!!
-
Εγώ ξήλωσα τις μ@λακίες τα ΜΟΝΡΟΕ και έβαλα τα Σπριντ Bilstein.Το στρίψιμο έγινε απίστευτο (Πεζώ 306).Στην άνεση δε μπορώ να πω οτι έχω πρόβλημα, αν και σίγουρα βοηθα το 65άρι προφίλ
Ο αδερφός μου είχε τα Bilstein χρόνια τώρα.Όταν είχαν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, ναι μεν είχαν χάσει σε άνεση, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΚΡΑΤΗΜΑ!!
Προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικό χαρακτηριστικό.
Δε νομίζω πάντως να μείνεις ανικανοποίητος ούτε με τα ΚΟΝΙ. Μιλάμε για δύο κορυφαίες εταιρείες, έτσι; -
Το κάθε αυτοκίνητο θέλει διαφορετικό αμορτισέρ, εμένα μου αρέσουν στο civic τα Kayaba (KYB) αλλά σε άλλο αμάξι μπορεί να είναι άθλια (φυσικά θα μπει άλλο μοντέλο που ταιριάζει). Μόνο ρωτώντας με τι αμορτισέρ είναι ευχαριστημένοι άλλοι ιδιοκτήτες του ίδιου αυτοκινήτου, για την **ίδια **χρήση και ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, μπορείς να αποφασίσεις.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Βέβαια, για να κρίνεις αν είναι καλός ένας 'ράφτης', πρέπει να δεις και να φορέσεις τη δουλειά του. Οπότε, δεν μπορεί κανείς να πείσει κανέναν, διαδικτυακώς.Allo to koustoumi allo to mhxanologiko file Coyot. Genika to thema anarthshs einai poly pio polyploko apo oso nomizeis kai empeirika kai mono den mporei kapoios na epivevaiwsei oti oi rythmiseis tou einai swstes. Tha hthela na hxera ta dokimazei se pista o sygekrimenos kyrios ta amortisser pou ftiaxnei? Gia na ginei kati swsto xreiazetai kai h praktikh empeiria alla xwris thewritiko upovathro den ginetai dystyxws tipota. Akoma thewrw pantelws axrhsto otan opoisdhpote dinei petamena lefta gia ta super customised amortisser otan den exei thn gnwsh na rythmisei alles poly vasikoteres parametrous ths anarthshs, ti ginetai me: rolling center, instantaneous center, camber, caster, toe in, toe out?
Edw to 99% twn texnitwn stis euthygrammiseis vlepoun to camber na exei 0.5 moires apoklish metaxy dyo troxwn kai lene: ela mwre enatxei einai. Dhladh auto pou thelw na pw einai oti o kathenas enthousiwdhs odhgos apo emas kalytero tha einai na empisteuomaste kapoia etoimh kalh lysh para na mpainoume se tetoion kykewna kathws oi gnwseis mas, kai twn mhxanikwn einai stis perissoteres periptwseis amfisvitoumenes. -
.....na rythmisei alles poly vasikoteres parametrous ths anarthshs, ti ginetai me: rolling center, instantaneous center, camber, caster, toe in, toe out?
Σε ποιο αυτοκινητο, ρυθμιζεται το roll center (αυτο εννοεις οταν λες rolling center προφανως ) ????
Τι ακριβως ειναι το 'instantaneous center' ????
Σε ποσα αυτοκινητα παραγωγης ρυθμιζεται κατι αλλο εκτος απο τη συγκλιση εμπρος και ενδεχομενως και πισω ? Κι αν γινεται αυτο, ποιος θα κατσει να δοκιμασει και να παει στον ευθυγραμμισα κι αντι να πει 'Μαστορα, μετρησε μου το και φτιαχτο', θα πει 'Μαστορα βαλε μου 0mm συγκλιση εμπρος, 6mm πισω, 1.5 καμπερ εμπρος, 2.2 πισω, και 6.45 καστερ', και να ξερει και γιατι ???
Δεν θελω να μπλεξω στην κουβεντα για το θεμα Bilstein ή Koni (δεν ξερω για Saab γιατι δεν εχω, για 106 ή S2000 που εχω, το συζηταμε), αλλα μην πεταμε 'βαριες' κουβεντες.... -
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
makria apo billstein.. eidika αν εχεις ιαπωνικο αμαξι...Δες στο ΕΒΟ 9 το οποιο φοραγε billstein τα αλλαξε η αντιπροσωπεια με KYBτο 9αρι φοραει Bilstein στην εκδοση sonic!!!!
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
.....na rythmisei alles poly vasikoteres parametrous ths anarthshs, ti ginetai me: rolling center, instantaneous center, camber, caster, toe in, toe out?
Σε ποιο αυτοκινητο, ρυθμιζεται το roll center (αυτο εννοεις οταν λες rolling center προφανως ) ????
Τι ακριβως ειναι το 'instantaneous center' ????
Σε ποσα αυτοκινητα παραγωγης ρυθμιζεται κατι αλλο εκτος απο τη συγκλιση εμπρος και ενδεχομενως και πισω ? Κι αν γινεται αυτο, ποιος θα κατσει να δοκιμασει και να παει στον ευθυγραμμισα κι αντι να πει 'Μαστορα, μετρησε μου το και φτιαχτο', θα πει 'Μαστορα βαλε μου 0mm συγκλιση εμπρος, 6mm πισω, 1.5 καμπερ εμπρος, 2.2 πισω, και 6.45 καστερ', και να ξερει και γιατι ???
Δεν θελω να μπλεξω στην κουβεντα για το θεμα Bilstein ή Koni (δεν ξερω για Saab γιατι δεν εχω, για 106 ή S2000 που εχω, το συζηταμε), αλλα μην πεταμε 'βαριες' κουβεντες....An endiaferesai na matheis perissotera tote mporw na sou susthsw kana duo kala vivlia. Genika ta xarakthristika pou anefera metavallontai otan allazeis to ypsos ths anarthshs etc.
Akrivws opws les , tha paei ston mastora kai tha pei mastora ftiaxto kai tote den exei kanena logw na thelei custom amortisser., tha pei mastora vale mou ena set amortisser. Vevaia an thelei n aplhrwsei nte kai kala to custom amortisser tote megia tou me xara tou. Opws eipame o kathenas kanei oti thelei kai den mas peftei logos na peisoume to antitheto, apla suzhtame.
KONI H BILSTEIN