-
αν μπορει καποιος να βοηθησει στην επιλογη μου...
Ειχα υπ'οψιν να επιλεξω τα ΚΟΝΙ FSD αλλα μιλησα με καποιον που εχει καταστημα με αναρτησεις και μου συστησε τα BILSTEIN. Τα ΚΟΝΙ εχουν την τεχνολογια της αυτορυθμισης, δηλαδη σε ευθειες ή σαμαρακια μεσα στην πολη ειναι πιο ανετα, ενω οταν θελεις να 'παιξεις' γινονται πιο σκληρα.
Ο τυπος μου ειπε οτι την τεχνολογια αυτη την εχουν ηδη τα BILSTEIN
Αυτο που θελω ειναι να αλλαξω την ΟΕΜ αναρτηση μου και να βαλω μια που να ειναι ταυτοχρονα ανετη σε νορμαλ συνθηκες αλλα και σφιχτη οταν θελω....ευχαριστω
-
Ειχα υπ'οψιν να επιλεξω τα ΚΟΝΙ FSD αλλα μιλησα με καποιον που εχει καταστημα με αναρτησεις και μου συστησε τα BILSTEIN. Τα ΚΟΝΙ εχουν την τεχνολογια της αυτορυθμισης, δηλαδη σε ευθειες ή σαμαρακια μεσα στην πολη ειναι πιο ανετα, ενω οταν θελεις να 'παιξεις' γινονται πιο σκληρα.
Αυτο που θελω ειναι να αλλαξω την ΟΕΜ αναρτηση μου και να βαλω μια που να ειναι ταυτοχρονα ανετη σε νορμαλ συνθηκες αλλα και σφιχτη οταν θελω....ευχαριστω
-
-
Ta bilstein einai kalytera amortisser kathws einai pio proodeutika apo ta koni kai einai monoboukalo design se sxesh me ta twin tube koni. To pleonekthma einai oti exoun kalyterh thermoagwgimothta pou shmainei megalyterh makrozwia kai oti to kalami tou amortisser einai synhthws xontrytero sta bilstein. To bilstein einai se allh kathgoria.
H apofash dikh sou kathws esy eisai autos pou tha ta plhrwsei. -
..σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
απο αποψη κοστους δεν ειναι και πολυ μεγαλη η διαφορα σε τιμη μεταξυ FSD και BILSTEIN. Περιπου 100 ευρω ακριβοτερα τα BILSTEIN.
Απο κει και περα, επειδη ειχα στο προηγουμενο τα κιτρινα της ΚΟΝΙ και παροτι τα ειχα στην πιο μαλακη ρυθμιση ηταν σκληρα, θα ηθελα κατι οσο το δυνατον πιο adjustable.
Ο τυπος που μιλησα μου ειπε οτι αυτην την τεχνολογια την εχουν τα BILSTEIN αλλα δεν μου ειπε για ποιον τυπο μιλουσε.
Μαλλον ολα...
Επισης μου ειπε οτι αν δεν εχω οδηγησει BILSTEIN δεν εχω οδηγησει τιποτα... -
Ο χρήστης KostasV6 έγραψε:
Ta bilstein einai kalytera amortisser kathws einai pio proodeutika apo ta koni kai einai monoboukalo design se sxesh me ta twin tube koni. To pleonekthma einai oti exoun kalyterh thermoagwgimothta pou shmainei megalyterh makrozwia kai oti to kalami tou amortisser einai synhthws xontrytero sta bilstein. To bilstein einai se allh kathgoria.
H apofash dikh sou kathws esy eisai autos pou tha ta plhrwsei.Αυτό που λες για τα bilstein ότι είναι μόνου σωλήνα δεν ισχύει για όλα τα bilstein.
Υπάρχουν bilstein και διπλού σωλήνα...
Εξαρτάτε το αυτοκίνητο και το τι βγάζει για το συγκεκριμένο .Τα bilstein θεωρούνται καλύτερα από τα koni αλλά να ξέρεις ότι μιλάμε για τις 2 μεγαλύτερες εταιρίες σε ότι αφορά suspension…
-
ΓΙΑ ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΜΙΛΑΣ?????????????????????????????????????????????????????
-
για ενα SAAB 93 AERO SPORT SEADAN
-
εισαι σιγουρος οτι θελεις να κοπαναει τοσο?ε
εγω εβαλα τα Boge turbo σε ενα βολβο που ειναι σαν τα sachs performance και το αμαξι ναι μεν στριβει καλυτερα αλλα κοπαναει και ειναι σπαστικο σε λακουβες.
αυτα δε που αναφερεις ειναι ακομα χειροτερα σε ανεση...
και πιστεψε με το αμαξι σου δε σωζεται σε στριψιμο με 4 αμορτισερ μονο... -
Τα FSDειναι πιο καλα σε ανεση,πιστευω οτι για το αυτοκινητο σου ταιριαζουν περισσοτερο.
-
Γενικά τα ακριβά αμορτισέρ έχουν 4 και 5 στάδια απόσβεσης από μαλακά σε μέτριες ανωμαλίες μέχρι πολύ σκληρά σε μεγαλύτερες. Εμένα αυτό δεν μου αρέσει και προτιμώ φτηνότερα αμορτισέρ με 2-3 μόνο στάδια που είναι σκληρότερα από την αρχή. Είναι φθηνότερα και μου αρέσουν ακόμα περισσότερο.
-
Δέν πάς καλύτερα για καμιά χειροποίητη,να ησυχάσει και το κεφάλι σου;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γενικά τα ακριβά αμορτισέρ έχουν 4 και 5 στάδια απόσβεσης από μαλακά σε μέτριες ανωμαλίες μέχρι πολύ σκληρά σε μεγαλύτερες. Εμένα αυτό δεν μου αρέσει και προτιμώ φτηνότερα αμορτισέρ με 2-3 μόνο στάδια που είναι σκληρότερα από την αρχή. Είναι φθηνότερα και μου αρέσουν ακόμα περισσότερο.Ποιας μαρκας ειναι αυτα που λες?
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
H apofash dikh sou kathws esy eisai autos pou tha ta plhrwsei.Αυτό που λες για τα bilstein ότι είναι μόνου σωλήνα δεν ισχύει για όλα τα bilstein.
Υπάρχουν bilstein και διπλού σωλήνα...
Εξαρτάτε το αυτοκίνητο και το τι βγάζει για το συγκεκριμένο .Τα bilstein θεωρούνται καλύτερα από τα koni αλλά να ξέρεις ότι μιλάμε
για τις 2 μεγαλύτερες εταιρίες σε ότι αφορά suspension…
Sygnwmh, xexasa na diukrynisw oti ta B4 h alliws maura bilstein einai kai auta Twin tube, ta sport kai sprint (kitrina) einai monotube.
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Ποιας μαρκας ειναι αυτα που λες?Δεν ξέρω για συγκεκριμμένο αυτοκίνητο αλλά τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν περισσότερα στάδια απόσβεσης (κάτι που θα ταιριάζει στο φίλο που άνοιξε το θέμα). Εγώ προτιμώ ένα σκληρό αμορτισέρ με λίγα στάδια απόσβεσης που είναι και φθηνότερο στη κατασκευή του. Είναι θέμα γούστου το πως δουλεύει (σκληραίνει προοδευτικά) το αμορτισέρ, εμένα δε μου αρέσουν αυτά που σκληραίνουν προοδευτικά.
-
makria apo billstein.. eidika αν εχεις ιαπωνικο αμαξι...Δες στο ΕΒΟ 9 το οποιο φοραγε billstein τα αλλαξε η αντιπροσωπεια με KYB
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
makria apo billstein.. eidika αν εχεις ιαπωνικο αμαξι...Δες στο ΕΒΟ 9 το οποιο φοραγε billstein τα αλλαξε η αντιπροσωπεια με KYBTo klassiko gia osous exoun sxesh me thn viomhxania COST REDUCTION
-
ΚΟΝΙ όχι για Ελλάδα.
BILSTEIN ακόμα και στη Σαχάρα...
-
Γενικότητες και στην ερώτηση και στις απαντήσεις.
-
Αν είσαι κοντά στην Αθήνα, αξίζει να πας στον Ηλία Μαρακάκη στο Μοσχάτο να σου φτιάξει 4 αμορτισέρ, λίγο ακριβότερα από τα ετοιματζίδικα.
Αυτή τη λύση επέλεξα για την Οκτάβιά μου (1,8Τ 4Χ4) και είμαι καταευχαριστημένος εδώ και 10.000 χλμ, σε περιβάλλον που κυμαίνεται από πίστα και αυτοκινητόδρομο μέχρι πόλη με βαλκανικές λακούβες.Αν πάλι σκοπεύεις να γεράσεις με αυτό το αυτοκίνητο (γιατί όχι), η ασυζητητί κορυφαία λύση (και οικονομικά εύλογη με αυτό το σενάριο - γιατί πρώτα θα πετάξεις το αμάξι και μετά τα αμορτισέρ) λέγεται OHLINS - Μπάμπης Κολιγιάννης- Racing Suspensions Development (αν έχει κάτι off the shelf για το αυτοκίνητό σου, αλλά ίσως και να θελήσει να φτιάξει, αν δεν έχει).
Στα ανωτέρω συμπεράσματα είχα καταλήξει μετά από πολύ διάβασμα, ψάξιμο ανά την Αττική και συζητήσεις με πολύ κόσμο. Οι δύο άνθρωποι που αναφέρω τυγχάνουν και σοβαρότατοι και εντιμότατατοι και 'αντι-επαγγελματίες' εκτός από ικανότατοι, πράγμα σπανιότατο.
Το καλό να λέγεται (και να γράφεται) ειδικά σήμερα, σε καιρούς νεοπλουτισμού, καγκουριάς, ασχετοσύνης και γενικευμένης αγραμματοσύνης.
KONI H BILSTEIN