-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εννοείται πως θα το δεις αυτό (ΟΚ, όχι εσύ αλλά θα υπάρξει σίγουρα), σε απλή ήταν και ισχύει κανονικά ο ΚΟΚ εκεί και υπάρχει και θέμα ασφάλειας (όποιος παρέβη τον ΚΟΚ πληρώνει η ασφάλειά του -φαντάζεστε να ζητήσει η Subaru αποζημίωση την 3η θέση του Ακρόπολις από κανένα κυρ Βασιλάκη -χώρια καμιά 30αριά χιλιάδες σε ανταλλακτικά )
Ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα μας, αλλά τελικά ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη στην Ψάθα, Νάσο;
-
Σαφεστατα και επρεπε να τον σταματησουν. Οι κανονισμοι οριζουν οτι ο ΚΟΚ ισχυει για τα αγωνιστικα? Ειχαν σταματησει (και κοστισει ποντους) τον Γκρονχολμ οι Αγγλοι οταν ειχε μεινει με τρεις ροδες πριν μερικα χρονια? Ειναι δυνατον οποιοδηποτε αυτοκινητο να κινειται με 2/3 ροδες σε δημοσιο δρομο αναμεσα σε αλλα αυτοκινητα?
-
Στις απλές διαδρομές οφείλουν να τηρούν τον Κ.Ο.Κ.Έπρεπε να τον σταματήσει η τροχαία.Όλοι είμαστε ίσοι ενάντι του νόμου.Με την ατιμωρησία,την επόμενη φορά μπορεί ο ίδιος οδηγός να κινηθεί με 150χαω σε δρόμο που επιτρέπεται μέχει 120χαω,και να προκαλέσει ατύχημα.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ετσι κι αλλιώς, είναι street legal τα wrc; Απ'όλες τις απόψεις όμως. Εκπομπές καυσαερίων, επίπεδα θορύβου, είναι ασφαλισμένα προς τρίτους;
Μακάρι να ήταν τόσο νόμιμα και τα δικά μας αυτοκίνητα όσο του παγκοσμίου.
Στο θέμα τώρα. Όσο κι αν η αλλαγή από μια ακόμα νίκη του Γαλάτη είναι πάντα δελεαστική για να ξαναδώσει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα (και ξεχωριστό νικητή στον αγώνα της χώρας μας από ότι σε άλλους αγώνες φέτος ). Πιστεύω ότι καλά έκανα και δε τον σταμάτησαν. Ευτυχώς ακόμα δεν έχουμε γίνει τόσο 'κρυόκωλοι' όσο κάποιες άλλες διοργανώτριες χώρες.
-
Η πρώτη σκέψη μου είναι Οχι ... ράλυ έχουμε !!
Ομως ... αν εμπλεκόταν σε ένα περιστατικό σαν το σημερινό του Solberg ??
Ποιός ξεπλένει μετά την οργάνωση-πολιτεία ??
Αν ήταν σοβαρότερο το περιστατικό , ποιός και με τι δικαιολογία θα δικαιολογούσε τα αδικαιολόγητα ?? -
Δύσκολο το ερώτημα!
Δε θέλω να τον σταματήσει η τροχαία!
Αλλά να μην υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις σε διαφορετικές χώρες. Τον Γκρο τον σταμάτησαν, τον Σεμπ όχι. Αυτό είναι αλλοίωση αποτελεσμάτων΄Σκέφτομαι βέβαια και τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στο οδόστρωμα. Αυτό ποιός το πληρώνει;
-
Eίναι κρίμα να τελειώνει έτσι ο αγώνας για ένα πλήρωμα.
Αλλα αμα ειναι και επικινδυνο, καταστροφικό για τον δρομο δεν μπορει να επιτραπει.
Αλλά είναι και η ιδιαιτερότητα του αγώνα.
Αλλά πάλι αυτό δεν πρέπει να αφορά τις αρχές.
Αλλα...
Δεν υπάρχει μια απάντηση. Κανονικά ναι, αγωνιστικα όμως οχι.
Γιαυτο ΔΞ/ΔΑ
-
να τον γραψουν?μην τρελαθουμε κιολας! μην τα ισοπεδωνουμε ολα,καθε κανονας εχει και την εξαιρεση του! σιγα μην φαει και bonus στο διπλωμα του!
-
Να τον περάσουμε και απο ΚΤΕΟ τον Σέμπ ....
-
Μόλις το είδα και ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΑ!!!
Πήγαινε πέρα δώθε συνέχεια, δεν είχε καθόλου έλεγχο του αυτοκινήτου, πετάγονταν κομμάτια κάτω συνέχεια, 'έξυσε' όλο το οδόστρωμα... Και στο τέλος είπε και το θεϊκό 'δεν είχα φρένα'. Απίστευτος!!!!
BTW είμαι από αυτούς που ψήφισαν 'ναι' στο να σταματήσουν οι μπάτσοι τον Λεμπ, με την προϋπόθεση όμως ότι θα έπρεπε να σταματάνε και όλους τους άλλους με σπασμένα φώτα, ξεκολλημένα κομμάτια, κακοσυντηρημένους κινητήρες κ.λπ. .. Αλλά αφού δε γίνεται αυτό στον καθένα από μας, τον κακομοίρη τον Λεμπ θα σταματήσουμε;;;
-
Οι αγώνες είναι επικίνδυνο άθλημα και οι κανόνες ασφαλείας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτοι για όλους. Κακός δεν τον σταμάτησαν (κι ας τον έχω ψηφίσει για πρώτο!!! ).
-
για μενα ηταν λιγο υπερβολικη η κατασταση του αυτοκινητου απορω πως εκανε 70χλμ και ακομα πηγαινε.τωρα για τον αν χαλαγε το δρομο δεν μου καιγεται καρφι.ενα σωστο δρομο δεν εχουμε αυτον που θα ξυσει ο λεμπ θα μας χαλασει?
ενταξει δεν θελω να εχουμε την ψυχρη συμπεριφορα των ξενων αστυνομικων ως προς τα αγωνιστικα αλλα αυτο με το χλεμπ ισως ειναι λιγο ακραιο.
αλλα βεβαια εχει και αυτο τη φαση του.φανταστειτε αντιδραση οι Ελληναρες που θα ηταν διπλα του χεχε ο harriswrc ηταν διπλα του και ειχε γινει κομβοι ολοι γυρω γυρω με αλαρμ και τραβανε βιντεο και φωτο.
κλασικα πραγματα!!
-
Κοιτα να δεις που εγω νομιζα οτι η συζητηση θα τελειωνε στο οτι οι κανονες του αθληματος οριζουν ξεκαθαρα οτι τα αγωνιστικα ΠΡΕΠΕΙ να τηρουν τον εκαστοτε ΚΟΚ στις απλες διαδρομες. Εμεις οχι μονο δεν το ληξαμε εκει, αλλα το προχωρησαμε στο να συζηταμε αν ηταν επικινδυνο ενα οχημα με 2 ροδες και τελειωμενα φρενα σε δημοσιο δρομο αναμεσα στους υπολοιπους και να χλευαζουμε για το αν επρεπε να τον σταματησουν...
-
Ήξερα ότι για την προπορεία οι οδηγοί είχαν 'καπέλο' στο χρόνο,προκειμένου να πηγαίνουν στις απλές διαδρομές σύμφωνα με τον ΚΟΚ.Τώρα αν έχουν το ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν δεν ξέρω.Πάντως οι νόμοι έπρεπε να τηρηθούν.Αλλά στην Ελλάδα είμαστε ξέφραγο αμπέλι,εδώ θα οργανωθούμε;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Πήγαινε πέρα δώθε συνέχεια, δεν είχε καθόλου έλεγχο του αυτοκινήτου, πετάγονταν κομμάτια κάτω συνέχεια, 'έξυσε' όλο το οδόστρωμα... Και στο τέλος είπε και το θεϊκό 'δεν είχα φρένα'. Απίστευτος!!!!Πάω στοίχημα πως είχε καλύτερο έλεγχο απ΄ ό,τι θα έχουμε ποτέ εσύ και εγώ πάνω στα δικά μας αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Δύσκολο το ερώτημα!Δε θέλω να τον σταματήσει η τροχαία!
Αλλά να μην υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις σε διαφορετικές χώρες. Τον Γκρο τον σταμάτησαν, τον Σεμπ όχι. Αυτό είναι αλλοίωση αποτελεσμάτων΄Σκέφτομαι βέβαια και τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στο οδόστρωμα. Αυτό ποιός το πληρώνει;
+1
-
Ανεκαθεν η Ελληνικη Αστυνομια ( η Χωροφυλακη) βοηθουσε τους αγωνιζομενους ,παραβλεποντας περιστατικα σαν και αυτο,κοβοντας τη κυκλοφορια να περασουν τα αγωνιστικα κλπ.
Πριν μερικα χρονια Ελληνας αγωνιζομενος με Μικρα αν θυμαμαι ηρθε στην ανασυγκροτηση στα Καμενα Βουρλα και αυτος αλα Σεμπ.
Στη ταινια του Ν. Γραμματικοπουλου εχει εικονα απο τη Μακρακωμη που τροχονομος εμποδιζει νεκροσημη πομπη για να περασουν τα 'ραλια'.
Κανενα οργανο δεν θα σταματουσε οποιονδποτε αγωνιζομενο,λογω υπερβολικης δοσεως 'Ξενιου Δια'.
Και μακαρι να την εχουν παντα. -
Συναισθηματικά, είναι το κάτι άλλο να βλέπεις το αγωνιστικό να φτάνει όπως όπως στο SP και τους μηχανικούς να κάνουν τη δική τους 'ειδική' για να το φτιάξουν.
Όμως επειδή τα ράλι δεν είναι ποδόσφαιρο να επικρατούν σε κάθε περίπτωση διαφορετικά μέτρα και σταθμά, (πχ στο ποδόσφαιρο άλλα σφυρίζει ο ένας διαιτητής και άλλα ο άλλος) θα έπρεπε να υπάρχει εξ'αρχής σαφής πολιτική και το αυτοκίνητο να μην απομακρυνθεί καν από το στοπ της ειδικής.
-
Πιστεύω πως έπρεπε να τον σταματήσουν.
Ουτως η αλλως, δεν θα τελειωνε ο αγώνας του. Τωρα με το σουπερ-ντουπερ-ραλλυ, θα τον φόρτωναν σε μια ΕΛΠΑ και αύριο παλι στις ειδικές.
Αλλα για όσους θα χρησιμοποιουσαν τις απλες που πέρασε, και που γέμισαν κομματια από την αναρτηση, θα ήταν απλα επικίνδυνο... -
Γειά σας,
Εφόσον στις απλές διαδρομές ισχύει ο ΚΟΚ, τότε πρέπει και να τηρείται, συνεπώς έπρεπε να τον σταματήσουν.
Είμαι της άποψης ότι πρέπει να γίνονται ...'τα στραβά μάτια', λόγω του ότι είναι αγώνας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να συγχωρούνται.
Άν υπήρχε εμπλοκή σε ατύχημα, τι θα λέγαμε τώρα ;
Χώρια που είναι και αλλοίωση αποτελέσματος, όταν υπάρχει ανοχή στον Α οδηγό και αυστηρότητα στον Β με το ίδιο 'παράπτωμα' .Φιλικά
Μάξιμος
Επρεπε να σταματήσουν το Loeb ?