-
Χαιρετώ.
Γνωρίζει κανείς έαν ισχύει.
Εάν οδηγός χωρίς δίπλωμα εμπλακεί σε ατύχημα, πάντοτε φτάιει...
-
Χαιρετώ.
-
Χαιρετώ.
-
Τι θέματα είναι αυτά ρε inimic; Μας προβληματίζεις με 30+ βαθμούς Κελσίου;
Ακούγεται λίγο απόλυτο αυτό...Αν το όχημα του μη διπλωματούχου δεν φταίει με τίποτα για την σύγκρουση (π.χ. πέσει κάποιος και καρφωθεί από πίσω ή έρθει από το απέναντι ρεύμα), γιατί να γίνει μεταφορά ευθύνης;
Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν αποκλείεται να ισχύει...γιατί 'τι δουλειά έχει να οδηγάει άνθρωπος χωρίς δίπλωμα; Αν δεν οδηγούσε αυτός, δεν θα έπεφτα πάνω του όταν ξέφυγα από το απέναντι ρεύμα, άρα δεν θα υπήρχε ατύχημα κύριε Πρόεδρε. Άρα αυτός φταίει για ό,τι έγινε, αφού αλλιώς θα το είχαμε αποφύγει!'
-
Καποιος ο οποιος οδηγει χωρις διπλωμα ειναι εξ'αρχης ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ πριν εμπλακει σε ατυχημα...απο τη στιγμη που θα βγει σε δημοσιο δρομο...οποτε ειναι λογικο να επιρριπτονται οι ευθυνες σε αυτον..
Το ιδιο δεν ισχυει και με ατυχημα με ανασφαλιστο οχημα?
-
Το ωραίο της ελληνικής νομοθεσίας είναι ότι αν πιαστείς να οδηγείς χωρίς δίπλωμα, παίρνεις απλώς μια κλήση €17, πληρώνεις, τέλειωσες.
Αν κάποια στιγμή έχεις χρόνο και χρήμα πας και το βγάζεις.
Εκτός, αν μαζί με την παραβάση που σου βεβαιώνει, ελέγχει μετά στο σύστημα αν όντως έχεις δίπλωμα ή όχι.
Αν συμβαίνει αυτό, ακύρο το παραπάνω. -
[quote='Pai Mei']Το ωραίο της ελληνικής νομοθεσίας είναι ότι αν πιαστείς να οδηγείς χωρίς δίπλωμα, παίρνεις απλώς μια κλήση
-
17€ είναι η κλήση άμα δεν έχεις το δίπλωμα πάνω σου.
-
το να κυκλοφορείς χωρίς δίπλωμα είναι σαν να οπλοφορείς χωρίς άδεια..ότι και συμβεί φταις
-
Έαν εμπλακείς σε ατύχημα χωρίς να είσαι κάτοχος διπλώματος ορίζεται δικάσιμος ημερομηνία από το 'όργανο' συνήθως σε 1,5 με 2 χρονάκια μετά. Την ζημιά την πληρώνει αυτός που τυπικά έφταιγε βάση Κ.Ο.Κ. Εάν στο δικαστήριο εμφανιστείς χωρίς δίπλωμα τότε έχεις ποινικές κυρώσεις κλπ κλπ και αν γουστάρει ο αντίδικος σου τραβάει και μια μήνυση και τραβίεσαι για τα καλά. Αν πάλι στο δικαστήριο πας με δίπλωμα στο 99% των περιπτώσεων αθωώνεσαι. Προσωπικά εγώ εχω πάει σε 3 δικαστήρια επειδή οδηγούσα χωρίς δίπλωμα και αθωώθηκα σε όλα και χωρίς μέσον μάλιστα.
-
Ο χρήστης pete_creative_jr έγραψε:
Αν πάλι στο δικαστήριο πας με δίπλωμα στο 99% των περιπτώσεων αθωώνεσαι. Προσωπικά εγώ εχω πάει σε 3 δικαστήρια επειδή οδηγούσα χωρίς δίπλωμα και αθωώθηκα σε όλα και χωρίς μέσον μάλιστα.Νομιζω πως ο φιλος στο αρχικο post εννοει να εμπλακει καποιος σε ατυχημα χωρις να ειναι κατοχος διπλωματος καν , οχι να ειναι καποιος κατοχος αλλα να μην το εχει επανω του την ωρα του ατυχηματος..
Αλλιως προσκομιζεις το διπλωμα και ακολουθειται κανονικα η διαδικασια σαν να το ειχες επανω σου.Εκτος αν εννοεις οτι προλαβαινεις να βγαλεις στο μεσοδιαστημα των 2 χρονων μεχρι να γινει το δικαστηριο...αλλα και παλι δεν θα φαινεται η ημερομηνια που θα πηρες το διπλωμα?
-
Υπάρχει ένας νομικός όρος που λέγεται 'Αιτιώδης Συνάφεια' ή κάπως έτσι. Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι αν εμπλακείς σε ατύχημα με αποκλειστική υπαιτιότητα του άλλου οδηγού τότε δεν έχει σημασία αν οδηγούσες πιωμένος ή χωρίς να είσαι κάτοχος άδειας οδήγησης. Η ευθύνη είναι 100% του άλλου οδηγού και αθωώνεσαι για το ατύχημα.
Υ.Γ.1: Φυσικά αν οδηγούσες μεθυσμένος ή χωρίς να κατέχεις δίπλωμα τότε θα τιμωρηθείς για αυτό. Και για αυτό μόνο. Και δεν έχει σχέση με τη συμμετοχή σου στο ατύχημα. Απλά το ατύχημα ήταν η αφορμή να καταλάβουν ότι οδηγείς μεθυσμένος ή χωρίς να κατέχεις δίπλωμα.
Υ.Γ.2: Παρόλο που έφταιγε για την πρόκληση του ατυχήματος ο άλλος οδηγός υπάρχει περίπτωση να βγεί συνυπαιτιότητα και σε σένα, αν αποδειχθεί ότι θα μπορούσες να αποφύγεις το ατύχημα ή να το κάνεις να έχει μικρότερες συνέπειες αν δεν οδηγούσες έχοντας πιεί ή μη κατέχοντας άδεια οδήγησης.
-
Ο χρήστης pete_creative_jr έγραψε:
Προσωπικά εγώ εχω πάει σε 3 δικαστήρια επειδή οδηγούσα χωρίς δίπλωμα και αθωώθηκα σε όλα και χωρίς μέσον μάλιστα.Μέσον σε Δικαστήριο; Που αλλού γίνονται αυτά ρε παιδιά;;;;
Δηλαδή είσαι ένοχος και σε αθωώνουν; Καλά, κι εγώ στην Ελλάδα ζω και όλα αυτά με τα παραδικαστικά τα ξέρω, αλλά και σε τόσο απλά πραγματάκια όπως τροχαίες παραβάσεις ΜΕΣΟ;;;
Καταντά για γέλια και για κλάματα η υπόθεση...
-
Απλά και ξεκάθαρα. Αν δεν έχεις δίπλωμα είσαι πάντα φταίχτης. Απλά δεν έπρεπε να είσαι στο δρόμο. Αν δεν ήσουν στο δρόμο δεν θα συνέβαινε ποτέ το ατύχημα. Όλα τα άλλα είναι μόνο για να γίνεται κουβέντα ή αν πιανόμαστε από περιστατικά που δούλεψε το πανάρχαιο Ελληνικό ελαιόλαδο!!!!
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Μέσον σε Δικαστήριο; Που αλλού γίνονται αυτά ρε παιδιά;;;;Δηλαδή είσαι ένοχος και σε αθωώνουν; Καλά, κι εγώ στην Ελλάδα ζω και όλα αυτά με τα παραδικαστικά τα ξέρω, αλλά και σε τόσο απλά πραγματάκια όπως τροχαίες παραβάσεις ΜΕΣΟ;;;
Ω ναι...
πες ας πούμε ότι είχες ένα κοννέ στο δικαστήριο και σε γράφανε για κόκκινο...
πας τώρα εσύ με το μέσον enabled, λες ότι πέρασες με πορτοκαλί, και εισπράτεις ένα 'αθώος'.
Απίστευτο;
-
[quote='kacey'][quote='Pai Mei']Το ωραίο της ελληνικής νομοθεσίας είναι ότι αν πιαστείς να οδηγείς χωρίς δίπλωμα, παίρνεις απλώς μια κλήση
-
λοιπον, χωρις να'μαι δικηγορος αλλα οπως τα'χω ζησει ή δει σε τριτους καποια απ'αυτα:
1.αν δεν εχεις διπλωμα καθολου σε μηχανη/μηχανακι, σου οριζει ο αστυνομος δικαστηριο, το οποιος γινεται μετα απο *συνηθως 1.5-2 χρονια. Το παραλογο ειναι οτι σου κοβει το δικαστηριο αλλα σ'αφηνει να φυγεις επιτοπου, οπου γινει ο ελεγχος, εκτος αν δεν εχεις ουτε ταυτοτητα που μπορει να σε παει για εξακριβωση
2.αν εμπλακεις σε ατυχημα χωρις διπλωμα και φταις, δε σε καλυπτει η ασφαλεια. γινεται δικαστηριο. πληρωνεις τη ζημια του αλλου, τη γλυτωνεις ομως συνηθως αν εχεις βγαλει το διπλωμα μεχρι τοτε και δεν καταδικαζεσαι επειδη οδηγουσες χωρις διπλωμα, και πιθανον για καποιες παραβιασεις (στοπ, οδηγηση χωρις κρανος κλπ )
3.αν φταιει ο αλλος σε ακραια περιπτωση *μεθυσμενος, παραβιαση φωτεινου σηματοδοτη κλπ, τοτε δεν του πληρωνεις. οριζεται δικασιμος ομως για σενα που δεν εχεις διπλωμα, και ισχυει το 2.
4.με το αυτοκινητο αν εχεις κλεισει τα 18 δεν εξεταζουν αν εχεις διπλωμα ή αν δεν το εχεις μαζι σου 99 στις 100 των περιπτωσεων. οποτε σου κοβουν την κληση.
αν γινει ελεγχος ( καμια φορα γινεται αν δεν εχεις κλεισει τα 18), παλι δικαστηριο αλλα ειναι λιγο πιο αυστηρα απ'οτι με τις μηχανες και οντως υπαρχει θεωρητικα ποινη φυλακισης, αλλα και παλι, με το σωστο παρουσιαστικο, αν δειξεις μετανιωμενος, αν εχεις βγαλει το διπλωμα μεχρι το δικαστηριο τη σκαπουλαρεις στις περισσοτερες περιπτωσεις. αν δεν το εχεις βγαλει μεχρι τοτε, δεν ξερω τι γινεται.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ..
-
Μπορει και ΠΡΕΠΕΙ να το διαπιστωσει, ωστε να σε τσιμπησουν για οδηγηση χωρις διπλωμα (οχι πανω σου, χωρις καθολου διπλωμα). Και μπορει να το κανει ΚΑΙ εκεινη την στιγμη στο μπλοκο μεσω CB, ασχετα αν βαριουνται να κανουν την δουλεια τους σωστα. Τα ειπαμε αυτα, για μαγκιες σε παρκαρισμενα σε παρκινγκ αυτοκινητα στα λιμανακια ειναι και οι πρωτοι μαγκες, για σοβαρη δουλεια...
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Απλά και ξεκάθαρα. Αν δεν έχεις δίπλωμα είσαι πάντα φταίχτης. Απλά δεν έπρεπε να είσαι στο δρόμο. Αν δεν ήσουν στο δρόμο δεν θα συνέβαινε ποτέ το ατύχημα. Όλα τα άλλα είναι μόνο για να γίνεται κουβέντα ή αν πιανόμαστε από περιστατικά που δούλεψε το πανάρχαιο Ελληνικό ελαιόλαδο!!!!Εχχμ, καλες οι ηθικολογιες αλλα το θεμα μας ειναι τι ισχυει στον νομο και τι εφαρμοζεται στην πραγματικοτητα...Αμα εγω οδηγαω χωρις διπλωμα και οπως ειμαι σταματημενος σε ενα φαναρι ερθει ενας απο το αντιθετο ρευμα και πεσει πανω μου επειδη ετρεχε στην στροφη, ΚΑΝΕΙΣ δικαστης δεν προκειται να με βγαλει συνυπευθυνο, και χωρις λαδι.
Αν σε αυτο που λεει ο Pete Creative ισχυει το οτι του εκαναν δικαστηριο για οδηγηση χωρις (ΚΑΘΟΛΟΥ) διπλωμα, στο μεταξυ πηρε το διπλωμα και για αυτο τον λογο τον αθωωσαν (εδειξε δηλαδη οτι καποια στιγμη ΜΕΤΑ την οδηγηση ανευ διπλωματος αποδειχτηκε ικανος για οδηγηση), τοτε κατι δεν παει καλα στην ελληνικη δικαιοσυνη...
-
Αν δεν εχεις διπλωμα εισαι ακαλυπτος και απο την ασφαλιστικη εταιρεια σου.Επισης κυνηγανε και τον ιδιοκτητη του αυτοκινητου.
-
Αν έχεις δίπλωμα αλλά στο έχουν πάρει π.χ για ένα μήνα για υπερβολική ταχύτητα ...
Και εσύ οδηγείς στο διάστημα αυτό και σε πιάσουν τι γίνεται ?
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.