-
Εγώ λέω όσους πιάνουν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα να τους κοπανάνε ένα 6μηνο υποχρεωτική κοινωνική εργασία, πχ να βουλώνουν λακούβες στους δρόμους με τα δημοτικά συνεργεία ή να αλλάζουν καμένες λάμπες στους φωτεινούς σηματοδότες από την Ελευσίνα ως την Ανάβυσσο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) Εχχμ, την ιατρικη δεν την μαθαινεις διαβαζωντας. Το εγραψα πιο πανω.Το ξερω...εγω εγραψα πως την μαθαινεις διαβαζοντας!! Τελος παντων δεν ειναι αυτο το θεμα συζητησης ετσι κι αλλιως..
Το θεμα ειναι πως λανθασμενες ενεργειες και στην περιπτωση της Ιατρικης αλλα και στην περιπτωση της οδηγησης μπορουν να καταληξουν στο θανατο.. ..Και αυτο κανει τη σωστη εκμαθηση τους υποχρεωση ΟΛΩΝ μας!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ λέω όσους πιάνουν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα να τους κοπανάνε ένα 6μηνο υποχρεωτική κοινωνική εργασία, πχ να βουλώνουν λακούβες στους δρόμους με τα δημοτικά συνεργεία ή να αλλάζουν καμένες λάμπες στους φωτεινούς σηματοδότες από την Ελευσίνα ως την Ανάβυσσο.Μανο εισαι υπερβολικος!!
Θα τρεχουν και δεν θα προλαβαινουν!!Οχι τοσο βαρια τιμωρια πια...τους ξεσκισες! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Afonicεισαι τουλαχιστον αστειος (για να μην πω τιποτα αλλο)...Το οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου ξερει ή μπορει να μαθει να οδηγει ενω η συντριπτικη πλειοψηφια δεν ξερει και δεν μπορει να μαθει να κανει εγχειρησεις, δειχνει ποση σχεση εχει το ενα με το αλλο, ετσι για να σου δωσω ενα επιχειρημα για το ποσο γελοιος ηταν ο παραλληλισμος που εκανες, αν δεν το καταλαβαινεις μονος σου. Αντε για να σου δωσω και αλλο ενα, τα σηματα τα διαβαζεις, τα μαθαινεις, και τα ξερεις. ΤΕΛΟΣ. Την ιατρικη (ποσο μαλλον χειρουργικη) την μαθαινεις εφαρμοζοντας την πανω σε ασθενεις, πραγμα που δεν μπορεις να κανεις μονος σου στο σπιτι σου (χωρις να σκοτωσεις μερικους τουλαχιστον, εδω οι ειδικευομενοι σκοτωνουν κοσμο για να μαθουν...). Να δω τι αλλη βλακεια θα ακουσω, τα σηματα ειναι σαν να μαθαινεις να χειρουργεις.
Δυστυχώς εσύ είσαι αστείος. Εγώ απλώς παρέθεσα μια υπερβολή για να δεις ότι αυτό που λες δεν έχει λογική, δεν είπα ότι είναι το ίδιο πράγμα. Υπερέβαλλα για να σου δώσω να καταλάβεις το λάθος σου. Και κάθισες και έκανες ολόκληρη ανάλυση οδήγησης - ιατρικής. Έλεος δηλαδή! Μην παίρνεις όλα τα παραδείγματα της μετρητοίς.
Το να λες ότι κάποιος οδηγεί μεν χωρίς δίπλωμα (αφού δεν χρειάζεται το χαρτί για να ξέρει να οδηγεί - συμφωνώ) αλλά έχει κάτσει και έχει διαβάσει τον ΚΟΚ μόνος του δεν σου κάθεται κάπως περίεργο? Και άντε εσύ το κάνεις, οι υπόλοιποι? Βασίζεσαι στην καλή τους διάθεση να διαβάσουν τον ΚΟΚ? Και άντε ότι τον διάβασαν πως είσαι σίγουρος ότι τον ξέρουν παρόλο που δεν εξετάστηκαν?
Άσε το πληκτρολόγιο και τράβα έξω να δεις νεαρούς με μηχανάκια που δεν ξέρουν που πάνε τα πέντε. Αυτοί ξέρουν να οδηγούν, συμφωνώ αλλά ξέρουν πως να συμπεριφερθούν στο δρόμο? Κάθησαν και διάβασαν τον ΚΟΚ από μόνοι τους? Άντε, γιατί μου φαίνεται ζεις στον δικό σου ιδανικό κόσμο που όλοι μαθαίνουν να οδηγούν από τα 10 στα κάρτ και την πίστα και μετά κάθονται 10 ώρες να μάθουν τον ΚΟΚ και τα σήματα.
Τώρα αν θεωρείς ότι η άριστη γνώση του βιβλίου των σημάτων και του υπόλοιπου κώδικα είναι εμμονή στο γράμμα και όχι το πνεύμα του νόμου, τι να πω...
-
Εχχμ, εγω μιλαγα για ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ...
Και μιλαγα για εμενα προσωπικα, που γνωριζω τι κανω και αν και ποσο ειμαι υπευθυνος, ακριβως για να δειξω αυτο που ειπα στο αρχικο μου ποστ, οτι το να μην εχει καποιος διπλωμα δεν σημαινει οτι ΑΥΤΟΜΑΤΑ δεν ξερει και να οδηγει (οδηγει σωστα σε δημοσιο δρομο), ενω αντιστοιχα το να εχει διπλωμα δεν σημαινει οτι αυτοματα ξερει να οδηγει.
Αμεσως μετα εγραψα οτι λες και εσυ, για τους πιτσιρικαδες με τα μηχανακια και τις μλκιες που κανουν, κλπ κλπ. Και πιο μετα ειπα οτι σαφως δεν συμφωνω με το να βγουν ολοι στον δρομο χωρις να εχουν διπλωμα γιατι ακριβως πολλοι νομιζουν οτι ξερουν να οδηγουν ενω δεν ξερουν. Το μοναδικο πραγμα που ηθελα να περασω ειναι οτι ειναι ΕΦΙΚΤΟ καποιος που δεν εχει διπλωμα, να ξερει να οδηγει. Εγω δεν εχω διπλωμα για παπι, δεν ξερω να οδηγαω (σωστα σε δημοσιο δρομο)? Δεν εχω διπλωμα λογω συγκυριων/βαρεμαρας/απροθυμιας να σκασω ενα καρο λεφτα για να βγαλω ενα χαρτι που λεει στους αλλους αυτο που εγω ηδη ξερω, οτι ξερω να κυκλοφορω δημοσια με παπι.
ΥΓ Αν νομιζεις οτι, με την διαδικασια που ισχυε πριν 7-8 χρονια που πηρα το διπλωμα, με το να περασεις σηματα γνωριζεις τον ΚΟΚ, γελασμενος εισαι. Εσυ ποτε πηρες διπλωμα?
-
Έτσι όπως το θέτεις τώρα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απλά και ξεκάθαρα. Αν δεν έχεις δίπλωμα είσαι πάντα φταίχτης. Απλά δεν έπρεπε να είσαι στο δρόμο. Αν δεν ήσουν στο δρόμο δεν θα συνέβαινε ποτέ το ατύχημα. Όλα τα άλλα είναι μόνο για να γίνεται κουβέντα ή αν πιανόμαστε από περιστατικά που δούλεψε το πανάρχαιο Ελληνικό ελαιόλαδο!!!!
Εχχμ, καλες οι ηθικολογιες αλλα το θεμα μας ειναι τι ισχυει στον νομο και τι εφαρμοζεται στην πραγματικοτητα...Αμα εγω οδηγαω χωρις διπλωμα και οπως ειμαι σταματημενος σε ενα φαναρι ερθει ενας απο το αντιθετο ρευμα και πεσει πανω μου επειδη ετρεχε στην στροφη, ΚΑΝΕΙΣ δικαστης δεν προκειται να με βγαλει συνυπευθυνο, και χωρις λαδι.
Δεν ηθικολόγησα φίλε μου!!! Απλά αυτό που ισχύει σου είπα. Όσο για το αν σε βγάλει συνυπεύθυνο μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα τη γλίτωνες. Είτε μας αρέσει είτε όχι είσαι παρείσακτος στο δρόμο. Δεν έπρεπε να βρίσκεσαι εκεί και ότι προκαλέσεις είναι κατά κανόνα εναντίον σου.
Έτσι απλά. -
Το 'ηθικολογιες' πηγαινε ακριβως στο οτι αυτο που γραφεις ειναι η γνωμη σου οτι ετσι θα επρεπε να ειναι, γιατι οπως καταλαβα δεν εχεις εμπεριστατωμενη αποψη επι του θεματος ('αυτοματα και εξ'ολοκληρου υπευθυνος αν δεν εχει διπλωμα?'). Για αυτο ειπα 'καλες οι ηθικολογιες, αλλα το θεμα ειναι τι λεει ο νομος και τι συμβαινει στην πραγματικοτητα', πραγμα που απ΄οτι καταλαβα, ΔΕΝ γνωριζεις. Για αυτο ρωτησα και καποιον αλλον που ειπε οτι εχει ιδια εμπειρια απο το ιδιο ακριβως σεναριο που ψαχνουμε να γραψει τι και πως, αλλα δεν εχει απαντησει.
ΟΥΤΕ εγω εχω εμπεριστατωμενη αποψη για το τι τελικα ισχυει στην πραγματικοτητα, αλλα η δικια μου -αντιθετη απο σενα - αποψη βασιζεται σε ενα επιχειρημα που εμενα τουλαχιστον μου φαινεται απολυτως λογικο:
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...Αμα εγω οδηγαω χωρις διπλωμα και οπως ειμαι σταματημενος σε ενα φαναρι ερθει ενας απο το αντιθετο ρευμα και πεσει πανω μου επειδη ετρεχε στην στροφη, ΚΑΝΕΙΣ δικαστης δεν προκειται να με βγαλει συνυπευθυνο, και χωρις λαδι...ΔΕΝ γνωριζω οτι ειναι ετσι, αλλα αυτο που λεω μου φαινεται απολυτως λογικο. Στο συγκεκριμενο σεναριο, δεν ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ απολυτως τιποτα, εκτος αν θεωρεις οτι πρεπει καποιος να με βγαλει συνυπευθυνο επειδη αμα δεν ειχα παρει το αμαξι χωρις διπλωμα, τοτε δεν θα βρισκοταν σε εκεινο το σημειο οταν εφυγε ο αλλος απο αποκλειστικα δικο του λαθος. Ε αυτη την λογικη εγω δεν την καταλαβαινω.
@ afonic
Αμα διαβασεις προσεκτικα τι εγραψα στο πρωτο ποστ επι του θεματος (εξ'αρχης μιλησα για ΕΜΕΝΑ, και διευκρινησα οτι δεν εννοω ολοι οι 15χρονοι να μαθουν να οδηγουν μονοι τους και να βγουν στους δρομους αλλα οτι το διπλωμα απο μονο του δεν λεει τιποτα κλπ κλπ, αυτα που εγραψα αλλες 10 φορες μετα), θα δεις οτι απο την αρχη αυτα ελεγα.
Τεσπα, το κουρασαμε και τελικα πανω κατω τα ιδια λεμε.
-
γεια χαρα!!!! θα ηθελα να ρωτησω,συμφωνα με τον νεο κ.ο.κ παντα,αν σε απλο ελεγχο πιαστεις χωρις διπλωμα το οποιο το εχεις βγαλει απλως ειναι δεσμευμενο απο κληση που εχεις φαει,τι ποινες επιφερει???? sos!!ευχαριστω!!!
-
Ισως πας δικαστηριο και πληρωνεις αδρα!
Ομως ο κωδικας οδικης κυκλοφοριας θα ελεγα οτι απορριπτεται απο την οδηγηση μας γενικα αφου εχουμε καταργησει προτεραιοτητες ,στοπ,αποστασεις,ταχυτητες,σηματα απαγορευσης,και πολλα αλλα.
Το διπλωμα το εχουμε για να ειμαστε απλα νομιμοι.Η 'πραγματικη' οδηγηση η μαλλον η οδηγηση επιβιωσης μαθαινεται στον καθημερινο πολεμο του τρεχειν δια της καταργησης του κωδικα! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ισως πας δικαστηριο και πληρωνεις αδρα!
Ομως ο κωδικας οδικης κυκλοφοριας θα ελεγα οτι απορριπτεται απο την οδηγηση μας γενικα αφου εχουμε καταργησει προτεραιοτητες ,στοπ,αποστασεις,ταχυτητες,σηματα απαγορευσης,και πολλα αλλα.
Το διπλωμα το εχουμε για να ειμαστε απλα νομιμοι.Η 'πραγματικη' οδηγηση η μαλλον η οδηγηση επιβιωσης μαθαινεται στον καθημερινο πολεμο του τρεχειν δια της καταργησης του κωδικα!ελα ρε συ,τοσο πολυ??πωπω!τι αλλο να πω..
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ. ΠΕΡΑΣΑ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ. ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ 700 ΕΥΡΩ , 9 ΠΟΝΤΟΥΣ , 20 ΜΕΡΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑ......
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΑΝ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΚΛΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ?
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.
-
Μην το κανεις.Νομιζω οτι ακομα και η ασφαλεια δεν σε καλυπτει αν ,μακρυα απο εμας,τρακαρεις καποιον .
Μαλλον δεν καταλαβες το ποσο σοβαρη παραβαση εκανες.Μακαρι να επιαναν ολους οσους παραβιαζουν το κοκκινο.
-
αν σου δειχνω πως δεν το καταλαβα δεν με απασχολει , δεν ζητησα μαθημα οδικης συμπεριφορας.αλλο ρωτησα. ευχαριστω για την απαντηση παντως.
-
Ο χρήστης elio21 έγραψε:
αν σου δειχνω πως δεν το καταλαβα δεν με απασχολει , δεν ζητησα μαθημα οδικης συμπεριφορας.αλλο ρωτησα. ευχαριστω για την απαντηση παντως.Χαλάρωσε αγορινα μου. Πολύ αγριεμένος μπήκες στο φόρουμ. Κουβέντα κάνουμε δεν παίρνουμε κεφάλια. Εκτος βέβαια αν μπήκες για να trollάρης οπότε πάω πάσο.
-
πες μου το σημειο που σε επιασαν σε παρακαλω..περιπολικο ή μπλοκο?
μην διανοηθεις να οδηγησεις χωρις διπλωμα
3 βδομαδουλες ειναι θα περασουν..
αμα εχεις κανα γνωστο προσπαθησε να το παρεις πισω πιο νωρις .. στο δινουν, αλλα πρεπει να βρεις γνωστοεπισης αν εχεις καποιον ιατρικο λογο (πχ χρονιο προβλημα και δε μπορεις να παρεις τα μεσα μηπως κολλησεις Η1Ν1) στο δινουν χωρις πολλα πολλα ή αν βρεις χαρτι νοσοκομειου (ρωτα γιατρους) ή αν εισαι επαγγελματιας και κινδυνευεις να χασεις τη δουλεια σου
αν πας ξεμπαρκος απλα θα σε γραψουν στα τετοια τους
-
Κι εμένα μου το είχαν πάρει για υπερβολική ταχύτητα.
Σε επόμενο μπλόκο για αλκοτέστ που με σταματήσανε, τους έδειξα την προηγούμενη κλήση και τους είπα ότι μου το έχουνε πάρει. Ο τροχονόμος μου έκανε αλκοτέστ, μου είπε ότι αφού μου το έχουν πάρει δεν πρέπει να οδηγώ, και με άφησε να φύγω.
Λύση #2: Πάς βουλγαρία, πληρώνεις 180-200 ευρώ και σου βγάζουνε βουλγάρικο, με το οποίο κυκλοφορείς νόμιμα κι εδώ. -
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Λύση #2: Πάς βουλγαρία, πληρώνεις 180-200 ευρώ και σου βγάζουνε βουλγάρικο, με το οποίο κυκλοφορείς νόμιμα κι εδώ.
Για νομιμο ,πως μπορεις να βγαλεις χωρις να εισαι Βουλγαρος ειναι αλλη ιστορια,περνας πιο δυσκολες εξετασεις απο οτι εδω πλεον.Για παρανομο αν σε πιασουν θα σε πανε μεσα για χρηση πλαστου εγγραφου.
αν σου δειχνω πως δεν το καταλαβα δεν με απασχολει , δεν ζητησα μαθημα οδικης συμπεριφορας.αλλο ρωτησα. ευχαριστω για την απαντηση παντως.
Δεν παραδιδω μαθηματα σε κανενα.Ειμαι σιγουρος ομως οτι αν το ειχες καταλαβει δεν θα τα εκανες τετοιες ερωτησεις.
-
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ
Εφόσον συνεχίζεις να γράφεις, οφείλεις να σέβεσαι τον κανονισμό και να γράφεις με μικρά γράμματα και όχι μόνο με κεφαλαία. [Mod] -
'Αρθρο 94,παράγραφος 5
Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο,** τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ.** **Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει αφαιρεθεί ή ανακληθεί για οποιονδήποτε λόγο. **Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν.3446/2006.
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.