Το 'ηθικολογιες' πηγαινε ακριβως στο οτι αυτο που γραφεις ειναι η γνωμη σου οτι ετσι θα επρεπε να ειναι, γιατι οπως καταλαβα δεν εχεις εμπεριστατωμενη αποψη επι του θεματος ('αυτοματα και εξ'ολοκληρου υπευθυνος αν δεν εχει διπλωμα?'). Για αυτο ειπα 'καλες οι ηθικολογιες, αλλα το θεμα ειναι τι λεει ο νομος και τι συμβαινει στην πραγματικοτητα', πραγμα που απ΄οτι καταλαβα, ΔΕΝ γνωριζεις. Για αυτο ρωτησα και καποιον αλλον που ειπε οτι εχει ιδια εμπειρια απο το ιδιο ακριβως σεναριο που ψαχνουμε να γραψει τι και πως, αλλα δεν εχει απαντησει.
ΟΥΤΕ εγω εχω εμπεριστατωμενη αποψη για το τι τελικα ισχυει στην πραγματικοτητα, αλλα η δικια μου -αντιθετη απο σενα - αποψη βασιζεται σε ενα επιχειρημα που εμενα τουλαχιστον μου φαινεται απολυτως λογικο:
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...Αμα εγω οδηγαω χωρις διπλωμα και οπως ειμαι σταματημενος σε ενα φαναρι ερθει ενας απο το αντιθετο ρευμα και πεσει πανω μου επειδη ετρεχε στην στροφη, ΚΑΝΕΙΣ δικαστης δεν προκειται να με βγαλει συνυπευθυνο, και χωρις λαδι...
ΔΕΝ γνωριζω οτι ειναι ετσι, αλλα αυτο που λεω μου φαινεται απολυτως λογικο. Στο συγκεκριμενο σεναριο, δεν ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ απολυτως τιποτα, εκτος αν θεωρεις οτι πρεπει καποιος να με βγαλει συνυπευθυνο επειδη αμα δεν ειχα παρει το αμαξι χωρις διπλωμα, τοτε δεν θα βρισκοταν σε εκεινο το σημειο οταν εφυγε ο αλλος απο αποκλειστικα δικο του λαθος. Ε αυτη την λογικη εγω δεν την καταλαβαινω.
@ afonic
Αμα διαβασεις προσεκτικα τι εγραψα στο πρωτο ποστ επι του θεματος (εξ'αρχης μιλησα για ΕΜΕΝΑ, και διευκρινησα οτι δεν εννοω ολοι οι 15χρονοι να μαθουν να οδηγουν μονοι τους και να βγουν στους δρομους αλλα οτι το διπλωμα απο μονο του δεν λεει τιποτα κλπ κλπ, αυτα που εγραψα αλλες 10 φορες μετα), θα δεις οτι απο την αρχη αυτα ελεγα.
Τεσπα, το κουρασαμε και τελικα πανω κατω τα ιδια λεμε.