-
kacey, δηλαδή δίπλωμα για το αυτοκίνητο έβγαλες μόνο και μόνο επειδή υπάρχει πιθανότητα να σε ελέγξουν;
-
ΕΚΤΟΣ αν ο ιδιοκτητης δεν γνωριζε οτι του πηρε το αυτοκινητο αυτος που το πηρε. Σε αυτη την περιπτωση τα ζηταει απο τον οδηγο που πηρε το αυτοκινητο εν αγνοια του κατοχου.
Ο ιδιοκτήτης μπορεί να δώσει το όχημα του μόνο σε κάτοχο διπλώματος. Αν αυτός δεν έχει δίπλωμα γίνεται μήνυση στον ιδιοκτήτη από την τροχαία. Ακόμα και σε μηχανάκι, πόσο μάλλον σε αυτοκίνητο. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει ο ιδιοκτήτης να καταθέσει μήνυση για κλοπή σε αυτόν που το πήρε.
Επίσης από εμπειρία του πατέρα μου άμα τρακάρεις με κάποιον που δεν έχει δίπλωμα, ακόμα και να φταις, δεν τον πληρώνεις δεκάρα.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
...**Εσυ μπορεις να ξερεις να οδηγεις **(δεν το αμφισβητω..), αυτο ομως δεν μπορει να ισχυει για ολους!!Αν ο καθενας που ΗΞΕΡΕ να οδηγει εκανε του κεφαλιου του...τοτε πιαστο αυγο και κουρευτο!
Μαστορα, εγω δεν σου ειπα να κανει ο καθενας το ιδιο επειδη ολοι (νομιζουν οτι) ξερουν να οδηγουν, ειπα οτι το κανω εγω και εξηγησα ΓΙΑΤΙ το κανω. Δεν εχω την απαιτηση να συμφωνησετε ολοι, αλλα ουτε εγω συμφωνω μαζι σας.
ΕΚΤΟΣ αν ο ιδιοκτητης δεν γνωριζε οτι του πηρε το αυτοκινητο αυτος που το πηρε. Σε αυτη την περιπτωση τα ζηταει απο τον οδηγο που πηρε το αυτοκινητο εν αγνοια του κατοχου.
Ο ιδιοκτήτης μπορεί να δώσει το όχημα του μόνο σε κάτοχο διπλώματος. Αν αυτός δεν έχει δίπλωμα γίνεται μήνυση στον ιδιοκτήτη από την τροχαία. Ακόμα και σε μηχανάκι, πόσο μάλλον σε αυτοκίνητο. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει ο ιδιοκτήτης να καταθέσει μήνυση για κλοπή σε αυτόν που το πήρε.
Επίσης από εμπειρία του πατέρα μου άμα τρακάρεις με κάποιον που δεν έχει δίπλωμα, ακόμα και να φταις, δεν τον πληρώνεις δεκάρα.
Αυτο μπορεις να μας το εξηγησεις λιγο, πως και τι εγινε? Γιατι τοσο καιρο αλλα λεμε.
kacey, δηλαδή δίπλωμα για το αυτοκίνητο έβγαλες μόνο και μόνο επειδή υπάρχει πιθανότητα να σε ελέγξουν;
Εσυ για ποιον λογο λες να εβγαλα? Γιατι η σχολη οδηγησης με εμαθε να οδηγαω ( ), γιατι ο τροπος εξετασης πραγματικα διαχωριζει αυτους που ξερουν να οδηγουν ΣΩΣΤΑ απο αυτους που δεν ξερουν (:ysterical: ), ή επειδη το ροζ χαρτακι με επεισε οτι ξερω να οδηγω ενω πριν το αποκτησω θεωρουσα οτι δεν ξερω να οδηγω (:ysterical: )? ΦΥΣΙΚΑ και το εβγαλα επειδη αμα με πιασουν χωρις, θα εχω τις συνεπειες του νομου. Οι τρεις ανωθεν λογοι ειναι ο ενας πιο πολυ για γελια απο τον αλλο αρα κατ'εμε, δεν ισχυουν και δεν επαιξαν ρολο στην αποφαση μου να παω να βγαλω διπλωμα.
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ λοιπον, επειδη ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ οτι θα μου κανει κανεις τιποτα που οδηγω το συγκεκριμενο οχημα υπο τις συγκεκριμενες συνθηκες, δεν ασχολουμαι με το θεμα. Ειδικα απο την στιγμη που γνωριζω οτι ακομα και αν με στειλουν στο δικαστηριο, μπορω να παω, να βγαλω διπλωμα και να αθωωθω. ΤΟΤΕ θα εχω εναν ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ σοβαρο λογο να παω να βγαλω διπλωμα.
ΥΓ Οταν μου συγκρινεις την οδηγηση **αυτοκινητου **που κανω **καθημερινα ** και σε ολη την Ελλαδα, με την οδηγηση παπιου που το χρησιμοποιω για να παω στο ψιλικατζιδικο και στο video club της γειτονιας, αντε και μεχρι την τραπεζα της γειτονιας, sorry αλλα δεν μπορω να κατσω να το συζητησω αλλο σοβαρα το θεμα. Αν ειναι δυνατον...
-
Μπορεις να μας περιγραψεις λιγο πώς ΞΕΡΕΙΣ οτι ΞΕΡΕΙΣ να οδηγεις??
Πως μπορεις και εισαι τοσο σιγουρος και απολυτος οτι εισαι τοσο καλος οδηγος πια και οτι ΞΕΡΕΙΣ τα παντα κλπ κλπ...?
Το να κανεις DRIFT ολη την πλατεια απο τα 15 σου (προφανως χωρις διπλωμα...πραγμα τρομερα επικινδυνο για εσενα σε εκεινη την ηλικια!) δεν σημαινει πως ξερεις να οδηγεις!!
Η οδηγηση ΔΕΝ ειναι γκαζι + φρενο!!
Και ΔΕΝ μαθαινεται ΜΟΝΟ με το να εχεις διπλωμα φυσικα!!!
-
Πως ξερω οτι ξερω να οδηγαω? . Ε οχι, δεν θα κατσω να διαφωνω μαζι σου επειδη εσυ εχεις ορεξη για αστεια κουβεντουλα και ρωτας τετοιες βλακειες.
Σαν να ρωτας καποιον που παιζει μπασκετ απο τα 10 του πως ξερει οτι ξερει να παιζει μπασκετ, σε επιπεδο τουλαχιστον οσο ενας Χ τυχαιος ανθρωπος απο τους πολλους που παιζουν μπασκετ (δεν ειπα οτι ειμαι ο Schumacher ουτε οτι εκεινος ειναι ο Jordan). Ουτε ειπα οτι ειμαι ΤΟΣΟ καλος οδηγος, αυτο που ειπα ειμαι οτι ΕΙΜΑΙ και οτι ΞΕΡΩ οτι ειμαι καλυτερος απο οσο χρειαζεται να ειναι καποιος για να παρει διπλωμα (= ακριβως για αυτο το λογο δεν χρειαζοταν να παρω διπλωμα για να θεωρω οτι μπορω και ξερω να οδηγω).
Αντιθετως μπορω να σου δειξω πολλους ανθρωπους που ενω εχουν διπλωμα, ΔΕΝ ξερουν να οδηγανε. Και δεν εννοω δεν ξερουν να οδηγουν οπως το εννοουμε εμεις εδω μεσα δηλαδη να ειναι πραγματικα ΚΑΛΟΙ κ ΣΩΣΤΟΙ οδηγοι (δηλαδη καλυτερα απο τον μεσο ΕΛΛΗΝΑ οδηγο), αλλα οτι εχουν διπλωμα και ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να οδηγουν. Η πρωην μου πρωτο παραδειγμα, εχει διπλωμα, το πηρε με την αξια της αλλα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ να οδηγαει. Απλα δεν ειναι τα πραγματα?
...
Το να κανεις DRIFT ολη την πλατεια απο τα 15 σου (προφανως χωρις διπλωμα...πραγμα τρομερα επικινδυνο για εσενα σε εκεινη την ηλικια!) δεν σημαινει πως ξερεις να οδηγεις!!Η οδηγηση ΔΕΝ ειναι γκαζι + φρενο!! ...
Παρανομα ναι, επικινδυνα γιατι? Απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι ημουν επικινδυνος? Γιατι εκτος απο το οτι μιλαμε για περιοχες και ωρες που οι μονοι που κυκλοφορουσαν ηταν κατι γιδια και κατσικια, πως βγαζεις το συμπερασμα οτι επειδη δεν ειχα αυτο το ροζ γαμωχαρτακι, δεν ξερω και να οδηγω? Διπλωμα δεν μου επετρεπε ο νομος να βγαλω λογο ηλικιας, αυτο σημαινει ΑΥΤΟΜΑΤΑ οτι δεν ηξερα να οδηγω οταν ημουν 15? Ασε μας ρε φιλε. Θες να σου φερω ενα καρο 15χρονους που ειτε στον δρομο ειτε στην πιστα μπορουν σε φερουν κωλοτουμπες με την οδηγηση που μπορουν να κανουν? Οσοι οδηγουν καρτ πχ, δεν γνωριζουν/μπορουν να οδηγησουν ενα αυτοκινητο? Οχι αν ειναι νομιμοι, αν ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να οδηγησουν χωρις να ειναι επικινδυνοι.
Αιντε πια, ολοι αγιοι και τελειοι εδω μεσα και πεσατε απο τα συννεφα ακουγωντας οτι ενας 15χρονος μπορει να γνωριζει να οδηγαει...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...
Το να κανεις DRIFT ολη την πλατεια απο τα 15 σου (προφανως χωρις διπλωμα...πραγμα τρομερα επικινδυνο για εσενα σε εκεινη την ηλικια!) δεν σημαινει πως ξερεις να οδηγεις!!Η οδηγηση ΔΕΝ ειναι γκαζι + φρενο!! ...
Παρανομα ναι, επικινδυνα γιατι? Απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι ημουν επικινδυνος? Γιατι εκτος απο το οτι μιλαμε για περιοχες και ωρες που οι μονοι που κυκλοφορουσαν ηταν κατι γιδια και κατσικια, πως βγαζεις το συμπερασμα οτι επειδη δεν ειχα αυτο το ροζ γαμωχαρτακι, δεν ξερω και να οδηγω? Διπλωμα δεν μου επετρεπε ο νομος να βγαλω λογο ηλικιας, αυτο σημαινει ΑΥΤΟΜΑΤΑ οτι δεν ηξερα να οδηγω οταν ημουν 15? Ασε μας ρε φιλε. Θες να σου φερω ενα καρο 15χρονους που ειτε στον δρομο ειτε στην πιστα μπορουν σε φερουν κωλοτουμπες με την οδηγηση που μπορουν να κανουν? Οσοι οδηγουν καρτ πχ, δεν γνωριζουν/μπορουν να οδηγησουν ενα αυτοκινητο? Οχι αν ειναι νομιμοι, αν ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να οδηγησουν χωρις να ειναι επικινδυνοι.
Αιντε πια, ολοι αγιοι και τελειοι εδω μεσα και πεσατε απο τα συννεφα ακουγωντας οτι ενας 15χρονος μπορει να γνωριζει να οδηγαει...
Εγω δεν εχω δει κατσικια και γιδια να κυκλοφορανε σε πλατειες...αλλα τελος παντων.
Η ικανοτητα της οδηγησης δεν εγκειται ΜΟΝΟ στο να ξερεις να κανεις drift,κοντρες,να πηγαινεις με οσα σε στροφιλικια και αλλα τετοια!
Η οδηγηση ειναι πανω απο ολα ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και ΚΑΝΟΝΕΣ!
ΔΕΝ εισαι καλυτερος οδηγος απο καποιον που κινειται στη δεξια λωριδα αργα και σεβεται τους νομους αυτου του κρατους επειδη εσυ ξερεις να κανεις drift και ακροβατικα με το αμαξι ενω αυτος οχι!!
Εισαι ομως καλυτερος driftman ή ''ακροβατης'' ή οπως αλλιως θες πες το μεσα σε μια ΠΙΣΤΑ!Αλλα δεν μιλαμε για κατι τετοιο εδω...
Υ.Γ. Δεν εξεπλαγην προσωπικα με το φαινομενο να οδηγει 15χρονος..Δυστυχως ζουμε στην Ελλαδα!Εχω δει και χειροτερα!
-
Κοιτα, το θεμα του drift το ανεφερα ως προς την ικανοτητα μου ή μη να ελεγχω ενα αυτοκινητο και να μπορω να το οδηγησω αυτο καθ'αυτο, δηλαδη να επιταχυνω/φρεναρω/στριψω κλπ κλπ*. Δεν ειπα οτι αυτο σημαινει αυτοματα οτι μπορουσα να κυκλοφορω αναμεσα σε αλλα ΙΧ. Αλλα την σημερον ημερα (και ακομα χειροτερα πριν 7 χρονια που το πηρα) ουτε η αποκτηση διπλωματος σημαινει αυτο, οποτε πως προτεινεις εσυ να ελεγχουμε αν καποιος ειναι ικανος να κυκλοφορει αναμεσα σε αλλους?
Αυτο προσπαθω να περασω, οτι το διπλωμα απο μονο του δεν δειχνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΩΔΕΣ, οποτε αν ηξερα οτι κανεις δεν θα με ελεγξει για το αν εχω ή οχι ή αν γνωριζα οτι κανεις δεν θα μου κανει τιποτα αν οδηγουσα χωρις διπλωμα, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να βγαλω διπλωμα.
Πιο πολυ θα με ενοιαζε να μαθαινα να οδηγω σωστα (πραγμα που εκατσα και εκανα) απο το να κανω 30 υποχρεωτικα μαθηματα και να σκασω ενα καρο λεφτα, για να παω μετα σε μια εξεταση κονσερβα που θα ηξερα απο πριν πως να περασω (ακομα και αν δεν ημουν καλος στην οδηγηση).
*Quiz ημερας:
Σε αυτη την χωρα που σε βγαζει στον δρομο ΧΩΡΙΣ να σου μαθαινει να οδηγας πραγματικα, ποιος εχει περισσοτερες πιθανοτητες να μαζεψει ενα αυτοκινητο αμα βγει εκτος ελεγχου σε μια εκτακτη αναγκη? Καποιος που ξερει να driftαρει, τρεχει στις πιστες ή στον δρομο κλπ κλπ ή ακομα καλυτερα καποιος 15χρονος που τρεχει με καρτ αλλα οδηγαει παρανομα συμφωνα με τον KOK, ή καποιος που 'κινειται αργα και δεξια και παντα σεβεται τους νομους και τον ΚΟΚ'?
Γιατι εγω αυτο που ξερω ειναι οτι η τυφλη προσκολληση στους νομους και το χασιμο της ουσιας ειναι ο ενας απο τους 2 λογους που οδηγουν το 99% των μπατσων να νοιαζονται για το οριο ταχυτητας στον Σειριο και μολις το 1% να νοιαζεται για την πραγματικα επικινδυνη οδηγηση στις στροφες της Αιγειρας οπου σκοτωνονται 10 φορες περισσοτεροι...
Για τις πλατειες με τα γιδια (πριν 10 χρονια ε, μην ξεχνιομαστε...και χωρις να ξερεις για ποιες περιοχες μιλαω):
Φυσικα και δεν ξερεις πλατειες που να κυκλοφορουν μονο γιδια. Αμα ομως περναγες αρκετα βραδια παρεα με φιλους να κανεις drift challenge με πρωταρχικη εγνοια να μην ενοχλεις/γινεσαι επικινδυνος προς τους αλλους και δευτερον να μην σε πιασουν, θα ηξερες ;). Μηπως να παμε μια βολτα μαζι?
Michael-Amott: (ειμαι παντρεμενος και εχω δικο μου σπιτι) Δεν υπαρχουν γ@#%μιστρωνες στην Αττικη, που μπορεις να βρεις δημοσιο μερος που να πηδας και να μην σε ενοχλησει/δει κανεις?
Kacey: (25αρης χωρις δικο του σπιτι) Πιστεψε με, υπαρχουν γ@#%μιστρωνες στην Αττικη, ελα να σου τους δειξω..
Οταν δεν ασχολεισαι με κατι, φυσικα και δεν γνωριζεις για αυτο. Καποιος απο εδω μεσα, πριν 2 χρονακια (στα πρωτα μου βηματα στο 4TF) ειχε πει για μενα οτι ειναι λογικο αυτοι που παραβαινουν συνεχεια τον ΚΟΚ, να τον ξερουν απ'έξω. Αντιστοιχα λογικο ειναι εσυ που 'πας παντα αργα και δεξια σεβομενος τον ΚΟΚ' να μην ξερεις που μπορεις να ξεσαλωσεις με το αυτοκινητο χωρις να ενοχλεις/γινεσαι επικινδυνος προς τους αλλους και να μην σε πιασουν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο προσπαθω να περασω, οτι το διπλωμα απο μονο του δεν δειχνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΩΔΕΣ
Δεν νομιζω πως διαφωνουμε!!Ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ!!
Πιο πολυ θα με ενοιαζε να μαθαινα να οδηγω σωστα (πραγμα που εκατσα και εκανα) απο το να κανω 30 υποχρεωτικα μαθηματα και να σκασω ενα καρο λεφτα, για να παω μετα σε μια εξεταση κονσερβα που θα ηξερα απο πριν πως να περασω (ακομα και αν δεν ημουν καλος στην οδηγηση).
Αυτο που λεω εγω ειναι απλα οτι επειδη δεν υπαρχουν καποια κριτηρια που να πιστοποιουν οτι καποιος ειναι ΣΩΣΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ (σωστες εξετασεις για διπλωμα, επιτελους ποτε θα αλλαξουν τα πραγματα..?) δεν μπορουμε να λεμε εγω ειμαι σωστος γιατι οδηγαω απο 2 χρονων, κανω drift απο 3, εμενα μου εμαθε ο πατερας μου που ειναι μεγαλος ραλλιαρης κλπ κλπ. γιατι οπως καταλαβαινεις ΟΛΟΙ νομιζουμε πως ειμαστε μια χαρα οδηγοι!!Αρα αυτο που λεει καποιος ειναι καθαρα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ!!
Michael-Amott: (ειμαι παντρεμενος και εχω δικο μου σπιτι) Δεν υπαρχουν γ@#%μιστρωνες στην Αττικη, που μπορεις να βρεις δημοσιο μερος που να πηδας και να μην σε ενοχλησει/δει κανεις?
Kacey: (25αρης χωρις δικο του σπιτι) Πιστεψε με, υπαρχουν γ@#%μιστρωνες στην Αττικη, ελα να σου τους δειξω..
Μου αρεσε το παραδειγμα!!Χεχε...
Δεν ειμαι παντρεμενος ομως (για τοσο μεγαλο με κανουν οι αποψεις μου?? )
Κι εγω 24 ειμαι αλλα με δικο μου σπιτι(=γ@#%στρωνας)Υ.Γ. Εγω που δεν ξερω drift τι ειμαι?Μηπως ειμαι και επικινδυνος?
-
Ρε παίδες με φοβίσατε... Λέω να πάω να το βγάλω τελικά το ρημάδι το δίπλωμα καλού-κακού...
Just kidding ofcourse!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
*Quiz ημερας:
Σε αυτη την χωρα που σε βγαζει στον δρομο ΧΩΡΙΣ να σου μαθαινει να οδηγας πραγματικα, ποιος εχει περισσοτερες πιθανοτητες να μαζεψει ενα αυτοκινητο αμα βγει εκτος ελεγχου σε μια εκτακτη αναγκη? Καποιος που ξερει να driftαρει, τρεχει στις πιστες ή στον δρομο κλπ κλπ ή ακομα καλυτερα καποιος 15χρονος που τρεχει με καρτ αλλα οδηγαει παρανομα συμφωνα με τον KOK, ή καποιος που 'κινειται αργα και δεξια και παντα σεβεται τους νομους και τον ΚΟΚ'?
Ενδιαφέρων κουίζ. Για να σκεφτούμε...
Από την μια έχουμε ένα 15χρονο που ξέρει να οδηγεί γρήγορα καρτ, αλλά καθώς δεν έχει δίπλωμα (και δεδομένης της ηλικίας του) είναι αδύνατο να έχει μεγάλη εμπειρία από οδήγηση μέσα σε κίνηση.
Από την άλλη, έχουμε κάποιον που κινείται αργά και δεξιά και καθώς σέβεται τους νόμους και τον ΚΟΚ προφανώς τηρεί και τα πάντα συντηρητικά όρια ταχύτητας.
Εγώ λέω ότι ο πιτσιρικάς έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσει με το αυτοκίνητο του σε κατάσταση που θα απαιτούνται γνώσεις drift για να αποφύγει το ατύχημα. Εσύ τι λες;
Το θέμα είναι ότι η γρήγορη οδήγηση και η σωστή οδήγηση είναι δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα. Μπορεί φερ’ ειπείν, να υπάρχει πράγματι κάποιος που να είναι πολύ γρήγορος στην πίστα, αλλά να μην έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει τις συνθήκες που προκαλούν ατυχήματα στους δημόσιους δρόμους. Μπορεί να μην συνειδητοποιεί ότι κάποιος προπορευόμενος οδηγός ενδέχεται να αλλάξει λωρίδα απροειδοποίητα, ή μπορεί να μην αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα του να οδηγείς χωρίς να κρατάς αποστάσεις ασφαλείας. Μπορεί ακόμα να δυσκολεύεται να κατανοήσει ότι οι κολώνες φωτισμού κατά μήκος μιας λεωφόρου είναι πιο σκληρές από τα λάστιχα στις άκρες μιας πίστας καρτ, και ότι μια ενδεχόμενη «έξοδος» μπορεί να αποδειχτεί πολύ επώδυνη.
Μην μπλέκεις την γρήγορη οδήγηση σε πίστα λοιπόν με την σωστή οδήγηση σε δημόσιους δρόμους. Στην πρώτη περίπτωση η πρώτη προτεραιότητα είναι οι χρόνοι, στην δεύτερη να φτάσεις στον προορισμό σου με ασφάλεια.
-
πω ρε μλκ μου τρωτε κατι κολληματα..
ναι το διπλωμα ειναι απλα ενα κωλοχαρτο που στην τελικη το παιρνεις και δι'αλληλογραφιας αμα σκασεις φραγκα
θεωρητικα, καποιος που εβγαλε σε καποιες πολιτειες των ΗΠΑ διπλωμα στα 16 κρινεται ανικανος να οδηγει στην Ελλαδα
ΝΑΙ πολλες φορες οι νομοι ειναι ανοητοι
δεν ειναι εκει το θεματο θεμα ειναι οτι καποια στιγμη σ'αυτη τη ζωη και κυριως σ'αυτη τη χωρα πρεπει να καταλαβουμε οτι υπαρχουν προθεσμιες, κανονες και νομοι που ειναι για ολους και πρεπει να τους τηρουμε
ειναι απλα τα πραγματα
μην το κουραζουμε τωρα με παραδειγματα και π@παριες
δεν ειμαστε μικρα παιδια -
Αυτο που λεω εγω ειναι απλα οτι επειδη δεν υπαρχουν καποια κριτηρια που να πιστοποιουν οτι καποιος ειναι ΣΩΣΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ (σωστες εξετασεις για διπλωμα, επιτελους ποτε θα αλλαξουν τα πραγματα..?) δεν μπορουμε να λεμε εγω ειμαι σωστος γιατι οδηγαω απο 2 χρονων, κανω drift απο 3, εμενα μου εμαθε ο πατερας μου που ειναι μεγαλος ραλλιαρης κλπ κλπ. γιατι οπως καταλαβαινεις ΟΛΟΙ νομιζουμε πως ειμαστε μια χαρα οδηγοι!!Αρα αυτο που λεει καποιος ειναι καθαρα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ!!
Οπως ειπα και πιο πανω, το θεμα drift ΔΕΝ το συνεδεσα αυτοματα και με το 'καλος σε δημοσιο δρομο οδηγος', αλλα με την ικανοτητα μου να ελεγχω το αυτοκινητο οταν αρχισει να γλυστραει. Μια αλλη παραπλευρη ικανοτητα ειναι οτι οταν πια 'εμαθα' να οδηγω και το επρατα 'νομιμα', ημουν εξοικιωμενος και ανετος με το αυτοκινητο και το γεγονος οτι κινειται σε δρομο, σε αντιθεση με πολλους που βγαινουν στον δρομο με διπλωμα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και ειναι ασπροι απο τον φοβο, τρεμουν να κανουν το παραμικρο, οδηγουν με παρωπιδες γιατι ΟΛΗ τους η προσοχη παει στο πως να μετακινησουν το οχημα (ενω εγω πχ το κανω μηχανικα εχοντας την προσοχη μου στο τι συμβαινει γυρω μου) κλπ κλπ.
Υ.Γ. Εγω που δεν ξερω drift τι ειμαι?Μηπως ειμαι και επικινδυνος?
Οχι δεν εισαι επικινδυνος. ΑΛΛΑ αν χρειαστει να αποφυγεις κατι και πανω στην μανουβρα αρχισει να γλυστραει το αυτοκινητο, θα μπορεσεις να το σωσεις? Εγω που εχω μαθει και συνηθισει να πηγαινω γλυστρωντας ή ανεβοκατεβαινοντας μαλλιοκουβαρα βουνα ή τον Κηφισσο στις 4 το πρωι ή που το βαζω στα Μεγαρα, δεν εχω μεγαλυτερες πιθανοτητες να το σωσω? Αυτο εννοουσα.
Υ.Γ. Δεν εξεπλαγην προσωπικα με το φαινομενο να οδηγει 15χρονος..Δυστυχως ζουμε στην Ελλαδα!Εχω δει και χειροτερα!
Ναι, μονο στην Ελλαδα παιρνουν το αυτοκινητο του μπαμπα χωρις διπλωμα...
Ενδιαφέρων κουίζ. Για να σκεφτούμε...
Από την μια έχουμε ένα 15χρονο που ξέρει να οδηγεί γρήγορα καρτ, αλλά καθώς δεν έχει δίπλωμα (και δεδομένης της ηλικίας του) είναι αδύνατο να έχει μεγάλη εμπειρία από οδήγηση μέσα σε κίνηση.
Από την άλλη, έχουμε κάποιον που κινείται αργά και δεξιά και καθώς σέβεται τους νόμους και τον ΚΟΚ προφανώς τηρεί και τα πάντα συντηρητικά όρια ταχύτητας.
**a)Εγώ λέω ότι ο πιτσιρικάς έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσει με το αυτοκίνητο του σε κατάσταση που θα απαιτούνται γνώσεις drift για να αποφύγει το ατύχημα. Εσύ τι λες; **
Το θέμα είναι ότι η γρήγορη οδήγηση και η σωστή οδήγηση είναι δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα. Μπορεί φερ’ ειπείν, να υπάρχει πράγματι κάποιος που να είναι πολύ γρήγορος στην πίστα, αλλά να μην έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει τις συνθήκες που προκαλούν ατυχήματα στους δημόσιους δρόμους. Μπορεί να μην συνειδητοποιεί ότι κάποιος προπορευόμενος οδηγός ενδέχεται να αλλάξει λωρίδα απροειδοποίητα, ή μπορεί να μην αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα του να οδηγείς χωρίς να κρατάς αποστάσεις ασφαλείας. Μπορεί ακόμα να δυσκολεύεται να κατανοήσει ότι οι κολώνες φωτισμού κατά μήκος μιας λεωφόρου είναι πιο σκληρές από τα λάστιχα στις άκρες μιας πίστας καρτ, και ότι μια ενδεχόμενη «έξοδος» μπορεί να αποδειχτεί πολύ επώδυνη.
Μην μπλέκεις την γρήγορη οδήγηση σε πίστα λοιπόν με την σωστή οδήγηση σε δημόσιους δρόμους. Στην πρώτη περίπτωση η πρώτη προτεραιότητα είναι οι χρόνοι, στην δεύτερη να φτάσεις στον προορισμό σου με ασφάλεια.
Συμφωνουμε. Ειδικα στο α). Και ουτε μπλεκω το 'γρηγορη αγωνιστικη οδηγηση' με το 'σωστη δημοσια οδηγηση'. Αυτο που εγραψα ειναι οτι και πιο πανω σε αυτο το ποστ, οτι δηλαδη ο πιτσιρικας αυτος που δεν εχει διπλωμα και συμφωνα με τον νομο ειναι παρανομος αλλα και ακαταλληλος (= πολυ μικρος για να οδηγει στον δρομο) προς οδηγηση, ΟΤΑΝ γινει η στραβη εχει σαφως μεγαλυτερες πιθανοτητες να το σωσει. Και το αποτελεσμα (αποφυγη στουκας) ειναι αυτο που μετραει περισσοτερο απο ολα. Αυτο βεβαια ΔΕΝ σημαινει οτι θεωρω σωστο οποιος 15χρονος ξερει να οδηγει (πραγμα που ΕΙΝΑΙ εφικτο), να βγει στους δρομους. Εγω μιλησα για πλατειες που κυκλοφορουν μονο γιδια στο παραδειγμα του εαυτου μου...[/quote]
-
Ρε παιδιά και ο ΚΟΚ τι έγινε?
Καλά να ξέρει κάποιος να οδηγεί, τον ΚΟΚ πως στο διάολο τον έμαθε άμα δεν διαβάσει σήματα?
Και μην μου πείτε τα μαθαίνει στην πράξη μην αρχίσω λίστα με προφανή πράγματα που άτομα που οδηγούσαν/οδηγούν χωρίς δίπλωμα δεν ήξεραν.
Αλλά δεν βαριέσαι ε? Άμα ξέρει να οδηγεί ΟΚ είναι, τι δίπλωμα και βλακείες...
ΥΓ. Για να μην παρεξηγηθώ σε άλλο ποστ έλεγα πόσο άχρηστη είναι η διαδικασία για να πάρεις δίπλωμα και ότι ο δάσκαλος δεν σου μαθαίνει επ' ουδενί να οδηγείς. Αλλά τα σήματα, σήματα, μην τρελαθούμε...
-
Αν θελω να ξερω τα σηματα (ωστε να ξερω τι σημαινουν αμα βγω στον δρομο), καθομαι και τα διαβαζω μονος μου. Δεν χρειαζεται να ερθει η ωρα να δωσω εξετασεις για να τα μαθω. Θελετε να σας το πω παλι αλλιως? Εγω για το διπλωμα, εκανα ΕΝΑ (1) ΜΑΘΗΜΑ. ΕΝΑ*. Μετα πηγα και εδωσα, το πηρα χωρις λαδι, και βγηκα στον δρομο. Σε αυτο το ενα μαθημα εμαθα να οδηγαω? Ή εμαθα να ειμαι σωστος στον δρομο? Ή επειδη εμαθα παπαγαλια τις απαντησεις των σηματων, τα εμαθα και αρχισα για αυτο να τα εφαρμοζω και στον δρομο? Τα ηξερα απο πριν, οπως ηξερα και το πως να κυκλοφορω σωστα.
*Και αυτο το ενα μαθημα το εκανα για να μαθω τα cheats, οπισθογωνια με σημαδι το αυτοκολλητακι στο πισω παραθυρο κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
*Και αυτο το ενα μαθημα το εκανα για να μαθω τα cheats, οπισθογωνια με σημαδι το αυτοκολλητακι στο πισω παραθυρο κλπ κλπ.
Χμμ... Δηλαδη δεν μπορουσες να κανεις οπισθογωνια κανονικα??Επρεπε να μαθεις τα ''cheats'' για να πας να δωσεις το διπλωμα??
Φανταζομαι οτ ιδιο εκανες και για το παρκαρισμα...Νομιζω οτι το διπλωμα ειναι οτι πιο γελοιο μπορουν να σου ζητησουν!Για καποιον που ξερει να οδηγει οπως υποστηριζεις απο τα 10 του...δεν χρειαζεται καποιο μαθημα!!
Δηλαδη δεν μπορουσες να το περασεις ΧΩΡΙΣ μαθημα?Εγω οπισθογωνια (οπως και παρκαρισμα) δεν εμαθα ''cheats'' με σημαδακια και αλλα τετοια ωραια...την εκανα κανονικα με την αντιληψη του χωρου,του αυτοκινητου κλπ...κι ας επιασα τιμονι πρωτη φορα στα 18 μου..κι ας μην ηξερα να κανω drift και μαιμουδιες!Απο οτι βλεπω στο drift μια χαρα τα πας...στην οπισθογωνια ομως...
Υ.Γ. Ειπαμε οτι το διπλωμα ειναι γελοιο και δεν αποδεικνυει οτι καποιος ΞΕΡΕΙ να οδηγει...γιατι ειναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!Αμα ''κλεβουμε'' και στο διπλωμα...αστα να πανε...
-
Σε κάθε περίπτωση, ένας νόμος δημιουργείται για ένα και μόνο λόγο: έχει προηγηθεί κάποιο κακό, και μέσω του νόμου γίνεται προσπάθεια να μην επαναληφθεί. Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο αυτοκίνητο, δεν υπήρχε ο κ.ο.κ. Όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο αυτοκίνητο, πάλι δεν υπήρχε ο κ.ο.κ. Όταν όμως έγινε το πρώτο ατύχημα, τότε άρχισαν και τα προβλήματα. Αποτέλεσμα η ψήφιση του κ.ο.κ. με σκοπό να εφαρμόζεται από όλους τους πολίτες. Υπάρχει κανένας που διαφωνεί στο γεγονός πως εάν εφαρμοζόταν ο κ.ο.κ. από όλους, πως δεν θα είχαμε ατυχήματα;
Θα μου πείτε, είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στο σύνολο του; Δεν ξέρω, θα ήθελα όμως εγώ προσωπικά να εφαρμόζεται. Και μαζί με μένα, πιστεύω πως θα το ήθελαν και όλοι αυτοί που έχασαν κάποιο δικό τους άτομο από τροχαίο.Το πως χρησιμοποιείς κάποιο αντικείμενο, το κάνει να είναι χρήσιμο ή όχι. Το μαχαίρι το χρησημοποιείς για να κόψεις το ψωμί, αν μαχαιρώσεις όμως κάποιον, τα πράγματα αλλάζουν.
Το να χειρίζεται κάποιος ένα αυτοκίνητο ή μία μοτοσικλέττα τον κάνει άριστο χειριστή του μηχανήματος. Το να είσαι άριστος χειριστής σε συνδυασμό με τους κανόνες αυτό σε κάνει άριστο οδηγό.Το να χρησιμοποιήσει λοιπόν κάποιος, οποιοδήποτε όχημα, σε οδούς και χώρους που προορίζονται για δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με την αντίστοιχη άδεια ικανότητας οδήγησης. Διαφορετικά είτε να μην το χρησιμοποιήσει καθόλου, είτε να το χρησιμοποιήσει μέσα στο σπίτι του.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν θελω να ξερω τα σηματα (ωστε να ξερω τι σημαινουν αμα βγω στον δρομο), καθομαι και τα διαβαζω μονος μου. Δεν χρειαζεται να ερθει η ωρα να δωσω εξετασεις για να τα μαθω. Θελετε να σας το πω παλι αλλιως? Εγω για το διπλωμα, εκανα ΕΝΑ (1) ΜΑΘΗΜΑ. ΕΝΑ*. Μετα πηγα και εδωσα, το πηρα χωρις λαδι, και βγηκα στον δρομο. Σε αυτο το ενα μαθημα εμαθα να οδηγαω? Ή εμαθα να ειμαι σωστος στον δρομο? Ή επειδη εμαθα παπαγαλια τις απαντησεις των σηματων, τα εμαθα και αρχισα για αυτο να τα εφαρμοζω και στον δρομο? Τα ηξερα απο πριν, οπως ηξερα και το πως να κυκλοφορω σωστα.*Και αυτο το ενα μαθημα το εκανα για να μαθω τα cheats, οπισθογωνια με σημαδι το αυτοκολλητακι στο πισω παραθυρο κλπ κλπ.
Και εγώ άμα είναι να μάθω ιατρική θα κάτσω και θα διαβάσω μόνος μου. Θα δω και μια εγχείρηση να μάθω τι παίζει πάνω πάνω και μετά είμαι μια χαρά να την κάνω μόνος μου.
-
Afonic
εισαι τουλαχιστον αστειος (για να μην πω τιποτα αλλο)...Το οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου ξερει ή μπορει να μαθει να οδηγει ενω η συντριπτικη πλειοψηφια δεν ξερει και δεν μπορει να μαθει να κανει εγχειρησεις, δειχνει ποση σχεση εχει το ενα με το αλλο, ετσι για να σου δωσω ενα επιχειρημα για το ποσο γελοιος ηταν ο παραλληλισμος που εκανες, αν δεν το καταλαβαινεις μονος σου. Αντε για να σου δωσω και αλλο ενα, τα σηματα τα διαβαζεις, τα μαθαινεις, και τα ξερεις. ΤΕΛΟΣ. Την ιατρικη (ποσο μαλλον χειρουργικη) την μαθαινεις εφαρμοζοντας την πανω σε ασθενεις, πραγμα που δεν μπορεις να κανεις μονος σου στο σπιτι σου (χωρις να σκοτωσεις μερικους τουλαχιστον, εδω οι ειδικευομενοι σκοτωνουν κοσμο για να μαθουν...). Να δω τι αλλη βλακεια θα ακουσω, τα σηματα ειναι σαν να μαθαινεις να χειρουργεις.
Michael-Amott
Αν εσυ εκανες οπισθογωνια χωρις να απομακρυνθεις περισσοτερο απο 10 ποντους απο το πεζοδρομιο αλλα ΚΑΙ να μην βρεθεις πολυ κοντα του (γιατι αυτοι ειναι οι 'κανονες' και βασικος λογος κοψιματος στο διπλωμα...) χωρις σημαδακια κλπ, ευγε παλικαρι μου. Εισαι πολυ καλος οδηγος επειδη εχεις τρομερη αντιληψη του που βρισκεται το πεζοδρομιο, αμα γλυστρισει καμμια μερα το αυτοκινητο να δω τι θα κανεις...
Εγω ναι δεν μπορουσα να το κανω αρα δεν ξερω να οδηγω. Βεβαια αυτο που με νοιαζει στην οπισθογωνια ειναι να την τελειωσω το δυνατον γρηγοροτερα για να μην ενοχλω/κλεινω για πολυ ωρα αλλους, εσενα σε νοιαζει το 10ποντο απο το πεζοδρομιο. Το παρκαρισμα το εκανα με κλειστα ματια btw.
Α και που'σαι, οταν πρωταρχικος στοχος του εξεταστη ειναι να σε κοψει με το παραμικρο για λογους που ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικη και σωστη οδηγηση (για να τα ξανασκασεις για εξεταση ή να τα τσακωσει εκεινος, εκτος αν δεν τα ξερεις ουτε αυτα), τοτε φυσικα και θα κλεβουμε και στο διπλωμα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
τα σηματα τα διαβαζεις, τα μαθαινεις, και τα ξερεις. ΤΕΛΟΣ....... Την ιατρικη την μαθαινεις εφαρμοζοντας την πανω σε ασθενεις, πραγμα που δεν μπορεις να κανεις μονος σου στο σπιτι σου......Να δω τι αλλη βλακεια θα ακουσω.....off-topic :
Και την Ιατρικη (οπως και τις περισσοτερες επιστημες) την διαβαζεις, την μαθαινεις, και τα ξερεις.ΤΕΛΟΣ..
(δεν νομιζω πως ακολουθειται καποια διαφορετικη διαδικασια απο αυτην που περιγραφεις παραπανω...)
-
α) Εχχμ, την ιατρικη δεν την μαθαινεις διαβαζωντας. Το εγραψα πιο πανω.
β) Τα σηματα τα ζουμε καθε μερα οταν κυκλοφορουμε στον δρομο απο μικρα παιδια, δεν χρειαζεται να φτασουμε στο σημειο να δωσουμε για διπλωμα για να ξερουμε ηδη την συντριπτικη πλειοψηφια των σηματων. Την ιατρικη δεν την εχουμε μεσα στην ζωη μας καθε μερα. Για αυτο τα σηματα τα μαθαινουν ολοι, ιατρικη ελαχιστοι. Επειδη οταν ξεκινας να τα διαβασεις, ΗΔΗ τα εχεις οικειοποιηθει
γ)Ακομα και αν κανεις ενα λαθος σε ενα σημα, πολυ αμφιβαλλω οτι θα εχει τα ιδια αποτελεσματα με ενα ιατρικο λαθος.δ) αφου ειστε τοσο πολυ κολλημενοι στο γραμμα του νομου και οχι στην ουσια της εφαρμογης του, ποιες ειναι οι ποινες για οδηγηση χωρις διπλωμα, προκληση θανατηφορου χωρις διπλωμα, εξασκηση ιατρικης χωρις να εισαι γιατρος και προκληση θανατου ενω εξασκεις ιατρικη χωρις αδεια? Το οτι ειναι τοοοοοοοοσο σοβαροτερες οι ποινες στις περιπτωσεις της ιατρικης, μηπως αυτο σου λεει ποσο γελοιος ειναι ο παραλληλισμος?
ε) σοβαρευτειτε, που μου συγκρινετε την ιατρικη χωρις να εισαι γιατρος με το να οδηγεις χωρις να εχεις διπλωμα...
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.