-
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
Εκτιμώ το χιούμορ σας αλλά θα περίμενα κάποιες σοβαρές προτάσεις που ίσως μου έλυναν το πρόβλημα. Το πρόβλημα στη μέση μου υπαγορεύει την αποφυγή των κραδασμών. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένω τόσο πολύ στην όσο το δυνατόν καλύτερη απορόφηση των κραδασμών από την ανάρτηση του αυτοκινήτου. Το C5 ναι μεν είναι άνετο αλλά δεν κάνει τη δουλειά αυτή ικανοποιητικά. Για παράδειγμα σε Scenic Ι που είχα μπεί πρόσφατα η ανάρτηση του ήταν πολύ πιο αποροφητική από του C5. Τα LC 100 και C6 απορρίπτονται λόγω κόστους και υψηλού κυβισμού. Tα Mercedes C180, 200 λένε τίποτα? Τζιπάκι δεν έχω δοκιμάσει αλλά είχα διαβάσει σε περιοδικό ότι δεν έχουν την άνεση των επιβατικών. Λέτε να δω και προς αυτή την κατεύθυνση? Περιμένω προτάσεις και γνώμες.φίλε χαλκιδαίος το είπες μόνος σου, μερσεντές σειρά C , ότι καλύτερο στην άνεση, πλήρης απορρόφηση και ηχομόνωση. θα πάθεις πλάκα
-
Τα κακά νέα
Δυστυχώς (αν κατάλαβα καλά τί ψάχνεις) υπάρχουν τέτοια αυτοκίνητα (Lexus LS 430
οι Maybach 57/62) αλλά τη τιμή τους... άστα δεν θέλεις να μάθεις.Στην αγορά (τιμή) που ψάχνεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία περίπτωση να βρείς αυτό που θέλεις δηλαδή
ηλεκτρονική ανάρτηση που να αντισταθμίζει όλες τις μεταβολές στην καμπίνα. Ούτε η S-class
δεν έχει τέτοια άνεση που αναζητάς.Η υδροπνευματική φτιάχτηκε για δυναμική μεταβολή της συμπεριφοράς της στις συνθήκες του
δρόμου, όχι για να απορροφά λακούβες. Είναι λάθος να σου πεί κανείς ότι δεν θα νοιώθεις
τις λακούβες. Η ανάρτηση εμμέσως βοηθά και στην συνολική άνεση και αυτό είναι όλο.Για τα υπόλοιπα θα ακούσεις πολλά, για συμπεριφορές σε εθνικές οδούς (astra) και
μεγαλακούβες (rav), αλλά αν το 90% της οδήγησής σου είναι μέσα στην πόλη με τις συνεχείς
μικρολακούβες δεν θα δείς φώς.Το ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ είναι μονόδρομος για εσένα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς την άνεση
που ψάχνεις χωρίς μεταξόνιο μήκους από του C5 ώς του VOLVO S80. Ξέχνα RAV και SUVΤα καλά νέα
Δεν υπάρχουν άλλα κακά νέα. -
Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το Hyundai SantaFe.
Τα περιοδικά το χαρακτηρίζουν σαν caterpilar από άποψη απορρόφησης ανωμαλιών στους δρόμους και είναι κοντά στα χρήματα σου.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το Hyundai SantaFe.Τα περιοδικά το χαρακτηρίζουν σαν caterpilar από άποψη απορρόφησης ανωμαλιών στους δρόμους και είναι κοντά στα χρήματα σου.
+100
oδοστρωτήρας το προηγούμενο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα περιοδικά το χαρακτηρίζουν σαν caterpilar από άποψη απορρόφησης ανωμαλιών στους δρόμους και είναι κοντά στα χρήματα σου.
+100
To καινούριο είναι ακόμα πιο άνετο. Καλή επιλογή.
Αν πρότεινα μια καλοσυντηρημένη Citroen DS θα με παίρνατε με τις πέτρες ε?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
+100
To καινούριο είναι ακόμα πιο άνετο. Καλή επιλογή.
όχι θα σε κάναμε επίτιμο πρόεδρο ...κυρ Γαλάτη!
-
...Για παράδειγμα σε Scenic Ι που είχα μπεί πρόσφατα η ανάρτηση του ήταν πολύ πιο αποροφητική από του C5...Χωρις να το εχω οδηγησει αφου σε ικανοποιησε το Scenic I δεν κοιταζεις και το Scenic II ;;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Aν σου πω οτι το σκέφτηκα από χθες αλλά λέω θα με πούνε βλαμμένο τι θα πεις;
-
Λοιπόν όσον αφορά την πρόταση για το Volvo S60 νομίζω ότι είναι αυτοκίνητο με 185 άλογα άρα δε θα έχει και σφικτή ανάρτηση? Το Scenic II το έχω οδηγήσει και δεν έχει σχέση με το Ι είναι αρκετά πιο σφικτό ('θύμα' και αυτό της νοοτροπίας που επικρατεί τελευταία στην αυτοκινητοβιομηχανία για περισσότερο σπορτίβ αυτοκίνητα. Για τους δρόμους της Ελλάδας γνωρίζουν?). Το Santa Fe είναι ωραίο αλλά νομίζω 2700 κυβικά που σημαίνει ότι θα με φάνε τα έξοδα σε τελη ασφαλειες κλπ. Τη C-Class C200 την σκέφτηκα χωρίς να τη δοκιμάσω αλλά μπορώ μόνο σε μτχ. Άραγε μπορώ να βρώ C-class σε καλή κατάσταση με λογικά χλμ (όχι γυρισμένο κοντερ)? Εχω δει κάποια από Γερμανία και εδώ σε έμπορο της Χαλκίδας (Τσαμούρας λέγεται αν τον γνωρίζετε) αλλά δε ξέρω αν μπορώ να εμπιστευτώ τα λεγόμενα του και τα χλμ που αναφέρει. Θα μου πείτε (και δίκιο θα έχετε) στην κατάσταση που είσαι και το ψυρίζεις τόσο πολύ? Τί να κάνω όμως προσπαθώ να βρώ τη χρυσή τομή καθώς τα λεφτά είναι πολλά και δεν είμαι και κανένας που να μου τρέχουν.
Ευχαριστώ πάντως για τις ιδέες που μου δίνετε. -
xalkidaie το s60 που σου πρότεινα είναι ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο κυρίως για ταξίδια και όχι για τρελές επιδόσεις όπως μπορεί να σε προιδεάζει η ισχύς του κινητήρα
στο λίγο που το έχω οδηγήσει μου φάνηκε αρκετά άνετο αλλά αφενός δεν έχω μπει σε κάποιο απο τα γαλλικά που αναφέρεις για να μπορώ ναν σου δώσω συγκριτική άποψη και αφετέρου δεν έχω τό όποιο πρόβλημα έχεις για να μπορώ να σου πω αν είναι στα όρια του ανεκτού ή όχι
εφ'οσον είσαι στη διαδικασία του ψαξίματος σου προτείνω να το δοκιμάσεις και αυτό αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεις στη Χαλκίδα αντιπροσωπεία Volvo
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεις στη Χαλκίδα αντιπροσωπεία VolvoΣτη Χαλκίδα δεν υπάρχει ούτε αντιπροσωπεία Volvo ούτε εξουσιοδοτημένο σημείο για Service Γιατί άραγε? Είναι η μόνη αντιπροσωπεία που δεν υπάρχει. Ακόμα και Isuzu έχουμε.
-
Εγω στην θεση σου θα εκανε test ολα τα μεσαια που υποψιαζομαι οτι καλυπτουν τις αναγκες μου passat, avensis, laguna,s40,accord...κα.
Τα suv-φορτηγακια αστα καλυτερα αν δεν θελεις σε καμια στροφη να δεις τον ουρανο απο το πλαινο παραθυρο, και τοτε δεν θα σε απασχολει πλεον η μεση ου.
Το σιγουρο ειναι οτι θες αμαξι με μεγαλο μεταξονιο, και σχετικα μεγαλο βαρος και βημα.
-
αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεις στη Χαλκίδα αντιπροσωπεία Volvo
Στη Χαλκίδα δεν υπάρχει ούτε αντιπροσωπεία Volvo ούτε εξουσιοδοτημένο σημείο για Service Γιατί άραγε? Είναι η μόνη αντιπροσωπεία που δεν υπάρχει. Ακόμα και Isuzu έχουμε.
Νομίζω πως ξέρω γιατί... Ενας πολύ καλός φίλος και συνεργάτης (από Αρτάκη) είχε τόσα προβλήματα με τα Volvo του που μάλλον τους φαλήρισε...
-
Κάτι άλλο που ίσως θα άξιζε να σκεφτείς πέρα από το μεγάλο μεταξόνιο και την 'άνετη' γεωμετρία & ρύθμιση της ανάρτησης είναι και το 'ικανό' προφίλ των ελαστικών - ΑΝ έχεις επιλογή, και δε σκοπεύεις να το 'γονατίζεις' στις στροφές, ίσως είναι καλύτερο να μην πας σε μεγάλες ζάντες αλλά να προτιμήσεις το μικρότερο μέγεθος με το οποίο διατίθεται η έκδοση που θα επιλέξεις. Συμβιβασμός είναι φυσικά, μεταξύ άνεσης, ομορφιάς, και οδ. συμπεριφοράς, αλλά σκέψου το κι αυτό.
-
Αν δεις μεταχειρισμένα, δοκίμασε και κανένα 406. Πολύ άνετο!
-
Για το santa fe τα περιοδικα γραφουν διθυραμβους για την ανεση του,ειδικα για το καινουριο.Δοκιμασε το μπορει να βρεις αυτο που ψαχνεις.
-
Γενικά όσα σου γράφουν τα παιδιά εδώ είναι σωστά
Είτε πας σε μεγάλο μεταξόνιο, με λάστιχα κανονικού προφίλ
είτε πας σε ΜΕΓΑΛΟ suv που λόγω γεωμετρίας της ανάρτησης
σε απομονώνει αρκετά από τις λακούβες της πόλης.Οδήγησε ότι μπορείς σε test drive και δε θα χάσεις.
Δες τα πάντα από mondeo μέχρι mondevideo. -
Παιδιά αυτό κάνω ήδη δηλαδη προσπαθώ να οδηγήσω όσα πιο πολλά μπορώ. Για το μεγάλο μεταξόνιο δεν το είχα σκεφτεί ότι παίζει ρόλο. Και μια και το αναφέρατε μου ήρθε στο μυαλό το Skoda Supeb το οποίο είναι ιδιαίτερα μεγάλο 4,80 αν δε κάνω λάθος. Λέτε να είναι καλό? Θα κοιτάξω μήπως βρω τεστ αν και χλωμό το βλέπω για εδώ. Επίσης άκουσα καλά λόγια σε περιοδικό (AutoCar) για το Octavia 5. Αρχίζω να ελπίζω και πάλι.
-
Το Superb το έχουν πάρει ελάχιστοι Έλληνες εκ των οποίων ένας είναι αυτός.
-
To Superb den ειναι και κορυφαιο στην ανεση.Εχω συνοδηγησει αρκετες φορες.Εχει και τον ημιακαμπτο πισω...
Τοp σε άνεση - Προτάσεις