-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
σωστη κινηση...εγω παντα οδηγαω με ανοιχτα φωτα ολη την μερα. σιγουρα βοηθαει στο να φαινεσαι καλυτερα στον δρομο, ειδικα εαν εχεις ανοιχτοχρωμο αυτοκινητοΚι εγώ πάντα ανοιχτά νύχτα μέρα. Κυρίως χτυπάνε αμέσως στον καθρέφτη των (αφηρημένων) μπροστινών και μειώνονται οι πιθανότητες να σου κάνουν μ@λ@κία.
Μάλιστα οι διακόπτες είναι πάντα ανοιχτοί αφού σβήνουν μόνα τους όταν βγάλεις τα κλειδιά και δεν έχεις κίνδυνο να τα ξεχάσεις και να μείνεις από μπαταρία που το έχω πάθει στης κυράς. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
βασικα στον υπολοιπο κοσμο οδηγανε με τα φωτα ανοιχτα το πρωι μονο οταν ειναι με χαμηλη ταχυτητα..Εχεις παει ποτε Κεντρικη ή Βορεια Ευρωπη??
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
βασικα στον υπολοιπο κοσμο οδηγανε με τα φωτα ανοιχτα το πρωι μονο οταν ειναι με χαμηλη ταχυτητα..
Εχεις παει ποτε Κεντρικη ή Βορεια Ευρωπη??
Έστω και Ιταλία για να μην πάμε μακριά...
-
ναι φυσικα δεν εχω παει πουθενα ουτε τους ειδα εδω τι κανουν οκ τελος μην αρχισουμε παλι flame baits..
εχετε δικιο -
Δεν είναι flames απλά σου λέμε με έμμεσο τρόπο πως έχεις άδικο. Όσο για τους Αμερικάνους τους έχω δεί και στον φυσικό τους χώρο. Τα DRL δεν είναι μόνο για χαμηλές ταχύτητες και δεν είναι υποχρεωτικά σε όλες τις Πολιτείες
-
οταν σε κομβοι 10+ αμαξιων απο αθηνα (μερικοι) μεχρι το σπα ολοι ειχαν τα φωτα αναμενα στις χαμηλες ταχυτητες δεν νομιζω οτι χρειαζεται κατι αλλο να δω
οσο για τους αμερικανους συχνα πυκνα τους πετυχαινω στην εξοχη(ακομη και στην σαλαμινα εχω πετυχει) οι πιο πολλοι (κυριως μεγαλης ηλικιας)εχουν τα φωτα ανοιχτα οι αλλοι απλα ουτε λογος
-
Εγώ δεν είδα στην ευρώπη να έχουν όλοι τα φώτα τους αναμμένα. Υπήρχαν και αρκετοί που δεν τα είχαν.
-
Germany, Spain, France and others have encouraged or required daytime use of low-beam headlamps on certain roads at certain times of year, Ireland encourages and Bulgaria requires the use of low-beam headlights at all times during winter, Italy, Hungary and Romania require daytime running lamps outside populated areas, and Czech Republic, Estonia, Latvia, Lithuania, Poland, Slovakia and Slovenia require the use of full or reduced voltage low-beam headlights at all times
http://en.wikipedia.org/wiki/Daytime_running_lamp
Στη μηχανή πάντως τα DRL είναι ουσιαστικό στοιχείο ασφάλειας (στις παλιές μου μηχανές που δεν είχαν τα είχα μονίμως αναμμένα)
-
Τα εχουμε γραψει στο ιδιο thread,απο το 2006...Σε ποιες χωρες ειναι υποχρεωτικη σε ποιες οχι κτλ... Οποιοι εχουν αποριες ας ριξουν μια ματια απο τις αρχικες σελιδες.
Με τα φώτα ανοικτά μέρα-νύχτα και στην Ελλάδα?...