-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Πολυ σωστα και ΧΡΗΣΙΜΑ ολα τα παραπανω ετσι κι αλλιως. ΟΜΩΣ αυτος τωρα ειναι εξασφαλισμενος οτι δεν θα κανει καποια εξοδο ? Δηλαδη ο Βωβος γιατι εκανε (οταν εκανε, δεν θυμαμαι) ? Γιατι δεν ειχε περασει απο Safetrack?
Μηπως ΚΑΤΑΡΧΗΝ πρεπει να δουν πως θα βελτιωσουν την ασφαλεια των αγωνων επιλεγοντας ΚΑΛΥΤΕΡΑ τους χωρους διεξαγωγης ? Κι ας γινει και το περασμα απο τη σχολη παραλληλα.
Αυτο λεω βασικα...Τιποτα δεν μπορει να εξασφαλίσει οτι δεν θα έχεις μια έξοδο, γιατι ειναι πολλοί οι παράγοντες που την προκαλούν (ανθρώπινοι, φυσικα φαινόμενα και μηχανικές βλάβες). Μειωνοντας όμως τον παράγοντα άγνοια, απειρία, ασχετοσύνη μειώνεις τα ποσοστά.
Ξέρεις πόσοι νέοι οδηγοί αγώνων παρακαλάνε να βρεθούν διπλα σε έμπειρους αγωνιζόμενους για να μάθουν;; Όχι μόνο οδηγικά αλλά και τρόπο σκέψης, αντιμετώπισης των αγώνων και νοοτροπίας. Στο τελευταία νομίζω ότι κρυβονται περισσότερα 'μυστικά' απο ότι στην οδήγηση!Τεσπα, ας περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η ΕΘΕΑ και εδω είμαστε.
ΥΓ: Οπως πολύ σωστά είπε ο Λώρης, η απόφαση αυτή ηταν γενναία. Δυσκολο, και σπάνιο φαινόμενο, για τους ελληνικούς αγώνες η παραδοχή οτι κατι δεν πάει καλά. Μακάρι να βγεί σε καλό. Υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις, Ας συμβάλουν όλοι όσοι μπορούν αφήνοντας κατα μέρος προσωπικά συμφέροντα και εγωισμούς
ΥΓ2: Επειδή πολά ακούγονται για το άν και κατα πόσο θα μετρήσει ο αγώνας βαθμολογικά, θεωρώ οτι μετά τη απόφαση για αναστολή των αγώνων δεν τιθετε θέμα να υπάρξει κατάταξη και βαθμοί στο Μαυρο Ρόδο. Ας μην επαναληφθεί το λάθος του ΕΛΠΑ 03.
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Ναι Χριστο, συμφωνουμε !! Για την εφαρμογη εχω αμφιβολιες και για το αν αυτο απο μονο του φτανει ....Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Προς το παρόν είμαστε στο ΜΗΔΕΝ. Ας ξεκινήσουμε από κάπου και χρόνο με το χρόνο θα το βελτιώνουμε. Και οπως λέει και ο pavlos είναι περισσότερο ζήτημα νοοτροπίας (δεν παίζουμε playstation στον καναπέ) παρά δεξιοτήτων.
-
Τα σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης δηλώνουν πιστοποίηση στο θέμα των διαδικασιών και αποκτηση της ελάχιστης εμπειρίας που μπορεί να σου προσφέρουν οι εκπαιδευτές. Κανένας δεν μπορεί να σου 'πιστοποιήσει' ότι δεν θα έχεις έξοδο. Εδώ έχουν κατά δεκάδες όλοι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Είναι όμως ένα βήμα, μία αρχή για την απόκτηση αγωνιστικής άδειας και σίγουρα καλύτερο από το τίποτε. Και βέβαια συμβαίνει σε όλες τις επαγγελματικές ασχολίες. Έχω π.χ. πτυχίο υπολογιστών και με προσλαμβάνει εταιρία γι αυτό που είμαι. Κανένας δεν ξέρει αν από τις ενέργειές μου, τους κάψω τους server τους , όσα πιστοποιητικά και να τους παραδώσω.
Ας γίνει λοιπόν η αρχή με κάτι τέτοιο, ας διοργανωθούν και κάποια σεμινάρια από τους εμπλεκόμενους φορείς και από εμπειρους οδηγούς και όλο και κάτι θα απομείνει σε νέους και παλιούς.
-
Εγώ βλέπω οτι οι περισσότεροι βασίζονται στην απειρία του οδηγού (που μπορεί να ήταν πιο έμπειρος από πολλούς) την ώρα που αυτός μας αποχαιρετά μια για πάντα..... .....Δηλ. πάλι φταίνε οι οδηγοί........Και όχι η λέσχη ή οι υπεύθυνοι ασφαλείας που επέτρεψαν να γίνει πέρασμα από χάος το οποίο έχει επισημανθεί στο παρελθόν και ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ από την ΦΙΑ για τοποθέτηση μπαριέρων για την διεξαγωγή του ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ......Οι μπαριέρες έπεσαν αλλά ο αγώνας έγινε διότι τελικά μάλλον η ζωή του Πούντου έχει μικρότερη αξία απο του Λοεμπ και του Γκρόνχολμ....
Κύριοι ψυχραιμία.....Κινδυνεύετε να υποπέσετε σε λάθη κρίνοντας εξ απαλών ονύχων τα αίτια......Δεν άκουσα τίποτα, μα τίποτα για συμμόρφωση των λεσχών με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας και για τις διαδρομές...Παρα μόνο για αράχνες και νυχτερίδες τύπου SAFETRACK (καλές και άγιες αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ αυτές το θέμα)....
-
Η ανακοίνωση είχε και σαφή αναφορα στην θέσπιση υπεύθυνου ασφαλέιας αγώνων, παραδεχοντας έμμεσα ότι υπάχουν κενά στην ασφάλεια
Κανεις δεν έριξε ευθυνες στους οδηγούς, απλά έγινε μια κουβέντα στο συγκεκριμένο θέμα και πως θα μπορούν να εφαρμοστεί διαδικασία απόκτησης αγωνιστικής άδειας.
Σαφώς και πρέπει να αλλάξουν πράγματα στην ασφάλεια των αγώνων και σαφως η ΕΘΕΑ το αναγνωρίσε με την ανακοίνωση της! Δεν θα σταματούσε τους αγώνες αν πίστευε ότι φταινε οι απειροι οδηγοί για τα ατυχήματα. -
Τι μπορεί να κάνει μια απόφαση τηε ΕΘΕΑ για διακοπή ? που μπορεί να βοηθήσει ? μήπως θα αλλάξει κάτι ?
Από το 1989 που παρακολουθώ εως σήμερα τίποτα δεν άλλαξε.
Αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι δυνατόν να διοργανώνουν ένα θαυμάσιο Ακρόπολις (ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ το ίδιο είναι) και από εκεί και πέρα να προσφέρουν στους Ελληνικούς αγώνες κάθε μορφής την αδιαφορία τους και την προσπάθεια τους να καταστρέψουν ότι δεν τους γεμίζει τις δικές τους τσέπες.........
Ας ξυπνήση ο ΣΟΑΑ και όλα τα μέλη του. Χρειάζετα κάτι περισσότερο για να μην καταντήσει και αυτός να εξυπηρετεί όπως παλιά κάποιους μεμονομένους να διατηρούν την εργοστασιακή βοήθεια για να τρέχουν κλπ κλπ κλπ.
Με αφορμή τις ψυχές αυτών των ανθρώπων που έφυγαν κάνοντας αυτό που αγαπούσαν ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ εσείς που διοικείται αυτό το μπάχαλο να κάνετε κάτι. βρήτε το και καντέ το , έτσι για να τιμήσετε αυτούς που έφυγαν. -
Η ασφάλεια sp0+ περιλαμβάνει (α) και το πως δεν θα φύγει το αυτοκίνητο από τη σωστή πορεία του (= πλήρωμα πρωτευόντως και δευτερευόντως αυτοκίνητο-λάστιχα κτλ.) (β) και πως αν φύγει δεν θα πέσει σε κανένα γκρεμό-δένδρο (= οργανωτής, επιλογή διαδρομής, μπαριέρες) (γ) και πως και να συμβούν τα παραπάνω, θα γλυτώσει το πλήρωμα με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες (= ασφάλεια αυτοκινήτου).
Δεν μπορείς να αγνοείς κάποια από τις παραπάνω πτυχές του προβλήματος. Και όπως είδες, η ανακοίνωση της ΕΘΕΑ ασχολείται τουλάχιστον με τα (α) και (β).
-
Τρεχω 30 χρονια. Κι ομως ειμαι ετοιμος-αν θελω να ξανατρεξω- να καθισω στο θρανιο , να ξαναδιαβασω κανονισμους κι υποχρεωσεις, ακομα και να εξεταστω γι αυτα.
Το ιδιο ζηταω και για οσους εμπλεκονται.
Νασο, ναι στο HAns. Ναι ομως και σε μια σοβαρη επιτροπη που θα μπορει να κρινει αν ενα αμεταχειριστο καθισμα 5ετιας ειναι ακομη ασφαλες, ετσι που να υπαρχει ουσιαστικη τηρηση ασφαλειας χωρις κανεις να παραπονιεται οτι 'μας πινουν το αιμα' και να δυστροπει. Φανταζομαι πως καταλαβαινεις οτι πρεπει να γινει διαχωρισμος των ουσιαστικων μετρων απο τα τυπικα και πολλες φορες υπερβολικα.
Ναι στην 'προυπηρεσια' και αναλογως αυτης στο δικαιωμα συμμετοχης σε επιλεγμενους κατ αρχην αγωνες. Κακα τα ψεματα, η πειρα μετραει.
Ναι σε μια επιτροπη -μαλλον απο παληους αγωνιζομενους- που θα αξιολογουν επιδοση ΚΑΙ ΗΘΟΣ, πριν δωσουν εγκριση για συμμετοχη σε ψηλοτερη κλιμακα αγωνων.Ναι σε ενα αλλο συστημα αναγνωρισεων που να ευνοει τους νεους.
Ναι στον ελεγχο της καλης φυσικης και ψυχικης καταστασης, με προσοχη ομως ωστε αυτο να μην γινει οπλο στα χερια κακοβουλων.
Ναι στον Παρατηρητη ασφαλειας, ομως να εχει ευθυνες αν δεν κανει καλα τη δουλεια του. Αλλιως, συμβουλευτικα κι ανευθυνα, δεν εχει αξια.
Ναι σε τακτικα σεμιναρια με περιεχομενο τεχνικο, κανονισμων,ιατρικο κ.λ.π και υποχρεωτικη παρακολουθηση -ΘΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.
Κι ενα ΟΧΙ -αν κι εδω που φτασαμε δεν το πιστευω-ΟΧΙ σε αποφασεις που θα κατοχυρωσουν τυπικα οργανωτες κι αρχοντες και θ αφησουν απ εξω την ουσια. Τογραψα. Δεν το πιστευω αλλα η ιστορια με κανει να το απευχομαι. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η ασφάλεια sp0+ περιλαμβάνει (α) και το πως δεν θα φύγει το αυτοκίνητο από τη σωστή πορεία του (= πλήρωμα πρωτευόντως και δευτερευόντως αυτοκίνητο-λάστιχα κτλ.) (β) και πως αν φύγει δεν θα πέσει σε κανένα γκρεμό-δένδρο (= οργανωτής, επιλογή διαδρομής, μπαριέρες) (γ) και πως και να συμβούν τα παραπάνω, θα γλυτώσει το πλήρωμα με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες (= ασφάλεια αυτοκινήτου).Δεν μπορείς να αγνοείς κάποια από τις παραπάνω πτυχές του προβλήματος. Και όπως είδες, η ανακοίνωση της ΕΘΕΑ ασχολείται τουλάχιστον με τα (α) και (β).
Νάσο συμφωνώ αλλά τα έχεις βάλει εντελώς ανάποδα από πλευράς προτεραιότητας αντιμετώπισης.....Το (γ) εν μέρει πρέπει να έχει λήξει με την θέσπιση του ΔΤΤ. Αν όχι, τότε έχετε ευθύνη εσείς και μόνο εσείς (εννοώ οι τεχνικοί έφοροι και υπεύθυνοι ασφάλειας)...Το (β) πάσχει γενικώς και ειδικώς και την ευθύνη έχουν οι λέσχες και οι οργανωτές και μόνο αυτοί....Το (α) σωστό.Εκπαίδευση, σεμινάρια και ότι άλλο θες αλλά και ο Βωβός έχει εξόδους, και ο Λοεμπ και θα εξακολουθήσουμε όλοι να έχουμε σε μηχανοκίνητο άθλημα με οριακές καταστάσεις είτε κάνουμε 15 SAFETRACK ο καθένας είτε όχι (ίσως λιγότερες αλλά θα έχουμε!!!!).
Αυτά τα ολίγα νομίζω ότι εξηγούν τη σειρά σπουδαιότητας που έθεσα και που δεν φαίνεται να το συμμερίζονται οι ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας..... καθώς και οι συζητήσεις σε αυτό εδώ το φόρουμ...
-
Τα έβαλα με τη σειρά που συμβαίνουν Δεν μπορώ να δώσω σε κάποια προτεραιότητα ως προς τα άλλα διότι είναι αλυσσίδα και αν σπάσει ένας κρίκος έχουμε πρόβλημα. Ως προς το (γ), με το ΔΤΤ δε λύθηκε το πρόβλημα αλλά σίγουρα αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό (αν κρίνω από το τι είδαν τα μάτια μας και πως αυτά τα αυτοκίνητα έτρεχαν τόσα χρόνια)
platis, όπως είδες έγινε προσπάθεια να ξεπεραστούν κάποια τυπικά θέματα. Πχ. ηλικία καθισμάτων. Μη μου πεις όμως πως εμπιστεύεσαι ένα αμεταχείριστο κάθισμα οκταετίας... Από εκεί και πέρα, φοβάμαι πως αν πούμε 'από 2007 HANS' ('αν' λέμε...) και κοστίζει ας πούμε 2000 ευρώ ('κολλάρο' + κάθισμα + ζώνες + κράνος) τότε πολλοί θα πουν 'ανούσιο', 'ανεφάρμοστο', 'μας τα παίρνετε' και πολύ λιγότεροι 'μπράβο'. Μην ξεχνάς πως HANS μπορείς να φορέσεις και σήμερα αλλά δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑΝ να το κάνει (μου είπαν πως στο ιστορικό Ακρόπολις 2-3 ξένα πληρώματα έτρεξαν με HANS...)
-
sp0+ ακριβως ετσι !!!
Κυριε Χρηστο ολα καλα, αυτο με την επιτροπη που θα εξετασει επιδοση ΚΑΙ ΗΘΟΣ, με αγχωνει λιγο ....
-
Κυριε Χρηστο ολα καλα, αυτο με την επιτροπη που θα εξετασει επιδοση ΚΑΙ ΗΘΟΣ, με αγχωνει λιγο ....
Σε αγχωνει καλε μου φιλε, ισως γιατι δεν εχειοσ δει στη Ροδο (σε σιρκουι) αγωνιζομενο να πεταει το κρανος σε παρμπριζ διερχομενου αγωνιστικου εν ωρα αγωνα, δεν εχεις δει τα πιστολια που κατα καιρους βγαινουν και τους μπαμπαδες να σφαζονται στα πιτς για τους κανακαρηδες που προσπαθουσαν να στειλουν ο ενας τον αλλο στο πθρ το εξωτερο!!!
Πρεπει... -
Eπειδη βλεπω οτι ολοι εχουμε αποψη,και δικαιως ,ας πω μια γνωμη που αιωρειται,αλλα κανεις δεν τη γραφει/λεει σε ανοιχτο κυκλο.
Μηπως το τελευταιο ατυχημα μπορει να θεωρηθει φονος εξ αμελειας?
Οταν πριν 2 χρονια στην ιδια διαδρομη σε υποχρεωνουν ΟΡΓΑΝΩΤΗ να βαλεις μπαριερα για να περασει ο Σαινθ,ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ,
Και φετος κανεις τον αγωνα,με ριγμενη μπαριερα,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ,με το Ακροπολις που ειπα!Τον κανει λοιπον η λεσχη και ο παρατηρητης ΕΘΕΑ δεν λεει τιποτα,τα κρινει δηλαδη ολα σωστα,ε,καπως ετσι δεν κρινουν στα δικαστηρια τον φονο εξ αμελειας????
Βαρυ?Ε,και?
3 απο τα 4 δεσμες μετρων που ανακοινωσε βιαστικα η ΕΘΕΑ στοχευουν στον οδηγο/συνοδηγο.
Η λεσχη,η ιδια η ΕΘΕΑ και τα στελεχη των εκαστοτε αγωνων,δεν βλεπω(στο Δελτιου Τυπου) να θελουν σεμιναρια η αν δεν κανουν να πανε σπιτι τους.Μια συγνωμη απο εμας τους αγωνιζομενους ποτε θα ζητησουν που τοσα χρονια κανανε τους αγωνες με τον ιδιο ακριβως τροπο,και σε μια ατυχης εξοδο με μια ατυχης καταληξη καταλαβαν οτι μαλλον κατι δεν παει καλα?
Και απο τις 3 απο τις 4 δεσμες καταλαβαν οτι αυτο που δεν παει καλα ειναι το πληρωμα....Αν δεχτω οτι οι δεσμες μετρων πρεπει να πανε προς αυτη την κατευθυνση,(και οχι κυρια προς την οργανωση των αγωνων)τοτε με ποια λογικη να συμμετασχει ,ο οποιοσδηποτε υπο επανεξεταση μεχρι 31/8/06 Ελληνας οδηγος ,ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ????
Αφου υπαρχουν πλεον αμφιβολιες,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΘΕΑ, για τις ικανοτητες του ,και τις γνωσεις του!!!!
Τι γνωριζει,σε τι ειναι ικανοτερος στο Ακροπολις???
Μαλλον η μεγαλη διαφορα ειναι στην οργανωση και στα περιξ του πληρωματος,παρα στα πληρωματα που τρεχουν Ακροπολις,τρεχουν και Μαυρο Ροδο.Αν θελετε πραγματικα το καλο των υπολοιπων απο εμας,ψαξτε σε θεσμικους τομεις να βρειτε απαντησεις.
Πως τιμωρηθηκε η λεσχη που το 2004 καταγραψαμε ολοι οτι η οργανωση της εμπαζε απο 1000 μεριες?(κοντρα αυτοκινητα σε ειδικη,γουρουνια,κυνηγοι,μηχανοβιοι σε ειδικη,κλπ)
Εκανε το πρωταθληματικο αγωνα Μαυρο Ροδο του 2006....
Ευχαριστουμε που μας ακουτε....ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ,αν τελικα θελετε το καλο μας,πρεπει να ακουτε Και Μεγαλη μεριδα των αγωνιζομενων!!!!
*ολα τα παραπανω ειναι γνωμες,αποψεις ,σωστες η λαθος,αλλα δεν ακουγονται μονο απο εμενα,αλλα απο αρκετους λιγοτερο γραπτικους.....
-
Δεν ημουν εκει κυριε Χρηστο αλλα το εχω ακουσει το περιστατικο. Ηταν παρων ενας φιλος μου...
-
Είμαι απογοητευμένος και εξοργισμένος από την επί σειρά ετών επιδεικτική αδιαφορία στην αξία της ανθρώπινης ζωής
Δεν σας κρύβω όμως ότι αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που μας κάνει -έστω και αργά μετά από τα τραγικά γεγονότα της χρονιάς- να επιθυμούμε να ΞΑΝΑανακαλύψουμε τον τροχό...
Εξηγώ. Η FIA υπάρχει για κάποιο λόγο. Έχει μελετήσει και μελετά ΣΥΝΕΧΩΣ όλα τα σχετικά με την ασφάλεια των αγώνων επί δεκαετίες.
Σήμερα κοιτώντας το site της είδα λ.χ. αυτό:LIST OF REQUIREMENTS FOR ORGANISERS OF
THE FIA EUROPEAN HILL-CLIMB CHAMPIONSHIP
...
Characteristics:
Road surface:
The road surface may be one of the types used
for public roads, except for hard-packed earth,
and must be in a very good state of repair.
Kerbs and verges:
If the nature of the terrain beyond the roadside
can be considered as dangerous taking into
account the speeds reached on the section
concerned (existence of rocks, precipices, trees,
etc., close by), the roadside must be bordered by
guardrails or other forms of continuous protection
which are sufficiently resistant (e.g. low walls,
tyres, nets, etc.).
The verges will be demarcated by continuous
marking on each side of the roadway.
Passage through agglomerations:
The course must not pass through
agglomerations which, on account of their size or
the physical impossibility of installing efficient
protection, may present a danger for the
competitors or the public (inhabitants and
spectators).
Signs indicating bends:
It is recommended that signs be installed to
indicate the most pronounced bends, and also to
indicate any particular danger.
Protection of the public:
Members of the public will only be allowed access
to zones in which it is possible to control them
efficiently and where there is no danger in terms
of the distance and the height in relation to the
road and of the speeds reached on the section
concerned, or to zones which are suitably
protected by natural or artificial barriers capable of
stopping a car.
Characteristics of the arrangements:
The protection installed for the public and for the
drivers must be adapted to each course according
to its characteristics.
Signalling:
The entire course must be covered by marshals'
posts duly equipped to ensure signalling and
intervention (see Appendix H to the ISC).
All the marshals' posts must be in sight of one
another.Ορίστε και το link:
http://www.fia.com/resources/documents/ ... _Req_a.pdfΚαι όπως τα ανωτέρω αφορούν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων, υπάρχουν αντίστοιχοι κανονισμοί και για ράλλυ και για σιρκουϊ και για οτιδήποτε.
Γιατί λοιπόν να μην ιυοθετούν οι Οργανωτές και η Διοικούσα Αρχή, τον 'μπούσουλα' της FIA, ώστε να μην θρηνούμε ΑΔΙΚΟΥΣ και αναίτιους ΘΑΝΑΤΟΥΣ ??
(Ελπίζω η απάντηση να μην είναι πως η FIA είναι 'κουτόφραγκοι' και εμείς έξυπνοι Ελληνάρες...) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
platis, όπως είδες έγινε προσπάθεια να ξεπεραστούν κάποια τυπικά θέματα. Πχ. ηλικία καθισμάτων. Μη μου πεις όμως πως εμπιστεύεσαι ένα αμεταχείριστο κάθισμα οκταετίας... Από εκεί και πέρα, φοβάμαι πως αν πούμε 'από 2007 HANS' ('αν' λέμε...) και κοστίζει ας πούμε 2000 ευρώ ('κολλάρο' + κάθισμα + ζώνες + κράνος) τότε πολλοί θα πουν 'ανούσιο', 'ανεφάρμοστο', 'μας τα παίρνετε' και πολύ λιγότεροι 'μπράβο'. Μην ξεχνάς πως HANS μπορείς να φορέσεις και σήμερα αλλά δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑΝ να το κάνει (μου είπαν πως στο ιστορικό Ακρόπολις 2-3 ξένα πληρώματα έτρεξαν με HANS...)
Ψιλο αλλα ο πολυεστερας και τα ανθρακονηματα δεν ειναι γιαουρτι να ληγουν καθε βδομαδα... Εννοειται οτι ειμαι υπερ του HANS αλλα το κοστολογιο εχει αρχισει και ξεφευγει και τα 2000Ε ειναι οριακα χαμηλο ποσο για ενα ολοκληρο σετ κρανος/κολλαρο/καθισμα/ζωνες.
Θα μου πεις η ζωες μας ειναι πιο φτηνες απο το HANS; Οχι αλλα και τα τουλαχιστον 4000Ε που θα χρειαστει για το σετ ενος πληρωματος δεν ειναι μικρο ποσο.
Πιστευω οτι πρωτα πρεπει να δωθει εμφαση στην προστασια επι του δρομου και μετα να τελειωσουν οι λεπτομερειες.
Γιατι στην συγκεκριμενη περιπτωση του προχθεσινου γεγονοτος,αλλα και σε αλλα τοσα,δεν νομιζω οτι το HANS θα αλλαζε το τραγικο αποτελεσμα. -
Δε μιλάω για το προχτεσινό, μιλάω γενικά.
Για το ποσό, αναφέρομαι σε 1 σετ και ναι, είναι οριακά χαμηλό.
Και συμφωνώ μαζί σου, πως μάλλον δε σωνόταν η περίπτωση αυτή.
Αλλά: ΑΝ το προχτεσινό ήταν από αυτά που σωνόταν με HANS, και ΑΝ η ΕΘΕΑ έλεγε (όπως είπε η CSAI στην Ιταλία μετά το θάνατο του Roggia) 'από το 2007 όλοι HANS' τι θα γινόταν ? Πόσοι θα δέχονταν αυτή την απόφαση αδιαμαρτύρητα ? Ελάχιστοι, πιστεύω. Διότι όλοι πιστεύουν πως σε αυτούς δεν θα συμβεί... (αλλά όλοι λένε 'πάνω απ΄ όλα η ασφάλεια')
Οσο για το αν λήγουν τα ανθρακονήματα και το κέβλαρ, έχω την άποψή μου. Ναι, λήγουν. Οχι σε 1-2 χρόνια αλλά λήγουν.
-
Βρε δεν λεω οχι,απλα επειδη η εξελιξη του ειδους στην χωρα μας γινεται με βρεφικα βηματα ,πρεπει να δωσουμε προτεραιοτητα σε αλλα πραγματα και με την σειρα τους θα φτασουν και στο HANS και στις σχολες αγωνιστικης οδηγησης και οτι απαιτειται για να γινει επιτελους ασφαλες αυτο το σπορ.
-
μια προσωπική άποψη ενός που τα βλέπει απο την σκοπιά του παρατηρητή.!!
Νομίζω ότι το θέμα είναι καθαρα διαβάθμισης..Εξηγούμαι..
το θέμα θεατών λύνεται έυκολα με έλεγχο των αγωνοδικών και γιατί όχι ματαίωση ειδικών (όχι μόνο στο acrpolis)..
Η ασφάλεια των αγωνιζομένων είναι λιγάκι σχήμα οξύμορο εφόσον μιλάμε για το ποιο επικίνδυνο σπορ....2 λύσεις βλέπω εγώ...
-
είτε γαζώνουμε τις διαδρομές με μπάρες σε μπετον και ξεριζόνουμε τα δέντρα σε μια ζώνη 5 μέτρων απο τον δρόμο
-
είτε προφυλάσσουμε τους αγωνιζόμενους με το να υπάρχει μία σωστή και όχι άδικη διαβάθμιση οπότε και αντίστοιχη κατηγορία αγωνιστικού..Προσωπικά έχω πάρει απο φόβο ένα νεαρό αγωνιζόμενο με EVO XIII που έχει έξοδο μπροστα στα μάτια μου (κύμη 2004) και κάθε φορά που περνάει είναι με τον χάρο να κάθεται πανω στο καπό...Και όχι μόνο αυτο...Σύμπτωση ή όχι πολλοί νέοι αγωνιζόμενοι οδηγούν άτσαλα και περνάνε δίχως άυριο...(έχω χάσει και γνωστό)....**Πρέπει να βρεθέι κάποια σωστή διαβάθμιση έτσι ώστε πρώτα να προφυλλάσονται οι ίδιοι και μετα οι θεατές, αλλα και απο τηη άλλη να μην περνάνε 10 χρόνια μέχρι να καθήσουν σε ένα τετρακίνητο τερας.! **
Κάτι άλλο που σκεφτόμουν είναι ουτοπιστικό αλλα θα το πώ...Να καταργηθούν αμάξια με πολύ μικρό μεταξόνιο...Ξέρω δεν είναι και ότι πιο δημοκρατικό ούτε πραγματοποιήσιμο. Προσωπικά θα το ήθελα!....
-
-
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΡΑΛΛΥ , ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΩΣ Η ΠΙΟ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Η ΦΙΑ, ΑΝΤΙΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΝ ΛΙΣΑΝΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑ.
ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΤΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΣΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΛΕΣΧΗ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΠΑ
ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ , ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΝΔΥΝΕΣ ΟΜΩΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ. ΜΕ ΤΙ ΚΕΦΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΠΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΖΩΕΣ.
ΕΙΜΑΙ 50-50 ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ Η ΟΧΙ.... ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...
2006 , έτος ΜΗΔΕΝ για τους Ελληνικούς Αγώνες Αυτοκινήτου ?