-
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Δηλαδή πρόκειται για πολύ καλές επιδόσεις κατανάλωσης για το νέο Prius; (εσείς που ασχολείστε/έχετε υβριδικά!)
Από εκπομπές ρύπων πώς τα πηγαίνει;(αν όντως είναι τόσο βελτιωμένο εν σχέσει προς τον προκάτοχο, με βάζει σε σκέψεις.....!)
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η δυνατότητα να επισκέφτεται κάποιος έναν σταθμό ανεφοδιασμού και να αλλάζει την μπαταρία του με μια φορτισμένη.What?! Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο πολύ σύντομα...
-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση!Δηλαδή πρόκειται για πολύ καλές επιδόσεις κατανάλωσης για το νέο Prius; (εσείς που ασχολείστε/έχετε υβριδικά!)
Από εκπομπές ρύπων πώς τα πηγαίνει;(αν όντως είναι τόσο βελτιωμένο εν σχέσει προς τον προκάτοχο, με βάζει σε σκέψεις.....!)
Υπάρχει βελτίωση αντίστοιχη αυτής της σχετικής διαφοράς μεταξύ 1ης και 2ης γενεάς.
Είναι Euro5.
Δυστυχώς θα πρέπει να εκταμιεύσουμε τουλάχιστον άλλα 1000 ευρώ το όχημα και σε θέματα ασφάλισης τα παραπάνω 300 κυβικά το φέρνουν στην κατηγορία 11-12.... Δες πρώτα και οδήγησε το.... Μιλάμε για 28k όχημα.... (10 εκατ. παλαιές ελληνικές δραχμές) χωρίς προπέλα ή αστέρι εμπρός...
-
Επειδή το insight τους έκανε μεγάλη ζημιά τους πρώτους μήνες στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν τιμή για το νέο Prius αρκετά χαμηλότερη από το τρέχον μοντέλο. Με την τρέχουσα αναλογία Yen/Euro πιθανότατα το νέο Prius να ξεκινάει από τα 24Κ! στην Ελλάδα. Με βλέπω να ακυρώνω το γαλάζιο Insight και να περιμένω...
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Επειδή το insight τους έκανε μεγάλη ζημιά τους πρώτους μήνες στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν τιμή για το νέο Prius αρκετά χαμηλότερη από το τρέχον μοντέλο. Με την τρέχουσα αναλογία Yen/Euro πιθανότατα το νέο Prius να ξεκινάει από τα 24Κ! στην Ελλάδα. Με βλέπω να ακυρώνω το γαλάζιο Insight και να περιμένω...Ούτε με σφαίρες...
Στην καλύτερη περίπτωση η τιμή θα είναι η ίδια.
-
Μπορεί να είναι απλά ένα κόλπο για να κόψουν τις πωλήσεις του Insight...
Στην ιαπωνία πάντως το prius 2009 ξεκινά από 2,3εκ yen και το insight από 1,9εκ yen.
Το prius 2010 θα έχει λέει μια βασική έκδοση με μόλις 2εκ yen!
Μπορεί να βγάλουν ένα χωρίς καθίσματα, ξέρω γω; -
Η Toyota θα συνεχίσει να πουλά το Prius II ως μία φθηνότερη εναλλακτική στο Prius III στην Αμερική** τουλάχιστον για περίπου 1 έτος. Κάτι ανάλογο θα κάνει και στην Ιαπωνία.
** Διόρθωση 15/3/2009. Τελικά η Toyota δεν θα πουλήσει ταυτόχρονα το II & το ΙΙΙ στις ΗΠΑ. Αυτό θα γίνει μόνον στην Ιαπωνία για την ώρα.
-
Πρώτες εντυπώσεις από την άλλη πλευρά του Ωκεανού....
http://www.edmunds.com/insideline/do/Dr ... eId=144886
http://www.autobloggreen.com/2009/03/25 ... g-numbers/
Στο ABG βλέπουμε νούμερα κατανάλωσης πάνω από 60mpg με τιμές των 65~70 mpg να είναι εφικτές.
65 mpg = 3.60 lt/100
70 mpg = 3.34 lt/100
Στο InsideLine που ο τρόπος οδήγησης είναι πιο γήινος πάνω από 50mpg και τα 55 mpg είναι στη νόρμα
50 mpg = 4.7 lt/100
55 mpg = 4.3 lt/100
Pas male....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Pas male....
Eκτος αν δεν το θεωρείς αντρίκιο
-
παιδια ξέρετε εάν μπαινει στο prius κοτσαδόρος ( για μεταφορά σκαφους) ?????
-
Γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο την toyota να μάθουμε και εμείς;
Διαβάζοντας όμως τα προηγούμενα περί ωφέλιμου φορτίου θα έλεγα ότι μάλλον είναι εκτός φιλοσοφίας
-
Ο χρήστης Άγης έγραψε:
παιδια ξέρετε εάν μπαινει στο prius κοτσαδόρος ( για μεταφορά σκαφους) ?????Αυτό να δω έμεινε και 'έκλεισα' ώς οδηγός.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Αυτό να δω έμεινε και 'έκλεισα' ώς οδηγός.....
Αν δεν σου κάνει κόπο, πέρνα μια βόλτα από το Τoyota Forum να δεις εκει τις σχετικές φωτογραφίες.Και μετά κλείσε, άνοιξε, μείνε μισάνοιχτος, ότι τραβάει η ψυχή σου....
-
Γιατί είναι τόσο περίεργο / αστείο; Μπορείς να το εξηγήσεις, γιατί δεν το αντιλαμβάνομαι...
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Αν δεν σου κάνει κόπο, πέρνα μια βόλτα από το Τoyota Forum να δεις εκει τις σχετικές φωτογραφίες.Και μετά κλείσε, άνοιξε, μείνε μισάνοιχτος, ότι τραβάει η ψυχή σου....
Εάν γνωρίζεις Αγγλικά, διαβάζοντάς το θα καταλάβεις πως λέει περίπου κάτι σαν 'κι εγώ στο δικό μου E90 μπορώ να ρυμουλκήσω αυτό', για πόσο όμως??....
'.....I'm am blessed with only having to travel a short distance at low speed....'
'.....if you can fairly easily move the boat and trailer around manually on level ground... you should be ok....'
'....I agree with Toyota in that they don't 'Recommend' towing with a Prius. It IS harder on the car and could void the warranty....'
'....If you can man-handle your boat and trailer easily by yourself, you should be ok on that freeway....'
Εσύ τώρα τι καταλαβαίνεις?? Σου έθιξα το γιαπωνέζικο βρε??
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Γιατί είναι τόσο περίεργο / αστείο; Μπορείς να το εξηγήσεις, γιατί δεν το αντιλαμβάνομαι...
Τις καγκουριές κάποιου - όταν χρησιμοποιεί το αυτ/το του εκτός προδιαγραφών του - δεν πρέπει να τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη.....άποψή μου.
Κι εγώ έχω ένα φίλο που ανεβαίνει στα κατσάβραχα με ένα Ε46, τι σημαίνει αυτό? Πως είναι για τέτοια χρήση το αμάξι ή πως δεν το έχει σακατέψει??
-
Λογικά είναι και εύκολο να ποντίσεις το σκάφος σου με ένα Prius. Απλά πέφτεις με το αμάξι στη θάλασσα και το σκάφος επιπλέει ενώ το Prius επιστρέφει στα έγκατα της γης την οποία υπεραγαπά, ως οικολογική ψυχή που είναι Γι αυτό το προωθούν τόσο πολύ σε γαλάζιο
(πωπω καντήλια που θα ακούσω τώρα )
-
Εάν γνωρίζεις Αγγλικά, διαβάζοντάς το θα καταλάβεις πως λέει περίπου κάτι σαν 'κι εγώ στο δικό μου E90 μπορώ να ρυμουλκήσω αυτό', για πόσο όμως??....
'.....I'm am blessed with only having to travel a short distance at low speed....'
'.....if you can fairly easily move the boat and trailer around manually on level ground... you should be ok....'
'....I agree with Toyota in that they don't 'Recommend' towing with a Prius. It IS harder on the car and could void the warranty....'
'....If you can man-handle your boat and trailer easily by yourself, you should be ok on that freeway....'
Εσύ τώρα τι καταλαβαίνεις?? Σου έθιξα το γιαπωνέζικο βρε??
Aγγλικά γνωρίζω, φαίνεται όμως πως εσύ στην ξενιτιά που είσαι ξέχασες τα ελληνικά ή κάτι άλλο συμβαίνει (εμπάθεια προς το Prius; Μπα, ιδέα μου θα είναι).Ο άνθρωπος ρώτησε για Prius, κοτσαδόρο και σκάφος.Σχολίασες με λίγο κείμενο και με περισσότερα ανθρωπάκια που γελάνε.Παράθεσα φωτογραφίες με Prius, κοτσαδόρο, σκάφος και κείμενο που σαφώς λέει δύο πράγματα.Πρώτον, ότι ναι γίνεται (ουσία της ερώτησης) και δεύτερον, ότι δεν συνιστάται από την Τoyota.Aπάντησες με BMW που πάνε στα κατσάβραχα, αν μου έθιξες το γιαπωνέζικο και άλλα τέτοια χαριτωμένα.Κάποια άλλη φορά, σε θέμα που αφορούσε τα υβριδικά, ζητούσες με ζήλο από συνομιλητή σου να σου παραθέσει τιμές ρεπρίζ/σχέση κιβωτίου στο Prius και όταν κατάλαβες ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, έβαλες μόνο το ανθρωπάκι που κοκκινίζει η μούρη του.Έχεις εκτεθεί σε θέμα γνώσεων για αυτό το αυτοκίνητο δύο φορές σε συζητήσεις.Είσαι ελεύθερος να το θάψεις όσο θες.Ούτε το σχεδίασα, ούτε λεφτά βγάζω από τις πωλήσεις του για να θιχτώ από ένα αρνητικό σχόλιο.Κάντο όμως αφού διαβάσεις πέντε πράγματα για αυτό, για να είναι το θάψιμο τεκμηριωμένο.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
.....
Aγγλικά γνωρίζω, φαίνεται όμως πως εσύ στην ξενιτιά που είσαι ξέχασες τα ελληνικά ή κάτι άλλο συμβαίνει (εμπάθεια προς το Prius; Μπα, ιδέα μου θα είναι).Για κάνε μετάφραση των προτάσεων που έβαλα τότε να γελάσω - κι εγώ αλλά και οι μη γλωσσομαθείς - κι άλλο.....
Ο άνθρωπος ρώτησε για Prius, κοτσαδόρο και σκάφος.Σχολίασες με λίγο κείμενο και με περισσότερα ανθρωπάκια που γελάνε.
8 λέξεις, 4 ανθρωπάκια.....από μαθηματικά πάμε καλά??
Παράθεσα φωτογραφίες με Prius, κοτσαδόρο, σκάφος και κείμενο που σαφώς λέει δύο πράγματα.Πρώτον, ότι ναι γίνεται (ουσία της ερώτησης) και δεύτερον, ότι δεν συνιστάται από την Τoyota.Aπάντησες με BMW που πάνε στα κατσάβραχα, αν μου έθιξες το γιαπωνέζικο και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Μήπως σε πείραξε που δεν παρέθεσα φωτό από το Ε46 του φίλου μου στα κατσάβραχα?? Nissan είχα πριν το BMW και μάλιστα πολύ ικανοποιημένος ήμουν, και πριν από αυτό Fiat, και πριν VW, και πριν Opel.....δεν είμαι κολλημένος σε 1 μάρκα (εσύ ??) & δεν θεοποιώ κανένα αμάξι......
Κάποια άλλη φορά, σε θέμα που αφορούσε τα υβριδικά, ζητούσες με ζήλο από συνομιλητή σου να σου παραθέσει τιμές ρεπρίζ/σχέση κιβωτίου στο Prius και όταν κατάλαβες ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, έβαλες μόνο το ανθρωπάκι που κοκκινίζει η μούρη του.
Γιατί δεν υπάρχει?? Εσύ έχεις βρει αναλυτικές τιμές ρεπρίζ σε περιοδικά (όπως έχουν για όλα τα συμβατικά αυτ/τα σε ανάλογα τεστ)? Άντε να έχει γραφτεί 1 φορά στα 100 τεστ που του έχουν κάνει.....σύμπτωση μωρέ....
Έχεις εκτεθεί σε θέμα γνώσεων για αυτό το αυτοκίνητο δύο φορές σε συζητήσεις.Είσαι ελεύθερος να το θάψεις όσο θες.Ούτε το σχεδίασα, ούτε λεφτά βγάζω από τις πωλήσεις του για να θιχτώ από ένα αρνητικό σχόλιο.Κάντο όμως αφού διαβάσεις πέντε πράγματα για αυτό, για να είναι το θάψιμο τεκμηριωμένο.
Είσαι πολύ νέος εδώ μέσα για να μου λες πως εκτέθηκα, ότι γράφω το γράφω με στοιχεία και link. Το αν βγάζεις η όχι λεφτά ποσώς με απασχολεί, μια ματιά στο προφίλ σου όμως εξηγεί την Toyoto-λατρεία....
Εν κατακλείδι, το Prius είναι κορυφαίο αυτ/το, ρυμουλκείς και άρμα μάχης εαν θέλεις.....happy??
ΥΓ: Ελπίζω να μην ασχοληθώ ξανά....
-
Μπορω να πω οτι μου αρεσει
Toyota Prius 3ης γενιάς